Muslimsk forfølgelse af kristne: Februar 2012
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: February, 2012
Kilde: Gatestone Institute
Udgivet på myIslam.dk : 21. marts 2012

En præst blev overfaldet med syre og blændet af muslimer, der skreg: "Allahu Akbar!" ["Allah er større!"]

Halvdelen af Iraks oprindelige kristne er forsvundet, på grund af de udløste kræfter af jihad [hellig krig]. Mange kristne er flygtet til det nærliggende Syrien, og i takt med at Assads regime kommer under angreb fra al-Qaeda og andre, siver jihad nu ind i Syrien, hvor kristne oplever en grad af forfølgelse uden fortilfælde i landets moderne historie. Tilsvarende er omkring 100.000 kristne koptere flygtet fra deres hjemland, Egypten siden afsættelsen af Mubaraks regime; og i de nordlige områder af Nigeria, hvor jihad-gruppen Boko Haram har slagtet kristne, er op til 95% af den kristne befolkning flygtet.

I mellemtiden var den "store nyhed" om den muslimske verden i februar måned - den nyhed, der oversvømmede mainstream-medierne og gjorde amerikanske politikere, med præsident Obama i spidsen, forvirrede, vrede og fulde af beklagelse - at nogle Koraner, som der var skrevet i [i islam er det forbudt at skrive noget i en Koran], var blevet brændt af amerikanske soldater i Afghanistan, fordi fængslede muslimske indsatte havde brugt dem til "at lette ekstremistisk kommunikation."

Inddelt efter tema, omfatter februar måneds portion muslimske forfølgelser af kristne over hele verden følgende opgørelser, der er anført i alfabetisk orden efter land, ikke efter sværhedsgrad.


Angreb på kirker

Algeriet: Bevæbnede mænd stormede og plyndrede en kirke, der havde været formelt anerkendt siden 1958 og rev krucifikset ned. Præsten og hans familie, som var fanget indenfor, frygtede, at "de kunne finde på at dræbe os." Præsten "er flere gange blevet truet og angrebet, siden han blev ordineret i 2007. I sommeren 2009 blev hans kone slået og alvorligt såret af en gruppe ukendte mænd. Så i slutningen af 2011, blev dynger af affald smidt over anlæggets mure, mens en vred pøbel råbte dødstrusler."

Egypten: Tusindvis af muslimer angreb en koptisk kirke, og krævede død over dens præst, der, sammen med "næsten 100 rædselsslagne koptere, søgte tilflugt inde i kirken, mens muslimske uromagere overdængede kirken med sten i et forsøg på at bryde ind i kirken, overfalde kopterne og sætte ild til bygningen." De gjorde dette, fordi en kristen pige, der ifølge islamisk lov automatisk blev muslim, da hendes far konverterede til islam, flygtede fra sin far og ifølge rygter skjulte sig i kirken.

Iran: Irans Efterretningsministerium har beordret de sidste to officielt registrerede kirker, der holder fredagsgudstjenester på farsi i Teheran - farsi er det sammen som persisk og er Irans officielle sprog - til at ophøre med at bruge sproget: "Fredagsgudstjenesterne i Teheran tiltrak byens konvertitter til kristendommen såvel som muslimer, interesseret i kristendommen, fordi fredag er de fleste iraneres ugentlige fridag." Forbudet mod kirkens brug af farsi forhindrer de fleste iranere i at høre evangeliet.

Kasakhstan: En ny rapport konstaterer, at "Kirker bliver angrebet, ledere idømt bøder og kristen litteratur konfiskeret efterhånden som de kasakhiske myndigheder håndhæver nye love, hvis formål er yderligere at begrænse den religiøse frihed i landet."

Kuwait: En parlamentariker er besluttet på at fremlægge et lovforslag om forbud mod opførelse af kirker. Oprindeligt annoncerede Osama al-Munawer på Twitter, at han havde planer om at fremlægge et lovforslag, der krævede fjernelse af alle kirker i Kuwait. Senere "klargjorde" han dog sin udtalelse derhen, at de eksisterende kirker kan blive stående, mens opførelse af nye skal forbydes.

Makedonien: En to hundrede år gammel kristen kirke, berømt for sine værdifulde ikoner, blev stukket i brand som reaktion på "et karneval, hvor ortodokse kristne mænd klædte sig ud som kvinder i burkaer og hånede Koranen." Tidligere havde "gerningsmænd angrebet en a[nden] kirke i den nærliggende landsby, Labunista, ødelagt et kors, der stod udenfor" og "også skændet et makedonsk flag udenfor Strugas kommunale bygning og erstattet den med et grønt flag, der repræsenterer islam."

Nigeria: En muslimsk selvmordsbomber trængte ind på en stor kirkes grund og dræbte to kvinder og et 18-måneder gammelt barn under gudstjenesten en søndag formiddag; 50 mennesker blev såret ved eksplosionen. I en separat hændelse detonerede muslimer en bombe udenfor en kirke og sårede fem, den ene kritisk: "Bomben, anbragt i en parkeret bil, blev efterladt af formodede medlemmer af Boko Haram, som søger at indføre sharia [islamisk lov] i hele Nigeria."

Pakistan: En halv snes bevæbnede muslimer stormede en kirke og sårede to kristne alvorligt: Én mand blev skudt og er i en kritisk tilstand, den anden risikerer at få sin arm amputeret; et andet medlem af kirken blev kastet ned fra taget, efter at være blevet stået gentagne gange med en geværkolbe. "Det ekstremistiske angreb blev udløst af beskyldninger om, at kirken forsøgte at evangelisere muslimer for at få dem til at konvertere til kristendommen. Menigheden er flere gange tidligere blevet udsat for overfald og præsten og hans familie har fået dødstrusler." Som sædvanlig har politiet, i stedet for at forfølge gerningsmændene, startet en efterforskning af præsten og 20 andre medlemmer af kirken.

Syrien: Omkring 30 bevæbnede og maskerede jihadister angreb et katolsk kloster - hvilket er uden fortilfælde i Syriens moderne historie - og krævende penge. Ifølge den katolske ærkebiskop af Damaskus, "er situationen i landet på vej ud af kontrol, efterhånden som den væbnede opposition udbreder sin indflydelse til forskellige områder af staten."


Dhimmitude

[Almindelig mishandling, fornedrelse og undertrykkelse af ikke-muslimer som andenrangs "tålte" borgere]

Bangladesh: Tre amerikanske kristne blev såret, da deres bil blev angrebet af en muslimsk pøbel, som mistænkte dem for at omvende muslimer til kristendommen: Mindst 200 vrede lokale borgere jagtede missionærernes bil og kastede sten på den, hvilket efterlod de tre med snitsår fra glasskår.

Egypten: I stedet for at straffe gerningsmændene, der åbnede ild mod og kørte pansrede vogne ind en stor gruppe kristne, der protesterede mod den konstante ødelæggelse af deres kirker, har regeringen arresteret og fører sag mod to præster i forbindelse med Maspero-massakren. Og selv om Egyptens nye parlament har 498 pladser, er kun seks besat af koptere, selvom koptere udgør mindst 10% af befolkningen og således skulle have haft cirka 50 pladser. Endelig - for at vise hvor slem situationen er - har koptere afholdt en demonstration tirsdag foran Parlamentet for at protestere mod "koptiske pigers forsvinden og bortførelse."

Indonesien: Det islamistiske Parti for Velstand og Retfærdighed klagede over Røde Kors' korssymbol; de sagde, at det var for let identificerbart med kristen kultur og tradition. Røde Kors-frivillige og aktivister afviste påstanden og sagde, at enhver ændring af logoet ville være "ensbetydende med at give efter for ekstremisterne."

Iran: En præst fra en stor husmenighedsbevægelse begyndte at afsone en dom på fem års fængsel for "forbrydelser mod ordenen." En aktivist sagde: "Hans 'forbrydelser' bestod i at være præst og være i besiddelse af kristent materiale." Han bliver slået i fængslet og er blevet syg i en grad, så hans hår er "blevet helt gråt."

Israel: En flok på omkring 50 palæstinensiske muslimer kastede sten mod en gruppe kristne turister på Tempelbjerget i Jerusalem, og sårede undervejs tre israelske politifolk. Angrebet menes at være ansporet af den tidligere muslimske mufti af Jerusalem.

Pakistan: Endnu en kristen kvinde, en lærer, er blevet angrebet af muslimer på beskyldninger om, at hun har brændt en Koran. En hob stormede hendes skole i et forsøg på at bortføre hende, men politiet tog hende i forvaring. Et andet tilfælde: En kristen studerende kom ikke ind på lægestudiet, fordi han manglede mindre end 0,1%. Han kunne have optjent 20 ekstra point, hvis han havde memoreret Koranen - der gives ikke bonuspoint for at have et tilsvarende kendskab til Bibelen.

Tyrkiet: En ny rapport konstaterer, at "kristne i Tyrkiet fortsat lider under angreb fra private borgere, diskrimination fra embedsmænd på lavere niveau og bagvaskelse i både skolebøger og nyhedsmedier." Rapporten tilføjer, at der er en "rod af intolerance" i det tyrkiske samfund over for tilhængere af ikke-islamiske trosretninger: "Fjernelse af denne rod af intolerance er et presserende problem, som stadig venter på at blive løst."

Turkmenistan: En 77-årig kristen mand blev tilbageholdt og afhørt af politiet i seks timer, efter at han havde forsøgt at lave kopier af en lille bog med kristen poesi. Han blev tvunget til at skrive en erklæring og fik forbud mod at rejse uden for sin hjemegn, mens sagen blev undersøgt.

Uganda: Ikke længe efter at en præst var blevet overfaldet med syre og blændet af muslimer, som skreg "Allahu Akbar" ["Allah er større!"], blev hans ven, en anden præst, beskudt af "islamiske ekstremister" under, hvad der beskrives som, "en ny bølge af forfølgelse af kristne i Uganda."


Mord, sager om apostasi, og mere

Egypten: To kristne blev dræbt "efter at en muslimsk pengeafpresser åbnede ild mod dem for at nægte at betale ham afpresningspenge." Den lokale biskop "holder sikkerhedsstyrkerne og de lokale muslimer fuldt ansvarlige for at terrorisere kopterne, der lever der på stedet, som hele tiden bliver udsat for terror og kidnapning."

Iran: Efter at have udholdt fem måneders uvished i et fængsel, er en kristen konvertit, der blev arresteret i sit hjem af sikkerhedsmyndighederne, blevet idømt to års fængsel af Den Revolutionære Domstol i Teheran. Myndighederne har yderligere anholdt seks til ti kristne konvertitter fra islam, mens de var forsamlet til gudstjeneste i et hjem i den sydlige by, Shiraz.

Og så er der selvfølgelig pastor Yousef Nadarkhani, der afventer henrettelse for at nægte at frasige sig kristendommen.

Nigeria: En 79-årig kristen kvinde og korsanger blev fundet død i sit hjem; hendes hals var skåret over og en note på arabisk var efterladt på hendes bryst, hvor der stod: "Vi vil få dig snart," en besked, der menes at være møntet på hende søn, en præst i en lokal kirke.

Somalia: Muslimer fra al-Shabaab halshuggede en 26-årig muslimsk konvertit til kristendommen, der havde arbejdet for en kristen humanitær organisation, som terrororganisationen havde forbudt. Han er mindst den tredje kristne, der er blevet halshugget i Somalia i de seneste måneder.

Tyrkiet: En 12-årig dreng, Hussein, bekendte offentligt sin kristne tro ved at bære et sølvkors om halsen i skolen. Derfor begyndte muslimske klassekammerater at håne ham og spytte på ham. Da drengen truede med at indberette en af bøllerne, truede dennes far med at dræbe ham. Hans religionslærer bankede ham alvorligt: "Som i de fleste islamiske lande er elever fra alle trosretninger forpligtet til at deltage i den islamiske undervisning i skolen. De, der nægter at recitere Koranen og islamisk bøn, bliver ofte slået af læreren. Sådan var det også for Hussein. Han sagde, at han blev straffet regelmæssigt med en lang stang, fordi han ikke ville fremsige den islamiske Shahada [trosbekendelse, o.a.]."
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den supremacistiske kultur [herrefolksmentalitet, o.a.], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo