Jihadisters krigstrofæer
Af Dawn Perlmutter
Oversættelse af: Jihadist Trophies of War
Kilde: FrontPageMag.com, 12. maj 2014
Udgivet på myIslam.dk : 2. juni 2014

For fuldt ud at kunne forstå, hvordan jihadister kan bortføre over tre hundrede skolepiger for at sælge dem til seksuelt slaveri, og hvordan de kan halshugge, sønderlemme og kannibalisere deres fjender, må disse hændelser forstås som islamistiske krigstrofæer. At tage mennesketrofæer er en gammel og udbredt praksis, der forekommer i næsten alle kulturer gennem historien. Historisk set er det klassiske eksempel på krigstrofæer menneskelige kropsdele, oftest hovedet, men også kranier, tænder, fingre og bløde kropsdele såsom skalper, ører og kønsorganer. De næsthyppigste krigstrofæer er kvinder, der tages som slaver eller hustruer. Menneskelige trofæer er betydningsfulde statussymboler for den succesrige kriger. Udtrykket trofæ er afledt af det græske tropaion, der henviser til våben, ejendom, menneskelige fanger og kropsdele taget i kamp, og som fejrer sejren over en stat, hær eller individuel fjende. De bortførte nigerianske piger er Boko Harams krigstrofæer i den islamiske globale hellige krig (jihad). Denne praksis med seksuelt slaveri for frafaldne og ikke-muslimske kvinder er retfærdiggjort af islamisk lov, hvilket også gælder halshugning, sønderdeling og lemlæstelse af islams fjender.

Historisk set var det vigtigste trofæ i mange kulturer det menneskelige hoved. Dette er sandt for islam, hvor halshugning har mange historiske og teologisk begrundede fortilfælde. Hovedtrofæet er stadig jihadisternes krigsemblem, et tegn på sejr, militær duelighed og magt, som er taget fra offeret. Det giver status og ære til jihad-krigeren. Fra seriemordere til syriske jihadister indebærer erobringen af mennesketrofæer rituelle adfærdsformer, der demonstrerer dominans over offeret og vækker minder om drabet. Afskårne menneskelige kropsdele taget fra faldne fjender er gennem historien blevet indsamlet, udstillet, vist, gemt eller båret. I det 20. årh. blev fotografering en anden metode til at mindes sejr. Billeder af drabet eller posering for kameraet med døde fjender trådte i stedet for at tage kropsdele. Billeder af mord omtales ofte som souvenirs, og billeder fra kamp som krigspornografi. Traditionelt krævede mennesketrofæer konkrete kropsdele som bevis på drabet. Men mobiltelefon-teknologi og Internet, video-sites har introduceret et nyt fænomen på området for menneskelige krigstrofæer: Videofilmede halshugninger, lemlæstelser og skamferinger. I stedet for at bære en halskæde af ører eller et bælte af skalper, opbevarer jihadister deres drab på deres mobiltelefoner. I lighed med andre krigerkonkurrencer er der en eskalerende rivalisering om, hvem der kan videofilme den værste ugerning. Det voldsbillede, der går viralt, vinder.

Videofilmede halshugninger og grusomheder er de nye krigstrofæer. Faderen til moderne halshugning, Abu Musab al-Zarqawi, lederen af al-Qaeda i Irak, var berygtet for at halshugge snesevis af irakiske og udenlandske gidsler og distribuere videoer af halshugninger på internettet. Zarqawis videooptagelser kan betragtes som "Halshugning 1.0". De var formelle rituelle henrettelser, der involverede en oplæsning af krænkelser (synder), bekendelse, dom, sidste ord, henrettelse, lovprisning af Allah og en fremsættelse af krav. I dag, ti år senere, er de syriske jihadister, den afghanske og pakistanske Taleban, den somaliske Al Shabaab, al-Qaeda og Salafi-jihadister over hele verden involveret i "Halshugning 2.0", eksemplificeret ved den udløste vildskab. Jihad halshugninger har udviklet sig til primal, uciviliseret krigsførelse med kannibalisme, fodring af kropsdele til hunde, hoveder grillet i ovne, fodboldspil med menneskehoveder og mange andre grusomheder, videofilmet og uploadet på internettet. Disse mord er altid rituelle, selvom det kun sker ved proklamationen af Allahu Akbar for at sanktionere volden.

Denne form for vold bliver ofte misfortolket af vestlige analytikere som afvigende adfærd. Den opfattes ofte i lighed med handlinger af seriemordere, der fotograferer deres ofre for at genopvække oplevelsen, eller afvigende soldater, der forud var disponeret for psykopati. Faktisk kan den brede offentlighed kun opfatte disse rædsler som handlinger af psykisk syge. Men halshugning, kannibalisme, lemlæstelse er ikke et resultat af psykopatologi; det er autentisk islam. Voldelig grusomhed, begået for den globale jihads sag, er islam i sin naturlige tilstand - utilsløret, uden politisk korrekthed, uden apologetiske stemmer eller revisionistisk historieskrivning. Det er også al-Qaedas erklærede ideologiske mål: Renselsen af islam gennem voldelig kamp. Kulturel sanktioneret vold er ikke patologisk; den er normen. Volden, uanset hvor uforklarlig, er retfærdiggjort som renselsesceremonier, der renser islam for vestlig indflydelse.

Autentisk islam sanktioner halshugninger og sexslaveri. Trofæer af hoveder og kvinder har altid været dens krigsbytte. For at forstå hvordan islam kan tillade mænd at købe og sælge piger, fanget under jihad, som sexslaver, så læs Islam, Slavery and Rape i FrontPage den 7. maj 2014, (dansk oversættelse: Islam, slaveri og voldtægt). I en nylig video proklamerer Boko Haram-leder Abubakar Shekau arrogant: "Jeg bortførte jeres piger. Jeg vil sælge dem på markedet, ved Allah," .... "Jeg bortførte en pige fra en vestlig skole, og I bliver forvirrede. Jeg sagde, at vestlig uddannelse skal ophøre. Piger, se at blive gift", sagde han. "Jeg vil bortgifte en kvinde i en alder af 12. Jeg vil bortgifte en pige i en alder af 9." ... "Gud pålagde mig at sælge dem, de er hans ejendom, og jeg vil udføre hans instrukser," ... "Der er et marked for salg af mennesker. Allah siger jeg skal sælge. Han befaler mig at sælge. Jeg vil sælge kvinder. Jeg sælger kvinder." Under hans video affyrer militante jihadister rifler i luften og råber: "Allahu Akbar!" Shekaus budskab er ikke tænkt som en retfærdiggørelse af sine handlinger. Det er en rekrutteringsvideo, et strålende stykke propaganda, som vil appellere til seksuelt frustrerede mænd, der vil slutte sig til kampen bare for at få adgang til moralsk sanktioneret sex.

Kvinder og menneskelige kropsdele er de traditionelle krigstrofæer. Videoer, som viser afskæring af kropsdele og afbilder mænd, der grinende leger med menneskehoveder og løfter afhuggede hoveder i vejret, er de nye krigstrofæer. Ny teknologi giver jihadister mulighed for at vise deres trofæer for hele verden. Disse videoer er æresemblemer, der demonstrerer militær overlegenhed, giver status og, vigtigst, inspirerer andre til at deltage. Al-Qaeda forstår, at sex, vold, heroisme og andre kampbelønninger sælger. Islams historie er en krigstrofæernes historie.
Oversættelse: Bombadillo