Kulturmarxisme er ved kernen af vort moralske forfald
Af Austin Ruse
Oversættelse af: Cultural Marxism is at the Heart of Our Moral Disintegration
Kilde: Crisis Magazine, 20. november 2015
Udgivet på myIslam.dk: 21. januar 2018


Max Horkheimer (venstre) og Theodor Adorno giver hånd, mens den tyske marxistiske teoretiker Jürgen Habermas i baggrunden lader fingrene løbe gennem sit hår. Heidelberg 1964. (Foto: Jeremy J. Shapiro)

Jeg troede, at Jennifer Roback Morse var nået ind til sagens kerne, da hun drejede fokus over på ofrene for den seksuelle revolution [eller "frigørelse"]. Hendes utvivlsomt korrekte opfattelse er, at det homoseksuelle såkaldte "ægteskab" ikke begyndte med de homoseksuelle selv; grunden blev snarere lagt af den seksuelle revolution i begyndelsen af 1960'erne.

I The Devil's Pleasure Palace (Encounter Books) fortæller Michael Walsh, at der er en endnu dybere faktor på spil i sagen, og at den seksuelle revolution kun er én af dens konsekvenser. Hvad der er selve kernen i sagen, er kulturmarxismen, den kritiske teori og det institut, der frembragte dem: Institut für Sozialforschung, almindeligt kendt som Frankfurterskolen.

Du kender disse folk bedre end du tror. Faktisk løber deres ideer ikke kun mkring overalt i samfundet, men også gennem dine egne årer, uanset om du ved det eller ikke.

Overvej først psykiater William Reich, den mand, der i 1936 skabte udtrykket "seksuel revolution" i en bog af samme navn. Reich var en galning af første klasse. Det endte med, at hans freudianske kolleger undgik ham som pesten. Alle hans bøger måtte udgives privat. Reich var ganske enkelt sexgal og meget sandsynligt sindssyg. Selv billedet af ham i Wikipedia får ham til at ligne en kronisk onanist. Han masserede sine patienter nøgne, og anbefalede i 1920'ernes katolske Wien antikonceptionsmidler, abort og skilsmisse.

Reich ønskede at forene psykoanalysen med marxismen og mente, at økonomisk marxisme ville slå fejl, på grund af proletariatets undertrykte seksualitet.

Reich var et betalt medlem af Frankfurterskolen, som til sidst fandt vej til USA, hvor han opfandt en orgasmemaskine, der senere blev latterliggjort som "orgasmatronen" af den sexgale Woody Allen i hans film Sleeper. Han døde senere i fængsel efter at have lokket folk til at købe sin komiske maskine. The Food and Drug Administration brændte faktisk flere tons af hans bøger.

Ifølge Michael Walsh var Reich et af de mest indflydelsesrige medlemmer af Frankfurterskolen. Hvor indflydelsesrig? Under 1968-studenteroptøjerne i Paris og Berlin kastede studenterne eksemplarer af hans bog, Fascismens massepsykologi efter politiet. De skrev hans navn på murene. Men mere end det: den seksuelle revolution, han teoretiserede sig frem til, er nu fælles mønt, fællessproget for vor tid.

Frankfurterskolens kulturmarxister mente, at den økonomiske marxisme ville mislykkes på grund af arbejderklassens modstand. De mente, at marxismens mål kun kunne opnås ved at underminere institutionerne - dem alle. De begyndte, hvad de kaldte den lange march gennem institutionerne. Hvem ville for et par år siden have troet, at drengespejderne ville springe på bøsse-vognen? Frankfurterskolen ville.

Kritisk teori er central for deres plan. Denne er med stor sandsynlighed, uanset om du ved det eller ikke, hvad du blev fyldt med på universitetet og sikkert også i gymnasiet. Den vil lyde velkendt for dig, lige så velkendt som de floskler, du nu hører fra de studerende ved Missouri Universitet. Kritisk teori søger samfundsmæssig forvandling gennem menneskehedens frigørelse fra alle former for slaveri. Slavehandlerne er tilfældigvis Kirken, familien og det frie marked.

Når du hører nogen rakke ned på amerikansk historie, er det kritisk teori. De uophørlige udfald mod korstogene? Kritisk teori. Den patriarkalske familie, voldtægtskultur, multikulturalisme, politisk korrekthed, regler for god tone; alt sammen kritisk teori. Ideen er, at få dig til at stille spørgsmålstegn ved alt, hvorved institutionerne falder.

Du kan endda høre kritisk teori i munden på vores præsident [Obama]. Når han forhåner ortodokse kristne, er det ikke på grund af hans formodede kærlighed til islam, men pga. hans oplæring i kritisk teori og kulturmarxisme, som han fik af sin egen fars bitterhed, af hans kommunistiske mentor, Frank Marshall Davis, af hans professorer og Saul Alinsky. Obama er virkelig den mest radikale person, der nogensinde har siddet i Det Hvide Hus, for han ønsker at nedbryde de institutioner, der har skabt og beskyttet vort land.

Måske har du aldrig hørt om dem: Max Horkheimer og Theodor Adorno, som var inspireret af Antonio Gramsci. Du kender måske navnene på nogle af dem: Herbert Marcuse og Eric Fromm. De var ugudelige folk, der hadede vestlig civilisation. De fleste af dem bragte deres gift til USA under 2. Verdenskrig eller kort efter.

Det er forbavsende, at dette åbenlyst marxistiske institut, der blev grundlagt for at underminere vestlig civilisation, faktisk blev inviteret til at flytte sine aktiviteter til Columbia Universitet i 1935. Fra denne høje position begyndte disse mænd at dryppe gift ind i den amerikanske kultur.

Michael Walsh fortæller en meget læsbar historie om disse mænd, selv om han ikke begynder i det 20. århundrede og ikke fokuserer på sociologi, psykologi eller de andre bløde videnskaber, men snarere på kunst, mere præcist opera. Han viser, hvordan grunden for kulturmarxisterne blev lagt af de kunstneriske nihilister i det 19. århundrede.

Walsh var klassisk musik-kritiker for Time Magazine og inden da for San Francisco Examiner. Han har skrevet romaner, biografier og skuespil, der er blevet filmatiseret. Han begyndte at skrive om politik i 2007 for National Review under navnet David Kahane, og udgav under dette navn et modsvar til Saul Alinsky med titlen Rules for Radical Conservatives.

Hvis du vil vide det, er Walsh en trofast katolik, der er glødende pro-liv og pro-ægteskab, emner, han begge kommer ind på i The Devil’s Pleasure Palace. Han er åbenlyst religiøs i denne bog og argumenterer for, at vores kamp mod kulturmarxismen er en kamp mod Satan selv.

Walsh forstår, at USA måske nok har besejret et imperium, men vi besejrede ikke ideen. Marxismen er i live og har det godt; den er rask og rørig og findes næsten overalt - på de højere læreanstalter, på rådhuset, selv i godgørende institutioner. Den findes i luften, vi ånder.

Walsh er dog ikke pessimist. Han mener, at kulturmarxismen er udtjent, men at den, ligesom neglene på et kadaver, stadig kan gro, og at disse mennesker og deres onde teori vil fortsætte med at gøre fortræd og skade sjæle, og at det er op til os først at erkende, hvad den virkelig vil, og dernæst stoppe den.
Austin Ruse er præsident for C-FAM (Center for Family & Human Rights), et forskningsinstitut med base i New York og Washington DC. Han er forfatter til Fake Science: Exposing the Left’s Skewed Statistics, Fuzzy Facts, and Dodgy Data udgivet af Regnery. Han er også forfatter til den nye bog Little Suffering Souls: Children Whose Short Lives Point Us to Christ udgivet af Tan Books. Synspunkterne udtrykt her er helt hans egne.
Oversættelse: Bombadillo