Muslimsk forfølgelse af kristne: September 2014
Kristne og kirker angrebet i Vesten
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: September, 2014
Kilde: RaymondIbrahim.com, 24. december 2014
Udgivet på myIslam.dk : 22. januar 2015

Hvis intet andet er nævnt, er alle koran-citater i det følgende taget fra Ellen Wulffs danske oversættelse (Forlaget Vandkunsten, 2006), dog således, at "Gud" er erstattet med "Allah".

Den muslimske forfølgelse af kristne var fremtrædende i september, ikke kun i den islamiske verden, men også i Vesten - i Amerika, Australien og Europa.

I USA - i Columbus, Indiana - blev tre kirker udsat for hærværk den samme nat. De hyppigst påmalede ord var "vantro" og "Koranen 3:151". Dette vers fra Koranen lyder: "Vi vil vække rædsel i hjertet på dem, der er vantro, fordi de sætter noget, hvorom Han ikke har sendt nogen bemyndgelse ned, ved Allahs side. Ilden bliver deres herberg. Hvilken ulykkelig bolig for dem, der handler uret!"

Fader Doug Marcotte fra Saint Bartholomew’s Catholic Church, en af de skændede kirker, sagde: "Der bliver gjort en masse dårlige ting i Allahs navn, så når folk ser dette ske i Columbus - om det var personens egentlige hensigt eller der foregår noget andet - bliver de nervøse. Det chokerer folk. Det gør dem bange."

I mellemtiden, i Australien, rapporterede AAP, at "kirkegængere i det vestlige Sydney var blevet rystet, efter at en fremmed havde råbt dødstrusler fra en bil, der førte Islamisk Stats flag. Bilen kørte forbi Vor Frue af Libanon Kirke på Harris Park i tirsdags og vidner hævder, at den havde et flag magen til det, jihadister fra Islamisk Stat bruger, hængende ud af vinduet. En kirketalsmand sagde, at folk i bilen truede med at "dræbe de kristne" og slagte deres børn: "Det var stærke ord, og folk blev bange for, hvad de så." Vidner så et flag udenfor vinduet med ordene: "Der er kun én gud og Muhammed er profeten." Og som det ofte sker i overvejende muslimske lande, blev sikkerhedspoliti senere sat til at patruljere Harris Park-kirken, mens hundreder deltog i messen indenfor.

En anden kristen kvinde med iransk baggrund fortalte, hvordan hun og hendes søn chikaneres i den overvejende muslimske blok, hvor de bor - og hvor hun skiller sig ud ved ikke at bære hijab, det islamiske slør: "Min søn bliver kaldt alt muligt. Jeg bliver kaldt alt muligt. Vantro. Beskidt kristen. De fortæller mig, at jeg burde stenes til døde. Min søn blev slået ved busstoppestedet. Han blev kaldt svin, beskidt kartoffel (muslimsk slang for danskere) og fik at vide, at 'du og din mor burde dø'."

Islamiske drømme om at erobre Europa var fremherskende. En ledende analytiker i Spanien advarede om, at Den Iberiske Halvø - fordi islamisterne ser den som værende "under spansk og portugisisk besættelse" - har større risiko for terrorangreb end andre områder i Vesten. Fordi Iberia - eller, på arabisk, Al-Andalus - var under islamisk herredømme i århundreder, betragter mange muslimer den som en del af den islamiske verden, eller Dar al-Islam, som skal generobres, ikke mindre end Israel, der også ses som besat islamisk område.

Mere til sagen: I Islamisk Stat (IS) - i en lang besked til dels henvendt til "korsfarerne", som er en henvisning til Vesten - erklærede nogle medlemmer: "Vi vil erobre jeres Rom, smadre jeres kors og slavebinde jeres kvinder, med Allahs tilladelse." Medlemmer af IS påberåbte sig også en erklæring tilskrevet Muhammed om, at Konstantinopel ville blive erobret før Rom, en erobring, der skete i 1453. Det betyder, at den evige stad Rom er den næste.

Omkring samme tidspunkt reagerede Rom ved at afvise et forslag om at navngive en gade efter den afdøde Oriana Fallaci, en veteran-journalist, der engang skrev, at "den muslimske verden forsøger at erobre Vesten i islams navn". I begrundelsen for deres beslutning beskrev de lokale politikere Fallacis skrifter som indeholdende "religiøst had" eller "islamofobi".

I Canada - mens 80 helt særlige muslimer gjorde sig den ulejlighed at deltage en muslimsk demonstration til fordel for forfulgte kristne - trak en anden demonstration, en ekstremistisk Al Quds Day anti-israelsk had-fest, omkring 6.000 deltagere.

Resten af september måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke nødvendigvis efter sværhedsgrad.


Muslimske angreb på kirker

Østjerusalem: En kristen kirke blev angrebet adskillige gange: Den 29. september spærrede unge muslimske mænd, med forbindelser til en palæstinensisk militant gruppe, døren til Det Levende Brøds Kirke og sprøjtede et luftformigt stof mod dem indenfor. Et tidligere gasangreb var allerede sket den 17. september. Timer før det andet angreb, kastede nogen en sten gennem et af kirkens vinduer, og dagen før, søndag den 28. september, overfaldt en palæstinenser og andre et kirkemedlem, mens han tømte affald i en container udenfor kirken. Den 21. september løb en palæstinensisk militant uden varsel op bag en kirkeleder, Karen Dunham, og slog hende til jorden: "Denne fyr angreb mig så hurtigt han kunne," sagde hun. "Han kom op bag mig og bare hamrede mig i ryggen, og jeg faldt og jeg ramte jorden. Mit ansigt er forslået. Der er blå mærker på siden af min kind, på mit ansigt, på mit hoved, på mit knæ, flænger i mit hoved og mit håndled blev brækket."

Egypten: En kristen præst i Egypten appellerede til præsident Abdel Fattah El-Sisi om at gribe ind på vegne af endnu en kirke, der trues af "religiøse ekstremister". Hidtil har myndighederne intet gjort. For fire år siden fik den koptiske kirke St. Abram i Shubra al-Khaima tilladelse til at bygge en ekstra bygning. I de samme fire år har syv "bøller" - med rapportens ord - forhindret den i at blive bygget. "Bøllerne" havde mobiliseret lokale muslimer til at true og demonstrere mod kirken. "Præsten beklagede, at 'efter at have holdt ud i mange lange år' lykkedes endelig at få tilladelse til at bygge, men derefter dukkede den næste forhindring op i skikkelse af de førnævnte syv 'bøller', der konstant chikanerer dem og opildner den muslimske pøbel mod kirken, når den forsøger at udøve sin ret til at bygge tjenestebygningen. Islamisk lov forbyder opførelse af nye kirker eller renovering af eksisterende kirker."

Irak: Militante fra Islamisk Stat "ødelagde fuldstændigt" den gamle Grønne Kirke i Tikrit. De pakkede kirken med sprængstoffer og detonerede dem, hvilket totalt ødelagde den gamle kirke, der tilhørte Østens Assyriske Kirke. Næsten fra tiden den blev bygget i det 7. århundrede, da islam løb Irak over ende, har kirken været angrebet, plyndret og ødelagt af muslimske herskere og andre, men blev genopført i 1990'erne på ordre af Iraks afdøde præsident Saddam Hussein.

Nigeria: Mange flere kirker og et kristent universitet, Kulp Bible College, blev tvunget til at lukke på grund af den islamiske jihad-gruppe Boko Harams fremrykning. I ét tilfælde meddelte en præst, at "Boko Harams vold er blevet værre for hver dag, og vore medlemmer flygter fra området i tusindvis. De seneste angreb i delstaterne Borno og Adamawa, hvor vore kirker ligger, har ført til, at Boko Haram har overtaget militærbasen. Som følge heraf, er omkring 350 kristne blevet dræbt." I en anden sag - i delstaten Kaduna, hvor "muslimske Fulani-angribere synes drevet af et ønske om at rense området for kristendommen og bruge jorden til at græsse deres kvæg" - er, ifølge kirkeledere, 46 kristne, herunder to præster, blevet slagtet under angreb. Et øjenvidne fortæller:

Pludselig hørte vi lyden af skud omkring vores landsby. Præsten var stadig i tjenestebygningen, da de muslimske Fulani-revolvermænd trængte ind i kirkens lokaler. De skar ham, hans kone og en datter med en machete og bandt derefter deres hænder og fødder; så satte de huset i brand. De tre blev brændt til aske i tjenesteboligens stue. Den følgende morgen fandt vi kun de forkullede rester af dem (...). De bevæbnede mænd kom derefter ind på kirkens område og begyndte at skyde. Jeg hørte dem råbe af deres lungers fulde kraft, at de måtte udslette ethvert spor af kristendommen i byen.

Selvom de muslimske Fulani-hyrder historisk har haft jordstridigheder med de kristne bønder, siger kristne ledere, at hyrdernes angreb udgør en krig "ført af islam for at udrydde kristendommen" i Nigeria.

Sudan: I den seneste episode af en næsten to år lang bølge af kirkenedrivninger, -lukninger og -konfiskationer, satte sikkerhedsagenter hængelås for en kirkebygning tilhørende 500 medlemmer af Sudans Pinsekirke i Khartoum. Bygningen huser også Khartoums Kristne Center. ”Kirken er bekymret for, at bygningen vil blive solgt af regeringen, hvilket betyder, at mere end 500 kristne ikke længere har et sted at holde gudstjeneste," fortalte en kilde til Morning Star News. Den islamistiske regering ser ud til at søge ethvert påskud for at lukke kirker, siger kilder. I dette tilfælde blev kirkens område oprindeligt udpeget som "kontorområde". Men som en kilde spurgte: "Hvordan kan man lukke en kirkebygning, som har været i drift i 20 år, med henvisning til, at kirken er ment som kontorer? Kirken har et skøde, der viser, at den ejer bygningen og ejendommen - en situation, der rejser spørgsmålet om regeringens ret til at sælge den. Tidligere den 30. juni nedrev bulldozere en kirke tilhørende Den Sudanesiske Kristi Kirke i Thiba Al Hamyida-området i Nord-Khartoum, mens kirkens medlemmer så til og sikkerhedsfolk truede med at arrestere dem, hvis de forsøgte at stoppe bulldozerne, siger kirkens medlemmer.

Syrien: Islamisk Stat ødelagde Det Armenske Folkemords Mindekirke i Der Zor, der ses som det armenske folkemords "Auschwitz". Hundredtusinder af armeniere omkom i Der Zor og den omkringliggende ørken under folkemordet. I sommeren 1916 alene, blev mere end 200.000 armeniere, hovedsageligt kvinder og børn, massakreret af osmanniske tyrkere. Armeniens udenrigsminister udsendte en erklæring, der kaldte kirkens ødelæggelse et "forfærdeligt barbari", og omtalte Islamisk Stat som en "sygdom", der "truede den civiliserede menneskehed". Kirken blev bygget i 1989-1990 og indviet et år senere. Et mindesmærke og et museum, der husede rester af folkemordets ofre, var også placeret på kirkens område. Tusindvis af armeniere fra Syrien og nabolandene samledes ved mindesmærket hvert år den 24. april for at mindes folkemordet.


Pakistansk voldtægt og dhimmitude

  • Fire unge muslimer gruppevoldtog en 15-årig kristen pige og filmede ugerningen. Pigens far, selvom han blev truet mod at indgive klage, gik til politiet, som bekræftede eksistensen af en video, der beviser volden. Videoen vil tilsyneladende blive ført som bevis mod de unge. En advokat, Mushtaq Gill, udsendte en erklæring, der sagde, at "Mange kristne piger er fortsat ofre for seksuelle overgreb begået af unge muslimer, som ikke bliver straffet", og "i dette tilfælde er der også en video, der bliver pralet med som et trofæ."

  • To kristne kvinder blev bortført, tvunget til at konvertere til islam og gifte sig med muslimske mænd. Advokat Mushtaq Gill sagde: "En kristen pige, Sairish, der blev tvunget til at gifte sig med en muslim i 2009, opgav aldrig i sit hjerte troen og fortsatte med at bede til Jesus Kristus, selv efter sit ægteskab. Efter et par år fandt hun modet til at gøre oprør mod situationen og løbe væk (...). Hendes liv er nu i fare, for hvis hun erklærer sig kristen, kan muslimer beskylde hende for apostasi og straffen vil være døden.” Hvert år bliver omkring 1.000 kvinder i Pakistan tvunget til at konvertere til islam og gifte sig med muslimske mænd. Når en sag af denne art når domstolene, erklærer disse kvinder ofte, under trusler og afpresning, at deres omvendelse og ægteskab var frit villet, og sagen lukkes.

  • En anden kristen familie flygtede fra deres hjemby, Lahore, for at redde deres døtre fra tvangskonvertering til islam. Ifølge Kommissionen for Retfærdighed og Fred gik de to søstre på 12 og 8 år i en offentlig skole, hvor det er obligatorisk at lære at recitere Koranen. Tilsyneladende fordi pigerne reciterede shahadaen, den islamiske trosbekendelse, "sagde en islamisk gejstlig, faderen til en elev, at disse piger var blevet muslimer og dermed havde behov for at blive taget fra deres kristne forældre og overladt til voksne muslimer." Forældrene trak deres døtre ud af skolen, men så advarede skolelederen og andre muslimske lærere "forældrene om at sende dem tilbage til skolen og tilbød familien økonomisk bistand til skolepengene". Forældrene forlod deres job og flygtede fra regionen.

  • Politiet anholdt 15 kristne og noterede 45 andre medlemmer af mindretalssamfundet under blasfemiloven for angiveligt at have vanhelliget muslimske grave i en landsby i Punjab-provinsen. Ifølge AP: "Sagen blev registreret efter en lokal gejstlig indgav klage over, at de kristne i landsbyen Chak i Faisalabad omkring 150 km fra Lahore havde vanhelliget over 400 muslimske grave for at overtage jorden." Rettighedsgrupper sagde, at det var en falske anklage, der havde til hensigt at forhindre de kristne i at erhverve jorden. Beskyldningerne blev senere bevist falske.


Dhimmitude: Islamisk diskrimination mod kristendommen

Egypten: Iman Sarofim, en 39-årig kristen mor til fem, vendte hjem til sin familie efter at have været kidnappet. Det blev oprindeligt troet [af myndighederne, o.a.], at hun frivilligt var konverteret til islam og var flygtet fra sin familie for at være sammen med en muslimsk mand. Kvinden kontaktede familien fra Suez, hvortil hun var blevet bragt af kidnapperen. Kvindens tilbagevenden blev fejret af naboer og slægtninge i byen Gabal al-Tir. Hendes forsvinden havde været årsag til sammenstød mellem koptere og politi, der troede på historien om, at hun var gået frivilligt. Som gengældelse trængte politifolk ind i mange koptiske familiers hjem og arresterede voldsomt snesevis af kristne. I en anden sag blev Ehab Karam, en koptisk tandlæge, dræbt efter at være blevet bortført af ukendte personer, sandsynligvis for løsepenge. Kidnapning af koptere for løsepenge er åbenbart blevet en fast del af livet for kristne i Egypten, især i Øvre Egypten. I februar, for eksempel, optrævlede politiet et forbrydernetværk, der i måneder havde organiseret kidnapninger, røverier og afpresninger mod det lokale koptiske samfund. "Desværre," sagde den koptisk-katolske biskop i Assist, Kyrillos William, "fortsætter fænomenet, og der er ingen tegn på bedring. Politiets operationer er episodiske og ineffektive, de kan ikke løse problemet."

Irak: Islamisk Stat dekreterede, at alle skoler i Mosul og på Nineve Sletten, som bar kristne navne - nogle havde haft det siden 1700-tallet - skulle ændres. Ligeledes er undervisning i syrisk sprog og kultur samt kristen religiøs undervisning blevet afskaffet. Rapporter viser, at Islamisk Stat foretog disse træk "for at slette alle spor af kulturel og religiøs pluralisme i de erobrede områder og gøre skolerne til propagandaredskaber for jihad-ideologien i de nye generationer."

Saudi-Arabien: I den østlige provinsby Khafji, ransagede det "religiøse politi" - eller agenter fra Kommissionen til Fremme af Dyd og Forebyggelse af Last - et hus, hvor mindst 27 kristne, mest udlændinge fra forskellige asiatiske lande, var samlet. De kristne, heriblandt børn, blev beskyldt for at praktisere kristendom i en huskirke og blev arresteret og tilbageholdt natten over. Myndighederne konfiskerede også musikinstrumenter og eksemplarer af Bibelen. Huset var blevet sat under overvågning efter en borger havde indberettet, at hans indiske nabo havde forvandlet sit hjem til en kristen kirke. Efter at have set et stort antal mennesker gå ind i hjemmet, ransagede betjentene huset. Den eneste religion, der lovligt kan praktiseres offentligt i Saudi-Arabien er islam. I profetens land har ingen offentlige tilbedelsessteder for ikke-muslimer lov til at eksistere.

Tyrkiet: Ifølge det armenske magasin, Agos, beskriver mange af de lærebøger for grund- og mellemskolen, der anvendes i det nuværende skoleår [2014-15, o.a.], stadig armenierne og andre kristne samfund som fjendtlige styrker i tjeneste for fremmede magter, herunder Rusland og England, når de beretter om tiden omkring opløsningen af Det Osmanniske Rige. En historiebog for ottende klasse, forsøger at hvidvaske det armenske folkemord, hvilket er skildret som en "nødvendig deportation", aldrig som en massakre.

Usbekistan: Sikkerhedsstyrker ransagede efter sigende pastor Stanislav Kims hjem i Chirchik, 36 km nordøst for hovedstaden Tashkent. De tilbageholdt 11 teenagere og tre voksne, der var forsamlet dér til et spil volleyball, og udspurgte dem i mere end fire timer, inden de løslod dem. Embedsmænd gennemsøgte også præstens hjem og konfiskerede et eksemplar af Det Nye Testamente og af Bibelen, flere andre kristne bøger, mere end 100 lysbilleder af salmer samt computerudstyr. Voice of the Martyrs, som siger, at der er mindst 65 uregistrerede menigheder spredt ud over hele Usbekistan, sagde i en erklæring: "Bed for, at denne præst og hans søn ikke vil få bøder, men snart vil blive frikendt for enhver opfattet forseelse. Bed Gud om at styrke enhver af de troende, som var til stede under denne uberettigede razzia, så de ikke vil give efter for statslig intimidering og pres, men i stedet blive opmuntret til at tjene vor Herre trofast."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo