Den jihad, der førte til korstogene - Tidslinie
Af Bill Warner
Oversættelse af: The Jihad That Lead to the Crusades - Timeline
Kilde: Political Islam, 9. februar 2015
Udgivet på myIslam.dk: 20. februar 2015

0355 - Efter at have fjernet et romersk tempel fra stedet (muligvis Afrodite-templet bygget af Hadrian), lod Konstantin I Den Hellige Gravs Kirke opføre i Jerusalem. Den blev bygget omkring den udgravede bakke, hvor korsfæstelsen fandt sted, og legenden siger, at Konstantins mor Helena opdagede Det Sande Kors her.

0613 - Persere indtager Damaskus og Antiokia.

0614 - Persere plyndrer Jerusalem, beskadiger ​​Den Hellige Gravs Kirke i processen.

0633 - Muslimer erobrer Syrien og Irak.

0634 - 0644 - Umar (k. 0591-0644) regerer som den anden kalif.

0635 - Muslimer indleder erobringen af ​​Persien og Syrien.

0635 - Arabiske muslimer erobrer byen Damaskus fra byzantinerne.

20. august 0636 - Slaget ved Yarmuk (også: Yarmuq, Hieromyax): Efter den muslimske erobring af Damaskus og Edessa, rejser den byzantinske kejser Herakleios en stor hær, der formår at generobre kontrollen over ​​disse byer. Men den byzantinske øverstbefalende, Baänes, bliver grundigt besejret af muslimske styrker under Khalid ibn Walid i et slag i ​​Yarmuk-flodens dal udenfor Damaskus. Dette efterlader hele Syrien åben for arabisk herredømme.

0637 - Araberne besætter den persiske hovedstad Ktesifon. Omkring år 651 kom hele det persiske rige under islamisk herredømme. Islam fortsatte sin ekspansion mod vest.

0637 - Syrien bliver erobret af muslimske styrker.

0637 - Jerusalem falder til invaderende muslimske styrker.

0638 - Kalif Umar I træder ind i Jerusalem.

0639 - Muslimer erobrer Egypten og Persien.

0641 - Islam spredes til Egypten. Den katolske ærkebiskop inviterer muslimer til at hjælpe Egypten med at blive befriet fra romerske undertrykkere.

0641 - Under ledelse af Abd-al-Rahman, erobrer muslimer sydlige områder af Aserbajdsjan, Dagestan, Georgien og
Armenien.

0641 - Under ledelse af Amr ibn al-As, erobrer muslimer den byzantinske by Alexandria i Egypten. Amr forbyder plyndringen af ​​byen og proklamerer religionsfrihed for alle. Ifølge nogle beretninger brændte han også resterne af Det Store Bibliotek af det følgende år. Al-As skaber den første muslimske by i Egypten, al-Fustat, og bygger dér den første moské i Egypten.

0644 - Den muslimske leder Umar dør og efterfølges af kalif Uthman, et medlem af umayyadefamilien, der havde afvist Muhammeds profetier. Der er store demonstationer til støtte for Ali, Muhammads fætter og svigersøn, som kalif. Uthman lancerer invasioner mod vest i Nordafrika.

0649 - Muawiya I, et medlem af umayyadefamilien, anfører et angreb på Cypern, hærger hovedstaden Salamis-Constantia efter en kort belejring og plyndrer resten af ​​øen.

0652 - Sicilien angribes af muslimer, der kommer fra Tunesien (navngivet Ifriqiya af muslimerne, et navn, der senere givet til hele det afrikanske kontinent).

0653 - Muawiya I leder et angreb på Rhodos, tager de resterende dele af Kolossen på Rhodos (en af ​​de syv vidundere i den antikke verden) og sender det tilbage til Syrien for at blive solgt som skrot.

0654 - Muawiya I erobrer Cypern og stationerer en stor garnison der. Øen vil forblive i muslimske hænder indtil år 966.

0655 - Masternes Slag: Ved et af de eneste muslimske sømilitære sejre i hele islams historie, besejrer muslimske styrker under kommando af Uthman bin Affan de byzantinske styrker under kejser Constant II. Slaget foregår ud for Lykien og er en vigtig etape i tilbagegangen af byzantinsk magt.

0661 - 0680 - Muawiya, grundlægger af umayyade-dynastiet bliver kalif og flytter hovedstaden fra Mekka til Damaskus.

0662 - Egypten faldt til Umayyad og abbasidiske kalifater indtil 868 CE. Et år før, den Frugtbare Halvmåne og Persien gav til Umayyad og abbasidiske kalifater, hvis regel varede indtil 1258 CE og 820 CE hhv.

0667 - Sicilien angribes af muslimer, der kommer fra Tunesien.

OK

0668 - Første Belejringen af ​​Konstantinopel: Dette angreb varer fra og til i syv år, med de muslimske styrker generelt tilbringe vintre på øen Cyzicus, et par miles syd for Konstantinopel, og kun sejler mod byen i løbet af foråret og sommermånederne . Grækerne er i stand til at afværge gentagne angreb med et våben desperat frygtet af araberne: Græsk Fire. Det brændte igennem skibe, skjolde, og kød og det kunne ikke blive sat ud, når det startede. Muawiyah skal sende udsendinge til byzantinske kejser Constans at tigge ham om at lade de overlevende hjem uhindret, en anmodning om, at der gives til gengæld for en årlig hyldest på 3.000 stykker guld, halvtreds slaver og halvtreds arabiske heste.

0669 - Den muslimske erobring når til Marokko i Nordafrika. Regionen skal være åbent for reglen om Umayyad og abbasidiske kalifater indtil 800 CE.

0672 - Muslimer under Mauwiya jeg fange ø Rhodos.

0674 - arabiske erobring når Indus-floden.

23. august 0676 - Birth of Charles Martel (Charles Hammer) i Herstal, Vallonien i Belgien, da den uægte søn af Pippin II. Tjener som borgmester i Palace of rige frankerne, ville Charles føre en kraft på kristne, der vende tilbage en muslim raiding part nær Poitiers (eller Tours), som ifølge mange historikere, effektivt ville standse islams fremmarch mod kristendommen i Vesten.

0677 - Muslimer sende en stor flåde mod Konstantinopel i et forsøg på at endelig bryde byen, men de er besejret så dårligt gennem den byzantinske brug af græsk Fire, at de er tvunget til at betale en godtgørelse til kejseren.

0680 - fødsel Leo III Isaurian, byzantinske kejser, langs den tyrkisk-syriske grænse i den syriske provins Commagene. Leos taktiske evner ville være ansvarlig for at vende tilbage den anden arabiske muslimske belejring af Konstantinopel i 0717, kort efter han bliver valgt kejser.

0688 - kejser Justinian II og kalif al-Malik underskrive en fredstraktat gør Cypern neutralt territorium. I de næste 300 år er Cypern regeret i fællesskab af både byzantinerne og araberne trods den fortsatte krigsførelse mellem dem andre steder.

0691 - fødsel Hisham, 10. kalif i Umayyad-dynastiet. Det er under Hisham at muslimske kræfter ville gøre deres dybeste indtrængen i Vesteuropa inden de blev stoppet af Charles Martel i slaget ved Poitiers i 0732.

0698 - Muslimer fange Kartago i Nordafrika.

0700 - Muslimer fra Pamntelleria raid øen Sicilien.

0711 - Med den videre erobring af Egypten, Spanien og Nordafrika, Islam omfattede alle de persiske imperium og det meste af den gamle romerske verden under islamisk styre. Muslimer begyndte erobringen af ​​Sindh i Afghanistan.

April 0711 - Tariq ibn Malik, en berbisk officer, krydser strædet der adskiller Afrika og Europa med en gruppe af muslimer og går ind i Spanien (al-Andalus, som muslimerne kaldte det, er et ord etymologisk forbundet til "vandaler"). Det første stop i den muslimske erobring af Spanien er ved foden af ​​et bjerg, der kommer til at hedde Jabel Tarik, det bjerg af Tarik. I dag er det kendt som Gibraltar. På et tidspunkt berberne var kristne, men de for nylig konverteret i stort antal til islam efter den arabiske erobring af Nordafrika.

19. juli 0711 - Slaget ved Guadalete: Tariq ibn Ziyad dræber kong Rodrigo (eller Roderic), Visigoth hersker over Spanien på Guadalete-floden i den sydlige del af Den Iberiske Halvø. Tariq ibn Ziyad var landet på Gibraltar med 7.000 muslimer på opfordring af arvinger til afdøde Visigoth kong Witica (Witiza), der ønskede at slippe af med Rodrigo (denne gruppe omfatter Oppas, biskoppen af ​​Toledo og primat af alle Spanien, der tilfældigvis være bror til den afdøde konge Witica). Ziyad, nægter dog at vende kontrollen over regionen tilbage over til arvinger Witica. Næsten hele den iberiske halvø ville komme under islamisk kontrol 0718 CE.

0712 - muslimske guvernør i Nordafrika Musa ibn Nusayr følger Tariq ibn Ziyad med en hær på 18.000 som forstærkninger til erobringen af ​​Andalusien. Musa far havde været en katolsk yemenitiske læser til præst i Irak, da han blev taget til fange i Irak af Khalid, den "Sword of Islam", og tvunget til at vælge mellem konvertering eller død. Denne invasion af Irak var en af ​​de sidste militære ordrer fra Muhammed før sin død.

0714 - fødsel Pippin III (Pippin den korte) i Jupille (Belgien). Søn Karl Martell og far til Karl den Store, i 0759 Pippin ville fange Narbonne, den sidste muslimske bastion i Frankrig, og dermed drive islam ud af Frankrig.

0715 - Med dette år næsten hele Spanien er i muslimske hænder. Den muslimske erobring af Spanien tog kun omkring tre år, men den kristne generobring ville kræve omkring 460 år (det kunne have gået hurtigere havde de forskellige kristne riger ikke har været på hinandens struber meget af tiden). Musa søn, Abd el-Aziz, der er tilbage i afgift, og gør hans hovedstad byen Sevilla, hvor han giftede Egilona, ​​enke efter kong Rodrigo. Kalif Suleiman, en paranoid hersker, vil have el-Aziz myrdet og sender Musa i eksil i sit hjemland Yemen landsby for at udleve sine dage som en tigger.

0716 - Lissabon er fanget af muslimer.

0717 - Cordova (Qurtuba) bliver hovedstaden i muslimske bedrifter i Andalusien (Spanien).

0717 - Leo Isaurian, født langs den tyrkisk-syriske grænse i den syriske provins Commagene, oprør mod tronraneren Theodosius III og påtager tronen i det byzantinske rige.

15. august 0717 - Anden Belejringen af ​​Konstantinopel: Ved at udnytte den civile uroligheder i det byzantinske rige, kalif Sulieman sender 120.000 muslimer under kommando af sin bror, Moslemah, at lancere den anden belejring af Konstantinopel. En anden styrke på omkring 100.000 muslimer med 1.800 kabysser snart ankommer fra Syrien og Egypten til at hjælpe. De fleste af disse forstærkninger er hurtigt ødelagt med græsk Fire. Til sidst muslimerne uden Konstantinopel begynder at sulte, og om vinteren, de også begynde at fryse ihjel. Selv bulgarerne, som regel fjendtligt indstillet over for byzantinerne, sende en kraft til at ødelægge muslimske forstærkninger marcherer fra Adrianopolis.

15. august 0718 - Muslimer opgive deres anden belejring af Konstantinopel. Deres fiasko her fører til svækkelse af Umayyad regering, dels på grund af de store tab. Det anslås, at af de 200.000 soldater, der belejrede Konstantinopel, kun omkring 30.000 gjorde det hjem. Selvom det byzantinske rige støtter også stærkt tilskadekomne og mister mest sit område syd for Taurusbjergene, ved at holde linjen her de forhindrer en uorganiseret og militært ringere Europa fra at skulle konfrontere en muslimsk invasion langs den kortest mulige rute. I stedet skal den arabiske invasion i Europa fortsætte ad den længere bane tværs nordlige Afrika og til Spanien, en rute, som forhindrer hurtig forstærkning og i sidste ende viser sig ineffektiv.

0719 - Muslimer angriber Septimania i Sydfrankrig (dette navn, fordi det var den base af operationer for Roms syvende Legion) og blive etableret i området kendt som Languedoc, gjort berømt Flere hundrede år senere som centrum for katharernes kætteri.

Juli 09,0721 - En muslimsk hær under kommando af Al-Semah og der havde krydset Pyrenæerne er besejret af frankerne i nærheden af Toulouse. Al-Semah bliver dræbt og hans resterende kræfter, som tidligere havde erobret Narbonne, er tvunget tilbage over Pyrenæerne til Spanien.
0722 - Slaget ved Covadonga: Pelayo, (0690 til 0737) Visigoth ædel, der var blevet valgt til den første konge af Asturien ( 0718- 0737), besejrer en muslimsk hær ved Alcama nær Covadonga. Dette er generelt betragtes som den første rigtige kristne sejr over muslimerne i Reconquista.

0724 - Hisham bliver den 10. kalif i Umayyad-dynastiet. Det er under Hisham at muslimske kræfter gør deres dybeste indtrængen i Vesteuropa inden de blev stoppet af Charles Martel i slaget ved Poitiers i 0732.

0724 - under kommando af Ambissa, Emiren af ​​Andalusien, muslimske styrker plyndre Sydfrankrig og fange byerne Carcassone og Nimes. Primære mål i disse og andre razziaer er kirker og klostre, hvor muslimerne tage væk hellige genstande og slavebinde eller dræbe alle de gejstlige.

0725 - muslimske styrker besatte Nimes, Frankrig.

0730 - muslimske styrker besætte de franske byer i Narbonne og
Avignon.

10. oktober 0732 - Slaget ved Tours: med måske 1.500 soldater, Charles Martel standser en muslimsk kraft omkring 40.000 til 60.000 kavaleri under Abd el-Rahman Al Ghafiqi i at bevæge sig længere ind i Europa. Mange betragter denne kamp som værende afgørende for, at det reddede Europa fra muslimsk kontrol. Gibbon skrev: "En sejrende linje af marts var blevet forlænget over tusind miles fra Rock of Gibraltar til bredden af ​​Loire; gentagelse af en tilsvarende plads ville have gennemført saracenerne til for rammerne af Polen og det skotske højland; Rhinen er ikke mere ufremkommelige end Nilen eller Eufrat, og den arabiske flåde kunne have sejlet uden søslag i munden på Themsen. Måske fortolkning af Koranen vil nu blive undervist i skolerne i Oxford, og hendes prædikestole kunne vise et omskårne folk hellighed og sandhed åbenbaringen af ​​Muhammed. "Andre, dog hævder, at slaget betydning er blevet overdrevet. Navnene på Tours, Poitiers og Charles Martel vises ikke i de arabiske historier. De liste slaget under navnet Balat al Shuhada, Highway for martyrer, og behandles som en mindre engagement.

0735 - muslimske erobrere erobre byen Arles.

0737 - Charles Martel sender sin bror, Childebrand, at belejre Avignon og uddrive de muslimske besættere. Childebrand lykkes, og ifølge optegnelser, har alle de muslimer i byen dræbt.

0739 - Allerede have generobret Narbonne, Beziers, Montpellier, og Nimes i det foregående par år, Childebrand fanger Marseille, en af ​​de største franske byer stadig i muslimske hænder.

8 juni, 0741 - død Leo III Isaurian, byzantinske kejser. Leos taktiske evner var ansvarlige for at vende tilbage den anden arabiske muslimske belejring af Konstantinopel i 0717, kort efter han blev valgt kejser.

22. oktober 0741 - Death of Charles Martel (Charles Hammer) ind på Quierzy (i dag Aisne amt i Picardie-regionen i Frankrig). Som borgmester i Palace of rige frankerne havde Charles ledet en kraft på kristne, der vendte en muslim raiding part nær Poitiers (eller Tours), som ifølge mange historikere, effektivt stoppet islams fremmarch mod kristendommen i Vesten .

4 april, 0742 - fødsel Charlemagne, grundlægger af Frankerriget.

0743 - død Hisham, 10. kalif i Umayyad-dynastiet. Det var under Hisham, at muslimske styrker gjorde deres dybeste indtrængen i Vesteuropa inden de blev stoppet af Charles Martel i slaget ved Poitiers i 0732.

0750 - The Arabian Nights, en samling af historier skrevet under regeringstid af abbasiderne, blev repræsentant for livsstil og administrationen af ​​denne persiske indflydelse regering.

0750 - 0850 - De fire ortodokse skoler for islamisk lov blev etableret.

0750 - Abbasiderne overtage kontrollen med den islamiske verden (undtagen Spanien, som falder under kontrol af en efterkommer af umayyadefamilien) og flyttede hovedstaden til Bagdad i Irak. Det abbasidiske kalifat ville vare indtil 1258.

September 0755 - Abd al-Rahman på Umayyad dynasti flygter til Spanien for at undslippe abbasiderne og ville være ansvarlig for at skabe "Golden kalifat" i Spanien.

0756 - Den Emirat Cordova etableres ved Umayyad flygtning Abd al-Rahman I med henblik på at genoplive den besejrede Umayyad kalifat, som var blevet ødelagt i 0750 af abbasiderne. Cordova ville blive uafhængig af den abbasidiske imperium og repræsenterer den første større politiske splittelse inden for islam. Den politiske og geografiske isolation af Cordova kalifat ville gøre det lettere for kristne at afgørende erobre det på trods af deres fiaskoer andetsteds, selv om dette ikke ville være afsluttet før 1492.

0759 - arabere mister byen Narbonne, Frankrig, deres længst og sidste erobring i frankiske område. Ved at opfange denne by Pippin III (Pippin Short) ender de muslimske indtrængen i Frankrig.

0768 - Pepin søn, Carolus Magnus (Charlemagne), efterfulgte sin far og blev en af ​​de vigtigste europæiske herskere middelalderens historie.

24. september 0768 - død Pippin III (Pippin Short) ved Saint Denis. Søn Karl Martell og far til Karl den Store, i 0759 Pippin erobrede Narbonne, den sidste muslimske bastion i Frankrig, og dermed kørte islam ud af Frankrig.

0778 - Charlemagne, frankernes konge og snart-til-være hellige romerske kejser, er inviteret af en gruppe af arabiske ledere i det nordøstlige Spanien til at angribe Abd al-Rahman I, hersker over Emirat Cordova. Charlemagne forpligter dem, men er tvunget til at trække sig tilbage efter kun komme så vidt Saragossa. Det er under hans march tilbage gennem Pyrenæerne, at hans styrker er sat på af baskerne. Blandt de mange, der dør, er krigen leder Roland fra Breton, dræbt i Roncevalles, hvis hukommelse er bevaret i "Chanson de Roland," en vigtig episk digt i middelalderen.

0785 - Den store moske i Cordoba, i muslimsk kontrollerede Spanien, blev bygget.

0787 - Danskerne invaderer England for første gang.

0788 - død Abd al-Rahman I, grundlæggeren af ​​Umayyad Emirat Cordova. Hans efterfølger er Hisham I.

0792 - Hisham I, emir af Cordova, kræver en jihad mod de vantro i Andalusien og Frankrig. Titusinder fra så langt væk som Syrien agt hans opfordring og krydse Pyrennes at undertvinge Frankrig. Byer som Narbonne er ødelagt, men invasionen i sidste ende hadet på Carcassone.

0796 - død Hisham I, emir af Cordova. Hans efterfølger er hans søn, al-Hakam, der ville holde op jihad mod de kristne, men også ville være tvunget til at kæmpe med oprør hjemme.

0799 - Baskerne stige i oprør og dræbe den lokale muslimske guvernør i Pamplona.

0800 - Nordafrika falder ind under reglen om Aghlabi dynasti af Tunis, hvilket ville vare indtil 0909 CE.

0800 - 1200 - jøder oplever en "guldalder" af kreativitet og tolerance i Spanien under maurisk (muslimsk) regel.

0800 - ambassadører kalif Harunu r-Rashid giver nøglerne til hellige grav til den frankiske konge, således anerkender nogle frankiske kontrol over interesser kristne i Jerusalem.

0801 - vikingerne begynde at sælge slaver til muslimer.

0806 - Hien Tsung bliver kejseren af ​​Kina. I løbet af sin regeringstid mangel på kobber fører til indførelsen af ​​papirpenge.

0813 - Muslimer angriber CIVI Vecchia nær Rom.

April 04,0814 - Death of Charlemagne, grundlægger af Frankerriget.

0816 - Med støtte fra maurerne har baskerne oprør mod frankerne i Glascony.

0822 - Death of Al-Hakam, emir af Cordova. Han efterfølges af Abd al-Rahman II.

Juni 0827 - Sicilien er invaderet af muslimer, som denne gang søger at tage kontrol over øen i stedet for blot at tage væk booty. De er oprindeligt hjulpet af Euphemius, en byzantinsk admiral der oprør mod kejseren. Conquest af øen ville kræve 75 års hårde kampe.

0831 - muslimske erobrere fange den sicilianske by Palermo og gøre det til deres kapital.

0835 - fødsel Ahmad Ibn Tultun, grundlægger af Dynastiet i Egypten. Oprindeligt sendt dertil som stedfortræder ved det abbasidiske kalifat, vil Tultun etablere sig som selvstændig magt i regionen, der strækker sig hans kontrol så langt nordpå som Syrien. Det er under Tultun at Store Moske i Kairo er bygget.

0838 - muslimske raiders fyre Marseille.

0841 - muslimske styrker fange Bari, princip byzantinske base i det sydøstlige Italien.

0846 - muslimske raiders sejler en flåde af skibe fra Afrika op floden Tiberen og angribe yderområder omkring Ostia og Rom. Nogle formår at komme ind i Rom og ødelægge kirkerne i St. Peter og St. Paul. Først Pave Leo IV lover en årlig hyldest på 25.000 sølvmønter gøre Raiders forlader. Den Leonine Wall er bygget med henblik på at afværge yderligere angreb som dette.

0849 - Slaget ved Ostia: Aghlabid monark Muhammad sender en flåde af skibe fra Sardinien at angribe Rom. Da flåden forbereder at lande tropper, kombinationen af ​​et stort storm og en alliance af kristne styrker var i stand til at ødelægge muslimernes skibe.

0850 - The Acropolis Zimbabwe blev bygget i Rhodesia.

0850 - Perfectus, en kristen præst i muslimske Cordova, udføres efter at han nægter at trække mange fornærmelser han lavet om profeten Muhammed. Talrige andre præster, munke og lægfolk ville følge som kristne blev fanget i en gejst for martyrium.

0851 - Abd al-Rahman II har elleve unge kristne henrettet i byen Cordova, efter at de bevidst opsøge martyrium ved at fornærme profeten Muhammed.

0852 - død Abd al-Rahman II, emir af Cordova.

0858 - muslimske raiders angribe Konstantinopel.

0859 - muslimske erobrere fange den sicilianske by Castrogiovanni (Enna), slagtning flere tusinde indbyggere.

0863 - I henhold til Cyril (0826-0869) og Methodius (c 0815 -. 0885) omdannelse af Moravia begynder. De to brødre blev sendt af patriarken i Konstantinopel til Moravia, hvor herskeren, Rostilav, dekreterede i 863, at enhver prædiken færdig skulle være på det sprog, de mennesker. Som et resultat, Cyril og Methodius udviklede den første brugbare alfabet for slavisk tungen - dermed det kyrilliske alfabet.

0866 - Kejser Louis II rejser fra Tyskland til det sydlige Italien for at kæmpe de muslimske raiders skaber problemer der.

0868 - The Sattarid dynasti, hvis regel ville fortsætte indtil 0930 CE, udvidet muslimsk kontrol over det meste af Persien. I Egypten, den abbasidiske og Umayyad kalifater sluttede og den egyptiske-baserede Dynastiet overtog (varede indtil 904 CE).

0869 - arabere fange øen Malta.

0870 - Efter en månedlang belejring, den sicilianske by Siracusa er fanget af muslimske erobrere.

0871 - Kong Alfred den Store af England skabte en styreform og uddannelse, der gav mulighed for en forening af mindre angelsaksiske lande i niende og tiende århundrede.

0874 - Island er koloniseret af vikingerne fra Norge.

0876 - Muslimer plyndre Campagna i Italien.

0879 - Den Seljuk imperium forener Mesopotamien og en stor del af Persien.

0880 - Under kejser Basil, byzantinerne generobre jorder besat af arabere i Italien.

0884 - død Ahmad Ibn Tultun, grundlægger af Dynastiet i Egypten. Oprindeligt sendt dertil som stedfortræder ved det abbasidiske kalifat, Tultun etableret sig som en selvstændig magt i regionen, der strækker sig hans kontrol så langt nordpå som Syrien. Det er under Tultun at Store Moske i Kairo er bygget.

0884 - Muslimer invaderer Italien brænde klostret Monte Cassino til jorden.

0898 - fødsel Abd al-Rahman III, generelt betragtes som den største af Umayyad kaliffer i Andalusien. Under hans styre, ville Cordova blive en af ​​de mest magtfulde centre for islamisk læring og magt.

0900 - Fatimiderne Egyptens erobrede Nordafrika og omfattede område som en udvidelse af Egypten indtil 0972 CE.

0900 - mayaerne emigrere til Yucatan-halvøen.

0902 - Den muslimske erobring af Sicilien er afsluttet, når den sidste kristne højborg, byen Taorminia er fanget. Muslimsk styre af Sicilien ville vare i 264 år.

0905 - Dynastiet i Egypten er ødelagt af en abbasidiske hær sendt til genetablere kontrollen over regionen Egypten og Syrien.

0909 - Sicilien kom under kontrol af fatimiderne 'reglen om Nordafrika og Egypten indtil 1071 CE. Fra 0878 til 0909 CE, deres regel i Sicilien var usikker.

0909 - Den Fatimid Dynasty overtager kontrollen med Egypten. Påberåbelse nedstigning fra Fatima, datter af profeten Muhammed, og Ali bin Abi Talib, ville fatimiderne regere Egypten indtil blive væltet af Auyybids og Saladin i 1171.

0911 - Muslimer styre alle passerer i Alperne mellem Frankrig og Italien, afskære passage mellem de to lande.

0912 - Abd al-Rahman III bliver Umayyad kaliffen i Andalusien.

0916 - En kombineret kraft græske og tyske kejsere og italienske bystater besejre muslimske invasion på Garigliano, sætte muslimske razziaer i Italien til ophør.

0920 - muslimske styrker krydser Pyrenæerne, indtaste Gascogne, og nå så langt som porte Toulouse.

0929 - Abd al-Rahman III forvandler Emirat Cordova ind og uafhængig kalifat ikke længere under selv teoretisk kontrol fra Bagdad.

0935 - 0969 - Reglen om Egypten var under Ikhidid dynasti.

0936 - Altinget, den ældste krop repræsentativ regering i Europa, er etableret i Island af vikingerne.

0939 - Madrid er generobret fra muslimske styrker.

0940 - Hugh, greve af Provence, giver sin beskyttelse til maurerne i St. Tropez, hvis de er enige om at holde det alpine passerer lukket til hans rival, Berenger.

c. 0950 - katolicismen bliver udbredt og dominerende religion i hele Europa.

0950 - I henhold til den traditionelle historieskrivning, Europa træder mørke middelalder.

0953 - Kejser Otto I sender repræsentanter til Cordova at spørge kalif Abd al-Rahman III at aflyse nogle muslimske raiders, der havde sat sig op i Alpine passerer og angriber handelsskibe campingvogne går ind og ud af Italien.

0961 - død Abd al-Rahman III, generelt betragtes som den største af Umayyad kaliffer i Andalusien. Under hans styre, Cordova blev en af ​​de mest magtfulde centre for islamisk læring og magt. Han efterfølges af Abdallah, en kalif, der ville dræbe mange af hans rivaler (selv familiemedlemmer) og har fanget kristne halshugget, hvis de nægter at konvertere fra kristendommen.

0961 - under kommando af generel Nicephorus Phokas, byzantinerne generobre Kreta fra muslimske oprørere, der tidligere havde flygtet Cordova.

0965 - byzantinske kejser Nicephorus Phokas reconquers Cypern fra muslimerne.

0965 - Grenoble er generobret fra muslimerne.

0969 - Den fatimidiske dynasti (shiitiske) tager Egypten fra Ikshidids og påtager titlen på kalifatet i Egypten indtil 1171 CE.

0969 - byzantinske kejser Nicephorus II Phocas reconquers Antiokia (moderne Antakya, hovedstaden i provinsen Hatay) fra araberne.

0972 - Fatimiderne Egyptens erobre Nordafrika.

0972 - Muslimerne i Sisteron-distriktet i Frankrig overgivelse til de kristne styrker og deres leder anmoder om at blive døbt.

0981 - Erik den Røde er forvist fra Island og bosætter sig i et nyt land, han kaldte Grønland for at tiltrække bosættere.

0981 - Ramiro III, konge af Leon er besejret af Al-Mansur Ibn Abi Aamir (Almanzor) ved Rueda og er tvunget til at begynde at betale hyldest til kaliffen i Cordova.

0985 - Al-Mansur Ibn Abi Aamir sække Barcelona

0994 - Klosteret Monte Cassino er ødelagt for anden gang af arabere.

0995 - Japansk litterære og kunstneriske guldalder begynder under kejser Fujiwara Michinaga (regerede 0995-1028).

Juli 03,0997 - Under ledelse af Almanzor, muslimske styrker marcherer ud af byen for Cordova og nordpå for at fange kristne lande.

11. august 0997 - muslimske styrker under Almanzor ankommer til byen Compostela. Byen var blevet evakueret, og Almanzor brænder det til jorden.

0998 - Venedig erobrer Adriaterhavet havnen i Zara. Venetianerne ville i sidste ende miste byen til ungarerne, og i 1202, de tilbyder en aftale om at soldater fra den fjerde korstog: erobre byen igen for dem til gengæld for passage til Egypten.

c. 1000 - Kinesisk perfekt produktion og anvendelse af krudt.

1000 - The Seljuk (seljukkisk) tyrkiske imperium er grundlagt af en Oghuz tyrkisk bey (høvding) navngivet Seljuk. Oprindeligt fra steppe landet omkring Det Kaspiske Hav, seljukkerne er forfædrene til de vestlige tyrkere, nutidens indbyggere i Tyrkiet, Turkmenistan, Usbekistan og Aserbajdsjan.

8 august 1002 - Death of Al-Mansur Ibn Abi Aamir, hersker over Al-Andalus, på vej tilbage fra raiding Rioja-regionen.

1004 - arabiske raiders fyre den italienske by Pisa.

1007 - Birth of Isaac I Comnenus, byzantinske kejser. Grundlægger af dynasti af Comneni kan Isaks regeringens reformer har hjulpet Det Byzantinske Rige holder længere.

1009 - Den hellige grav i Jerusalem er ødelagt af muslimske hære.

1009 - Kalif Al-Hakim bi-Amr Allah, grundlægger af drusere sekt og sjette Fatimid kalif i Egypten, beordrer hellige grav og alle kristne bygninger i Jerusalem blive ødelagt. I Europa udvikler et rygte, at en "Prince of Babylon" havde beordret destruktion af den hellige grav på foranledning af jøderne. Angreb på jødiske samfund i byer som Rouen, Orelans og Mainz opstå og dette rygte er med til at lægge grundlaget for massakrer på jødiske samfund ved Crusaders marcherer til Det Hellige Land.

1009 - Sulaimann, barnebarn af Abd al-Rahman III, vender tilbage over 200 tilfangetagne fæstninger til Castilians gengæld for massive overførsler af mad til sin hær.

1012 - Kalif Al-Hakim bi-Amr Allah, grundlægger af drusere sekt og sjette Fatimid kalif i Egypten, beordrer ødelæggelsen af ​​alle kristne og jødiske bedehuse i hans land.

1012 - Berber kræfter fange Cordova og orden, at halvdelen af ​​befolkningen blive henrettet.

1013 - Jøder bortvist fra Umayyad kalifatet i Cordova, så styret af Sulaimann.

1015 - arabiske muslimske styrker erobre Sardinien.

1016 - Den Klippemoskeen i Jerusalem er delvist ødelagt af jordskælv.

1020 - Merchants fra Amalfi og Salerno er givet tilladelse af den egyptiske kalif at bygge et hospice i Jerusalem. Ud af dette i sidste ende vil vokse Bekendtgørelsen af ​​Knights of Sygehus St. John af Jerusalem (også kendt som: Knights of Malta, Riddere Rhodos, og mest almindeligt som Johanniterordenen).

1021 - kalif al-Hakim udråbte sig selv som guddommelig og grundlagde drusiske sekt.

1022 - Flere katharernes kættere opdages i Toulouse og slået ihjel.

1023 - Muslimer bortvise berbisk herskere fra Cordova og installere Abd er-Rahman V som kalif.

1025 - Den effekt af det byzantinske rige begynder at falde.

1026 - Richard II af Normandiet leder en gruppe af flere hundrede bevæbnede mænd på en pilgrimsrejse til Det Hellige Land i den tro, at dommedag var ankommet. Tyrkisk kontrol i regionen hæmmer deres mål, dog.

1027 - Den frankiske protektorat i kristne interesser i Jerusalem er erstattet af en byzantinsk protektorat. Byzantinske ledere begynder genopbygningen af ​​den hellige grav.

1029 - Alp Arslan, "The Lion Hero" er født. Arslan er søn af Togrul Beg, erobrer af Bagdad, der gjorde sig hersker over kalifatet, og oldebarn af Seljuk, grundlægger af Seljuk tyrkiske imperium.

1031 - Den mauriske Córdoba-kalifatet falder.

1031 - emir Aleppo har Krak des Chevaliers contructed.

1033 - Castilla er generobret fra araberne.

1035 - Byzantinerne lave en landing på Sicilien, men ikke forsøger at generobre øen fra muslimerne.

1038 - De tyrkiske seljukker bliver etableret i Persien.

1042 - Fremkomsten af ​​de tyrkiske seljukker begynder.

1045 - 1099 - 1099 Life of Ruy Diaz de Vivar, kendt som El Cid (arabisk for "herre"), national helt i Spanien. El Cid bliver berømt for hans bestræbelser på at drive maurerne ud af Spanien. 18 Maj 1048 - persiske digter Umar Khayyam er født. Hans digt The Rubaiyat blev populær i Vesten på grund af dets brug af victorianske Edward Fitzgerald.

1050 - 1200 - Den første landbrugs revolution af middelalderens Europa begynder i 1050 CE med et skift til de nordlige landområder til dyrkning, en periode med forbedret klima fra 700 CE til 1200 CE i Vesteuropa, og den udbredte anvendelse og perfektion af nye landbrugsmetoder enheder . Teknologiske nyskabelser omfatter anvendelse af den tunge plov Trevangsbrug vekseldrift, anvendelse af møller til forarbejdning klud, ølbrygning knusning pulp til papirfremstilling, og den udbredte anvendelse af jern og heste. Med en stigning i landbruget fremskridt, vestlige byer og handel vokse eksponentielt og Vesteuropa vender tilbage til en pengeøkonomi.

1050 - Duke Bohemond I (Bohemond Taranto, Fransk Bohémond De Tarente), prins af Otranto (1089 til 1111) er født. En af lederne af det første korstog, ville Bohemond være stort set ansvarlig for fangst af Antiokia, og han sikrer titlen Prins af Antiokia (1098 - 1101, 1103-1104).

1050 - byzantinske kejser Konstantin IX Monomachos genopretter kompleks af den hellige grav i Jerusalem.

1054 - En hungersnød i Egypten styrker al Mustansir, 8. Fatimid kalif at søge føde og andre kommercielle bistand fra Italien og det byzantinske rige.

16 juli 1054 - store skisma: The Western Christian Church, i et forsøg på yderligere at øge sin magt, havde forsøgt at indføre latinske ritualer på de græske kirker i Syditalien i 1052; som følge heraf blev der latinske kirker i Konstantinopel lukket. I sidste ende fører dette til bandlysning af Michael Cerularius, patriark af Konstantinopel (som til gengæld excommunicates Pave Leo IX). Selvom generelt betragtes som en mindre begivenhed på det tidspunkt, i dag er det behandles som den sidste begivenhed, der beseglede store skisma mellem det østlige og vestlige kristendom.

1055 - tyrkiske seljukker fange Bagdad.

1056 - The Almoravid (al-Murabitun) Dynasty begynder sin vej til magten. Tager navnet "De, der linje i forsvar for troen," dette er en gruppe af fanatiske Berber muslimer, der ville herske Nordafrika og Spanien indtil 1147.

1061 - Roger Guiscard lander Sicilien med en stor Norman kraft og indfanger byen Masara. Norman generobring af Sicilien ville kræve en anden 30 år.

1063 - Alp Arslan lykkes hans far, Togrul Beg, som hersker over Bagdad kalifat og de tyrkiske seljukker.

1064 - De tyrkiske seljukker erobre Christian Armenien.

September 29, 1066 - Vilhelm Erobreren invaderer England og hævder den engelske trone i Slaget ved Hastings. Fordi William er både konge af England og hertug af Normandiet, The Norman Conquest sikringer franske og engelske kulturer. Sproget i England udvikler sig til Mellemøsten engelsk med en engelsk syntaks og grammatik og et stærkt fransk ordforråd.

1067 - Romanus IV Diogenes bliver den byzantinske kejser.

1068 - Alp Arslan invaderer det byzantinske rige og frastødt af Romanos IV Diogenes i løbet af tre kampagner. Først 1070, dog ville tyrkerne blive drevet tilbage over Eufrat-floden.

1070 - tyrkiske seljukker fange Jerusalem fra fatimiderne. Seljuk regel er ikke helt så tolerant som for fatimiderne og kristne pilgrimme begynder at vende tilbage til Europa med historier om forfølgelse og undertrykkelse.

1070 - Bror Gerard, en leder af benediktinermunke og nonner, der kører de hospicer i Jerusalem. væsener til at organisere Bekendtgørelsen af ​​Knights of Sygehus St. John af Jerusalem (også kendt som: Knights of Malta, Riddere Rhodos, og mest almindeligt som Johanniterordenen) som en mere militær styrke til aktiv beskyttelse af kristne pilgrimme.

1071 - Normannerne erobre de sidste byzantinske bedrifter i Italien.

1071 - 1085 - tyrkiske seljukker erobre det meste af Syrien og Palæstina.

August 19, 1071 - Slaget ved Manzikert: Alp Arslan fører en hær af tyrkiske seljukker mod Det Byzantinske Rige nær Lake Van. Nummerering måske så mange som 100.000 mænd, tyrkerne tage borgene i Akhlat og Manzikert før byzantinske kejser Romanos IV Diogenes kan reagere. Selvom Diogenes er i stand til at generobre Akhlat, belejringen af ​​Manzikert mislykkes, når en tyrkisk relief kraft ankommer og Andronicus Ducas, en fjende af Romanus Diogenes, nægter at adlyde ordrer om at kæmpe. Diogenes selv fanges og løsladt, men han ville blive myrdet efter hans tilbagevenden til Konstantinopel. Dels på grund af nederlaget på Manzikert og dels på grund af de borgerkrige efter mordet på Digoenes ville Lilleasien stå åbent for tyrkiske invasion. En tredjedel af kristne lande og 51% af kristne kirker falde til Islam.

1072 - Tancred af Hauteville er født. Et barnebarn af Robert Guiscard og nevø til Bohemund af Taranto, ville Tancred blive leder af det første korstog og i sidste ende regent i Fyrstendømmet Antiochia.

December 15, 1072 - Malik Shah I, søn af Alp Arslan, lykkes sin far som Seljuk Sultan.

1073 - tyrkiske seljukker erobre Ankara.

Juli 1074 - El Cid gifter Jimena, niece af Alfonso IV af Castilien og datter af Greven af ​​Oviedo.

1076 - Første indspillet henrettelse i England af øksen: Jarlen af ​​Huntingdon.

1078 - tyrkiske seljukker fange Nikæa. Det ville skifte hænder tre gange, endelig kommer under kontrol af tyrkerne igen i 1086.

1079 - Slaget ved Cabra: El Cid førte sine tropper til en flugt af Emir Abd Allah Granada.

1080 - Kendelse afsagt af Hospital St. John er grundlagt i Italien. Denne specielle ridderorden var dedikeret til bevogtning en pilgrim hospital eller vandrehjem, i Jerusalem.

1080 - En armensk stat er grundlagt i Kilikien, et distrikt på den sydøstlige kyst af Lilleasien (Tyrkiet), nord for Cypern, som flygtninge føler Seljuk invasion af deres armenske hjemland. En kristen kongerige beliggende midt i fjendtlige muslimske stater og mangler gode relationer til det byzantinske rige, "Armenien Minor" ville give vigtige bistand til Crusaders fra Europa.

1081 - 1118 - Alexius I Comnenus er byzantinsk kejser.

1081 - El Cid, nu en lejesoldat, fordi han var blevet forvist af Alfonso IV af Castilien, indtræder i tjenesten af ​​den mauriske konge af nordøst spanske by Zaragoza, al Mu'tamin, og ville forblive der for hans efterfølger, Al- Mu'tamin II.

1082 - Ibn Tumart, grundlægger af Amohad dynastiet, bliver født i Atlasbjergene.

1084 - tyrkiske seljukker erobre Antioch, en strategisk vigtig by.

Oktober 25, 1085 - Maurerne er bortvist fra Toledo, Spanien, af Alfonso VI.

23 oktober 1086 - Slaget ved Zallaca (Sagrajas): Spanske styrker under Alfonso VI Castilla bliver besejret af maurerne og deres allierede, den Almorivids (berbere fra Marokko og Algeriet, ledet af Yusef I ibn Tashufin), således at beskytte muslimsk styre i al-Andalus. Slagtning af spanierne var stor og Yusef nægtede at overholde sin aftale om at forlade Andalusien i hænderne på maurerne. Hans hensigt var faktisk at gøre Andalusien en afrikansk koloni regeret af Almorivids i Marokko.

1087 - Efter sin knusende nederlag ved Zallaqa, Alfonso VI sluger sin stolthed og minder El Cid fra eksil.

September 13, 1087 - Birth of John II Comnenus, byzantinske kejser.

1088 - Patzinak tyrkere begynder danner bosættelser mellem anube og på Balkan.

Mar 12, 1088 - Urban II vælges pave. En aktiv tilhænger af den gregorianske reformer ville Urban blive ansvarlig for at iværksætte det første korstog.

1089 - byzantinske styrker erobre øen Kreta.

1090 - Yusuf Ibn Tashfin, Konge af almoraviderne, fanger Granada.

1091 - Normannerne generobre Sicilien fra muslimerne.

1091 - Cordova (Qurtuba) er taget til fange af almoraviderne.

1092 - Efter døden af ​​Seljuk Sultan (al-sultan, "magt") Malik Shah I, hovedstaden i seljukkerne flyttes fra Iconjium til Smyrna og imperiet selv opløses i flere mindre stater.

Maj 1094 - El Cid indfanger Valencia fra maurerne, udelader sit eget rige langs Middelhavet, der er kun nominelt underordnet Alfonso VI Castilla. Valencia vil være både kristen og muslimsk, med tilhængere af begge religioner gør tjeneste i hans hær.

August 1094 - almoraviderne fra Marokko jord nær Cuarte og belejre til Valencia med 50.000 mand. El Cid,, bryder dog belejringen og tvinger Amoravids at flygte - den første kristne sejr mod de hårdt kæmper afrikanere.

November 18, 1095 - Pave Urban II åbner Rådet for Clermont hvor ambassadører fra den byzantinske kejser Alexius I Comnenus, beder hjælp mod muslimerne, blev varmt modtaget.
Politiske fonde, der er for det første "organiseret" kristen reaktion på Jihad: den første korstog .

Disse kendsgerninger er taget fra flere åbne kilder. Hvis der er en fejl, så lad mig det vide.
Bill Warner, direktør for Center for the Study of Political Islam
Oversættelse: Bombadillo