Paralleller mellem islam og mafiaen, del 1
Islam: Mere 'som mafiaen' end Bill Maher er klar over
del 2, del 3
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Parallels between Islam and the Mafia, Part 1
Kilde: RaymondIbrahim.com, 17. oktober 2014
Udgivet på myIslam.dk: 7. december 2014

Redaktionel note: Følgende er første del af en serie i tre dele, der undersøger de mange paralleller mellem islam og mafiaen efter Bill Mahers nylige udbrud om, at islam er "den eneste religion, der fungerer som mafiaen, der vil f***ing dræbe dig, hvis du siger de forkerte ting, tegner det forkerte billede eller skriver den forkerte bog".

Hvis intet andet er nævnt, er alle koran-citater i det følgende taget fra Ellen Wulffs danske oversættelse (Forlaget Vandkunsten, 2006), dog således, at "Gud" er erstattet med "Allah".

Under en nylig debat i HBO's Real Time erklærede værten Bill Maher, at islam er "den eneste religion, der fungerer som mafiaen, der vil f***ing dræbe dig, hvis du siger de forkerte ting, tegner det forkerte billede eller skriver den forkerte bog".

Maher henviste tilsyneladende til islams "blasfemi"-love, der under trussel om dødsstraf forbyder enhver "fornærmelse" - fundet i en erklæring, et billede, en bog - af islam og især af dens profet, Muhammed.

Selvom Maher er blevet kritiseret for sin "islamofobiske" påstand, vil han og andre nok blive overrasket over at erfare, at lighederne mellem islam og mafiaen langt overstiger dette at straffe dem, der siger, tegner eller skriver "det forkerte".

I den følgende tredelte artikel, vil vi undersøge en række af disse ligheder.

I denne artikel, Del 1, vil vi se på forholdet mellem Allah, hans udsending Muhammed og muslimerne, og påpege flere paralleller til forholdet mellem godfather, hans underboss og mafiaen.

I Del 2 vil vi undersøge mafiaens klan-lignende natur og sammenligne den med islams forestillinger om "loyalitet og fjendskab" - herunder hvordan både islam og mafiaen dræber de medlemmer, der ønsker at bryde ud, at "begå apostasi".

I Del 3 vil vi undersøge, hvordan både mafiaen og islam historisk har profiteret af fidusen om "beskyttelse".


Allah som godfather; Muhammed som underboss

Padrinoen i større mafiaorganisationer og familier - bogstaveligt: godfatheren eller "bossernes boss" - har absolut magt over sine underordnede og er ofte stærkt frygtet af dem for sin hensynsløshed. Han har en "underboss", en højre hånd, der udsender hans ordrer og håndhæver hans vilje. Godfatheren selv er ofte utilgængelig; mafia-medlemmerne er nødt til at gå gennem underbossen eller andre højtstående medarbejdere.

Sammenlign dette med forholdet mellem Allah og hans "udsending" Muhammed (på arabisk omtales Muhammed almindeligvis som al-Rasul, "udsendingen"). I modsætning til den jødisk-kristne Gud - en personlig Gud, Fader, som man ifølge Kristus kan henvende sig til direkte (Matt 6:9) - er islams gud, Allah, udenfor rækkevidde, ukendt, urørlig. Ligesom godfatheren er han utilgængelig. Hans vilje håndhæves af hans udsending, Muhammed.

Hvor den jødisk-kristne Gud siger til de troende: "Kom, lad os gå i rette med hinanden" (Es 1:18), siger Allah: "I, der tror! Spørg ikke om ting, som, hvis de blev afsløret for jer, ville mishage jer ..." (Koranen 5:101). Bare følg ordrer.

Selvom de stort set er usynlige og opererer bag kulisserne, får godfatheren og hans underboss et "stykke af kagen" - en "skive" af hele det bytte, der er tilranet af deres underordnede, mafiaen.

Det samme gør Allah og hans udsending Muhammed. Koranen 8:41 oplyser muslimer om, at "når I tager noget som bytte, så tilhører en femtedel deraf Allah og Udsendingen ..." (efterfulgt af Muhammeds familie og til slut de trængende).

Godfatheren sender af og til, gennem sin underboss, sine tilhængere ud for at "ramme" - myrde - dem, der betragtes som fjender af familien.

Således gjorde også Allah og hans udsending. Et eksempel: En ikke-muslimsk digter, Kab ibn Ashraf, havde fornærmet Muhammed, hvilket fik sidstnævnte til at udbryde: "Hvem vil dræbe denne mand, som har såret Allah og hans udsending?" En ung muslim ved navn Muhammad ibn Maslama meldte sig frivilligt på betingelse af, at han, for at komme tæt nok ind på livet af Kab til at myrde ham, kunne få lov til at lyve for digteren.

Muhammed tillod det. Ibn Maslama tog hen til Kab og begyndte at nedgøre islam og Muhammed, indtil hans uvilje blev så overbevisende, at Kab fik tillid til ham. Snart derefter dukkede Ibn Maslama op med en anden muslim og, mens Kabs vagtsomhed var nede, dræbte digteren, hvis hoved de bragte til Muhammed under det sædvanlige triumferende råb: "Allahu Akbar!" ("Allah er større").

Tilsvarende forventes mafia-medlemmer altid at være til rådighed for familien "selv hvis din kone er ved at føde", og at forsvare godfatheren og hans ære selv hvis det koster dem deres liv.

Sammenlign dette med den udbredte vold og uro der opstår, når Allah eller hans profet bliver krænket - når ikke-muslimske "vantro" bespotter dem. Eller som Bill Maher udtrykte det: "Det er den eneste religion, der fungerer som mafiaen, der vil f***ing dræbe dig, hvis du siger de forkerte ting, tegner det forkerte billede eller skriver den forkerte bog".

Og endelig - selvom familien følger et bestemt sæt af generelle regler, udsteder godfatheren også mere flydende ordrer til at tage højde for situationerne, som de udvikler sig.

Dette minder om hele "åbenbaringen" af Koranen, hvor senere vers/befalinger modsiger tidligere vers/befalinger afhængig af omstændighederne (kendt i islamisk retslære som al-nasikh wa-al-mansukh, eller læren om abrogation [ophævelse]).

Så skønt Allah angiveligt fortalte profeten: "Der er ingen tvang i religionen" (Koranen 2:256), så nedsendte Allah nye åbenbaringer, da udsendingen var blevet stærk nok, der opfordrede til total krig/jihad mod den hele verden, indtil islam ville blive herskende (Koranen 8:39, 9:5, 9:29 etc.).
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)
Oversættelse: Bombadillo