Tyrkiets seneste jihad mod kristne armeniere
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Turkey’s Latest Jihad on Christian Armenians
Kilde: RaymondIbrahim.com, 26. marts 2014
Udgivet på myIslam.dk : 1. april 2014

Under ledelse af premierminister Erdogan og uden at angre det armenske folkemord, jagter Tyrkiet igen armeniere og er igen, ligesom dets osmanniske forfædre, årsag til deres død og fordrivelse.

Tyrkisk sponsorerede jihadister poserer med islamiske flag i den erobrede kristne armenske by Kessab

I de tidlige morgentimer den 21. marts krydsede al-Qaeda-forbundne islamiske jihadister grænsen fra Tyrkiet og trængte ind på syrisk territorium, hvor de startede et jihad-angreb på den kristne/armenske by Kessab: "Snigskytter skød mod civilbefolkningen og udløste morterangreb på byen og de omkringliggende landsbyer." 80 mennesker menes at være blevet dræbt.

Jihadisterne lavede senere en video, der giver en rundtur i den hærgede by. Ingen oversættelse er nødvendig, da den vigtigste sætning, der hele tiden høres, er islams triumferende krigsråb: "Allahu Akbar" (som ifølge senator John McCain betyder "gudskelov").

Øjenvidner siger, at jihadisterne krydsede den tyrkiske grænse ind i Syrien, og "åbenlyst passerede gennem tyrkiske militær-kaserner. Ifølge tyrkiske medierapporter, bar angriberne deres sårede tilbage til Tyrkiet for at blive behandlet i byen Yayladagi".

Omkring 2000 armeniere blev evakueret til mere sikre områder i de nærliggende Basit og Latakia. Flere af disse familier bor i øjeblikket i disse byers kirker. Ti til femten familier med medlemmer, der var for gamle at flygte, blev i Kessab; deres skæbne er endnu ukendt.

Syriske tropper lancerede en modoffensiv, men de al-Qaeda-forbundne jihadister "trængte endnu engang ind i byen Kessab, tog de resterende armenske familier som gidsler, vanhelligede byens tre armenske kirker, plyndrede lokale boliger og besatte byen og de omkringliggende landsbyer."

Rapporter tyder yderligere på, at "angrebene begået af den al-Qaeda-forbundne al-Nusra-organisation og Den Islamiske Front blev støttet af artilleribeskydning fra tyrkiske artillerienheder. Et syrisk MIG-23 jagerfly, der deltog i operationen mod terrorgrupperne, blev skudt ned af tyrkisk luftvåben den 23. marts."

Bashar al-Assad fordømte naturligvis i FN Tyrkiets støtte til terrorister, selv om nogle europæiske ledere, som f.eks. Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt, priste Tyrkiet for dets angivelige fremgang m.h.t. demokrati og menneskerettigheder, og støttede den islamiske nations optagelse i EU, helt ligeglade med det faktum, at Erdogan forbød Twitter i Tyrkiet, efter at tweets havde udstillet hans regerings korruption.

Heller ikke armeniere eller andre er blinde for betydningen af Tyrkiets rolle. I en skriftlig erklæring fordømte Det Armenske Landsudvalg-International [Armenian National Committee-International] Tyrkiets aktive rolle med at hjælpe og tilskynde kristenforfølgende jihad-grupper:

I månedsvis har vi advaret det internationale samfund om den overhængende trussel fra ekstremistiske udenlandske krigere mod den kristne mindretalsbefolkning i Syrien. Disse ondskabsfulde og uprovokerede angreb mod den armensk befolkede by Kessab og de omgivende landsbyer er de seneste eksempler på denne vold, der aktivt støttes af nabolandet Tyrkiet. Vi opfordrer alle stater, der har indflydelse på den syriske konflikt, til at bruge alle tilgængelige midler for at stoppe disse angreb mod den fredelige civilbefolkning i Kessab, og give dem mulighed for at vende tilbage til deres hjem i sikkerhed og tryghed. Indenfor de sidste hundrede år er dette tredje gang, armenierne bliver tvunget til at forlade Kessab, og i alle tre tilfælde har Tyrkiet været aggressoren eller været på aggressorernes side [fremhævelse tilføjet].

Den 24. marts rejste Samvel Farmanyan, et medlem af den armenske nationalforsamling, til Syrien for at mødes med Kessabs fordrevne armeniere: "Jeg må sige, at indtrykket var chokerende", sagde han. "Situationen er som den, vi har læst om i lærebøger og litteraturen om det armenske folkemord, i erindringerne af de overlevende fra folkemordet (...). Disse er tragiske begivenheder, der kun kan fremkalde tydelige paralleller til begivenhederne for 100 år siden, det armenske folkemord."

Fordrevne Kessab-armeniere samles og søger ly i kirke i nabobyen Latakia

Video-interviews med de nyligt fordrevne armeniere fra Syrien dokumenterer yderligere dette indtryk. En ældre mand siger: "Vi har været her i 97 år, siden de slagtede os i Tyrkiet. Disse al-Qaeda 'oprørsgrupper' er børnebørn af Abdul Hamid" (den osmanniske sultan, der begik det første systematiske folkemord på armenierne).

Disse tidlige massakrer var heller ikke begrænset til armeniere, men var snarere rettet mod kristne i almindelighed. Som en syrisk-amerikansk kvinde skriver til mig netop nu: "De hamidiske massakrer (1894-1896) førte til masseudvandring af kristne fra Levanten til USA. Min bedstefar var en af dem, der flygtede fra forfølgelsen. Hans far blev skudt af en osmannisk tyrker foran deres barndomshjem. Syv børn blev efterladt faderløse. Min bedstefar, den ældste søn, forlod Syrien, og rejste som lærling gennem Mexico for at finde frihed og sikkerhed i USA. Hele familien sluttede sig efterhånden til ham."

Sådan er historiens kontinuitet og sammenhæng. På grund af Det Osmanniske Riges etniske udrensningskampagne og massedeportationer af armeniere, endte nogle af de sidstnævnte, som overlevede, på steder som Kessab. I dag, på grund af det moderne Tyrkiets støtte til islamiske jihadister, bliver armenierne i Kessab igen dræbt og fordrevet.

Årene, årtierne og århundrederne går; navne, fortællinger og retorik forandres; utopiske idealer og materialistiske bortforklaringer bliver allestedsnærværende. Men alligevel er det den samme historie; det er den samme fjendtlighed - tyrkisk fjendtlighed mod armeniere, eller endnu mere destilleret, muslimsk fjendtlighed mod kristne - der lever videre, selv om det er i forskellige sammenhænge og rammer.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)
Oversættelse: Bombadillo