Ny fatwa tillader voldtægt af ikke-sunni kvinder i Syrien
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: New Fatwa Permits Rape of Non-Sunni Women in Syria
Kilde: Raymond Ibrahim, 2. april 2013
Udgivet på myIslam.dk : 13. april 2013

Endnu en islamisk gejstlig gjorde det for nylig tilladt for islamiske krigere, der fører jihad i Syrien - høfligt kendt som "oppositionen" - at voldtage landets kvinder.

Ajlawni: Retfærdiggør voldtægt i islams navn

Salafi-sheik Yasir al-Ajlawni, en jordaner af fødsel, der tidligere levede 17 år i Damaskus, Syrien, offentliggjorde i sidste uge en YouTube-video, hvori han sagde, at han var klar til at udstede en "lovlig fatwa", der (i islams øjne) gør det legalt for de muslimer, der kæmper for at vælte den sekulære præsident Bashar Assad og indføre sharialov, at "fange og have sex med" alle ikke-sunni kvinder. Han nævnte specifikt Assads egen sekt, alawierne samt druserne og flere andre, kort sagt, alle ikke-sunnier og ikke-muslimer.

Sheiken brugte islams retmæssige arabiske betegnelse for disse ulykkelige, ikke-muslimske kvinder, melk al-yamin, et udtryk, der findes i islams hellige bog, Koranen, og som simpelthen er en henvisning til ikke-muslimske sex-slaver. For eksempel befaler Koranen 4:3 muslimske mænd: "... så gift jer med de kvinder, I finder for godt: To, tre eller fire. (...) eller hvad jeres højre hånd besidder." [Ellen Wulffs danske Koran-oversættelse har: "... eller de slavinder, I ejer."] Islams ulema eller "lærde" er enige om, at "hvad jeres højre hånd besidder" simpelthen, ifølge islamisk lov, er en sex-slave. Sprogligt vidnesbyrd leder tanken hen på, at hun ses mere som et dyr eller en besiddelse end som et menneske - derfor denne umenneskelige fatwa.

Den jordanske sheik Yasir al-Ajlawni er bestemt ikke den første gejstlige, der i nyere tid har legitimeret voldtægt af vantro kvinder. Opfordringer til at fange og voldtage ikke-muslimske kvinder kommer med stigende hyppighed fra alle hjørner af den islamiske verden.

Nogle måneder tidligere, udstedte den saudiske prædikant Muhammad al-Arifi ligeledes en fatwa, der tillader jihad-krigere at indgå "samleje-ægteskab" af få timers varighed med tilfangetagne syriske kvinder "så hver kriger kan få en omgang" - hvilket også er kendt som gruppevoldtægt.

Og så er der den egyptiske sheik Ishaq Huwaini, der engang belærte om, hvordan vantro fanger, eller for at bruge et andet udtryk fra Koranen, ghanima, "krigsbyttet", skal fordeles blandt jihadisterne og føres til "slavemarkedet, hvor slave-piger og konkubiner sælges." Han omtalte også sådanne kvinder som "hvad jeres højre hånd besidder" og sagde: "Du går til markedet og køber hende, og hun bliver ligesom din lovlige ægtefælle - dog uden en kontrakt, en værge eller andet af den slags - og dette er vedtaget af ulema (...). Med andre ord - når jeg vil have en sexslave, går jeg til markedet og vælger en hvilken som helst kvinde, jeg ønsker, og køber hende."

Selv nogle muslimske kvinder går ind for slaveri og voldtægt af deres (ikke-muslimske) medsøstre. Den kuwaitiske politiske aktivist, Salwa al-Mutairi, arbejder eksempelvis for at få sexslaveriet tilbage. I en video, hun lagde online, forklarede hun, hvordan hun engang spurgte islams højeste autoriteter i byen Mekka, islams by, om lovligheden af sexslaveri og om hvordan de alle bekræftede, at det var helt legitimt. Ifølge Mutairi:

En muslimsk stat skal [først] angribe en kristen stat - undskyld, jeg mener enhver ikke-muslimsk stat - og de [kvinderne, de fremtidige sexslaver] skal være fanget under angrebet. Er det forbudt? Slet ikke; ifølge islam er sexslaver slet ikke forbudt. Tværtimod - de regler, der gælder for sexslaver, afviger fra dem, der gælder for frie kvinder [dvs. muslimske kvinder]: Sidstnævntes krop skal dækkes fuldstændigt, undtagen hendes ansigt og hænder, mens sexslaven holdes nøgen fra navlen og op - hun er forskellig fra den frie kvinde; den frie kvinde skal giftes ordentligt med sin mand, mens sexslaven - han køber hende bare og det er det.

Den kuwaitiske aktivist fortsatte med at give konkrete forslag: "I krigen i Tjetjenien, for eksempel, må der bestemt være kvindelige russiske fanger. Så tag ud og køb dem og sælg dem her i Kuwait; hellere det end at vore mænd har forbudte seksuelle forhold. Jeg ser ikke noget problem i dette, intet problem overhovedet."

Man kan blive ved og ved med flere eksempler. Sagen er, at sidste uges fatwa, der tillader den jihad-ledede "opposition" at gå målrettet efter og at voldtage ikke-sunni syriske kvinder, er i godt selskab og bestemt ikke er en afvigelse.

Den eneste afvigelse synes at være USA's storstilede støtte til selv-erklærede voldtægtsforbrydere og terrorister, latterligt nok, i "demokratiets" navn.

Opdatering: Endnu en gang viser Sheila Musaji fra American Muslim, at formålet med hendes hjemmeside simpelthen er at lyve og dække over islamiske grusomheder - herunder voldtægter. Hun fremstiller denne fatwa som en "fantasi", brygget sammen af mig og andre - uden en eneste gang at tage hensyn til den kendsgerning, at der findes en reelt eksisterende video med en virkelig gejstlig, der siger de ord, jeg tillægger ham; eller til den kendsgerning, at denne fatwa også er blevet rapporteret i talrige arabiske nyhedsmedier. En beskæmmende, hvis ikke ligefrem modbydelig, adfærd af denne såkaldte "American Muslim".
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)
Oversættelse: Bombadillo