Muslimsk forfølgelse af kristne: December 2016
Død og ødelæggelse til jul
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: December, 2016
Kilde: RaymondIbrahim.com, 13. marts 2017
Udgivet på myIslam.dk: 17. marts 2017

Oprindeligt udgivet af Gatestone Institute


Politi udstationeret på stedet for julemarked-angrebet i Berlin, der efterlod 13 døde

Som i de foregående år så julemåneden en vækst i antallet af islamiske angreb på kristne - mange af dem rettet mod julerelateret tilbedelse og fest.

Det enkelte angreb, der krævede flest liv, fandt sted i Egypten: I Cairo, søndag den 11. december, trådte en islamisk selvmordsbomber ind i St. Peters Katedral under en messe, detonerede sig selv og dræbte mindst 27 kirkegængere, hovedsageligt kvinder og børn, og sårede næsten 70. Et vidne beskrev eftervirkningerne: "Jeg fandt lig, mange af dem kvinder, liggende på kirkebænkene. Det var en forfærdelig scene. Jeg så en hovedløs kvinde blive båret væk. Alle var i en tilstand af chok. Vi skrabede menneskekød op fra gulvet. Der var børn. Hvad har de gjort for at fortjene dette? Jeg ville ønske, jeg var død sammen med dem i stedet for at skulle se disse scener." I dødstal og sværhedsgrad, overgik dette angreb (billeder og videoer af eftervirkningerne her) bombningen nytårsdag 2011 af en alexandrinsk kirke, hvor 23 mennesker blev dræbt. Et par uger før bombningen den 11. december, kastede en mand en hjemmelavet bombe mod St. George Kirke i Samalout. Var bomben detoneret - den blev demonteret i tide - ville antallet af tilskadekomne sandsynligvis være blevet højere, da kirken var pakket med tusindvis af kirkegængere, der var samlet til en særlig helligdagsgudstjeneste. I en separat december-hændelse blev islamiske slogans og had-budskaber - inklusive "I skal dø kristne" - malet på gulvet i endnu en kirke, Jomfru Maria Kirke i Damietta.

I Tyskland kaprede Anis Amri, en muslimsk mand fra Tunesien og asylansøger, en stor lastbil, dræbte dens chauffør og skubbede hans lig over på passagersædet, og kørte derefter lastbilen ind i julemarkedet i Berlin. Tolv fejrende døde og 65 blev såret, nogle alvorligt. Fire dage senere blev den mistænkte dræbt i en skudveksling med politiet i nærheden af Milano. Angrebet var magen til terroranslaget i Nice, Frankrig, hvor en anden muslimsk mand kørte en lastbil ind i menneskemængder og dræbte dusinvis. IS tog ansvaret, selv om de første rapporter hævdede, at manden ikke havde tilknytning til islamiske terrorgrupper.

I Tyrkiet trådte en bevæbnet mand, klædt ud som julemanden, ind i en natklub i Istanbul under nytårsfesten, hvor han skød og dræbte 39 mennesker og sårede snesevis. Islamisk Stat tog senere ansvaret for terrorangrebet og skildrede det som et angreb på kristne vantro og deres muslimske sympatisører. En IS-talsmand sagde, at en "heroisk soldat fra kalifatet (...) angreb den mest berømte natklub, hvor kristne fejrede deres hedenske fest"; han karakteriserede den tyrkiske regering som "korsets tjener." I en anden sag, og ironisk nok, sendte Tyrkiets Nationale Undervisningsministerium en e-mail ud til omkring 35 tysk-finansierede lærere i Istanbul. Den lød: "Julefest og/eller timer om julen, herunder korsang, er ikke længere tilladt, med øjeblikkelig virkning." Som rapporten tilføjer: "At Tyrkiet er hjemland for den virkelige 'julemand', er en ironi, der i høj grad er gået tabt for de fleste medier: St. Nicholas, der hemmeligt delte gaver ud til fattige børn, var i virkeligheden biskop Nicholas, der levede omkring år 300 e.Kr." i det tidligere kristne Tyrkiet, eller Anatolien, før de islamiske erobringer.

I Filippinerne eksploderede en granat ved indgangen til en katolsk kirke i Mindanao, mens de kristne fejrede juleaftensmesse. 16 mennesker blev såret. Ifølge rapporten: "Ingen gruppe har påtaget sig ansvaret for Mindanao-angrebet, men muslimske oprørere og islamistiske ekstremister er kendt for at være aktive i provinsen, hvor der tidligere har været sprængninger."

Juledag i Cameroun blev en ung studerende og en kvinde dræbt og fem andre såret, da en islamisk selvmordsbomber, der var ude efter kristne, angreb et marked i Mora, der var fuldt af julehandlende. Myndighederne sagde, at bombemanden, der også døde under angrebet, var fra den islamiske terrorgruppe, Boko Haram, centreret i nabolandet Nigeria, og at antallet af ofre kunne have været meget højere, hvis ikke vagtkorpset havde spottet jihadisten, som foregav at være tigger, og forhindret ham i at trænge ind på det overfyldte marked.

I jule-weekenden i Bagdad, Irak, blev der skudt imod to kristne butikker. Tre blev bekræftet døde, men lokale aktivister siger, at så mange som ni blev dræbt. Butikkerne blev formentlig angrebet for at transportere alkohol. "Hvilken blodig gave, de gav os til jul," sagde Joseph Warda, en menneskerettighedsaktivist.

En muslimsk indvandrer i Italien, der ifølge politiet "ønskede at ødelægge kristne symboler", formåede at sætte ild til en fødselsscene i en kirke og ødelægge en separat statue af Jomfru Maria. Han blev taget på fersk gerning af kirkens præst, der tilkaldte myndighederne. De skyndte sig til stedet og kæmpede for at holde på manden, der var efter sigende befandt sig i en "synlig psyko-fysisk krise".

Fjorten dage før jul i en region i Tyskland, der rummer mere end en million muslimer, blev ca. 50 offentlige kristne statuer (af Jesus, Maria, etc.) halshugget og crucifixer smadret. Mange lokale tyskere blev efterladt "chokerede og skræmte," hedder det i rapporten. Politiet, der kaldte det et "religiøst motiveret angreb", sagde, at de "ønsker denne frygt væk så hurtigt som muligt."

Islamisk Stat offentliggjorde navne og adresser på tusinder af kirker i USA, og opfordrede sine tilhængere til at angribe dem i helligdagene, ifølge en meddelelse lagt ud sent onsdag nat på IS's sociale mediegruppe "Secrets of Jihadis". En arabisk-sproget besked opfordrede til "blodige festligheder i det kristne nytår" og annoncerede gruppens planer om at mobilisere ensom-ulv-angribere til at gøre "det kristne nytår til i en blodig rædselsfilm." Vejledninger i brug og forberedelse af våben og sprængstoffer for potentielle angribere var også tilgængelige på den samme sociale medieplatform.

Politiet i Australien anholdt syv mænd - beskrevet som "selv-radikaliserede" og "inspirerede af Islamisk Stat" - for at planlægge en række bombeattentater i hjertet af Melbourne, Australiens næststørste by, på juledag. Blandt deres mål var St. Pauls Katedral. Fire hundrede politifolk var involveret i razziaen, og flere blev indsat juledag som en sikkerhedsforanstaltning.

I det overvejende muslimske land, Pakistan, døde 43 mennesker, hovedsageligt kristne, og andre 120 blev indlagt, efter at de havde drukket inficeret alkohol ved en julefest. Joseph Arshad, kristen biskop i Faisalabad, sagde under sit besøg hos de syge på hospitalet: "Denne tragiske begivenhed vendte julens glade fest til sorg med mange liv stadig svævende i det uvisse på grund af den kritiske tilstand" af mange patienter. "En politimæssig undersøgelse bør gennemføres for at bringe gerningsmændene for retten."

I Uganda stormede 19 maskerede muslimer råbende "Allahu Akbar" og "Væk herfra, denne landsby er ikke for kristne, men for Allah" et kirkeanlæg under juledagsgudstjenesten og brutalt pryglede 15 kristne. Fem blev alvorligt såret med brækkede knogler. "Tidligere ved en natlig juleaftensgudstjeneste, havde en muslim givet sin tro til Jesus Kristus og var øjeblikkeligt blevet helbredt for sygdom," hedder det i rapporten: "Yasiini Mugoya sagde, at han vendte hjem og delte Kristi evangelium med sine muslimske fæller tidligt julemorgen. 'De begyndte at slå mig og tvang mig til at føre dem til kirken, hvor de kristne havde bedt for mig og jeg havde fået frelse og helbredelse. Da vi ankom til kirken, begyndte muslimerne at angribe kirkens medlemmer.'"

I Indonesien stormede muslimer råbende "Allahu Akbar" en bygning, hvor hundreder af kristne med tændte stearinlys sang "Glade Jul" som en del af en julegudstjeneste. De tvang festlighederne til standsning. Kort før gruppen stormede bygningen, havde præsten bedt og sagt at "julen ikke er en dag for had, men julen er en dag for forsoning og fred." I en anden sag lykkedes det sikkerhedsstyrker at dræbe tre islamiske terrorister, der blev opdaget med bomber, som de havde planlagt at bruge; et andet dusin islamiske terrorister blev anholdt for også at planlægge jule-angreb. Landets militære og paramilitære personel - alt 150.000 mennesker - var alarmberedskab i julen fordi militante muslimer havde optrappet deres anti-jul-retorik og trusler.

Anti-terrorist styrker i Bangladesh forpurrede et planlagt selvmordsangreb på en katolsk kirke i julen. De sammensvorne, der tilhører "Den Nye Gruppe af Mujahidin", planlagde at bombe Helligåndskirken i hovedstaden, Dhaka, men blev opsporet og anholdt juleaften.

Myndigheder i det overvejende kristne Kenya sagde, at efterretninger afslørede, at al-Shabaab, en islamisk terrorgruppe fra nabolandet Somalia, planlagde en serie terrorangreb i juletiden, herunder på kirker. Landet blev sat i alarmberedskab, og borgere blev bedt om at være på vagt og indberette alle mistænkelige aktiviteter.

Juledag blev en video frigivet, som viste en katolsk præst, der blev kidnappet den 4. marts 2016 i Yemen, da islamiske terrorister angreb et plejehjem og dræbte 16 mennesker, herunder flere nonner og hjælpearbejdere. I videoen sagde pastor Tom Uzhunnalil, der optrådte svag og forpustet: "Intet er blevet gjort af pave Frans eller biskoppen af Abu Dhabi for at få mig løsladt, på trods af den kontakt, der er skabt af mine bortførere." Han bønfaldt også den katolske pave: "Kære pave Frans, kære Hellige Fader, drag som en fader omsorg for mit liv."

Flere løbesedler og plakater blev fundet klistret på kirker over hele Sydsudan i juletiden. De indeholdt anti-kristen retorik og "havde opfordringer til muslimer om hverken at besøge eller lykønske deres kristne naboer under festlighederne," hedder det i rapporten.

Flere beretninger om kristne oplevelser under Islamisk Stat fortsatte med at dukke op i december. "Jeg vil bare gerne hjem," sagde den 80-årige Victoria Behman Akouma, nu i en flygtningelejr. Da IS overtog hendes by i august 2014, "bad de mig om at konvertere til islam, men jeg fortalte dem, jeg ville dø som en kristen, og at de kunne dræbe mig, hvis de ville."

Baseret på resultater opnået af en fremtrædende italiensk statistiker og forsker, som blev interviewet på Vatikanets Radio: "Kristne fortsætter med at være de mest forfulgte troende i verden med over 90.000 tilhængere af Kristus dræbt det sidste år"; dette svarer til et dødsfald hvert 6. minut i gennemsnit, hvoraf hovedparten sker i Afrika.

Resten af beretningerne om muslimsk forfølgelse af kristne, der dukkede op i december måned og kun havde ringe direkte forbindelse med til julen, omfatter:

Østrig: En 22-årig muslimsk asylansøger fra Afghanistan stak en kristen kvinde med en kniv, fordi hun læste fra Bibelen i asylcentret. Ifølge rapporten var manden "blevet krænket over, at kvinden var blevet inviteret af kristne beboere i ejendommen til at drøfte Bibelen. Da han fandt ud af, hvad hun gjorde, stormede han ind i køkkenet, hvor kvinden stod, og forsøgte at støde kniven ind i hendes overkrop. "Den 50-årige kvindes tykke vinterpels afbøjede kniven, men "hendes øre kom til skade, da hun faldt bagover pga. kraften fra mandens voldsomme stød."

Kreta: Ukendte vandaler satte ild til Ærkeenglens Kirke i landsbyen Lagolio på Kreta. Det eneste spor til deres identitet er, at de skrev "Allahu Akbar" på arabisk på væggene, hvilket "gjorde lokalbefolkningen rasende", hedder det i rapporten. Selvom det lykkedes for lokale beboere at slukke ilden, før den bredte sig, blev ikoner og andre hellige genstande brændt.

Den Demokratiske Republik Congo: I en region, hvor islamiske terrorister, forbundet med Allierede Demokratiske Styrker, er meget aktive, og hvor mange mennesker fra det kristne flertal er blevet dræbt, blev en ung nonne fundet skudt på sit kontor. Ifølge det pavelige instituts tidsskrift World and Mission, slutter søster Marie Claire sig til en voksende liste af gejstlige i Afrika "som har givet deres liv for evangeliet".

Uganda: Muslimske slægtninge slog en 30-årig tidligere islamisk lærer bevidstløs, efter at han offentligt bekendte, at han var konverteret til kristendommen. Derefter, den 8. december, angreb muslimer hans 60-årige mor, som, efter at have besøgt sin udstødte søn og lyttet til hans konverteringsberetning, også antog kristendommen; de gav hende et åbent sår i hovedet og brækkede hendes hånd. I en anden sag ødelagde muslimer en enlig mors hjem, fordi hun var konverteret fra islam til kristendommen. Den 23. december modtog hun et brev på arabisk, der lød: "Vær klar over, at hvis du ikke vender tilbage til islam, er dine dage talte. Vi vil ikke have noget med vantro at gøre. Du er blevet en skændsel for Allah og det muslimske samfund i Kitoikawononi." Den følgende dag, juleaftensdag, kom muslimerne og jævnede kvindens hjem med jorden, hvilket efterlod hende og hendes tre børn hjemløse.

Indonesien: En mand trådte ind i en grundskole i Øst Nusa Tenggara, gik hen til bagenden af et klasseværelse og begyndte at dolke børn. Syv børn blev såret. Manden, efter sigende muslim, var for nylig flyttet til landsbyen, som siges at være 90% kristen. Vrede landsbyboere stormede politistationen, overmandede politiet og dræbte manden, der havde dolket deres børn. I en anden sag stormede og truede en gruppe fra De Islamiske Forsvareres Front en bilforhandler, der havde bedt sine medarbejdere om at bære udstyr med juletemaer.

Pakistan: En muslimsk mand slog og sparkede en 58-årig kristen kvinde bevidstløs, efter at hun havde afvist at gøre rent i hans hjem, fordi hun allerede var overbooket med to andre huse. "Hun tilbød at komme tilbage en anden dag med yderligere to rengøringsassistenter, men udlejeren ønskede sit hjem gjort rent straks," hedder det i rapporten. Da Bashiran [kvinden] afviste det og sagde, at hun var for gammel til at påtage sig endnu et job alene, især et job af denne størrelse, blev Afzal [manden] vred. Han stirrede på Bashiran og beskyldte hende for mangel på respekt, da kristne ikke bør nægte at tage imod ordrer fra muslimer. Bashiran blev skubbet omkuld på gulvet, og hr. Afzal begyndte at sparke og slå hende, indtil hun mistede bevidstheden." Da hendes søn gik til politiet, nægtede de at registrere forbrydelsen; da familien søgte at fremskynde sagen, truede muslimer med at dræbe de kristne, medmindre de droppede den. I en anden sag blev en kristen dreng videofilmet, mens han blev pryglet offentligt, fordi han havde drukket vand fra et springvand inde i en moské. Videoen viser drengen råbe og skrige efter at være blevet pisket med træpinde og slået med sko.

Egypten: Et "forsoningsmøde" blev holdt af topembedsmænd i Naghameesh, hvor en bygning, som kristne brugte til at holde gudstjenester, var blevet brændt ned af vrede muslimer. "Broderskabet af alle ægyptere" - kristne og muslimer - var hovedtemaet. Men da det gjaldt om at give deres kristne brødre den samme ret til gudsdyrkelse, så fortsatte de fleste muslimske ledere og familiemedlemmer ved forsoningsmødet med at nægte de kristne et sted at bede. Myndighederne føjede sig og gjorde intet for at støtte de kristne. "Vi forstår ikke, hvad der er så farligt ved at kopterne beder og udøver deres juridiske rettigheder i denne sag," sagde en lokal kristen. I en anden sag - på omtrent samme tidspunkt - pralede den egyptiske regering af, at den åbner 10 nye moskeer hver uge; at der er 3.200 lukkede moskeer, der trænger tilrenovering, og at regeringen i øjeblikket arbejder på 1.300 af dem; at det vil koste omkring 60 millioner egyptiske pund at renovere dem, men at regeringen har afsat ti gange så meget, selv om der er behov for i alt tre milliarder; og at den egyptiske regering er dedikeret til at bruge så meget - for "enhver, der misbruger offentlige midler [som skal anvendes til islamisk tilbedelse], går i krig med Allah," for at citere dr. Muhammad Mukhtar Goma, minister for Awqaf, eller de religiøse stiftelser. Men når landets kristne mindretal på over10 millioner mennesker søger at bygge eller renovere en kirke - og selv betaler alle udgifter af egen lomme - laver muslimerne optøjer og myndighederne bøjer sig.

Iran: "Mellem maj og august 2016 arresterede [iranske] sikkerhedsstyrker mindst 79 kristne," sagde en rapport fra december, selvom "det sande antal kristne, der pågribes af myndighederne, kan være markant højere", fordi "mange" anholdelser aldrig registreres. "I skrivende stund, sidder nogle af disse 79 kristne fortsat i varetægtsfængsel og er stadig ikke blevet anklaget formelt."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo