Muslimsk forfølgelse af kristne: Juli 2014
"Vi har brug for dit hoved"
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: July, 2014
Kilde: RaymondIbrahim.com, 5. november 2014
Udgivet på myIslam.dk : 7. januar 2015

Udrensningen af gamle kristne samfund over hele Irak, der startede i juni, kulminerede i en demonstration af stor intolerance i juli.

Blandt andet blev en kristen kirke, der havde stået på irakisk jord i 1800 år - en kirke, der blev opført mindre end 200 år efter Kristus - efter sigende brændt ned af Islamisk Stat, ifølge talrige nyhedsbureauer, herunder Al Arabiya.

Jihadister fra Islamisk Stat stormede og overtog også et gammelt kloster i det nordlige Irak og fordrev dets få munke med ordene: "I har ingen plads her længere, I må forsvinde med det samme." Munkene bad om at få lov til at redde nogle af klosterets gamle relikvier, men jihadisterne nægtede og beordrede dem til at gå mange kilometer ad en øde vej med intet andet end deres tøj. (St. Behnam Kloster havde stået siden det 4. århundrede og var et af Iraks mest kendte kristne vartegn. Det blev bygget af en assyrisk konge som en bod for at have henrettet sine børn Behnam og Sarah for at konvertere til kristendommen.)

Islamisk Stat satte en frist for Mosuls resterende kristne om at konvertere til islam inden den 19. juli eller blive henrettet. Medlemmer af Islamisk Stat udskilte også kristne ved at anbringe det arabiske bogstav for "n" - fra det arabiske ord nasara, eller "nazaræer", Koranens nedsættende betegnelse for kristne - på deres hjem. Resultatet er, med patriark Louis Sakos ord, at "For første gang i Iraks historie, er Mosul nu tømt for kristne."

Som reaktion på Islamisk Stats seneste grusomheder mod Iraks kristne mindretal, fordømte den syrisk-ortodokse biskop af Mount Lebanon og Tripoli, George Saliba, ikke blot Islamisk Stat, men muslimer i almindelighed, for deres lange "historie af vold og undertrykkelse mod kristne":

Hvad der sker i Irak er en mærkelig ting, men den er normal for muslimer, for de har aldrig behandlet kristne godt, og de har altid haft en krænkende og bagvaskende holdning til kristne (...). Vi plejede at leve og sameksistere med muslimer, men så viste de deres hjørnetænder (...). [De har ikke] ret til at storme huse, stjæle og angribe de kristnes ære. De fleste muslimer gør dette, osmannerne dræbte os, og det kom de herskende nationalstater til at forstå, men gav altid fordelen til muslimerne. Islam har aldrig forandret sig ...

Islamiske organisationer reagerede ved at fordømme den syriske biskops ord som "hadefulde" og islamofobiske, og krævende en undskyldning.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu kom også med nogle sigende bemærkninger om de kristnes situation, især i de mellemøstlige lande, som USA er engageret i.

Da han blev spurgt, om han var "bekymret" over beslutningen af den presbyterianske kirke i USA om at tilbageholde investeringer for 21 millioner dollars fra Israel på vegne af det palæstinensiske folk, sagde statsministeren:

Du ved, jeg vil foreslå disse presbyterianske organisationer at flyve til Mellemøsten, komme og se Israel for det stridende demokrati, det er, og derefter tage en bustur, tage til Libyen, tage til Syrien, tage til Irak, og se forskellen. Og jeg vil give dem to gode råd, det ene er: Sørg for at bussen er beklædt med panser, og det andet: Sig ikke, at I er kristne.

Resten af juli måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter sværhedsgrad.


Muslimske angreb på kirker og massakrer

Afghanistan: Ifølge BosNewsLife blev dette centralasiatiske lands "lille kristne samfund lammet af chok fredag den 25. juli, efter at to finske kristne hjælpearbejdere blev skudt og dræbt". Angrebet "understregede de farer, som kristne hjælpearbejdere er udsat for". De to kvinder blev dræbt af motorcykelkørende revolvermænd i den vestlige by Herat, "det seneste i en række angreb rettet mod vesterlændinge, herunder kristne troende. De kristne, der repræsenterede International Assistance Mission (IAM), havde arbejdet i Afghanistan siden 1990'erne (...). Begge beherskede sproget dari og kendte og respekterede kulturen i Afghanistan." Blandt dem de hjalp, var mennesker med psykiske handicap og analfabetiske kvinder.

Den Centralafrikanske Republik: Mindst 27 kristne blev slagtet under et angreb den 7. juli på St. Josef-katedralens område i Bambari, hvor tusindvis af mennesker, hovedsageligt kristne, havde søgt ly. Angriberne var krigere fra den islamiske Seleka-oprørsbevægelse samt muslimske civile. De bevæbnede angribere trængte ind på området omkring kl. 3 om eftermiddagen og begyndte at skyde om sig i flæng. Kvinder og børn var blandt de dræbte; over 20 mennesker blev såret. De islamiske angribere nedbrændte 20 bygninger på kirkens område, satte ild til 3 biler og stjal 2 andre samt et antal motorcykler. Uger tidligere, den 28. maj, havde et angreb på et kirkeområde i hovedstaden Bangui efterladt omkring 20 mennesker døde.

Kenya: Den 5. juli angreb muslimer Pagtens Kirke 3 kilometer nord for Hindi, netop som Bibel-studiet sluttede. Da deltagerne i Bibel-studiet flygtede, valgte to mænd at skjule sig inde i kirken - og blev brændt levende, da de islamiske angribere satte ild til bygningen. Den samme nat blev en katolsk kirke i landsbyen Gamba i distriktet Tana River, også ødelagt af angribere. To dage tidligere stormede 15-20 angribere bevæbnet med pistoler og knive Gamba og landsbyen Hindi, og dræbte mindst 13 mennesker, heriblandt en 12-årig elev og en 30-årig mand, "der blev fundet i en blodpøl med en Bibel på ryggen", rapporterer Morning Star News. En overlevende fra angrebene fortalte, angriberne blev hørt "sige, at ikke-muslimer skulle forsvinde, og hvis ikke, at de så skulle konvertere til islam". En anden overlevende sagde: "Jeg blev fjernet fra huset med min datter, mens angriberne bandt min mand til sengekanten, før de satte huset i brand. Angriberne, der hovedsagelig talte somalisk, gik målrettet efter ikke-muslimer, som de bandt med reb, før de skar halsen over på dem. (Gamba ligger omkring 43 km fra Mpeketoni, en anden kristen by, hvor bevæbnede mænd dræbte mindst 57 mennesker under et angreb den 15. juni. )

Libanon: En skyggeagtig gruppe kendt som Baalbek Brigadens Frie Sunnier, som først for nylig svor troskab til Islamisk Stat, meddelte på twitter, at en "specialiseret gruppe af frie jihadister havde fået til opgave at rense den islamiske stat Bekaa i særdeleshed og i Libanon i almindelighed for kirker. Vi vil ramme korsfarerne i staten og i Libanon for at gøre kirkeklokkerne tavse." (Efter islamisk sharia, har kirker under islamisk styre forbud mod at ringe med deres klokker.) Brigaden har påtaget sig ansvaret for flere raket- og bombeangreb i Libanon, hvoraf de sidste var selvmordseksplosionerne i Dahr al-Baydar og Raouches Duroy Hotel.

Nigeria: En eksplosion inde i Saint Charles Catholic Church efterlod fem mennesker døde og otte sårede. Angrebet kom kort efter søndagsmessens afslutning, da en improviseret bombeanordning blev kastet ind i kirken i byen Kano, som har en stærk tilstedeværelse af Boko Haram, den lokale islamiske terrororganisation. Den samme søndag og også i Kano, sprængte en kvindelig selvmordsbomber sig selv i luften udenfor et universitet, efter at politiet havde forhindret hende i at udføre et angreb. Fem betjente blev såret. Ifølge en talsmand for politiet: "En kvindelig selvmordsbomber blev isoleret (af politiet), da hun gik hen imod indgangen til universitetet." Hun havde gemt bomben under sin "lange sorte hijab" og blev bemærket, fordi hun opførte sig mærkeligt, sagde talsmanden. Politiet var ved at bede en kvindelig kollega om at kropsvisitere kvinden, da hun detonerede bomben og dræbte sig selv og sårede politifolkene. Også i juli sagde primasen for Nigerias Kirke, Nicholas Okoh, i et interview, at på trods af Boko Harams uafbrudte angreb på kristne og deres kirker, "trådte USA [i lang tid] ikke frem for at sige noget om Boko Haram. De holdt taler om økonomiske problemer [og sagde], at Boko Haram kæmper på grund af økonomiske problemer. Det er ikke sandt (...). USA ignorerede bevidst de grundlæggende spørgsmål om religiøs ideologi."

Sudan: I tilslutning til islamisk lov, annoncerede det østafrikanske land formelt et forbud mod opførelse af nye kristne kirker i landet. Dette skridt kom efter at flere kirker, hvoraf nogle har eksisteret i årtier, blev jævnet med jorden af myndighederne. Den seneste var Den Sudanesiske Kristi Kirke i El Izba-boligområdet i det nordlige Khartoum den 1. juli. Ifølge Pravoslavie: "Sudans Minister for Vejledning og Religiøse Fonde, Shalil Abdullah, meddelte, at regeringen fremover ikke vil udstede tilladelser til bygning af kirker i landet. Minister Shalil Abdullah fortalte lørdag [12. juli] pressen, at de eksisterende kirker er tilstrækkelige for den kristne befolkning, der er tilbage i Sudan efter løsrivelsen af Sydsudan i 2011. Siden 1989 er Sudan er blevet styret af et sharia-håndhævende islamisk regime. Rev. Kori El Ramli, generalsekretær for Sudans Kirkers Råd, kritiserede dette skridt som en modsigelse af nationens forfatning og tilføjede: "Ja, vi er en minoritet, men vi har religions- og trosfrihed ligesom resten af sudaneserne, så længe vi er sudanesiske statsborgere som dem."

Tyrkiet: En gruppe muslimer angreb Sankt Stephanos Kirke i Istanbul under en dåbsgudstjeneste den 15. juli. Blandt andet masede muslimerne sig forstyrrede ind i dåbshandlingen og råbte sjofelheder, mens én viftede med en kniv og truede med at stikke et sognebarn. Angrebet fandt sted i den islamiske hellige måned, ramadanen, som ofte ser en samtidig stigning af intolerance i områder med muslimsk flertal. Om angrebet sagde et sognebarn på betingelse af anonymitet, at "det er ikke det første og det bliver ikke det sidste." To måneder forinden var unge mænd i deres sene teenageår og 20'erne trængt ind i kirkebygningen om natten, havde revet det meste af dens lydudstyr ud og ødelagt, hvad de ikke kunne bære væk. De havde også taget nogle af de ceremonielle stearinlys, tændt dem og var begyndt at sætte ild til ting bagest i bygningen. De samlede alle resterende stearinlys i en bunke, antændte dem og forlod stedet.

Uganda: En bande muslimer svingende med macheter stormede en kirke under gudstjenesten, hvor de hakkede en 18-årig kvinde ihjel og efterlod tre andre, herunder en et-årig baby, såret. En gruppe på omkring 20 kristne var forsamlet ved Chali Born Victory Church i Kyegegwa-distriktet til deres regelmæssige fredag nat bønnemøde, da bevæbnede muslimer brasede ind i bygningen omkring kl. 2 om natten. Pastor Jackson Turyamureba prædikede, da han så nogen kigge ind gennem et vindue. Ifølge præsten: "Jeg troede, han var en drukkenbolt og fortalte ham, at han enten skulle komme ind eller gå sin vej. Kort efter hørte jeg hamren på døre og mænd råbe "Allahu Akbar" (Allah er stor), mens de stormede kirken, svingede pangaer (macheter) og slog de bedende (...). En af angriberne forfulgte mig og kastede en panga, der fløj over mit hoved. Jeg løb gennem en have og manden, der forfulgte mig, faldt og opgav jagten." De muslimske angriberne flygtede til en nærliggende moské; politiet omringede moskeen og en betjent blev dræbt, da angriberne åbnede ild. To mistænkte blev anholdt. Ifølge præsten har kirken haft problemer med en gruppe muslimer i området, som forgæves havde forsøgt at omvende dem til islam. Polly Tashobya fra menigheden tilføjede, at gruppen sagde, at de ønskede at omdanne Uganda til en islamisk nation og ville dræbe enhver, der nægtede at konvertere.


Muslimske angreb på kristen frihed og "dhimmitude"

Iran: Myndighederne tilbageholdt en præst og to andre medlemmer af Irans Kirke, en af landets største huskirke-bevægelser. Pastor Matthias Haghnejad, Mohammad Roghangir og Suroush Saraie blev anholdt den 5. juli af sikkerhedsstyrker i præstens hjem i byen Bandar-Anzali. Ifølge BosNewsLife: "Deres tilbageholdelse kommer midt i en igangværende regeringskampagne for at standse spredningen af kristendommen i det islamiske land. Især konvertitter fra islam, hvoraf mange kommer i Irans Kirke, er blevet ramt." Sikkerhedsstyrker konfiskerede efter sigende præstens ejendele, herunder hans Bibel og flere andre bøger. Dette er det seneste slag mod Pastor Matthias, der er blevet fængslet for sin tro ved tre andre lejligheder mellem 2006 og 2011. I en anden sag idømte en dommer en kristen mand til at få sine læber brændt med en cigaret, fordi han havde spist i løbet af dagen under den muslimske hellige måned ramadanen, hvor muslimer er forpligtet til at afholde sig fra mad og drikke i dagslys. Straffen blev udført offentligt på en plads i byen Kermanshah. Ved samme lejlighed blev fem muslimske mænd pisket med 70 piskeslag for ikke at faste under ramadanen. En talsmand fra Irans Nationale Modstandsråd, en politisk koalition, der er imod regeringen, fordømte behandlingen som "barbarisk" og opfordrede de vestlige lande til at reagere: "Verdenssamfundets tavshed, især de vestlige landes, overfor disse middelalderlige straffe under påskud af at have nukleare forhandlinger med Iran, har intensiveret de brutale og systematiske krænkelser af menneskerettighederne i Iran."

Somalia: Muslimske konvertitter til kristendommen, der er flygtet fra Somalia og lever i kenyanske flygtningelejre, er stadig i livsfare. En konvertit, kun kendt som "Abubakr", og hans kone krøb efter sigende sammen under deres seng i deres flygtningelejr, mens mistænkte revolvermænd fra den islamiske terrororganisation Al Shabaab bankede på deres dør. De beordrede manden til at komme ud, kaldte ham en "vantro" (både på arabisk og somalisk), og sagde: "Vi har brug for dit hoved." Da apostaten nægtede, åbnede de ild mellem stolperne i parrets hytte og ramte deres ben. Dernæst hørte de angriberne sige: "Vi har dræbt de vantro", mens de forlod stedet skydende op i luften. Det kristne par blev fundet to dage senere liggende i en pøl af deres eget blod. Ifølge Abubakr: Langt fra at give sikkerhed for apostater i skjul, hjælper de muslimske vagter ved flygtningelejren faktisk Al Shabaabs militante med at finde dem. En anden somalisk konvertit fra islam, Abdikadir, så muslimske slægtninge og andre somaliere nedbrænde hans hjem i en af de hemmelige Dadaab-flygtningelejre i april. Efter ødelæggelsen af hans hjem bortførte de hans kone og fire børn. Han flygtede fra lejren og bor nu andre steder.

Storbritannien: Ifølge Telegraph: "En undersøgelse har fundet, at børn blev lært, at alle kristne er løgnere, og at der blev gjort forsøg på at indføre sharia-lov i klasseværelser som led i et påstået ’Trojansk Hest’-komplot om overtagelse af Birminghams skoler." Undersøgelsen, bestilt af Birmingham Byråd, fandt "beviser på religiøs ekstremisme i 13 skoler, hvor skoleledere og lærere forsøgte at fremme og håndhæve radikale islamiske værdier." Der var skoler, der bl.a. aflyste julen, advarede børn via plakater om, at de ville "komme i helvede", hvis de ikke bad, og lærte piger, at kvinder, der nægtede at have sex med deres ægtemænd, ville blive "straffet" af engle "fra solnedgang til solopgang". Rapporten fandt, at ekstremismen forløb uhæmmet, fordi Rådet "katastrofalt" prioriterede samhørighed i samfundet højere end at "gøre, hvad der er rigtigt."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo