Muslimsk forfølgelse af kristne: Februar 2015
'Enhver som ikke tror, hug hovedet af ham'
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: February, 2015
Kilde: RaymondIbrahim.com, 13. maj 2015
Udgivet på myIslam.dk: 21. maj 2015

Gennem hele februar måned blev kopterne, det største kristne mindretal i Mellemøsten, slagtet.

Omkring midten af februar, frigav Islamisk Stat en video, der viste 21 koptiske kristne blive halshugget. Henrettelserne fandt sted i Libyen, i endnu et land foruden Syrien og Irak, hvor Islamisk Stat har udhugget en niche til sig selv. Mens de holdt deres ofres kroppe presset ned, stak medlemmer fra Islamisk Stat deres fingre i de kristnes øjnehuler, trak hovedet tilbage og skar deres struber over med knive - alt sammen i Allahs og islams navn, selv mens de slagtede kaldte på "Herren Jesus Kristus."

Over en måned før videoen dukkede op, havde BBC fejlagtigt rapporteret, at størstedelen af disse nu slagtede kopterne var "løsladt". (En sådan bagatellisering af muslimsk forfølgelse af kristne er standard for BBC)

I videoen vifter den ledende bøddel sin dolk mod kameraet og siger: "Oh folk, for nylig I har set os i as-Shams bakker og på Dabiqs slette [syriske områder], hugge de hoveder af, der i lang tid har båret korset. Og i dag er vi lige syd for Rom, i islams land Libyen, og sender endnu et budskab." Han sluttede med at erklære: "Vi vil bekæmpe jer [kristne], indtil Kristus stiger ned, bryder korset og dræber svinet" (alle eskatologiske handlinger, der tilskrives den muslimske "Kristus", Isa).

Også i februar kom det frem, at Egyptens Al Azhar Universitet - set af mange som sunni-islams mest autoritative stemme - fortsætter med at opildne til fjendskab og vold mod ikke-muslimske "vantro". Det islamiske universitet blev afsløret i at tilbyde en gratis "bog", "hvis sidste halvdel," med ordene af en egyptisk sekulær kritiker, "og hver side - ja med få linjers mellemrum - ender med: 'Enhver som ikke tror ["vantro"], hug hovedet af ham'."

Den 23. februar blev endnu en koptisk kristen mand dødeligt skudt i al-Arish, Sinai, af medlemmer af den islamiske terrorgruppe, Ansar Bait al-Maqdis. Hani, den koptiske mand, var i sin butik, da tre terrorister kørte forbi og åbnede ild mod ham; han døde straks af kugler i hovedet. Uger tidligere stormede maskerede bevæbnede mænd hjemmet af en anden koptisk kristen mand bosat i al-Arish. Efter med våbenmagt at have røvet ham og hans familie, skød de ham flere gange i hovedet, hvilket dræbte ham på stedet. Ifølge den dræbte mands kone blev hendes mand myrdet "alene fordi han var en kopter [dvs. kristen]". Hun sagde, at de maskerede mænd røvede alt i syne - inklusive pengene i hans lomme, smykkerne hun bar, hendes håndtaske, mobiltelefoner og endda en bibel. Dernæst, efter at have plyndret alt, og uden nogen praktisk grund, skød de den kristne "vantro" i hovedet og efterlod hans kone som enke og hans børn som faderløse.

Den 2. februar annoncerede Islamisk Stat, at den havde henrettet endnu en kristen præst i Mosul - Paul Jacob, der blev kidnappet for otte måneder siden. Hans sogn blev også blæst væk. Henrettelsen fandt angiveligt sted i Ghazlani Camp i det sydlige Mosul, hvor en militslejr er placeret. Selv om forskellige arabiske medier bragte denne historie, afviste det kaldæiske patriarkat de "seneste nyheder om en præst, der er blevet henrettet af militante fra Islamisk Stat i Mosul."

Islamisk Stat terroriserede kristne i andre regioner under deres jihad. I de tidlige timer mandag den 23. februar angreb IS-krigere adskillige kristne landsbyer langs Khabur-floden i det nordøstlige Syrien. Fire kristne indskrevet i den assyriske milits og et barn blev dræbt. En kristen kvinde blev voldtaget af de islamiske angribere inden hun blev dræbt.

Ca. 250 kristne - herunder kvinder og børn - blev taget som gidsler. Flertallet, omkring 230, holdes fortsat fanget. Islamisk Stat kræver 23 millioner US-dollars for at løslade dem. Hvis den ublu løsesum ikke bliver betalt, vil de kristne gidsler, baseret på præcedens, sandsynligvis blive gjort til slaver, voldtaget og eller blot slagtet.

Adskillige kirker blev også brændt eller beskadiget under jihad-angrebet, heriblandt kirken i Tel Hurmiz, en af de ældste kirker i Syrien, Mar Bisho-kirke i Tel Shamiran, kirken i Qabr Shamiy og kirken i Tel Baloua.

Dette angreb "bragte [den] beklagelige adfærd af andre personer frem i lyset", nemlig Vestens adfærd, sagde ærkebiskop Jacques Behnan Hindo:

Jeg vil gerne sige helt klart, at vi har følelsen af at blive svigtet og overladt i hænderne på Daesh [arabisk akronym for IS]. I går fløj amerikanske bombefly over området flere gange, men uden at gå i aktion. Vi har hundrede assyriske familier, der har søgt tilflugt i Hassakè, men de har ikke modtaget nogen hjælp, hverken fra Røde Halvmåne eller fra den syriske stats hjælpearbejdere, måske fordi de er kristne. FN's Højkommissariat for Flygtninge er ingen steder at se.

I et separat interview tilføjede den syriske ærkebiskop:

Med deres katastrofale politikker har primært Frankrig og USA, med deres regionale allierede, faktisk begunstiget Daesh's [IS's] optrapning. Nu fortsætter de i deres vildfarelse, begår strategiske, groteske fejl (...) i stedet for at anerkende, at deres garanterede støtte til jihad-grupper har ført os til dette kaos og har ødelagt Syrien, sat os 200 år tilbage.

Som en afspejling af det faktum, at regeringerne i de vestlige lande - langt fra at hjælpe - ofte gøre tingene værre for de allerede forfulgte kristne i Mellemøsten, viste rapporter i februar, at snesevis af vestlige kristne er rejst til Mellemøsten for at kæmpe på vegne af deres kristne brødre, der bliver forfulgt og slagtet af Islamisk Stat.

Med ordene af Jordan Matson, en amerikaner, der har kæmpet mod Islamisk Stat siden september 2014: "Jeg besluttede, at hvis vores regering ikke ville gøre noget ved det, så ville jeg (...). Vi bliver skudt på stort set dagligt. Det er kamp mere i stil med 2. Verdenskrig eller Vietnam. Vi har ikke den teknologi, som det amerikanske militær har, til at skubbe vore fjender væk."

Resten af februar måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke nødvendigvis efter sværhedsgrad.


Muslimske angreb på kristne kirker og klostre

Cameroun: Islamiske militante, der flygter fra en tre-nationers offensiv, tog hævn torsdag den. 5. februar ved at angribe kirker og skyde og brænde så mange som 100 mennesker til døde. Ifølge Camerouns Informationsminister Issa Tchiroma Bakari, trængte cirka 800 militante fra nabolandet Nigerias islamiske terrororganisation Boko Haram ind i Cameroun-grænsebyen Fotokol, hvor de blandt andet "brændte kirker" og "slagtede unge, der nægtede at slutte sig til dem for at bekæmpe camerounske styrker", og tilmed brugte dem som menneskeskjolde.

Egypten: Et vejprojekt rundt om Fayum, Egypten, gennemskærer området omkring det koptiske kloster St. Macarius og truer med at ødelægge det gamle arkæologiske område, der dateres til det 4. århundrede, eller ca. 300 år før islam blev født og invaderede det koptiske Egypten. Som reaktion protesterede klostrets munke med passiv modstand - de lagde sig ned på vejen foran bulldozerne, som ankom under råb af "Allahu Akbar" fra firmaets chauffører og arbejdere (klik her for billeder af munke liggende foran en bulldozer). Tidligere havde munkene fremlagt alternative planer, der ville give mulighed for en vej, men også bevare Egyptens ældgamle kristne sted, men myndighederne afviste dem.

Islamisk Stat: "IS"-militante sprængte kirken Den Ubesmittede Jomfru - en af de største og ældste kaldæiske kirker i den gamle del af Mosul. En sikkerhedskilde sagde: "Organisationen var i morges færdig med at placere sprængstoffer i kirken og derefter detonerede dem, hvilket efterlod omfattende ødelæggelser på kirken og omkringliggende bygninger". Forud for dette havde den gamle kirke - der stod på fundamentet af, hvad der var den ældste kristne kirke i Mosul - modstået tidligere angreb fra militante islamister, herunder et bilbombeangreb i 2008. Islamisk Stat fortsatte også med at udrense ethvert tegn eller symbol på kristendommen fra et af de ældste kristne områder, Nineve-sletterne i Irak og den tilstødende by Mosul. Handlinger af hensynsløst had og ødelæggelse i hænderne på IS-medlemmer gennem februar måned omfattede ødelæggelsen af korset på St. Johannes Kirke i Hamdaniya-distriktet med efterfølgende plyndring af kirken og ødelæggelsen af korset på Timens Kirke i Mosul. Tilsvarende blev den store kobberindkapslede statue af St. Georg stjålet fra klosteret af samme navn i Mosul. Andre kristne symboler og ikoner - inklusive Jomfru Maria-statuen i klostrets gård - blev smadret i stumper og stykker.

Islamisk Stat/Egypten: Hussein bin Mahmoud, en jurist i islamisk lov for Islamisk Stat, skrev i en artikel offentliggjort den 17. februar, og som er dukket op på forskellige jihad-hjemmesider, at alle kristne kirker i Cairo skal rives ned. Artiklen, der er skrevet som en fatwa og har titlen: "Afgørelser for Egyptens kristne", hævder følgende:

Afgørelsen angående kirkerne, der er i Cairo, er, at de skal destrueres i overensstemmelse med konsensus blandt de retfærdige forfædre [salaf], fordi de er nye under islam, og Cairo er en ny by, hvis oprindelige indbyggere var muslimer; der var ingen kirker i den tidligere. Hvad angår kirker i Øvre Egypten, som kan have eksisteret før den islamiske erobring af Egypten, kan disse blive stående, men kan aldrig blive renoveret eller istandsat.

Den gejstlige fra Islamisk Stat citerede den middelalderlige jurist Ibn Taymiyya (d. 1328), hvis fatwaer bl.a. beskæftiger sig med islams syn på kirker, der er beskrevet som "værre end barer og bordeller". Og faktisk opfordrede Taymiyya og mange andre jurister (såsom Ibn Qayyim) til destruktion af alle kirker bygget efter erobringerne (se Crucified Again, siderne 35-36, for en gennemgang af de relevante islamiske fatwaer/doktriner).

Niger: Ifølge en nonne som undslap volden, der brød ud efter det franske satiriske magasin Charlie Hebdo udgav karikaturtegninger af Muhammed, blev 40 kirker brændt og 10 mennesker dræbt. Hun tilføjede, at "hensigten var, at brænde alle kirkerne med os inde i dem på juledag, og dermed brænde os levende!" Dette kom aldrig til at ske, men med Charlie Hebdo-tegningerne, blev en undskyldning fundet (som diskuteret her, er "kollektiv afstraffelse" ofte en undskyldning for at dræbe - i dette tilfælde ved at give Nigers kristne skylden for handlinger begået af parisiske ateister). Nonnen konkluderede: "Boko Haram-studerende tror, at de skal dræbe kristne for at få deres plads i paradis, men vi vil ikke overgive os til frygt, for kærlighed skal sejre over had."

Pakistan: Den 19. februar omkring kl. 9 om morgenen, trængte tre bevæbnede mænd ind i den katolske kirke, Vor Frue Englenes Dronning, i Kasur-distriktet, Punjab, som er 97% muslimsk. De tog kirkens personale, den assisterende sognepræst, fader Ijaz Bashir, og menigheden som gidsler. Før de forlod lokalerne stjal terroristerne mobiltelefoner, kameraer og en computer. Dette er ikke første gang, kirken bliver ramt. Tidligere blev fader Leopold, sognepræsten, røvet af tyve, der "foregav at være almindelige troende, som ønskede at indmelde nogle børn i sogneskolen. Så trak de pludselig deres pistoler".

Tanzania: En kirkebygning i et overvejende muslimsk område blev stukket i brand. Inden da var kirkens præst gentagne gange blevet truet. Kirkebygningen stod i Mashewa i Muheza-distriktet i Tanga-regionen, som er overvældende muslimsk.


Muslimske angreb på kristen frihed (apostasi, blasfemi og missionsvirksomhed)

Egypten: En 26-årig koptisk kristen mand og hans forlovede blev anholdt på anklagen om, at de på Facebook havde bespottet islams profet, Muhammed og hans barnebrud, Aisha. Da nyheden eller beskyldningen kom ud om, at Michael Munir havde skrevet noget krænkende om Muhammed, omringede snesevis af muslimer hans hus i landsbyen Dimyana i Daqhiliya-provinsen, Egypten. De vrede muslimer skulle efter sigende til at brænde hans hjem, da sikkerhedsstyrker nåede frem og anholdt ham. Kopteren skulle være blevet tilbageholdt i fire dage under verserende efterforskning.

Iran: Som rapporteret den 2. februar, måtte Victor Bet-Tamarz, en svagelig 60-årig assyrisk pinsekirkeleder, og en anden uidentificeret kristen forblive bag tremmer. De var begge blandt de mange kristne, der blev arresteret, da iranske sikkerhedsstyrker ransagede hans Teheran-hjem under en julegudstjeneste. Ifølge rapporter baseret på kristne, der var til stede under anti-jul-razziaen: "Politiet blev set filme anholdelserne, hvor de tvang de kristne enkeltvist til at oplyse deres identitet, grunden til at de var der og hvorfor de troede, de blev tilbageholdt. Myndighederne adskilte efter sigende mænd fra kvinder og fortsatte med at visitere dem, hvorunder de konfiskerede bibler, mobiltelefoner og identifikationspapirer. Politiet gennemsøgte også pastor Victors hjem og beslaglagde hans computer, mobiltelefoner og bøger."

Islamisk Stat: Ti ældre og handicappede kristne (otte mænd, to kvinder), som det "lykkedes at undslippe" Islamisk Stat efter at have nægtet at konvertere til islam, fortalte om deres oplevelser. Den 24. oktober tvang IS dem ud af et plejehjem i Mosul og stjal deres penge, smykker og id'er. Gruppen forklarede, hvordan de også blev presset til at sige shahadaen og blive muslimer. Rahel, en af kvinderne fra gruppen, sagde: "Vi ønskede ikke at blive muslimer; vi ville bare væk fra stedet." En ældre mand sagde: "IS plejede at slå os hver dag med deres våben eller hænder. De gav os kun lidt mad." I en anden sag anholdt medlemmer af Islamisk Stat ejeren af "Arabisk Generation", en af de ældste boghandeler i Mosul, for at sælge kristne bøger. Islamisk lov forbyder "fremme" af nogen anden religion end islam.

Libanon: I begyndelsen af februar spærrede en række muslimske elever indgangen til College of Business Administration i Tripoli, Libanon, og forlangte øjeblikkelig fratræden af den nyudnævnte leder af skolen, Antoine Tanus. Hans forbrydelse? Han er kristen. Med ordene fra National News Agency, protesterede de studerende "over ansættelsen af en kristen direktør til at styre College of Business Administration." De studerende sagde, at de ville fortsætte med at protestere, indtil den kristne direktør bliver fjernet og erstattet af en anden, dvs. en muslim. (Omkring samme tidspunkt blev det rapporteret, at hundredvis af lærere i det nordlige Kenya nægtede at vende tilbage til arbejdet. I deres tilfælde var "strejken" et produkt af frygt for militante islamister, der har dræbt snesevis af ikke-muslimer, de fleste af dem kristne.)

Saudi-Arabien: Amerikas nære ven og allierede dekreterede efter sigende dødsstraf for enhver, der blev fanget i forsøget på at indsmugle bibler eller andre "publikationer, der har hældning i retning af nogen anden religiøs overbevisning end islam". Ifølge Christian Post:

"Den saudiarabiske regering har efter sigende vedtaget en lov, som giver dødsstraf til folk, der bliver taget i at smugle bibler ind i det muslimske land."
Ifølge HeartCry Missionary Society udsendte den saudiske regering en officiel erklæring, der tilkendegav, at dødsstraf nu kan anvendes på dem, der smugler bibler ind i ørkennationen, hvor den kongelige familie opretholder en streng wahhabi-udgave af sunni-islam.
HeartCry-samfundets rapport tilføjede, at dødsstraffen, som normalt eksekveres i form af halshugninger, også kan bruges mod folk, der bare distribuerer Bibelen og alle andre "publikationer, der har hældning i retning af nogen anden religiøs overbevisning end islam". Det betyder, at enhver, der uddeler nogen form for religiøs litteratur, der ikke er af islamisk tro, lovligt kan henrettes. [For at få en idé om, hvordan halshugning foregår på saudisk vis, kan videoen af en nylig henrettelse ses her]

Tanzania: En februarrapport fortalte om, hvordan "en ung kvinde med muslimsk baggrund, der var blevet kristen, blev slået og svært forbrændt af sine forældre, efter at have valgt at gifte sig med en kristen mand. Angrebet kom umiddelbart efter hendes dåb søndag den 2. november i Zirai, Muheza-distriktet. Sidste år havde imam Sudi Bin Umar fra Ansar Suna-moskeen i Al Masijid Tawaqal formanet alle muslimske forældre om at straffe børn, der valgte at gifte sig med kristne."

Uganda: Den muslimske onkel til to søstre i det østlige Uganda slog og sultede dem for at være konverteret til kristendommen. Søndag den 1. februar konverterede søstrene (i alderen 14 og 16) til kristendommen. Med én af pigernes ord: "Min onkel blev fuldstændig rasende, fordi vi havde taget imod Jesus. Han låste os inde i huset og begyndte at slå os med en træstok, hvorefter vi blev efterladt i tre dage uden mad. På den tredje dag var det, som om vi skulle dø, og vi begyndte at råbe om hjælp." En nabo hørte til sidst de to piger, mens deres onkel var væk, og lukkede dem ud. De flygtede til kirken for beskyttelse og behandling. Bankning og indespærring af pigerne uden mad er præcis den anbefaling, som islamisk lov giver for kvinder, der forlader islam, især som formuleret af den hanafittiske retsskole. Uger tidligere i Uganda, dræbte en muslimsk far sin unge datter for at konvertere til kristendommen.
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo