"Hvad der sker i Mellemøsten, vil ske i Europa"
Af Robert Spencer
Oversættelse af: “What is happening in the Middle East will happen in Europe”
Kilde: Jihad Watch, 14. april 2016
Udgivet på myIslam.dk: 27. april 2016

Endelig en sand biskop. Sammenlign Isa Gürbüz, en mand, der ikke er bange for ubekvemme sandheder, med pave Frans og Den Amerikanske Katolske Bispekonference, der bedrager sig selv og deres folk med beroligende og selvmorderiske usandheder; der fortæller sig selv og dem, de burde advare og beskytte, at islam er en fredens religion, og at kuren mod Vestens sygdomme er en oversvømmelse med muslimske indvandrere. Isa Gürbüz ser den fremtid, de byder velkommen, og ser, hvorfor fremtidige generationer af frie mennesker, hvis der er nogle, vil betragte dem som godtroende fjolser, der bidrog til ødelæggelsen af vestlig civilisation.


Dionysos Isa Gürbüz, den syrisk-ortodokse biskop i Schweiz

"'Hvad der sker i Mellemøsten, vil ske i Europa'" er en oversættelse (via engelsk) af "Was im Nahen Osten geschieht, wird auch in Europa passieren", Tages Anzeiger, 14. april 2016:

Isa Gürbüz, den syrisk-ortodokse kirkeleder i Schweiz, opfordrer kristne til at være på vagt. Islams dagsorden er at tage magten.
"Om 20 eller 30 år vil der være muslimsk flertal i Europa. Halvdelen af de europæiske kvinder vil så bære hijab." Denne forudsigelse kommer ikke fra Michel Houellebecq eller Thilo Sarrazin, men fra Dionysos Isa Gürbüz, den syrisk-ortodokse biskop i Schweiz. Han bor sammen med to munke og to nonner i det idylliske kapucinerkloster Arth ved Zugersee. Fra klosteret Mor Avgin, som det kaldes i dag, fører han tilsyn med 10.000 syrisk-ortodokse troende i Schweiz og 4000 i Østrig.
Isa Gürbüz har travlt med forberedelserne til påskegudstjenesterne, som i hans kirke fejres i slutningen af april. Så vil hans trosfæller komme strømmende i hundredvis til Arth. Sammen vil de bede, synge og debattere - på det aramæiske modersmål, det hellige sprog, som Jesus talte. Den syrisk-ortodokse kirke er den ældste af alle. I deres hjem i det tidligere Mesopotamien, i dag Syrien og Irak, er de forfulgte. "Arth er derfor blevet et centrum for bevarelsen af vores truede religion og kultur", siger Gürbüz.
Påskeglæden vil ikke komme let til biskoppen. Han er for travlt optaget af de kristnes skæbne i Mellemøsten: "Hvad der i dag har fået tusinder til at tilslutte sig terrorgrupper som IS, Taliban eller al-Qaeda, er en udvidelse af folkemordet i 1915." Dengang omkom næsten to millioner kristne - aramæiske, syriske og græsk-ortodokse - og millioner konverterede til islam. Biskoppen fortsætter: "Hvad der sker med os i dag, begyndte for 1.300 år siden." I det 7. århundrede begyndte folkemordet på de kristne, dengang i mørket, nu under mediernes belysning. For ham har islams dagsorden hele tiden været den samme, nemlig at fordrive de kristne fra Mellemøsten. Også i de kommende år, vil terror-ånden herske dér.

FN beskyttelseszone for kristne

Den 51-årige biskop kommer, som de fleste syrisk-ortodokse kristne bosat i Schweiz, fra den østlige del af Tyrkiet, der tidligere tilhørte Syrien. Skønt der i begyndelsen af århundredet stadig levede 230.000 syrere ved den daværende syriske grænse, er der i dag næsten ingen tilbage. Tyrkiet er en fjende af kristne, siger Isa Gürbüz. Han var først munk i det berømte kloster Mor Gabriel, forlod det i 1989 og tog derefter mod sydøst for at undervise i syrisk og liturgi på det teologiske seminarium i Damaskus. I 1997 blev han den første syrisk-ortodokse biskop i Tyskland, inden han for et årti siden kom til Arth. ...
... Isa Gürbüz har svært ved at forestille sig et fremtidigt Syrien uden Assad. En bedre mand er ikke let at finde, siger han. Før krigen var Syrien det eneste land i Mellemøsten, hvor kristne fik lov til uforstyrret at leve deres tro. "Hvis Assad elimineres, kan det samme ske som i Irak, hvor demokratiet mislykkedes efter Saddam Husseins fald, og islamistiske grupper greb tøjlerne." Det arabiske forår var for Isa Gürbüz blot et spil, et mellemspil. "Fordi islam i sidste ende ikke accepterer demokrati, men ønsker at indføre sharia-lov."
Biskoppen er så traumatiseret af forfølgelsen i Mellemøsten, at det for ham er magtpåliggende at råbe vagt i gevær, især til kirker med en politisk korrekt indstilling. Det er naivt at tro, at de millioner af flygtninge, der nu kommer til Europa via Tyrkiet, alle vil tilpasse sig og leve med de kristne i Europa i fred. Også blandt flygtningene er der terrorister. "Hvorfor har Golfstaterne, Emiraterne og Qatar ikke taget nogen flygtninge?" Fordi det er deres dagsorden at konvertere Europa til islam.
Isa Gürbüz ser allerede Eurabia for sig: Antallet af muslimer, som får mange børn, vil vokse hurtigt, vil tage magten og vil begynde forfølgelsen, mener han. "Hvad der sker i dag i Mellemøsten, vil ske her i Europa." Han opfordrer ikke til had, insisterer biskoppen. Men de 1.300 års historie med forfølgelse har bare lært ham ikke at stole på muslimer. Han ser en begyndende skæbnesvanger missionering, udført af det wahhabistiske Saudi-Arabien og det tyrkiske religionsministerium Diyanet, i moskeer i dette land [Tyskland]. ...Robert Spencer er direktør for Jihad Watch og forfatter til de to New York Times bestsellere The Politically Incorrect Guide to Islam (and the Crusades) og The Truth About Muhammad. Hans seneste bog, Not Peace but a Sword: The Great Chasm Between Christianity and Islam, er nu tilgængelig.
Oversættelse: Bombadillo