Muslimsk forfølgelse af kristne: Juli 2016
Amerikanere forsøger at hjælpe kristne, deres regering hjælper muslimer
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: July, 2016
Kilde: FrontPageMag.com, 31. oktober 2016
Udgivet på myIslam.dk: 20. november 2016

Oprindeligt udgivet af Gatestone Institute

Den muslimske forfølgelse af kristne når stadig kritiske højder over hele verden (se følgende rapport), hvilket den gennemsnitlige amerikaner er langt mere bekymret over end den nuværende administration. Da det blev afsløret, at Obama-administrationen har taget imod 5.435 muslimske flygtninge, men kun 28 kristne - selvom kristne udgør cirka 10 procent af Syriens befolkning og dér udsættes for, hvad der er klassificeret som folkemord - viste en meningsmåling kort efter, at mere end tre fjerdedele af de adspurgte amerikanere tilsluttede sig udsagnet: "Det er vigtigt for mig, at den næste amerikanske præsident forpligter sig til at få standset den forfølgelse, som kristne udsættes for rundt omkring i verden (fx ved fængsling, halshugning, voldtægt, tab af hjem og aktiver)."

De bevidste angreb og drab på kristne i Europa nåede også et hidtil uset niveau i moderne tid. Mest bemærkelsesværdigt stormede muslimer under råbet "Allahu Akbar" en lille kirke i Frankrig under morgenmessen den 26. juli. De tvang den 85-årige fader Jacques Hamel ned på knæ, skar halsen over på ham og sårede en nonne "kritisk", før de selv blev dræbt af politiet. (Det blev senere afsløret, at politiet havde vidst, at denne kirke var mærket for angreb og endda havde overvåget en af morderne i mindst halvandet år.)

Senere, da en journalist spurgte pave Frans, om fader Jacques var blevet "dræbt i islams navn", var paven uenig. Han hævdede, at han hver dag hører om kristne, der begår vold i Italien: "denne her, som har myrdet sin kæreste, en anden, som har myrdet svigermoderen (...) og disse er døbte katolikker! Der er voldelige katolikker! Hvis jeg taler om islamisk vold, må jeg også tale om katolsk vold." Logikken bag pavens udtalelse synes at være, at vold begået i direkte modstrid med den jødisk-kristne Guds befalinger - såsom mord på hustruer og svigermødre - er identisk med vold begået i overensstemmelse med Allahs befalinger om at føre jihad mod de "vantro".

I IS-kontrollerede områder i Irak og Syrien bliver rapporter om kristne, der bliver tortureret til at konvertere, lemlæstet, korsfæstet, brændt levende, halshugget eller solgt til sexslaveri, ved med at dukke op. En rapport fortæller, at "kristne og andre minoriteter i Irak udsættes for forfølgelse på et hidtil uset niveau og er på randen af udryddelse (...). Ifølge nogle skøn er den kristne befolkning svundet ind fra 1,4 millioner til 300.000 i det sidste årti. Minority Rights Group sætter dog det sidste tal til et sted mellem 50.000 og 250.000."

Et tidligere IS-medlem afslørede nogle af de grusomheder, som gruppen begår i Syrien: "De var ekstremt brutale, dræbte kvinder og de ældre, som ikke adlød dem. De misbrugte og lemlæstede deres døde kroppe. De skar ligene op, bandt dem bag på bilerne og slæbte dem rundt. De fandt dem og henrettede dem offentligt. Jeg var vidne til mange henrettelser."

Resten af juli måneds samling af eksempler på muslimsk forfølgelse af kristne - hvoraf de fleste ikke blev begået af IS - omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:


Muslimsk nedslagtning af kristne

Nigeria:

 • To bevæbnede muslimske stammefolk myrdede rev. Joseph Kurah, en evangelisk præst, mens han arbejdede på sin gård. De hakkede ham ihjel med macheter. En lokal muslim hyrede angiveligt morderne, efter at han havde været i skænderi med den kristne leder. Siden 2001 har muslimske fulani-hyrder myrdet tusindvis af kristne og ødelagt hundredvis af kirker. Ifølge en anden rapport har muslimske fulani-stammefolk - alene i juni og juli - angrebet og invaderet adskillige overvejende kristne landsbyer. De dræbte 133 mennesker, ødelagde 76 kirker og utallige kristne ejendomme og gårde.

 • Muslimer hakkede en kvindelig kristen prædikant ihjel i udkanten af byen Abuja. Eunice Elisa, en præst i Guds Forløste Kirke, blev fundet død i en pøl af sit eget blod, efter at hun var gået ud for at prædike i gaderne. En måned tidligere, den 2. juni, blev Bridget Agbahime, hustru til en kristen præst, banket til døde med jernstænger af en muslimsk hob på beskyldningen om, at hun bespottede Muhammed.

 • Omkring en million kristne børn sulter. Deres familier er blevet fordrevet eller på anden måde påvirket af Boko Harams og de muslimske fulani-hyrders voldelige aktiviteter. Kirker, som i øjeblikket er de primære hjælpere af disse børn, har overskredet deres kapacitet, og titusinder af børn forventes at dø af sult og sygdom, hvis de ikke får hjælp andre steder fra. Ifølge rapporten har Boko Harams 7-årige oprør efterladt 20.000 mennesker døde og mere end to millioner fordrevet.

Filippinerne: Antallet af angreb og mord på kristne rundt omkring på øen Mindanao, som har en stor muslimsk befolkning, er stigende. Fader Sebastiano D'Ambra, der har boet i området i 40 år, opfordrer myndighederne til at "finde passende løsninger" for at stoppe "det kristne samfunds pine." Han sagde: "En kristen blev dræbt i Jolo for et par dage siden. En pålidelig kilde fortalte mig, at 20 kristne er udset til at blive dræbt eller kidnappet snart (...). Det kristne fællesskab er udsat for en form for forfølgelse fra folk, der er styret af dårlige elementer, der hævder at gøre det i islams navn."

Kenya: Muslimske bevæbnede mænd fra Al Shabaab myrdede Pastor John, da han var på vej hjem fra et fredsskabende uddannelsesseminar, som han støttede. Fra baghold angreb jihadisterne den bus, han var i, og dræbte præsten og seks andre, heriblandt børn.

Den Demokratiske Republik Congo: Formodede muslimske militante, bevæbnet med pistoler og macheter, slagtede ni kristne i den nordlige Kivu-region. De plyndrede også huse og tog mad og kvæg som bytte. Området, der er 96 procent kristent, har set mere end 1.100 dræbte i løbet af det sidste halvandet år.

Pakistan: Den muslimske bombning af Allehelgens Kirke i Peshawar i 2013, der dræbte mere end 100 kristne kirkegængere, krævede sin seneste offer. Efter at have kæmpet med indre kvæstelser, som hun fik fra angrebet tre år tidligere, døde Cecilia, en 42-årig kristen sygeplejerske, af bombefragmenter i hendes krop, der havde udviklet kræft. Ifølge rapporten sagde hendes mand "med tårer i øjnene", at "vi stadig mister kære [efter angrebet]."


Tvangskonvertering, voldtægt og mord på kristne

Libyen: En rapport dokumenterer de lidelser, som militante muslimer udsætter kristne for, når sidstnævnte vandrer gennem Libyen i et forsøg på at nå frem til Europa. I ét tilfælde blev 11 kvinder bortført, gennem næsten et år holdt som sexslaver under jorden og gentagne gange voldtaget af forskellige jihadister. En af de kristne kvinder, Amal, 21, sagde: "De førte [de kristne] til Tripoli og holdt os fanget under jorden - vi så ikke solen i ni måneder (...). Nogle gange spiste vi ikke i tre dage. Andre gange gav de os kun ét måltid om dagen, et halvt stykke brød." Den kristne kvinde beskrev, hvordan de under dødstrusler blev presset til at konvertere til islam og blev slået med slanger eller pinde. "Nogle gange skræmte de os med deres skydevåben, eller truede med at slagte os med deres knive."

Islamisk Stat: IS har gjort brug af sociale medier - herunder Facebook og mobile apps såsom WhatAPP og Telegram - til at sælge kristne og yazidi slavepiger til et bredere netværk af sadister og pædofile. En Telegram-post viste et billede af en ung pige med underteksten: "Jomfru. Smuk. 12 år", og posten fortæller: "Hendes pris er oppe på 12.500 dollars, og hun vil blive solgt snart."

Nigeria: En anden rapport fortæller, at den muslimske terrorgruppe, Boko Haram, har myrdet 466 mennesker, som næsten alle var kristne, fordi de nægtede at konvertere til islam; de har også tvunget 218 kvinder og unge piger til at "gifte sig" med deres krigere.

Pakistan:

 • Muslimer kidnappede i maj sidste år en 14-årig kristen pige og tvang hende til at konvertere til islam. Hendes far bønfaldt dem i ugevis om at frigive hans datter. Til sidst foregav de at være formildede og fortalte ham at mødes med dem et bestemt sted, så de kunne returnere hans datter. Da han ankom til stedet, dræbte de ham med skud. Pigen er fortsat hos voldtægtsforbryderne; den dræbte fars enke og tre andre døtre gemmer sig i deres hjem af frygt for yderligere repressalier fra kidnappernes side. Ifølge Najma Bibi, pigens mor: "Flere måneder efter min datters kidnapning, har politiet stadig ikke gjort noget, fordi vi ikke har penge til at forsvare vore rettigheder. Vi lever i en håbløs situation, vi har brug for hjælp. Jeg beder til, at min datter vil fortsætte med at håbe og tro på Jesus Kristus."

 • Muhammad Iqrar, en muslimsk mand, overfaldt og voldtog Sonia Nasar, en 16-årig kristen pige. Selvom voldtægtsmanden flygtede, da hendes far kom farende til scenen efter at have hørt sin datters skrig, befandt Sonia sig bagefter i en "kritisk tilstand". Han sagde, at han ikke forventer nogen retfærdighed eller undersøgelse fra de lokale myndigheders side, hvoraf nogle er forbundet med voldtægtsmanden.

 • Sobia Nadeem - en kristen pige, der studerer til kandidat-graden i fysik - blev bortført af en gruppe muslimer, tvunget til at konvertere til islam og med våbenmagt tvunget til at gifte sig med en mand ved navn Mohammad Hamza i Lahore. Selvom det lykkedes pigen at flygte tilbage til sine forældres hjem, blev hun ført i retten, hvor hendes familie måtte bevise, at hendes konvertering og ægteskab var sket under tvang.

 • Talrige rapporter fortsatte med at dukke op, der vidnede om, at ikke-muslimske elever, oftest kristne, bliver tvunget til at konvertere til islam i det offentlige skolesystem. Lærere tvinger dem til at recitere shahadaen - som, når den siges foran muslimske vidner, gør recitatoren til muslim - og tvinger dem til at studere muslimsk tro og praksis. Dette sker ofte i forbindelse med en nedgøring af den kristne tro. På grund af igangværende kristne protester har Punjab-regeringen sagt, at den vil igangsætte en undersøgelse.


Muslimske angreb på kristne kirker og symboler

Tyrkiet: Under det mislykkedes kupforsøg den 15. juli, blev mindst to kirker angrebet. "Et af angrebene skete i Trabzon. En gruppe på 10 mennesker angreb Santa Maria Kirke med brosten og hamre til at smadre vinduerne med", hedder det i rapporten. En kirkeleder i Istanbul sagde: "Jeg er ikke optimistisk angående situationen for kristne i Tyrkiet. Husk på, at vi har fået en romersk-katolsk biskop myrdet, vi har fået præster truet, vi fik en præst myrdet for 10 år siden. Alle kristne ledere, hvis de er ærlige, vil sige, at noget af det der foregår, er ganske alarmerende."

Nigeria: Fredag den 15. juli angreb muslimer en katolsk kirke. De var vrede over, at kristne bad i kirken på en fredag, islams "helligdag", hvor muslimer samles og beder i moskeer. Ifølge en kristen kirkeleder: "Omkring kl. 14:00 forlod muslimske unge i hundredvis deres moské efter deres fredagsbøn og kom stormende mod kirkens område, klatrede over muren og ødelagde alt i kirken: Vinduer, alteret, musikinstrumenter, kapellet. Kirkens sikkerhedsvagt blev slået til plukfisk. Nogle kvinder, der holdt bønnemøde, blev jaget væk. Seminaristen, der bor på området, blev også banket og jaget væk."

Irak: Ifølge en ny rapport: "Alle 45 kirker og klostre inde i Mosul er nu efter sigende besat af IS, der har plyndret, brændt og ødelagt ejendom, ud over at have fjernet bygningernes kors." Kristne, som har været ude af stand til at flygte, bliver tvunget til at betale store afpresningsbeløb (jizya) eller risikere øjeblikkelig henrettelse.

Sudan: En rapport konstaterer, at regeringen - ved løbende at bombe kristne og ikke-muslimske indfødte regioner nær Sydsudan, og målrettet at ødelægge kirker og præsters hjem - forsøger at "rense" landet for kristne og skabe en homogen muslimsk stat. I de senere år er hundredtusinder af mennesker blevet fordrevet af volden, og har fået deres hjem, afgrøder, kirker, skoler og hospitaler ødelagt.

Indonesien: På trods af at de har opnået alle krævede juridiske dokumenter og tilladelser, står en katolsk familie, der siden 2009 har forsøgt at opføre en helligdom for Jomfru Maria på deres egen jord, overfor stadigt voksende trusler fra lokale muslimers side. I 2012 satte en muslimsk menneskehob ild til helligdommen og bragte byggeriet til standsning. Senest i juli stormede muslimer huset tilhørende en katolsk leder og befalede ham at standse arbejdet, selv om han har en byggetilladelse udstedt af myndighederne.


Muslimske angreb på kristne apostater fra islam, bespottere og prædikanter

Egypten: Ifølge en rapport: "I lighed med den bibelske skikkelse Daniel i løvekulen, var en egyptisk muslim, som konverterede til kristendommen, prisgivet glubske angrebshunde, der var sluppet løs af hans fangevogtere for at torturere og muligvis dræbe ham. Men jurastuderende Majed El Shafie havde Gud på sin side, og mirakuløst, ligesom i historien om Daniel, skadede de vilde dyr ham ikke - til hans fangevogteres totale overraskelse." Han blev dog tortureret af de muslimske fangevogtere.

Uganda: Endnu en muslimsk konvertit til kristendommen har mistet familie, hjem og forretning, og bor nu i en lille hytte. I et forsøg på at dræbe denne 53-årig mand, en tidligere muslimsk imam, for hans apostasi, stormede den udvidede familie hans fædrene hjem og beslaglagde det. Om den aften sagde han: "Omkring kl. 8 om aftenen hørte jeg folk uden for mit hus, som sagde, at de ønskede at tage mit liv, og 'vi kan ikke bare se på, at hele familien omvender sig til kristendommen.'" Han klagede til det lokale råd, efter at hans slægtninge også havde ødelagt hans forretning, men dets indgreb havde ingen effekt, og han lever nu uden midler til at forsørge sig selv.

Pakistan:

 • Nadeem James, en 27-årig kristen mand og far til to, blev arresteret i Gujarat-distriktet efter at en muslim, der var vred på ham, havde anklaget James for at sms'e et digt, der blev anset for "blasfemisk" mod Muhammed. Ifølge den tiltaltes bror: "Vi var ikke hjemme, da politiet ransagede vores hus for at arrestere Nadeem. Men da politiet ikke kunne finde nogen af os i lokalerne, fjernede de to af familiens kvinder - min kone og konen til min ældste bror, Faryad." Omkring på samme tid begyndte lokale moskeer at råbe i megafoner, at hvis han ikke overgav sig, ville kristne hjem brænde. Nadeem overgav sig og kvinderne blev løsladt. "Anklagen mod min bror er helt grundløs. Nadeem er uuddannet og kunne umuligt have sendt denne sms. Jeg er sikker på, at Yasir Bashir [den muslimske anklager] downloadede den angiveligt blasfemiske tekst til Nadeems telefon og derefter videresendte den til sit eget mobilnummer for at opbygge en sag mod min bror."

 • Yaqoob Masih, 56, en kristen sanitetsarbejder, blev i Hyderabad anklaget for at have begået blasfemi mod islam. Ifølge rapporten: "Masih samlede affald fra gaderne og dumpede det på et særligt [sted], men Bakash [den muslimske anklager], pinte Masih med en stok og beskyldte ham - uden kontrol - [for] blasfemi ved at have afbrændt sider af en bog, som [efter sigende] indeholdt islamiske vers. Masih var i færd med at læsse skraldet og affaldet på et lad, da Bakash anklagede ham [for] blasfemi." Masih blev indlagt pga. sine kvæstelser.

 • En muslimsk læge, der behandlede en døende kristen mand med medicin, der var doneret via zakat, islamisk almisse, modtog dødstrusler. Den kristne var på nippet til at dø uden behandling. I sit forsvar sagde den muslimske læge, at han ikke vidste, at manden var kristen, eller at det var imod visse fortolkninger af islamisk lov at bruge muslimske almissepenge til at hjælpe ikke-muslimer.

Iran: Tre aserbajdsjanske præster blev anholdt i Teheran under et besøg. Ingen grund blev givet til familie og lokale juridiske eksperter. Ifølge rapporten: "Disse er de seneste i en række af præster, der gennem mange år er blevet fængslet af de iranske myndigheder på beskyldninger spændende fra apostasi til evangelisering." Og Ebrahim Firouzi, der har været anholdt siden 2013 på basis af dunkle anklager, "blev udsat for fysisk mishandling i hænderne på fængselsbetjente, da han blev tvunget til at deltage i en appelhøring."


Dhimmitude: Muslimsk foragt for og fjendtlighed mod kristne

Bangladesh: Kristne og hindu forretninger modtog meddelelser fra en forbudt islamisk organisation, der befalede dem at følge en række islamiske traditioner eller blive dræbt. Disse omfatter at have bannere hængende med Allahs navn, være i besiddelse af kopier af Koranen, sætte billeder af Kabaen i Mekka frem, fjerne deres egne religioners billeder eller statuer, indrette et sted, hvor muslimer kan bede, og forbyde musik og kvindelige medarbejdere.

Pakistan: Regeringen i Raiwind-distriktet oversvømmede en kristen kirkegård med spildevand og vanhelligede alle gravene. Som reaktion klagede protesterende kristne over, at de, end ikke i graven, kan opnå fred i Pakistan.

Sudan: Myndighederne fornærmede, voldsomt arresterede og fængslede 14 kristne, da de forsøgte at forhindre myndighederne i at beslaglægge en evangelisk skole beliggende på kirkeejendom, som myndighederne har planer om at give til muslimske virksomheder. Senere vendte myndighedspersoner tilbage til den samme kristne skole, gav opsigelsesbreve til den kristne skolebestyrerinde, vandaliserede hendes kontor og erstattede hende med en lærer efter eget valg.

Egypten: Efter at en kristen mand var blevet dolket til døde og mange kristne hjem og en kirke brændt ned af vrede muslimer på grund af et rygte om, at en kirke skulle bygges, blev den koptisk kristne biskop Makarious fra al-Minya interviewet på tv. Kirkens autoriteter i Egypten er normalt diplomatiske og forsigtige med, hvad de siger, men Makarious kom med mange afslørende kommentarer. Da kun kristne blev dræbt og såret - ingen muslimer - undrede han sig over, at regeringen og medierne fortsætter med at beskrive disse hændelser som "sammenstød" - hvilket antyder to stridende parter - når virkeligheden altid er, at det er den ene part, der angriber den anden: "Indenfor minutter [efter starten på et af angrebene] dukkede 100 muslimer straks op, fuldt bevæbnede, som rede til krig." Han tilføjede: "Så længe angriberne aldrig bliver straffet, og de væbnede styrker skildres, som havde de gjort deres pligt, vil dette kun opmuntre andre til at videreføre angrebene. For selv hvis de bliver anholdt, vil de hurtigt blive løsladt igen." Da studieværten stillede spørgsmål om, hvem der løslades og hvorfor, og dermed antydede, at de løsladte måske i virkeligheden er uskyldige i at have begået noget ulovligt mod de kristne, svarede biskoppen: "Nå, hvad mener du så, når de faktiske angribere selv bliver anholdt, med komplette beviser og vidnesbyrd imod dem, og de så alligevel bliver erklæret uskyldige og løsladt? ... det sker hver eneste gang."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

 1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

 2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo