Muslimsk forfølgelse af kristne: Juni 2014
Islamisk Stat kvæler ældgammel kristendom
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: June, 2014
Kilde: RaymondIbrahim.com, 2. november 2014
Udgivet på myIslam.dk : 15. november 2014

Under Islamisk Stats juni-invasion og konsolidering af Mosul, Irak - hvor kristne har været til stede siden det første århundrede - er talrige grusomheder blevet begået mod dem. Derfor er regionen nu efter sigende tømt for kristen tilstedeværelse.

Blandt andet genetablerede Islamisk Stat opkrævningen af jizya, den skat, som erobrede kristne (og jøder) - i overensstemmelse med Koranen 9:29 - historisk var forpligtet til at betale for ikke at blive dræbt. I ét tilfælde brød tre medlemmer fra Islamisk Stat ind i en kristen families hjem og krævende jizya-penge. Da faderen i huset bønfaldende forklarede, at han ikke havde pengene, voldtog de ubudne gæster hans kone og datter foran ham. Manden skulle være blevet så traumatiseret, at han begik selvmord. Fire andre kristne kvinder blev dræbt for ikke at bære det islamiske slør.

Kort efter overtagelsen af Mosul meddelte Islamisk Stat også, at den ville ødelægge alle kristne kirker. Flere kirker blev brændt, herunder den armenske kirke i nærheden af Al Salam-hospitalet og Helligåndskirken, som først blev plyndret og skændet. En stor statue af Jomfru Maria forsvandt.

Blandt de mange savnede kristne er to nonner fra Marias Døtres Orden, der drev et børnehjem for piger i Mosul. Det menes, at de er blevet kidnappet.

Resten af juni måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter sværhedsgrad.


Angreb på kirker og nedslagtninger

Indonesien: Endnu et katolsk samfund blev angrebet i dette verdens mest folkerige muslimske land. Det Hellige Hjertes Sogn i Pugeran i den sydlige del af Yogyakarta, blev angrebet under den første morgenmesse af tre forskellige grupper af ukendte gerningsmænd på motorcykler. Episoden faldt sammen med starten af ramadanen, islams hellige måned, som ofte ser en stigning i fjendtligheden mod religiøse mindretal. Angriberne, der var klædt i sort og var maskerede, brød igennem sognets porte under råbet "Allah er stor", islams historiske krigsråb. De angreb forskellige kristne genstande og plakater, der var anbragt af medlemmer af det lokale katolske samfund. Uger tidligere, den 30. maj, "angreb islamiske ekstremister en gruppe katolikker, der var samlet i bøn, og gennembankede fællesskabet leder. En uge senere, blev pastor Niko, leder af det protestantiske kristne samfund, angrebet af ekstremister og 'anklaget' for at have oprettet et 'ulovligt' bedehus uden tilladelse", rapporterer Asia News: "Indonesien er det mest folkerige muslimske land i verden. Men i stigende grad er det blevet skueplads for angreb på eller tilfælde af intolerance mod mindretal, hvad enten de er kristne, ahmadi-muslimer eller tilhængere af andre trosretninger."

Kenya: Ca. 50 militante fra Somalias islamiske netværk, Al Shabaab ("Ungdommen"), angreb natten til søndag d. 15. juni to hoteller, en politistation og andre bygninger i Mpeketoni, en overvejende kristen by på Kenyas kyst. De sang "Allahu Akbar" og dræbte enhver, der ikke kunne recitere vers fra Koranen. De militante gik efter sigende også fra dør til dør og spurgte beboerne om deres religion og dræbte dem, hvis de svarede "kristendommen". Mere end 57 mennesker blev dræbt. Blandt dem var seks børn af præster.

Nigeria: Formodede Boko Haram-jihadister dræbte 9 kristne under søndagsgudstjenesten den 1. juni, timer før bombningen af et kristent område i nabostaten Adamawa, hvilket resulterede i næsten 50 døde. Mindst 10 bevæbnede mænd angreb Brødrenes Kirke i Nigeria under en gudstjeneste i landsbyen Attagara. Jihadisterne dræbte ni kristne, der var frivillige vagtfolk for resten af menigheden under gudstjenesten. En anden kristen kirke i den centrale delstat, Plateau, blev stukket i brand af bevæbnede mænd, der også dræbte mindst otte kristne kirkegængere. Ifølge det italienske nyhedsbureau AGI: "Politiet gav deres erklæring, som sagde, at de indtil nu ikke har placeret skylden for aktionen, selvom fremgangsmåden og formålet med angrebet fører til den antagelse, at det var et værk af islamiske fundamentalister fra Boko Haram, som har dræbt tusindvis af mennesker siden 2009." Om kirkeangrebet den 1. juni sagde en kristen leder fra området, at angriberne var en lille del af 200 overfaldsmænd, der er trængt ind i Attagara og andre overvejende kristne landsbyer omkring Gwoza de seneste to uger og har ødelagt huse og kirker: "Vores kirke i Attagara blev også angrebet søndag," sagde dr. Rebecca Dali. "Der har været angreb døgnet rundt på kristne samfund i Attagara, Hawul og Gwoshe omkring Gwoza-bjergene (...). Boko Haram-islamister har ødelagt 36 kirker i Gwoza-området, heriblandt den under Attagara-angrebet i søndags. Vi har nu kun to kirker tilbage, der ikke er blevet ramt."

Sudan: Myndighederne i Nord-Khartoum nedrev en anden kirkebygning, som tilhørte den sudanesiske Kristi Kirke. Bulldozere kom og rev kirken ned blot én dag efter, at myndighederne gav mundtlig meddelelse om afgørelsen under menighedens søndagsgudstjeneste den foregående dag. Menighedens medlemmer stod og så til, mens deres kirke blev jævnet med jorden. Omkring 70 sikkerhedsfolk bevæbnet med geværer og tåregas var til stede og truede enhver, der vovede at gribe ind eller protestere. "De ønskede at slå os eller kaste tåregas mod os", sagde et medlem af menigheden. Myndighederne gav ingen klar begrundelse for, at kirken, som har stået siden 1983 og har alle de juridiske godkendelser, blev ødelagt. Ifølge Kwa Shamal, kirkens præst, der udspurgte kommissæren: "De ville ikke have os til at stille en masse spørgsmål om, hvorfor de rev vores kirke ned." Regeringen nægter at give kirken kompensation, så ”Vi bliver nødt til at bede i et improviseret telt næste søndag" langs vejen, som præsten sagde.


Angreb på kristen frihed: Apostasi og blasfemi

Afghanistan: The New York Times fortalte historien om "Josef", en muslimsk konvertit til kristendommen, som er på flugt fra afghanske familiemedlemmer, der ønsker at dræbe ham. Den frafaldne fra islam bor i et meget lille faldefærdigt værelse med sine få jordiske ejendele, en laset bibel og et trækors, hvorpå Bjergprædikenen er skrevet: "Josefs svoger Ibrahim ankom for nylig til Kabul, efterladende sin familie og forretning i Pakistan, for at opspore den frafaldne og dræbe ham. Over telefonen tilbød Ibrahim, der kun bruger dette ene navn, en journalist fra The New York Times 20.000 dollars for at fortælle ham, hvor Josef skjulte sig. 'Hvis jeg finder ham, og når vi er færdige med ham, vil jeg også dræbe hans søn, fordi hans søn er en bastard', sagde Ibrahim med henvisning til Josefs 3-årige barn. 'Han er ikke af en muslimsk far'." Tidligere, da Ibrahim først opdagede Josefs omvendelse til kristendommen, overfaldt han og hans familie konvertitten, bandt hans hænder og fødder og var på vej til at slagte ham, da faderen greb ind og forlangte tid til at undersøge forholdene, en tid, som Josef brugte til at undslippe. Efter at have været gennem en lang åndelig rejse og studeret alle religioner nøje, siger den kristne konvertit, at "Selv med udsigt til at blive dræbt, vil jeg ikke konvertere tilbage."

Egypten: Islamisk selvhævdelse overfor koptiske kristne, anklaget for "blasfemi" og "apostasi", var i luften gennem hele juni måned i præsident Sisis ikke helt så "nye" Egypten.

Først blev Kerolos Shouky Attallah, en ung koptisk kristen mand, som er anklaget for at bespotte islam for blot at "like" en arabisk-sproget Facebook-side, der administreres af en anonym gruppe kristne konvertitter, idømt seks års fængsel. Ifølge Attallahs advokat skrev kopteren ingen kommentarer på siden, delte ingen af dens posteringer, uploadede ikke noget til den og fjernede sit navn fra siden, da han indså, at det kunne fornærme muslimer. I timerne forud for domfældelsen nedbrændte en oprørsk pøbel flere kristen-ejede butikker i området nær Luxor. Safwat Samaan, formand for Nation Uden Grænser, en menneskerettigheds- og udviklingsgruppe med hovedsæde i Luxor, sagde: "Dommen i dag var et chok, ikke kun for Kerolos, men for alle, der bruger Facebook i Egypten. Enhver, der bruger Facebook i Egypten og klikker 'Synes godt om' på en hvilken som helst side (...), kan sættes i fængsel i seks år."

Dernæst, i en anden sag, stadfæstede en egyptisk appeldomstol en blasfemidom mod Dimyana Abdel-Nour, en koptisk kristen lærer, og idømte hende seks måneders fængsel, hvilket omstødte en tidligere afgørelse om, at hun kun skulle pålægges bøde. Appelretten i Luxor fastslog, at grundskolelæreren havde fornærmet islam foran sine elever. Sidste år klagede tre 10-årige muslimske børn til deres forældre over, at den koptiske lærer viste afsky for islam, når den blev diskuteret klassen.

Og endelig blev Bishoy Armia Boulous - almindeligt kendt som Mohammed Hegazy, den første egypter nogensinde til at forsøge juridisk at ændre sin religiøse identitet fra muslim til kristen på sin officielle ID - idømt fem års fængsel. (År tidligere, da han første gang forsøgte at ændre sin ID, blev han også fængslet og tortureret.) Dommeren anførte "forstyrrelse af freden ved at udsende falsk information" som årsag til at dømme den frafaldne, der i ugerne forinden havde dokumenteret politisk uro i Egypten, anstiftet af mange muslimske ekstremistiske angreb på kristne. Den nøjagtige del af landets straffelov, som Boulous skulle have krænket, blev ikke offentliggjort. Ifølge Boulous' advokat er den virkelige årsag, til at han blev anklaget og dømt, at han forlod islam og blev kristen: "Betjenten, der arresterede ham, opfandt ting og sager, da han opdagede, at han ikke havde begået nogen forbrydelse, for at holde ham i fængsel, så han kunne blive dømt," sagde advokaten.

Uganda: Efter at muslimske familiemedlemmer havde forsøgt at forgifte en slægtning, der var konverteret til kristendommen, og det mislykkedes, blev han igen angrebet af muslimer, der dræbte hans unge datter. Den 16. juni, brasede fire mænd ind i hjemmet til Hassan Muwanguzi - en tidligere sheik, der i 2003 konverterede til kristendommen - med én råbende: "I dag vil vi dræbe dig, du har været en ballademager og respekterer ikke vores profets religion." Han flygtede ind i et rum og tænkte, at de ikke ville skade hans datter, Grace Baruka. Men så hørte han den 12-årige piges skrig, da de muslimske indtrængende kvalte hende. Da han kom ud af rummet, greb de ham: "De slog mig med en stump genstand, og jeg faldt om. Jeg vågnede lige op og så jamrende naboer omkring mig, der sagde, at min datter var i en kritisk tilstand.” Naboer tog Grace til en klinik, men hun blev erklæret død ved ankomsten. Muwanguzi har lidt meget for at have antaget kristendommen: Først mistede han sin kone og sit job som skolelærer efter sin omvendelse; så forsøgte en tante at forgifte ham ved at putte insektgift i hans te; og nu er hans 12-årige datter blevet dræbt. Under tårer klagede den tidligere muslim til Morning Star News: "Jeg er ked af, at jeg overlevede forgiftningen. Gud kunne have tilladt mig at dø. Min datter er borte og jeg sørger nu over hendes død med smerter over hele kroppen."


Dhimmitude

Libanon: Abra Kommune, en overvejende kristen forstad i kystbyen Sidon, udsendte et notat med en opfordring til alle borgere - hvoraf de fleste er kristne - om at respektere observante muslimer under ramadanen og afholde sig fra at spise offentligt. I sit memo understregede borgmester Walid Nicolas al-Mchantaf vigtigheden af at vise hensyn i den hellige måned og afstå fra at spise på restauranter og cafeer i fasteperioden, der begynder ved solopgang og slutter ved solnedgang. Der findes et stort muslimsk samfund i byen, som har været i søgelyset siden sidste års voldelige sammenstød mellem islamiske revolvermænd og den libanesiske hær.

Tyskland: Muslimer fik deres egen sektion på kirkegården i den hessiske by Seligenstadt. Og de har fået lov til at udføre islamiske ceremonier, hvor liget er svøbt i klæde og begravet i retning mod Mekka. Nu kræver disse samme islamiske samfund, herunder ahmadia-muslimer, at kristne symboler og kors på kirkegården skal fjernes eller dækkes til under islamiske begravelser.

Storbritannien: The National Health Services (NHS) suspenderede en kristen sundhedsarbejder, Victoria Wasteney, med fuld løn i ni måneder for at have bedt sammen med en muslimsk kollega. Wasteney, en ledende ergoterapeut, blev også beskyldt for "mobning" af kollegaen efter at have givet hende en bog om en muslimsk kvinde, der konverterer til kristendommen. Ifølge Wasteney var hendes forhold til den muslimske kvinde venligt og til tider fortroligt, fordi den muslimske kvinde ofte kom til hende for at få støtte; den kristne sundhedsarbejder mente ikke, hun opførte sig tvingende eller respektløst. Andrea Williams, administrerende direktør for Kristent Retscenter [Christian Legal Centre], siger, at sagen viser, at "NHS i stigende grad er domineret af en kvælende venstredrejet dagsorden, der vælger at gøre sit yderste for at imødekomme visse overbevisninger, men straffer den kristne."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo