Muslimsk forfølgelse af kristne: Juli 2015
"Vågn op"
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: July, 2015
Kilde: RaymondIbrahim.com, 21. september 2015
Udgivet på myIslam.dk: 29. september 2015

Ikke alene forfølger Islamisk Stat (IS) kristne, men det samme gør de amerikansk-støttede "rebeller", som Obama-administrationen forsikrer, er "moderate". Ifølge en nylig NPR-rapport: "Med opbakning fra amerikanske allierede som Tyrkiet og Saudi-Arabien, kæmper denne [amerikansk støttede] rebel-koalition både mod det syriske regime og den såkaldte Islamiske Stat, eller ISIS. Men koalitionen har ekstremister i egne rækker, der har mishandlet kristne og tvunget dem ud af deres hjem" - præcis som IS har gjort.

Som reaktion har mellemøstlige kristne ledere gjort det klart - langt fra at forvente at Vesten griber ind på deres vegne - at de blot ønsker, at Vesten stopper med at bevæbne, forsyne, eller blot støtte de islamiske terrorister, der gør deres liv et levende helvede, hvilket tydeligt er præciseret i en Christian Today-artikel med titlen: "Syrisk kristen leder fortæller Vesten: 'Hold op med at bevæbne terrorgrupper, der massakrerer vort folk.'"

Ifølge patriarken af Antiokia, Moran Mor Ignatius Aphrem II: "Hvis Vesten ønsker at gøre noget ved den nuværende krise, vil det mest effektive være, at støtte de lokale regeringer, som har brug for tilstrækkeligt stærke hære og styrker til at opretholde sikkerheden og forsvare de respektive befolkninger mod angreb. Statsinstitutioner har brug for at blive styrket og stabiliseret. I stedet ser vi deres fremtvungne nedbrydning blive næret udefra."

En anden kristen leder havde en anden besked til Vesten. Den irakiske præst fader Douglas Bazi - et tidligere torturoffer, som tager sig af tusinder af flygtninge, der er blevet tvunget til at flygte fra Mosul, efter at Islamisk Stat overtog byen sidste år - siger, at et "Vågn op!" er, hvad Vesten har brug for. Under festen for St. Peter og St. Paulus, sagde den irakiske præst videre, at "Vi kan ikke fejre festen for to martyrer uden at mindes de levende martyrer fra vores egen tid."

Ej heller er disse martyrer begrænset til Mellemøsten. Blandt de mange kristne, der blev dræbt i Nigeria i juli, var en ung pige, der blev stenet til døde for at nægte at afværge Kristus og konvertere til islam. Pastor Mark mistede sin datter, Monica, i Chibok-bortførelsen, som omfattede næsten 300 overvejende kristne piger, der blev kidnappet af den islamiske organisation Boko Haram. Han fik at vide, at hans datter nægtede at ændre sin religion, hvorefter hun blev begravet til halsen og dernæst stenet til døde.

Resten af juli måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema.


Muslimske angreb på kristne kirker

Nigeria: Snesevis af kristne kirker blev angrebet i de overvejende muslimske nordlige regioner af landet, hvor Boko Haram holder til:

 • 32 kirker og 300 huse blev brændt, da jihadister fra Boko Haram angreb Mussa-samfundet i Borno. 13 mennesker blev dræbt i denne jihad-kampagne.

 • En kvindelig muslimsk selvmordsbomber sprængte søndag den 5. juli sig selv i luften i Redeemed Christian Church of God i byen Potiskum. Præsten og en kvinde med hendes to børn blev dræbt. "Folk var bare på vej til kirken, da bombekvinden trådte ind, ellers ville antallet af ofre have været højere," sagde en medarbejder fra Røde Kors. Tidligere blev det afsløret, at nogle af de næsten 300 kristne piger, der sidst blev kidnappet af Boko Haram, blev slået, tvunget til at konvertere til islam og indoktrineret til at tro, at deres mission var at "skære halsen over på kristne og udføre selvmordsangreb".

 • Søndag den 12. juli eksploderede sprængstoffer anbragt ved en kirke i Jos, men da bomben blev opdaget af kirkens sikkerhedsfolk, var der ingen tilskadekomne.

 • Som svar på en moské-eksplosion, der dræbte 20 mennesker - en del af Boko Harams "Ramadan-drabsorgie" - nedbrændte oprørske muslimer den 6. juli to kirker i Jos. Ifølge rapporten, har moské-angrebet "genoplivet historiske spændinger mellem medlemmer af de to trosretninger i Jos. Kristne i Nigeria frygter nu ikke kun Boko Haram, men også angreb fra deres muslimske naboer."

Irak: Islamisk Stat sprængte en anden kristen kirke i luften indenfor dens område, Hjælpens Moder Kirke, som havde stået i det centrale Mosul i mere end tusind af år. Eksplosionen dræbte også fire børn, der opholdt sig nær kirken på det tidspunkt. IS forvandlede også St. Josef Kirke, en gammel kaldæisk kirke i Mosul, til en moské. Billeder af St. Josef viser, at kuplen er blevet malet sort og at kirken er blevet ribbet for alle kors og kristne symboler og billeder.

Egypten: Tre angreb i forbindelse med kirker fandt sted:

 • Fædrene Kirke i det østlige Alexandria blev angrebet den 21. juli af ukendte gerningsmænd, der kastede molotovcocktails og andre hjemmelavede bomber mod kirken. Ingen blev kvæstet, selv om kirkens facade blev beskadiget af angrebet. Sikkerhedsfolk opdagede en taske med flere brandbomber på det sted, hvorfra angriberne flygtede. Ifølge El Watan, skabte hændelsen en "tilstand af panik" i området, især fordi Fædrene Kirke betragtes som den vigtigste kirke for de koptiske katolikker i regionen.

 • Muslimer afbrød bønnen i en kirke i landsbyen Arab Asnabt i Abu Qurqas, Minya, og opfordrede til at rive den ned i et forsøg på "for at forhindre koptiske kristne i praktisere deres religiøse ritualer."

 • Snesevis af "ophidsede" muslimer samledes foran en kristens hus med beskyldninger om, at han forsøgte at bruge sit hjem som kirke. Sikkerhedsfolk ankom i tide til at sprede de vrede muslimer. Koptiske kristnes forsøg på at forvandle deres hjem til kirker - eller blot anklager for det - er ikke usædvanlige hændelser i Egypten, og afspejler i sidste ende de vanskeligheder, som kristne står over for i forbindelse med bygning eller endda renovering af deres eksisterende kirker, alt sammen i overensstemmelse med islamisk lov.

Niger: Ca. 70 kristne kirker og et børnehjem kæmper stadig med manglende ressourcer og vanskelige forhold under genopbygningen, seks måneder efter, at tusinder af muslimer angreb og ødelagde dem som "hævn" for de krænkende Muhammed-tegninger, der blev offentliggjort af det satiriske magasin Charlie Hebdo - et sekulært magasin med base i Frankrig, der også jævnligt håner kristendommen. "Efter disse hændelser er det, som om livet er gået i stå," sagde baptistpræst Jacques Kangindé. I beskrivelsen af hvordan han trådte sin ødelagte kirke - hans hjem blev også ødelagt under optøjerne - sagde præsten: "Jeg fik det meget dårligt, en så ubeskrivelig følelse, da jeg så min iturevne Bibel på jorden. Som præst var det som om hele mit liv blev revet fra hinanden. Jeg kunne ikke holde op med at græde."


Muslimsk vold og slagtning af kristne

Nigeria: Jihadister fra Boko Haram skød og dræbte 29 mennesker i to kristne enklaver i det nordøstlige Nigeria. De fleste mennesker i landsbyen Dille løb væk, men dem, der ikke kunne, blev skudt ned, og mange huse blev stukket i brand. I en anden hændelse sprængte en kvindelig selvmordsbomber sig selv i luften på et travlt marked i den nordøstlige Damaturu By, dræbte 15 mennesker og sårede 50. Og i landsbyen Maikadiri blev mindst 14 mennesker dræbt og 500 køer slagtet.

Irak: Kristne, der er blevet kidnappet i den hensigt at afpresse løsepenge, fortsætter med at blive dræbt, selv efter at deres løsesum er betalt. Liget af Quais Abdul Shaya blev returneret til hans familie - efter at denne havde betalt den krævede løsesum på 25.000 US-dollars. Saher Hanna, der arbejdede i indenrigsministeriet, blev også dræbt efter at hans islamiske bortførere havde fået løsesummen. Drab på kristne gidsler, heriblandt børn, efter at have modtaget betaling, er ikke begrænset til Islamisk Stat, men forekommer også i andre muslimske lande som f.eks. Egypten.

Libyen: Ubekræftede rapporter, herunder fra Libyan Herald, fortæller, at Islamisk Stat har henrettet en anden egyptisk koptisk kristen, som den havde bortført. Bekhit Nageh Efrank Ebeid, en 25-årig arbejdsmand, blev kidnappet sammen med to andre kristne, Kofi Frimpong Sekyere fra Ghana og Ibrahim Adeola fra Nigeria.

Egypten: En ukendt mand overfaldt en koptisk nonne i dette overvejende muslimske land. Ifølge fader Abdel Quddus: "En ukendt person forfulgte en søster i Fashn-stiftet Beni Suef, og overfaldt hende i sidste uge med et bladet våben, mens hun var udenfor sin bopæl. Derefter hamrede han hendes hoved mod muren og flygtede." Og Wadie Ramses, en kristen, der blev kidnappet og holdt fanget i 92 dage af islamiske militante i Sinai-ørkenen, formåede at undslippe. I sin tid i fangenskab fik han bind for øjnene, lagt i håndjern og blev slået og mishandlet. Ifølge hans beretning indtraf de mest skræmmende øjeblikke, når han overhørte sine muslimske kidnappere drøfte, om de skulle halshugge denne kristne læge eller holde ham i live for at sikre en løsesum. Politiet, selvom givet mange muligheder, gjorde aldrig noget forsøg på at redde ham, sagde kopteren.


Apostasi, blasfemi og missionsvirksomhed

Uganda: Muslimer forsøgte igen at dræbe en muslimsk konvertit til kristendommen. Sidste år overlevede Hassan Muwanguzi, som er tidligere muslimsk sheik og nu genfødt kristen, et forgiftningsforsøg fra muslimske pårørendes side, men mistede sin 12-årige datter i et separat angreb. Senest brød muslimer ind i hans hus med knive og køller i et forsøg på at myrde den frafaldne. Muwanguzi var til et bønnemøde på det tidspunkt, men de frustrerede angribere stjal ejendele for tusindvis af kroner. Uganda er et overvejende kristent land, men Muwanguzi bor i en overvejende muslimsk region og udsættes for regelmæssige dødstrusler (læs mere om hans kvaler her).

Pakistan: Muslimer igen brugte "blasfemi"-anklagen til at forfølge kristne mindretal:

 • To kristne kvinder og ægtemanden til den ene af kvinderne i Punjab blev tortureret af muslimske landsbyboere. Bagefter malede de kvindernes og mandens ansigter sorte, bandt sko om halsen på dem som "guirlander" - sko betragtes som stærkt nedværdigende symboler i Pakistan - og paraderede dem rundt i byen på æsler, mens den muslimske hob fortsatte med at håne og slå dem. De to kvinder, der er identificeret som Rukhsana og Rehana, blev beskyldt for blasfemi, efter de havde haft et skænderi med en muslimsk kvinde, der ønskede at købe et tæppe til en lav pris, hvilket de kristne nægtede. Den muslimske kvinde beskyldte derefter de kristne for blasfemi ved at sige, at tæppet havde billeder af hellige bøger og koranvers på det, hvilket fik hoben til at trække de kristne ud af deres hjem og slå dem.

 • Et andet kristent par var tæt på at blive lynchet af en muslimsk hob, efter at de var blevet anklaget for "blasfemi". Det analfabetiske par brugte et banner, der også angiveligt bar skriftsteder fra Koranen. Efter at en lokal barber og to gejstlige fordømte parret, blev de slået og skulle til at hænges, da politiet greb ind. Nogle måneder tidligere, blev et andet par smidt ind i en ovn og brændt til døde, da de også blev fordømt for blasfemi.

 • To kristne brødre, Qaisar og Amoon Ayub fra Lahore, blev arresteret på blasfemi-anklager, efter at én af dem var blevet beskyldt for lægge materiale, stødende for islam, ud på sin hjemmeside. Ifølge Qaisar lukkede han sin web-konto i 2009, men en af hans muslimske kolleger, Shahryar Gill, formåede på en eller anden måde at genoprette hjemmesiden samtidig med, at ejerskabet forblev i Qaisars navn. Tilsyneladende som hævn for noget kontorskænderi, rettede muslimen falske anklager mod den kristne og meldte "blasfemien" til myndighederne, hvilket fik de to brødre til at flygte fra Pakistan. År senere - i den tro, at tingene var kølet ned - forsøgte de at vende tilbage til deres koner og børn, kun for at blive arresteret.

Sudan: To fængslede presbyterianske præster er stillet for retten og står over for en mulig dødsdom. Pastor Yat Michael og pastor Peter Yen Reith i Den Sydsudanesiske Presbyteriansk-Evangeliske Kirke er under anklage for spionage og blasfemi i henhold til Republikken Sudans islamiske lov. Andre kirkeledere siger, at kristne ofte er målrettet for deres tro, og at regeringens beskyldninger er påskud: "Dette er ikke 'noget nyt' for vores kirke. Næsten alle præster har været i fængsel under regeringen i Sudan. Vi er blevet stenet og slået. Dette plejer de at gøre for at få kirken revet ned. Vi er ikke overraskede. Det er sådan, de behandler kirken," siger pastor Tut Kony.

Egypten: Tre unge kristne blev arresteret i Alexandria anklaget for "foragt for islam". Den foregående aften kunne de kristne ses uddele poser med dadler til Ramadan-fastende muslimer. Nogle muslimer meldte dem til myndighederne og sagde, at skrifter indeholdende "Kristi lære" blev fundet i poserne med dadler. De blev alle anholdt og sigtet for foragt for islam. De tre kristne unge gav deres ord på, at skrifterne var til deres eget personlige brug og ikke beregnet til at blive anbragt i poserne med dadler. De blev dømt til at betale 10.000 egyptiske pund og løsladt.


Dhimmitude: Almindelig muslimsk mishandling af kristne

Pakistan: Kristne piger fortsatte med at blive bortført og voldtaget i dette overvejende muslimske land. En ny rapport viser, at 1.000 ikke-muslimske piger hvert år bliver bortført, voldtaget, tvunget til at konvertere til islam og/eller "gifte" sig med deres bortførere. Indberettede tilfælde i juli omfatter:

 • Tarfa Younis, en 12-årig kristen forældreløs pige, blev solgt til en 55-årig muslimsk mand, der "gentagne gange voldtog" hende i over et år; mandens nevø misbrugte hende også. Den traumatiserede pige formåede at løbe væk og nå frem til en onkels hjem. Ifølge The Voice, en menneskerettighedsorganisation involveret i sagen, "fortsætter voldtægt af kristne piger og tvang af dem ind i ægteskab med at ske i Punjab, især i forstæderne."

 • Fouzia, en 25-årig gift kristen kvinde og mor til tre børn, blev bortført den 23. juli af Muhammad Nazir, en anden 55-årig muslimsk mand. Han tvang hende til at konvertere til islam og blive hans hustru. Hendes familie bad Muhammed om at få hende tilbage, men han insisterede på, at hun frivilligt konverterede og giftede sig med ham - og at hvis de skabte problemer, "ville det få alvorlige konsekvenser". Ifølge menneskerettighedsadvokat Sardar Mushtaq Gill:

  Normalt foregår episoder som denne på følgende måde: Offerets familie indsender en klage. Bortføreren indgiver en mod-klage, der påstår, at kvinden traf en frivillig beslutning. I de fleste tilfælde er ofrene mindreårige unge piger. De udsættes for seksuel vold, tvungen prostitution, vold i hjemmet og bliver endda solgt til menneskehandlere.

  Gill sluttede med at sige, at det er sjældent, at pigerne i sådanne tilfælde ender med at komme tilbage til deres oprindelige familier.

Indonesien: En gruppe muslimer angreb og forstyrrede en kristen spejderlejr, der havde samlet tusindvis af unge og var arrangeret af en protestantisk gruppe i Yogyakarta, det centrale Java. De muslimske angribere hævdede, at den kristne gruppe ikke var bemyndiget til at organisere en offentlig aktivitet - især fordi det var Ramadan og offentlige aktiviteter, der krænker denne måneds islamiske karakter, er forbudt. På andendagen af begivenheden, stormede lokale muslimer stedet og satte alt i stå. Som et resultat af angrebet, blev tusindvis af kristne deltagere fra hele landet tvunget til at forlade området. Ifølge den kristne lejrleder "sagde arrangørerne, at de havde officiel tilladelse [til at afholde spejdertræffet], men pludselig ankom snesevis af radikale muslimer og beordrede alle til at forsvinde." I en kommentar til fordrivelsen af d kristne, udtrykte Muhammad Fuad, leder af den lokale afdeling af Det Islamiske Samfundsforum, tilfredshed med, at den kristne lejr blev lukket: "Det er godt, fordi alle skal forstå, hvordan man opfører sig over for det muslimske samfund" [1]

Irak: Islamisk Stat udstedte en opfordring til sine medlemmer på Mosuls Universitet om at brænde alle bøger skrevet af kristne - hvad enten de var af forskere, forfattere eller akademikere - der fandtes i Centralbiblioteket på Mosuls Universitet.


Noter

[1] Ifølge Asia News:

Indonesien, verdens mest folkerige muslimske land, har ofte været skueplads for angreb på eller intolerance over for mindretal, hvad enten de var kristne, ahmadi-muslimer eller folk fra andre trosretninger.
I Aceh bliver islamisk lov (sharia) håndhævet, den eneste indonesiske provins, der gør det. Dette er resultatet af en fredsaftale mellem den centrale regering og Acehs Befrielsesbevægelse (GAM).
Men mere radikale og ekstreme udgaver af islam er i vækst i mange andre dele af landet, som Bekasi og Bogor, i Vest Java.
Desuden er juridiske smuthuller blevet brugt til at forhindre kristne i at opføre deres bedesteder, som f.eks. i sagen om Yasmin Kirke i Vest Java.
Indonesiens forfatning anerkender religionsfrihed, men kristne samfund, katolikker inkluderet (3 procent af befolkningen), har været ofre for religiøs vold og forfølgelse.Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

 1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

 2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo