Muslimsk forfølgelse af kristne: April 2016
"Værdiløse kristne" behandlet "som dyr"
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: April, 2016
Kilde: RaymondIbrahim.com, 20. juli 2016
Udgivet på myIslam.dk : 26. juli 2016

Eksemplerne på muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden, der omtales i det følgende, fandt sted eller blev rapporteret i april måned. De er inddelt efter tema eller velkendte mønstre.


Muslimske angreb på kristne kirker

USA: En pro-IS-gruppe, der kalder sig United Cyber Caliphate, hackede hjemmesiden tilhørende Den Kristne Reformerte Kirke i byen Lamont, Michigan. En 15-årig teenagepige opdagede, at webstedet var maltrakteret – med en IS-propagandavideo fra YouTube og en arabisk tekst - da hun søgte efter kirkens telefonnummer. Talsmanden på videoen siger: "Vi vil erobre dig Rom, bryde dine kors og slavebinde dine kvinder med tilladelse af Allah, den Ophøjede. Dette er Hans løfte til os, Han er højlovet og Han svigter ikke sit løfte."

Etiopien: Ophidsede muslimer, der beskyldte kristne for at konvertere muslimer, hærgede overalt i Øst Shewa-zonen. De nedbrændte 14 kirker - tilhørende ortodokse, katolske og protestantiske trosretninger - og efterlod mere end 2.000 kristne uden noget sted at holde gudstjeneste. En kirkegård blev også skændet. En kirkeleder sagde: "Vi har holdt gudstjenester udendørs, siddende på den bare jord under den bagende sol. Vi appellerer til vore brødre andre steder om at komme os til hjælp. Angriberne hældte benzin ud og råbte 'Allahu Akbar' [Allah er større], før de satte kirkebygningen i brand." Etiopien er omkring 60 procent kristent og 34 procent muslimsk.

Uganda: Omkring midnat den 12. april, nedrev en vred muslimsk menneskehob en kristen kirke. De blev hørt synge: "Vi kan ikke leve sammen med naboer, der er vantro. Vi må kæmpe for Allahs sag." Kirkens 450 medlemmer blev efterladt uden tag over hovedet i regntiden. Musikinstrumenter, mere end 500 plastikstole og anden ejendom blev også ødelagt. To dage tidligere, råbte en gruppe muslimer: "Allah alene skal tilbedes, og Muhammed er hans profet", mens de slagtede en kirkeleders svin, hvilke er en vigtig indtægtskilde. Han havde tidligere modtaget en tekstbesked, der lød: "Lad dette være kendt for medlemmerne af din kirke, at svin er ekstremt uhellige og en vederstyggelighed for Allah, meget oprørende og skammelige. De er haram [forbudt] og ulovlige, da vores hellige Koran forbyder dem." Muslimer sendte også en tekstbesked til et kirkemedlem - "Vi kommer snart efter dine svins hoveder" - før de dræbte otte af hans svin.

Irak: Islamisk Stat sprængte Mosuls ikoniske Klokkekirke, berømt for sit skyhøje klokketårn, i luften med sprængstoffer. Ifølge Assyrian International News Agency: "Militante afspærrede områder omkring kirken og plyndrede bygningen for værdifulde artefakter og antikviteter, før de ødelægge resten med sprængstoffer (...). Klokkekirken (...) blev mål for IS-angreb sidste år, da dens kors blev fjernet." De fleste af Mosuls tidligere omkring 45 kirker er enten blevet ødelagt eller omdannet til domstole eller arresthuse, siden Islamisk Stat tog magten i juni 2014.

Indonesien: En islamistisk gruppe vandaliserede en ny kirke i Bekasi og krævede, at den lokale borgmester annullerede dens tilladelse. Santa Clara Kirke havde fået sin tilladelse i juli 2015 og åbnede i år den 7. marts. Fællesskabet Islamisk Forum og andre muslimske ledere anklagede kirkelederne for at have erhvervet tilladelsen med ulovlige midler. Borgmesteren i Bekasi afviste påstanden og nægtede at annullere kirkens tilladelse. Han sagde, at den havde opfyldt alle de juridiske krav nødvendige for byggeriet. "På trods af dette," forklarede Den Asiatiske Menneskerettighedskommission, "har de retshåndhævende myndigheder ikke beskyttet medlemmerne af Santa Clara Kirkes menighed; faktisk ser det ud til, at de forskellige organer ikke har vilje eller politik magt til at håndhæve loven mod vagtværn. Som et resultat, lever kirkens menighed under pres og intimidering." Rettighedsgruppen opfordrede yderligere det lokale politi til at "indtage en stærk holdning" imod Fællesskabet Islamisk Forum og "sikre, at regeringen garanterer beskyttelse til Santa Clara-menigheden, så den kan praktisere sin religion."

Algeriet: "Kirker i Algeriet udsættes for intimidering og chikane, trods forfatningsmæssige bestemmelser, som garanterer religionsfrihed i landet," bemærkede World Watch Monitor den 29. april. Denne uge hævdede myndighederne, at en kirke i Kabylie-regionen fik ordre til at indstille al religiøs aktivitet med den begrundelse, at den overtrådte en lov fra 2006, der regulerer ikke-muslimsk gudsdyrkelse. Myndighederne truede med at anlægge sag mod kirken, hvis kristen gudstjeneste fortsatte dér. Sidste februar sendte myndighederne en meddelelse til kirken i byen Aït Djima, også i Kabylie, der henviste til den samme lov. Kritikere siger, at 2006-loven, som tager sigte på at regulere al religiøs tilbedelse undtagen islamisk tilbedelse, bruges af myndighederne som et redskab til forfølgelse. Ifølge rev. Haddad, præst i en protestantisk kirke i byen Algier: "Det er en uretfærdig lov mod kristne, som blev nægtet deres ret til egen religionsudøvelse og mulighed for at dele evangeliet frit (...). De kristnes situation i Algeriet vil ikke forbedres før den pågældende lov, som ikke længere er berettiget, ophæves."

Tyrkiet: Seks kirker blev beslaglagt af regeringen i april. Efter ti måneders konflikt i den sydøstlige del af landet, eksproprierede regeringen enorme sektioner af ejendom i regionens største by, Diyarbakir. "Men til forfærdelse for byens håndfuld af kristne menigheder," bemærker en rapport fra World Watch Monitor, "omfatter dette alle dens ortodokse, katolske og protestantiske kirker. I modsætning til de statsfinansierede moskeer, er Tyrkiets ældgamle kirkebygninger - hvoraf nogle eksisterede før islam - historisk blevet forvaltet af kirke-stiftelser. Den nye beslutning har effektivt gjort Diyarbakirs kirker - hvoraf én er 1700 år gammel, en anden først bygget i 2003 - til statsejendom i Tyrkiet, et islamisk land på 75 millioner." Kun få kristne kirker er tilbage det sydøstlige Tyrkiet. Området er det ældgamle hjemland for syrere og armeniere, men langt over en million af disse kristne blev massakreret og sendt på dødsmarcher i Det Osmanniske Riges slutfase i begyndelsen af det 20. århundrede.

De palæstinensiske områder: I Gaza By nedrev myndighederne en nyligt opdaget, 1800 år gammel kristen kirke med dens dyrebare artefakter, trods palæstinensiske kristnes forsøg på at redde dem. Protesterne kunne ikke fange opmærksomheden af det internationale samfund, herunder FN-organisationer som UNESCO, hvis mission det er at sikre verdens kultur- og naturarv. Den gamle kirke blev fundet i et område, hvor Hamas planlægger at bygge et indkøbscenter. "Den dramatiske opdagelse af oldsagerne syntes ikke at have gjort indtryk på bygningsarbejderne, der fjernede artefakterne og fortsatte med deres arbejde på stedet (...). Bulldozere blev brugt til at ødelægge nogle af kirkens artefakter - en ødelæggelse, der udløste skarp kritik fra palæstinensiske kristnes side, hvoraf nogle hurtigt beskyldte både Hamas og den Palæstinensiske Myndighed (PA) for at kopiere Islamisk Stat i dens taktik med at nedrive historiske steder," bemærker rapporten. "For palæstinensiske kristne er ødelæggelsen af kirkens (...) ruiner endnu et forsøg på - fra palæstinensiske muslimske lederes side - at udslette både kristen historie og tegn på enhver kristen tilstedeværelse i de palæstinensiske områder."


Muslimsk nedslagtning af kristne

Nigeria: Muslimske fulani-hyrder slagtede omkring 40 mennesker i en overvejende kristen landsby, og brændte Kristi Hellige Kirke International ned til jorden. Ti hjem blev brændt af, biler og motorcykler blev ødelagt og dyrene vilkårligt dræbt. Fra sin hospitalsseng sagde en overlevende: "Jeg var på vej ud af huset, da jeg hørte fællesklokken ringe. Jeg gik sammen med en ven for at finde ud af, hvad klokken handlede om, kun at se omkring 40 fulani-hyrder, der var bevæbnet med avancerede våben og macheter. De forfulgte os, dræbte min ven og skød på mig flere gange, men forbi. De indhentede mig og brugte macheter på mig, indtil jeg mistede bevidstheden."

Pakistan: Efter at en kristen mand advarede lokale muslimske narkohandlere om at "stoppe med at rekruttere unge kristne til at deltage i salget og forbruget af narkotika," overfaldt to mænd ham, mens han arbejdede i marken, og "skar halsen op på ham." Ifølge den lokale pastor Alfred Azam: "Dette er ikke den første episode med forfølgelse af kristne i vores landsby; lokale muslimer skaber altid problemer for vores kristne samfund. Før og efter vore gudstjenester sværmer muslimske narkohandlere omkring vores kirke og forsøger at sælge narkotika til vore sårbare unge ..." Azam forklarede, at pushere jævnligt tæver unge kristne og tvinger dem til at tage stoffer for at gøre dem afhængige. "Når vore ældre mænd fortæller disse kriminelle, at de skal lade de unge være i fred, så bliver de slået ihjel." Som sædvanlig "nægtede (politiet) at optage rapport over forbrydelsen eller at foretage sig noget som helst."

I en anden sag lynchede muslimer en kristen, den 18-årige Qaisar Masih, på beskyldningen om, at han havde et romantisk forhold til en muslimsk pige. Han blev "dræbt af pigens familie i et angreb ledet af hendes far, Mohammad Billa." De havde advaret Qaisar om, at han skulle holde sig væk fra hende og truet med at dræbe ham. Ifølge Qaisars søster, blev han hængt efter at være blevet dræbt for at få det til at ligne selvmord: "Min bror var uskyldig, han forsøgte ikke at kontakte Mehwish [den muslimske pige], men Mehwish sagde, at hun ikke kunne leve uden ham (...). Vi bad hendes søstre om at sige til Mehwish, at hun skulle undgå min bror, fordi hendes far er en kriminel, og han vil dræbe min bror. Men ingen af vores bestræbelser kunne redde min bror." Qaisars mor, Rani Sardar, sagde: "Vi ved alle, hvem der dræbte min søn, han var den yngste, han var min øjesten, og de dræbte ham brutalt og hængte ham foran af vores hus. Jeg kræver kun retfærdighed."

Syrien: Militante fra Islamisk Stat slagtede 21 kristne gidsler, hvoraf tre var kvinder, i al-Qaryatain. Dette blev opdaget, efter at byen blev generobret af russisk støttede syriske styrker i april. Nogle blev angiveligt dræbt for at have overtrådt betingelserne i deres "dhimmi-kontrakt", islams diskriminerende regelsæt, der gælder for kristne mindretal og andre. Yderligere fem forsvundne kristne menes at være døde, mens mange piger menes at være solgt til sexslaveri.


Muslimske angreb på kristen frihed (Ingen apostasi, blasfemi eller missionsvirksomhed)

Uganda: En muslimsk mand slog og truede med at dræbe sin kone på grund af hendes overgivelse til Kristus. Den 38-årige kvinde var flygtet til en anden landsby med deres fire børn, efter at han først havde banket hende et år tidligere, da han opdagede hendes konvertering. "Min mand råbte 'Allah Akbar', så tog han en stump genstand og slog mig på min venstre hånd. Jeg råbte om hjælp, og naboer kom og reddede mit liv. Denne samme nat sov jeg med mine fire børn i en nabos hus." Sidste april tog hun tilbage til sin fraseparerede mand for at diskutere børnebidrag. Det varede ikke længe, før manden igen begyndte at chikanere kvinden og igen pga. hendes hendes tro: "Igen svarede jeg ham, at Jesus er min Herre og Frelser, og han tog en panga [machete, 40 - 45 cm lang], men jeg formåede at få tag i ham inden han kunne ramme mig; han tabte pangaen og forsøgte i stedet at kvæle mig. Hans yngre bror vågnede og reddede mig. Derefter lykkedes det mig at flygte." Den muslimske mand var uden anger foran dommeren. "Jeg kan ikke leve med den kafir [vantro] i mit hus, medmindre hun vender tilbage til min religion. Hvis ikke, vil jeg ikke stoppe med at stræbe hende efter livet, fordi vores Hellige Koran tillader os at dræbe enhver frafalden fra islam."

Kenya: Da en muslimsk mand ved navn Godana konverterede til kristendommen, blev hans liv ændret til det værre. Hans vanskeligheder begyndte i oktober sidste år, da hans kone i tre uger var indlagt og blev behandlet for en uspecificeret, men dødelig sygdom, uden tegn på bedring. "Snart derefter," skriver Morningstar News, "fik de besøg af en evangelist fra Afrikas Evangeliske Kristne Kirke (ECCA), som bad for hende. Hans kone blev ikke fuldstændig helbredt, men hun var i stand til at udføre de fleste af sine daglige gøremål, og en uge senere inviterede parret evangelisten og to andre kirkeledere til deres hjem. Efter at have talt med og takket kirkelederne, besluttede parret at følge Jesus og de begyndte at holde møder i deres hjem for bibelstudium og bøn." Snart informerede muslimske naboer Godanas pårørende om, at parret havde forladt islam til fordel for kristendommen. Samme rapport fortsætter: "Godanas svigerforældre begyndte at sende ham truende tekstbeskeder: 'Du havde et muslimsk ægteskab, så det er imod islam at ændre din tro,' lød en af dem. 'Hvis du fortsætter i den kristne tro, kommer vi og tager vores datter.' Så, i februar, tog Godanas svigerforældre hans kone. Et par uger senere, kom de og tog hans små børn også." Rapporten fortsætter:

Hans egne familiemedlemmer truer ham nu. "Dit liv er i fare, hvis du fortsat holder fast i den kristne tro," fortalte en slægtning ham. Godana er blevet deprimeret under den stadige spærreild af tekst-beskeder fra sine svigerforældre, bl.a. med krav om betaling for opfølgende medicinsk pleje, sagde han. En tekst lød: "Vi er fortsat med at behandle vores datter, og nu kræver vi, at du betaler os de penge, vi har brugt til hendes behandling." "Jeg har haft søvnløse nætter pga. presset fra min kones familie, der rettes mod mig," sagde han. "Jeg frygter også for mit liv."

Tyrkiet: En amerikansk kristen evangelist blev tilbageholdt og senere løsladt af myndighederne - men kun med ordre til at forsvinde og aldrig vende tilbage. Efter at have bedt David Byle om at møde op på indvandringskontoret i Istanbul angående hans ansøgning om opholdstilladelse, tog myndighederne i Tyrkiet ham i forvaring den 6. april ved at erklære ham "en fare for den offentlige orden". Der var ingen antydning af, hvad denne anklage var baseret på. Folk tæt på Byle, 46, beskriver ham som "mild, høflig og rolig" og tror, at han blev tilbageholdt og udvist på grund af hans evangeliske aktiviteter. Han blev løsladt den 14. april med beskeden "udvist for bestandig". Anholdelsen fandt sted nogle dage før Byle skulle have undervist en gruppe tyrkerne om, hvordan man fortæller folk om evangeliet.

Egypten: En egyptisk kristen, Bishoy Kameel Garas, blev til sidst erklæret "uskyldig" - men ikke før han havde afsonet mere end halvdelen af sin dom på seks års fængsel. Bishoy blev fængslet i september 2012 for hans påståede bagvaskelse af islam. Anklagerne var alle forbundet med en falsk Facebook-konto i hans navn. Bishoy blev fængslet, selv om han havde lagt advarsler på sin egen Facebook-side om den falske konto og havde alarmeret cyber-politiet, hvis efterfølgende undersøgelse bekræftede hans uskyld. "Retssalen var belejret af pøbelflokke, der krævede at han blev straffet, og endda beskyldte hans forsvarsadvokater for blasfemi, fordi de forsvarede ham." Selvom han var uskyldig i bagvaskelsesanklagen, mistede han sit job som lærer, hvilket overlod til hans allerede forarmede far at betale hans sagsomkostninger; og selv om han tilbragte mere end tre år af sit liv i fængsel, mener rettighedsaktivister at det er højst usandsynligt, at han vil få erstatning fra staten.

Europa: Muslimske indvandrere, som troede, at de nu var frie til at forlade islam og konvertere til kristendommen, må fortsat "frygte morderisk islamisk gengældelse i Europa." Ifølge en Breitbart-rapport:

Mange indvandrere, der er nyomvendte til kristendommen, frygter repressalier fra muslimer og at deres konvertering kan blive en "dødsdom". Et af de mere overraskende aspekter af migrant-krisen har været antallet af muslimer fra steder som Syrien og Afghanistan, der er konverteret til kristendommen i østrigske kirker. Ærkebispedømmet i den østrigske hovedstad Wien kan dårligt nok holde trit med anmodningerne, da de modtager fem til ti per uge. Indtil videre i år har 83 procent af dem, der som voksne er blevet døbt ind i den katolske tro, været muslimer, sammenlignet med 2015, hvor de kun udgjorde 33 procent, rapporterer Kurier. Muslimer, der konverterer og forlader islam, står over for en meget reel mulighed for vold og død. En indvandrer til Østrig, som nu kalder sig Christopher, fortalte Kurier, at "dette kunne være min dødsdom." Christopher kom til Østrig i 2012 og anmodede om, at hans nye kristne navn blev brugt, fordi han frygtede repressalier ikke kun mod sig selv, men også mod sin familie.

Dhimmitude (Foragt, fjendtlighed og vold rettet mod "vantro")

Eritrea: Hundredvis af kristne menes i øjeblikket at opholde sig i Eritreas fængsler, mens titusinder er flygtet ud af landet. Ifølge Christian Today, har regimet i mere end et årti forfulgt de kristne, som udgør omtrent halvdelen af befolkningen. Mange kirker er blevet lukket og mange kristne er blevet tortureret. Kristne, som flygtede fra Eritrea og i øjeblikket opholder sig i en Etiopien-baseret flygtningelejr, fortalte om nogle af deres erfaringer:

  • Elsa flygtede efter at hendes søster var blevet banket til døde af fangevogterne: "Vi blev holdt fanget i underjordiske celler. Nogle gange satte vagterne os begge ind i en skibscontainer af metal for at torturere os. Denne blev uudholdeligt varm om dagen og derefter isnende kold om natten. Vi fik ikke meget at spise, og der var ingen lægelig behandling. Vagterne tilbød at lade os gå, men kun hvis vi afsvor vores tro på Jesus. Vi sagde nej." En nat skiftedes vagterne til at banke Elsa og hendes søster. Elsa mindedes denne nat og sagde: "Jeg vil aldrig glemme skrigene fra min søster. Jeg har ikke set hende igen."

  • Ifølge en flygtning ved navn Dawit: "Da jeg boede i Eritrea, blev jeg arresteret på grund af min kristne tro. Det er derfor, jeg forlod landet. I Eritrea står næsten enhver kristen til fængsel." Han tilbragte mere end en måned i fængsel, og kom senere i hård arbejdslejr. Han blev tortureret og tvunget til at sove hver nat med sine hænder og fødder bundet sammen på ryggen.

  • "Dr. Berhane Asmelash, tidligere fange og torturoffer, beskrev fanger bundet op på og hængende fra træer. En hængningsmetode er kendt som 'Jesus Kristus', sagde han, fordi ofrene ser ud som om de hænger på et krucifiks."

Egypten: Endnu et kristen barn blev kidnappet og senere løsladt for en svimlende løsesum. Anthonius Farag, 13, blev bortført fra sin skole den 5. april i landsbyen Mansheyyit Manbal. Hans kidnappere løslod en muslimsk dreng efter at have identificeret hans religion ved hans navn, men beholdt den kristne dreng. Ifølge en forælder til en anden kristen elev, der også nær var blevet kidnappet:

Min søn, Kyrellos, stod sammen med begge sine skolekammerater, Anthonius og Mohamed, da en af kidnapperne nærmede sig dem. [Kidnapperen] spurgte om deres navne. De lod Mohamed gå, men greb [på grund af deres kristne navne] fat i Kyrellos og Anthonius. Det lykkedes min søn at flygte, mens andre drenge begyndte at råbe og skrige. En af kidnapperne skød op i luften for at sprede mængden, mens de andre hurtigt skubbede Anthonius ind i bilen, hvorefter de flygtede.

Tre dage senere modtog den kidnappede drengs far et opkald, hvori han blev afkrævet en løsesum på to millioner egyptiske pund - mere end 1,5 million danske kroner - for at få sin søn tilbage. Til sidst lykkedes det faderen, der kun fik lidt hjælp af politiet, at få kidnapperne til at sænke løsesummen til 300.000 egyptiske pund (lidt under 230.000 kr.) - stadig mere end 300 gange en landarbejders månedsløn. Det var alt, hvad han, en landmand, kunne rejse, ved hjælp af en indsamling fra kristne, der tjente mere. Efter sin løsladelse mindedes Anthonius sine prøvelser, som omfattede tæsk og indespærring i et mørkt rum med bind for øjnene. Dette seneste tilfælde er ikke isoleret. Ifølge opgørelser fra den Øvre-egyptiske provins Qena alene. har der været mindst 72 tilfælde af kidnapning, pengeafpresning og vold mod kristne i perioden 2011-2014.

I en anden sag blev dr. Yassir al-Burhami, Egyptens ledende salafist, afsløret i en video, hvori han opildnede til had og vold mod nationens kristne. Han fordømte også at give dem deres fulde menneskelige og borgerlige rettigheder: "Når du samarbejder med en kriminel, aggressiv, undertrykkende, vantro minoritet, angriber du flertallets [muslimernes] rettigheder."

Pakistan: To muslimske mænd trængte ind i hjemmet til en kristen kvinde, mens hendes mand var væk i militærtjeneste. Efter at have slået hende, bandt de hendes arme og ben fast til hendes seng og gruppevoldtog hende, mens de truede med at dræbe hendes 2-årige datter, hvis hun ikke artede sig. Ifølge offeret, den 30-årige Asia Mushtaq:

Mændene behandlede mig som et dyr og fortalte mig, jeg var en værdiløs kristen; men jeg ved, at min Gud er en stor Gud. Når jeg skreg sagde de at de vidste, at min mand var væk, og at jeg var ubeskyttet. De truede med at dræbe mit barn, hvis jeg ikke føjede mig efter deres perverse krav. De sagde, at kristne kvinder alle er ludere og at de ville komme tilbage og gentage deres udskejelser, hvis jeg nogensinde sagde det til nogen. Jeg føler mig så uren nu, men har ikke gjort noget forkert. Jeg ønsker, at disse mænd bliver straffet og håber, at loven vil beskytte mig.

Wilson Chowdhry, formand for British Pakistani Christian Association (BPCA), sagde om hændelsen:

Endnu en kvinde finder sig selv som mål for brutale muslimske voldtægtsmænds luner i Pakistan, i et samfund, der forsøger at ramme dets mest sårbare fællesskab: de kristne. Desuden har en soldat, hvis eneste ønske var at tjene og beskytte sit land, denne gang opdaget, at de fleste mennesker i hans land ikke føler på samme måde om ham. Desuden har den hær, han tjener, kun tilbudt ringe eller ingen beskyttelse på trods af trusler, der rettes mod ham og hans familie. Det smerter mig at sige dette, men de komplekse handlinger af forræderi, efterlader mig med følelsen af, at kristne ikke har nogen plads i Pakistans teokratiske samfund.

I en separat hændelse i april blev fem kristne piger kidnappet, konverteret til islam og tvunget til at gifte sig med deres bortførere.

Sverige: Kristne fortsætter med at blive forfulgt af muslimer i asylcentrene. Én kristen blev truet med "slagtning" - at få halsen skåret over - af en selverklæret jihadist. Ifølge samme rapport fra Christian Today: "Et pakistansk kristent par flyttede ind i en kirke, da ægtemandens navn blev sprayet på en væg i nærheden af deres værelse med krav om hans død. En separat gruppe asylansøgere blev tvunget til at forlade deres logi, da chikanen mod dem eskalerede." Patriark Ignatius Aphrem II, leder af den syrisk-ortodokse kirke, opfordrede de svenske myndigheder til at involvere sig i krisen. "Denne situation afspejler ikke det fredelige og kærlige svenske folks kultur," skrev han og tilføjede:

Kristne tager ikke ophold i flygtningelejre i Mellemøsten, fordi de også dér bliver forfulgt af muslimske ekstremister (...). At være vidne til, at de endnu en gang bliver forfulgt i svenske asylcentre, gør os meget triste. Vi forventer, at den svenske regering og de berørte myndigheder straks sørger for, at disse mennesker er sikre. En særskilt indkvartering for kristne og andre asylansøgere er afgørende. Vi appellerer til jer om at etablere et sådant sted og tilbagegive ordet asyl dets sande betydning af beskyttelse og sikkerhed.

I sit svar sagde generaldirektøren for det svenske Migrationsverket, Anders Danielsson, at separat indkvartering af kristne og andre sårbare grupper "ville gå imod principper og værdier, der er centrale for det svenske samfund og vort demokrati. Det ville blive betragtet som en stor fiasko at skulle ty til adskillelse som en forholdsregel."


Patriark Ignatius Aphrem II og Anders Danielsson, generaldirektør for det svenske Migrationsverket, der siger, at separat indkvartering af forfulgte kristne og andre sårbare grupper "ville gå imod principper og værdier, der er centrale for det svenske samfund og vort demokrati."

Sudan: En egyptisk-født kristen munk, der gjorde tjeneste i dette afrikanske land, blev kidnappet. Rev. Ghabrial al-Antonius arbejdede på sin brors landbrug i Sudans Darfur-region, da tre mænd dukkede op, bandt hans bror og bortførte al-Antony. "Vi ved ikke, hvem de er, eller hvorfor de kidnappede ham."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo