Muslimsk forfølgelse af kristne: Oktober 2014
Tusind kirker ødelagt i Nigeria
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: October, 2014
Kilde: RaymondIbrahim.com, 2. januar 2015
Udgivet på myIslam.dk : 31. januar 2015

På bare to måneder, fra august til oktober, blev næsten 200 kristne kirker ødelagt af den islamiske organisation Boko Haram og dens muslimske allierede efter deres erobring af byer og landsbyer i de nordøstlige nigerianske delstater Borno og Adamawa. Med ordene af pastor Gideon Obasogie, direktør for Katolsk Social Kommunikation [Catholic Social Communication] fra Maiduguri Stift i delstaten Borno: "Gruppens bemægtigelse af territorium i begge stater har set 185 kirker blive brændt og over 190.000 mennesker blive fordrevet pga. deres oprør."

Obasogie tilføjede, at Boko Harams "plyndring og nedbrænding" af kirker var "sørgeligt, hjerteskærende og potentielt farligt for Nigerias territoriale integritet og fælles bedste (...). Vore præster fordrives, mens borgerne (...) tæller deres tab og savn i deres nye status af internt fordrevne [IDP]. Hvor er friheden? (...). Livet er virkelig frygteligt svært."

I 2011 blev hundreder af kristne dræbt og 430 kirker ødelagt eller beskadiget i Nigeria af Boko Haram. I 2012 blev 900 kristne slagtet og et ukendt antal kirker ødelagt. I 2013 blev 612 kristne slagtet og omkring 300 kirker ødelagt.

Dette tyder på, at cirka 1.000 kristne kirker er blevet ødelagt af Boko Haram og dets muslimske sympatisører i de sidste fire år alene, i en nation, der er cirka halvt kristen halvt muslimsk.

Og ifølge en Human Rights Watch-rapport fra oktober, har Boko Haram indtil videre været ansvarlig for drabet på 2053 mennesker i 2014 - et antal, der sandsynligvis overstiger antallet for de foregående fire år tilsammen.

En typisk kirkeangreb i Nigeria, der fandt sted i oktober, blev beskrevet som følger: "Bevæbnede muslimske ekstremister stormede to kirker i delstaten Taraba søndag (den 19. oktober) og dræbte 31 mennesker, mens de holdt gudstjeneste (...). To præster, sønnen af en præst og 28 andre kristne blev dræbt under angrebene." Ifølge pastor Caleb Ahema, præsident for Den Kristne Reformerte Kirke af Kristus i Nigeria: "Angrebet på kristne i Taraba er et planlagt folkemord på kristne begået af islamiske oprørere, der siden februar har invaderet den sydlige del af staten, som for det meste er beboet af kristne."

I oktober berettede Adamu, en 28-årig kristen mand, der nægtede at afsværge kristendommen for islam, om sine oplevelser. En dag, mens han arbejdede på sin gård, kom et Boko Haram-medlem hen til ham:

Han sagde til mig, at jeg skulle konvertere til islam og slutte mig til dem i deres jihad for at etablere en islamisk stat i Nigeria. Jeg fortalte ham, at jeg ikke ville give afkald på min kristne tro for at gå over til islam. Han forlod mig der på min gård uden at sige mere. [To dage senere, dukkede fem andre Boko Haram-medlemmer op.] De sagde, at deres medlem havde fortalt dem, at jeg nægtede at opgive at være kristen og ønskede at vide, om det var rigtigt, at jeg nægtede at blive muslim. [Adamu gentog sin beslutning]. Derefter fortalte de mig, at da jeg nægtede at afsværge, ville de dræbe mig (...). De bandt mig og sagde, at de villle gøre døden smertefuld og langsom, da de ikke var parate til at spilde deres kugler på mig. De sagde også, at de ikke ville give mig den ære at slagte mig ved at skære min hals over foran, fordi det er sådan, de slagter deres væddere. De tvang mig ned på maven og gik derefter i gang med at slagte mig ved at skære min hals over i nakken. Jeg blødte og gik blank, da kniven skar gennem min hals. Det var smerter, jeg kan ikke forklare dig. Efter at have skåret min hals, forlod de mig blødende (...). Det var først efter, at jeg var blevet bragt til hospitalet, at jeg fik at vide, at Boko Haram-medlemmerne, der angreb mig på gården og havde overladt mig til at forbløde, var gået til landsbyen kort efter og havde advaret andre muslimer om, at hvis nogen af dem vovede at redde mig, ville han blive dræbt. De advarede strengt andre muslimer i Musari: "Vi har slagtet en vantro der på hans gård. Vi advarer jer - hvis nogen af jer muslimer vover at hjælpe ham, er han også en vantro, og vi vil sørge for, at han også bliver dræbt." [Dage senere sneg en kristen trosfælle sig ind på gården og reddede det knap levende menneske.]

Også i oktober konkluderede det USA-baserede Center for Studiet af Global Kristendom [Center for the Studies of Global Christianity]:

... omkring 100.000 kristne dør hvert år på grund af deres religiøse overbevisning, det vil sige én hvert femte minut. Hertil kommer, at mange andre religiøse mindretal i mange lande, udsættes for vold og forfølgelse. For blot at nævne nogle stykker - i Irak, Syrien, Nigeria, Cameroun, Sudan, Pakistan, Somalia og Egypten [alle nationer med store muslimske befolkninger], lever de kristne ældre, kvinder, mænd og deres børn i total utryghed. De bliver fordrevet fra deres hjem, sat i fængsel for blasfemi og brutalt dræbt under deres liturgiske tjenester; kirker bliver brændt. Piger bliver kidnappet og tvunget til at gifte sig.

Resten af oktober måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke nødvendigvis efter sværhedsgrad.


Muslimske angreb på kirker

Egypten: Ifølge en kort og klar rapport videresendt fra arabisk medier, "eksploderede en hjemmelavet bombe i dag [den 7. oktober] ved siden af den evangeliske Guds Kirke i Sarie-distriktet i Minya [Øvre Egypten]. Bomben skabte stor panik, men ingen tilskadekomne eller dødsfald. Politiet blev rapporteret, og sagen er stadig under efterforskning."

Tyskland: Nøjagtigt som det sker jævnligt i Egypten, blev en koptisk kristen kirke i dette europæiske land angrebet og stukket i brand. Ifølge rapporten: "Borgmesteren i Berlin fordømte ekstremisters angreb og brandstiftelse mod St. Athanasius og St. Shenouda Koptisk-ortodokse Kirke i Berlin, og beskrev det som en forbrydelse mod fredelig sameksistens. Abba Demian, biskop i Tyskland, sagde, at han ikke havde forventet et sådant angreb mod en kirke i Tyskland.”

Irak: Bombeangrebene af den amerikansk ledede koalition mod Islamisk Stat ramte og ødelagde Opstandelseskirken nær byen Qaraqosh. Den kristne kirke blev brugt som base af jihadister, der havde brækket korset af bygningens tag, før de besatte den.

Filippinerne: Et granatangreb på en kirke under en gudstjeneste efterlod to kristne - Felomina Ferolin, en 54-årig sygeplejerske, og den 39-årige lærer Gina Cabilona - døde, og tre andre sårede, den ene kritisk. To mænd på en motorcykel affyrede en granatkaster mod døren til United Church of Christ, før de flygtede fra scenen. Angrebet fandt sted på øen Mindanao, hvor islamiske grupper tidligere har angrebet kristne og kirker. I en separat hændelse, fandt et forsøgt bombeangreb sted den 11. oktober også på Mindanao. Her blev den hjemmelavede bombe desarmeret på stedet af sikkerhedsstyrker uden at nogen kom til skade. Et andet sted, Zamboanga, havde tidligere, i februar 2014, været udsat for et angreb på en kirke begået af militante islamister. Medlemmer af to andre militante islamistiske grupper i Filippinerne erklærede for nylig loyalitet mod Islamisk Stat.

Sudan: Landets luftvåben kastede fire bomber mod et kirkekompleks tilhørende Sudans Episkopale Kirke i Nuba-bjergene. Ifølge pastor Youhana Yaqoub: "Bomberne har fuldstændig ødelagt vores kirke-anlæg i Tabolo. En familie, der boede i anlægget, undslap mirakuløst angrebet, selv om hele deres hus og al deres ejendom blev ødelagt.”


Muslimske angreb på kristen frihed

Iran: I hvad der blev kaldt et "alvorligt slag," blev tre kristne ledere idømt seks års fængsel for deres deltagelse i husmenigheder. Pastor Benham Irani, Abdolreza Ali-Haghnejad og Reza Rabbani, alle ledere i Irans Kirke, blev dømt for "anslag mod den nationale sikkerhed" og "at skabe et netværk for at vælte systemet" - generelle udtryk den islamiske republik bruger til at undertrykke kristne aktiviteter. Alle tre bliver flyttet til fjerntliggende fængsler langs landets grænser. Jason Demars, formand for Present Truth Ministries, en evangelisk gruppe, der arbejder i Iran, sagde: "Dybest set ønsker de at lukke munden dem - de ønsker at flytte dem væk til et sted, det er svært at komme til, for deres familie at komme til. Med ingen til stede til at vide, hvad der foregår, er det lettere at mishandle dem." Adskilt herfra blev tre andre konvertitter til kristendommen arresteret af efterretningsfolk i Foolad-Shahr, Esfahan-provinsen. Sikkerhedsstyrker ransagede også hjemmet af den arresterede kristne skuespiller Shahram Ghaedi. Det menes, at Shahram og de to andre troende, Heshmat Shafiei og Emad Haghi, blev ramt af myndighederne på grund af deres deltagelse i et "Jesus Film"-projekt. Tidligere har sikkerhedsmyndighederne lagt pres på filmskaberne, hvilket har tvunget nogle medvirkende til at forlade landet og derved forstyrret projektet.

Kasakhstan: To kristne mænd, Vyacheslav Cherkasov og Zhasulan Alzhanov, fik 10-dages fængselsstraffe for at uddele kristen litteratur, efter at myndighederne hævdede, at én af bøgerne tilskyndede religiøst had. Bogen Jesus: Mere end en profet - en samling vidnesbyrd af tidligere muslimer, som var blandt 252 kristne bøger beslaglagt af myndighederne - blev fundet af embedsmænd, der udførte "ekspertanalyse" og fandt, at de indeholdt "elementer, der tilskynder religiøst had og splid". En kristen kilde i Kasakhstan karakteriserede situationen for kristne i det overvejende muslimske land på følgende måde: "Situationen i hver af de centralasiatiske republikker er forskellig, men vi ser, at forfølgelsen er stigende. De kasakhiske myndigheder lægger hårdere pres på (...) kirker. Alle lande har vedtaget nye regler i administrative og strafferetlige love, der skærper straffene for ulovlig religiøs aktivitet. Samtidig beskytter myndighederne ikke (...) kirker fra nidkære lokale muslimer eller blot kriminelle. [Vold] sker ikke så ofte, men vi har ingen beskyttelse fra myndighederne."

Libanon: En syrisk født muslimsk konvertit til kristendommen, der går under navnet "Tarek", lever i skjul for sin far og stedbrødre, som er fast besluttet på at dræbe ham: "De søger at skære halsen over på mig. Jeg har fået at vide, at de har hyret en eller anden til at finde mig for at få opgaven fuldført (...). Nogle gange føler jeg mig i fare. Især når jeg går på gaden, når jeg kommer til Beirut. Du ved aldrig, om nogen er på udkig efter dig. Jeg bor i et område, hvor de fleste er muslimer. Så når jeg går i kirke om søndagen, kan de finde ud af, at jeg er kristen. Så jeg siger ikke noget om min religion, og når jeg skal til messe, siger jeg, at jeg går til engelsk-lektioner, fordi jeg planlægger at rejse."

Malaysia: Ibrahim Ali, leder af den muslimske supremacist-organisation Perkasa, sagde under en pressekonference: "Muslimer må forene sig for at beskytte deres religion. De skal beslaglægge de bibler, herunder malaysiske udgaver, som indeholder ordet Allah og andre arabiske religiøse termer og brænde dem. Dette er måden at udtrykke vores vrede over den manglende respekt for vore følelser.” En politiundersøgelse blev igangsat for at se, om Ali var i strid med § 298, der kriminaliserer brug af ord i den bevidste hensigt at såre religiøse følelser, eller § 505, der kriminaliserer udsagn, der kan gøre offentligt skade. Regeringen konkluderede, at Ibrahim Ali ikke kunne anklages for noget, fordi "han kun havde til hensigt at forsvare islams ukrænkelighed." Men som Malaysias Kristne Forbund påpeger, har regeringen, ved at betegne opfordringer til at brænde Bibelen som forsøg på at "at forsvare islams ukrænkelighed", blot givet "frie tøjler for andre ekstremister til at gøre det samme, ikke kun mod kristne, men mod alle andre trossamfund, der ikke er muslimske".

Pakistan: En domstol stadfæstede dødsstraffen for Asia Bibi, en kristen mor til fire, som blev beskyldt for blasfemi, fængslet og dømt til døden i 2010. Hun påstås at være kommet med nedsættende bemærkninger om islam, efter at naboer protesterede mod, at hun drak vand fra deres glas, fordi hun ikke var muslim og derfor "uren". Efter Bibis anholdelse i 2010, blev to højtstående pakistanske politikere, der søgte at gribe ind på hendes vegne, skudt ned, den ene af sin egen bodyguard.

Sudan: Ibrahim Ismaeil Ibrahim, en 34-årig muslimsk konvertit til kristendommen og far til to, var tidligere en engageret menneskerettighedsforkæmper. I dag bor han i en flygtningelejr efter at have overlevet et drabsforsøg begået af muslimer, fordi han havde forladt og kritiseret islam. Før han forlod islam, arbejdede han som forfatter og menneskerettighedsforkæmper i Darfur-regionen. Som han nedskrev de muslimske militantes menneskerettighedskrænkelser, blev han efterhånden desillusioneret over islam og konverterede til kristendommen: "Jeg hoppede fra islam og begyndte at skrive artikler på min [pseudonyme] side på Facebook, hvor jeg beskrev islam som en religion af terror og drab. Så opdagede nogle mennesker min identitet og sendte mig truende beskeder på min telefon om, at de var ude efter mit hoved. Pludselig blev jeg angrebet (...). En ukendt islamisk ekstremist brød ind i mit hus ved midnatstid og åbnede ild mod mit værelse." Ibrahim og hans familie flygtede fra landet. Senere opdagede han, at Sudans regering stod bag de islamiske morderes forsøg på at dræbe ham.

Usbekistan: Artur Alpayev, en kristen mand, fik en kæmpe bøde - 50 gange landets månedlige mindsteløn - og blev truet med yderligere straf efter at religiøs litteratur var blevet beslaglagt i hans hjem under en ransagning af et bønnemøde. Politiet ransagede også flere andre hjem i det undertrykkende land i deres søgen efter kristne materialer. Under domfældelsen af Alpayev sagde dommer Oltinbek Mansurov: "Vi vil fortsætte med at give dig bøder, indtil du holder op med at opbevare religiøs litteratur i dit hjem." Politiet ransagede også hjemmene af to andre kristne par i deres søgen efter religiøs litteratur; 65 kristne bøger og materialer blev beslaglagt, herunder børnebibler.


Dhimmitude: Islamisk diskrimination mod kristendommen

Egypten: Lisa Nasim Basari, en 28-årig koptisk kristen kvinde, lavede en video, der beskrev tilnærmelserne af en muslimsk mand, der havde lagt pres hende om at konvertere til islam og gifte sig med ham. Ifølge hendes beretning, begyndte Wail Hassan Abdul Mumin at snige sig efter hende, når hun forlod hjemmet. Til sidst bad han hende om at konvertere til islam og gifte sig med ham - tilbød hende endda penge - men hun afslog. Som hævn angreb og afbrændte han dele af den købmandsforretning, hun arbejdede i; flåede hendes tøj og chikanerede hende seksuelt. Til sidst gik Lisa til det lokale politi for at anmelde ham formelt, men, som hun forklarer i videoen, i stedet for at gribe ind, tilskyndede politiet faktisk den muslimske mand - der synes at være tilknyttet politiafdelingen - til at fortsætte med at plage hende. De fængslede hende også for en tid og "torturerede" hende til at opgive klagen over den muslimske mand. I videoen beder hun om hjælp og tigger en eller anden myndighed i Egypten om at gribe ind og få Abdul Mumin til at lade hende være i fred. En anden koptisk kvinde blev kidnappet. Den 20-årige kristne kvinde var taget afsted til St. Georg Kirke i Sohag-provinsen i de tidlige morgentimer, men vendte aldrig tilbage. Familien modtog senere et telefonopkald fra en "Muhammad", som sagde, at hvis de ønskede at se pigen igen, måtte de løskøbe hende for 250.000 egyptiske pund (217.000 kr.). Da hendes bror gik til myndighederne, fortalte den ledende kaptajn ham: "Og hvad så, én koptisk pige savnes? Se på, hvor mange millioner muslimer der dør i Palæstina. Hvem ville have troet, at så mange millioner af muslimer ville dø i Syrien? Og du generer os med én pige?"

Libyen: Den gamle kristne kirkegård i Tripoli er blevet vandaliseret tre gange siden Qaddafi-regeringens fald i 2011. Ifølge et øjenvidne, der tog billeder, var flere kors ødelagt eller havde fået deres sider knækket af: "Halvvejs til ossuarierne mindede bøjede stålstænger, der engang styrkede et stort betonkors, mig om det besvær islamisterne måtte have haft med at ødelægge dette symbol på kristendommen (...). Statuer af en engel knugende et kors, der var blevet væltet, og af en lille dreng, der havde sit hoved hugget af, var nogle blandt andre kristne fortidsminder, der blev beskadiget (...). Nu hvor islamisternes greb om Libyen strammes og Tripolis kristne befolkning dør ud, er det kun et spørgsmål om tid, før den kristne kirkegård bliver pløjet op af bulldozere og slettet fra historien.

Pakistan: I en nation, hvor den blotte anklage for at fornærme islam fører til indespærring og muligvis død - se omtalen af Asia Bibi ovenfor - fører fornærmelse af kristendommen til ingenting. En muslimsk butiksindehaver begyndte at sælge sko, der afbillede det kristne kors på sålerne. Kristne demonstrerede, men politiet gjorde ingenting. Ifølge rapporten: "I pakistansk kultur, er dette at vise sålen af ens sko eller fod krænkende, fordi at anbringe noget på jorden betragtes som en fornærmelse mod genstanden. Noget, der er anbragt på sålen af en sko, vil derfor konstant blive krænket, når personen går. Skoene betragtes som meget anstødelige af nogle lokale kristne, som føler, at de har til hensigt at fornærme de troende, at udtrykke had mod dem, og at forsøge at skabe spændinger mellem kristne og deres muslimske naboer." Dette er ikke det første tilfælde af sin art. I 2011 blev en lignende anmeldelse indgivet mod en muslimsk butiksindehaver i Lahore for at sælge sko med kors på toppen, selvom politiet ikke undersøgte hændelsen nærmere.


I Pakistan, hvor den blotte anklage om, at en kristen har fornærmet islam, kan få denne kristne dræbt, sælger en muslimsk butiksindehaver ustraffet sko med kors på sålerne

Syrien: Fader Hanna Jallouf, en franciskanerpræst, og omkring 20 andre kristne - deriblandt unge drenge og piger - blev kidnappet af brigader med tilknytning til den islamistiske Nusra Front fra en landsby nær grænsen til Tyrkiet. Medlemmer af franciskanerordenen havde været til stede i landsbyen i mere end et århundrede.

Storbritannien: En ellers vellykket kristen skole blev advaret om, at den ville blive nedgraderet af inspektører og måske endda lukket, efter at den havde undladt at invitere en leder fra en anden religion, som f.eks. en muslimsk imam, til at lede forsamlinger. Ifølge Telegraph: "I den seneste sag forstås inspektører at have advaret lederen af skolen, som tidligere blev vurderet som "god", at den ville blive nedgraderet til "passende" for ikke at opfylde de krævede standarder om "aktivt at fremme" harmoni mellem forskellige trosretninger, fordi den havde undladt at indkalde repræsentanter for andre religioner. De advarede om, at medmindre skolen kunne vise, hvordan den ville opfylde de nye krav, ville der komme en yderligere fuld inspektion, som i sidste ende kunne føre til dens lukning. Et skrift fra en regeringshøring, der blev offentliggjort i juni og som forklarer de nye regler, gør det klart, at selv om man tager børnene med på ture til forskellige religiøse steder, ville dette ikke være nok til at blive opfattet som føjelighed i forhold til standarderne."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo