CIA-spionen i Irans Revolutionsgarde, der fandt Jesus
Af Mark Ellis
Oversættelse af: The CIA spy inside Iran’s Revolutionary Guard who found Jesus
Kilde: Godreports, 11. juli 2012
Udgivet på myIslam.dk : 3. september 2012

Reza Kahlili i forlædning

Som medlem af Irans elitestyrke, Revolutionsgarden, var han vidne til forfærdelige handlinger, der fik ham til at sætte spørgsmålstegn ved sin tro på islam og det regime, han tjente. Efter at han blev CIA-spion og senere undslap til Vesten, fandt han en ny revolutionær at følge, som tilbød en kærlighed, der overvældede hans sjæl.

"I barndommen bad jeg altid i mit hjerte til Gud," siger Reza Kahlili, et pseudonym, som eks-spionen har taget af sikkerhedsmæssige grunde. "Jeg forsøgte altid at finde en vej, så jeg kunne komme tæt på ham."

Efter endt uddannelse i USA på USC [Sydcaliforniens Universitet], vendte han tilbage til Iran umiddelbart før revolutionen i 1979. Hans erfaringer i USA gav ham stor respekt for amerikanske demokratiske traditioner. "De stiftende fædre var så modige," bemærker han, "og satte deres liv ind på at give menneskeheden demokrati og frihed."

Han havde høje idealer, da han vendte tilbage til Iran. "Jeg ønskede at hjælpe mit land til fremskridt i håb om, at der ville blive fuldt demokrati. Jeg troede, at Ayatollah Khomeini ville være tro mod sit løfte om frihed for alle."

En barndomsven overtalte ham til at slutte sig til Revolutionsgarden på grund af hans computer-ekspertise, men han var uforberedt på, hvad han snart blev vidne til under islams banner.

"Mullaherne tvang iranerne til at overholde strenge islamiske beklædningsregler og udsatte dem for amputation som straf for tyveri, pisk for at drikke, stening for utroskab," bemærker han. Unge, der søgte nye friheder, som de mente var blevet lovet af revolutionen, blev arresteret og ført til Evin-fængslet.

"Mange blev voldtaget, tortureret og henrettet, blandt dem min bedste ven og hans søskende. Teenage-piger så unge som 13 blev voldtaget forud for henrettelse, fordi en jomfru i islam kan komme i himlen, og "Guds mænd" ønskede at nægte dem denne belønning. Andre blev langsomt sænket i tanke med syre, så de ville dø smertefuldt."

"Khomeini og gejstligheden erklærede sig som Allahs repræsentanter på jorden og stemplede enhver, der var imod dem, som en fjende af Gud. Straffen var henrettelse. Titusinder blev henrettet."

Den islamiske revolutions udskejelser fik det til at vende sig i ham. Hvem kan gøre dette? - undrede han sig. De hævder at tro på Allah og at islam er den sidste religion og en overlegen religion - at alle har brug for at konvertere.

"Det knuste mit hjerte," siger han. "Jeg ledte efter Gud, så jeg bad til ham og sagde: 'Dette kan ikke være fra dig. Dette er ikke dig.'" Kahlili kunne ikke forestille sig, at en kærlig Gud kunne støtte disse forfærdelige forbrydelser.

Da han ikke kunne tage mere, overbeviste han sine overordnede om at lade ham flyve til USA for at besøge en syg slægtning. Under sit besøg kontaktede han FBI, som bragte ham videre til CIA i London. Efter at have gennemgået flere løgnedetektor-tests og modtaget undervisning, vendte han tilbage til Iran som hemmelig agent. "Jeg valgte at konfrontere regimet på min egen måde," bemærker han.

I mellemtiden fortsatte han med at studere islamisk lære i sin søgen efter sandheden. "Efterhånden som jeg lærte mere om Koranen og om hvad Muhammed foreskrev, konkluderede jeg, at islam, som den praktiseres nu i Iran, ikke er en sand religion, at de kriminelle ayatollahers gud, Allah, ikke er den virkelige Gud."

"Deres religion vendte sig mod ethvert princip om humanitet," konkluderede han. "De indførte et grusomt sæt love, der repræsenterer intolerance, vildskab og uretfærdighed, som er udtryk for en ond ånd, ikke en kærlig Gud."

Kahlili afviste islam og begyndte sin søgen efter den virkelige Gud, den, der havde velsignet ham så ofte i hans meget farlige arbejde som CIA-spion.

Han slap ud af Iran i midten af 1990'erne, og lever nu et skjult liv i USA som et attentat-mål for Irans regering. "De radikale mullaher, der styrer Iran, ønsker mig død, først for at have forrådt mit land som et medlem af Revolutionsgarden, der spionerede for CIA, og nu for at frasige mig den religion, der giver dem mulighed for at fastholde deres tyranni," siger han.

"Da jeg var kommet tilbage til USA, havde jeg mistet al tro på islam," bemærker han. "Jeg ledte efter min Gud."

En ven gav ham et eksemplar af Det Nye Testamente og Jesus-filmen, hvilke rørte hans hjerte. Kahlili studerede Skriften og stillede mange spørgsmål til sin ven.

Han fandt en skarp kontrast mellem Jesu lære i Lukas 6:27: "Elsk jeres fjender, gør godt mod dem, der hader jer" og Koranen 5:33, der opfordrer til at straffe dem, der modsætter sig islam - ved at "de bliver dræbt eller korsfæstet eller får deres hænder og deres fødder hugget af i modsat side eller bliver fordrevet fra landet."

"Jeg var aldrig blevet bekendt med Jesu liv, hans ord, hans visdom og hans rene kærlighed," siger Kahlili. "Hans ord var meget revolutionerende for mig."

Han nåede et punkt af overgivelse til den ene sande, levende Gud, hvis kærlighed pludselig blev uimodståelig. "Hans totale kærlighed overvældede min sjæl," siger han. "Jeg kunne ikke modstå den, den rørte mig så dybt. Det var dengang, jeg blev klar over hinsides al tvivl, at Bibelen var den sande Guds Ord. At Jesus var den Ene, jeg altid havde ledt efter. Jeg vidste, jeg var hjemme."

Bogomslag

"Efter en lang rejse, har jeg endelig fundet min Gud. Jesus kom til mig, da jeg havde brug for vejledning. Han kom til mig på et tidspunkt, hvor min tro på mennesket og religion var fuldstændig rystet. Hans ord og hans kærlighed blev det ledende lys, der gjorde mig fri af synd og håbløshed," siger han.

Kahlili fortsætter med at bede for udfrielsen af sit folk. "Og mens jeg fortsætter min kamp mod ondskaben i Iran, ved jeg i mit hjerte, at Herren vil vejlede mig i denne kamp, fordi han elsker det iranske folk endnu mere end jeg gør," siger han.

"Det iranske folk er desperat i dets længsel efter frihed, og Jesus siger: "Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie." (Joh 8:31-32)
Reza Kahlili underviser på det amerikanske Department of Defense's Joint Counterintelligence Training Academy (JCITA), er seniorforsker med EMPact America og medlem af Task Force on National and Homeland Security. Han er forfatter til "A Time to Betray", en bog om sit dobbeltliv som CIA-agent i Irans Revolutionsgarde. "A Time to Betray" var vinder af 2010 National Best Book Award og af 2011 International Best Book Award. Bogen er indstillet til at blive indspillet som film..
Oversættelse: Bombadillo