Muslimsk forfølgelse af kristne: Marts 2014
Obama-administrationen undertrykker tale om muslimsk forfølgelse af kristne
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: March, 2014
Kilde: RaymondIbrahim.com, 14. juli 2014
Udgivet på myIslam.dk : 20. juli 2014

Sammen med en topmålt grov liste af grusomheder begået mod kristne minoriteter over hele den islamiske verden, var marts også vidne til en hjerteløs ligegyldighed eller værre fra den amerikanske regerings side.

Præsident Barack Hussein Obama blev af menneskerettighedsaktivister kritiseret for ikke at tage situationen for kristne og andre minoriteter op under sine samtaler med ledere i Saudi-Arabien, hvor kristendommen er forbudt.

Ifølge den Washington-baserede støttegruppe International Christian Concern (ICC), undlod Obama at "bringe emnet religionsfrihed på bane" under samtalerne den 28. marts med Saudi-Arabiens kong Abdullah, på trods af et brev fra omkring 70 medlemmer af Kongressen, der opfordrede ham til at "tale om specifikke menneskerettighedsreformer" både offentligt og under direkte møder med Abdullah og andre embedsmænd.

"Dette besøg var en glimrende mulighed for præsidenten til at tale åbent om et emne, der påvirker millioner af saudiske borgere og flere millioner udenlandske arbejdere, der lever i Saudi-Arabien," sagde Todd Daniels, ICC's regionale Mellemøst-leder, og tilføjede, at det var "bemærkelsesværdigt, at præsidenten kunne holde sig helt tavs om religionsfrihed" på trods af pres fra Kongressen om "at tage dette spørgsmål, samt andre menneskerettighedsspørgsmål, op overfor kong Abdullah...”

Amerikanske embedsmænd skulle have reageret med at sige, at "Obama ikke havde haft tid til at nævne bekymringerne om kongerigets menneskerettighedssituation."

I en anden sag, hvor USA's Institut for Fred (USIP) havde indkaldt guvernørerne for Nigerias overvejende muslimske nordlige stater til en konference i USA, blokerede udenrigsministeriet tildeling af visum til regionens eneste kristne guvernør, Jonah David Jang, en ordineret præst, med henvisning til "administrative" problemer. USIP bekræftede, at alle 19 nordlige guvernører var inviteret, men organisationen reagerede ikke på anmodninger om at kommentere, hvorfor de afholdt disse samtaler uden regionens eneste kristne guvernør.

Ifølge Emmanuel Ogebe, en nigeriansk menneskerettighedsadvokat med base i Washington, skyldes den kristne guvernørs "visum-problemer" anti-kristen bias i den amerikanske regering: "USA insisterer på, at muslimer er de primære ofre for Boko Haram. Det hævder også, at kristne diskriminerer muslimer i delstaten Plateau, som er en af de få overvejende kristne stater i nord. Da Jang [den kristne guvernør] fortalte dem [de amerikanske myndigheder], at de ignorerer de 12 sharia-stater med institutionaliseret forfølgelse (...) fik han pludselig visum-problemer (...). Spørgsmålet er, hvorfor USA bagatelliserer eller benægter angreb på kristne?"

Marts måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter sværhedsgrad.


Slagtningen af kristne

Egypten: Under optøjer til fordel for Det Muslimske Broderskab blev en ung koptisk kvinde ved navn Mary myrdet - simpelthen fordi hendes kors identificerede hende som kristen for Broderskabets uromagere. Ifølge et øjenvidne, der diskuterede hele hændelsen i det egyptiske program, 90 Minutter, holdt Mary Sameh George parkeret ved kirken for at levere medicin til en ældre kvinde: "Da de så, at hun var kristen [på grund af korset hængende på hendes bakspejl], sprang de op på bilen i så stor mængde, at køretøjet ikke længere var synligt. Bilens tag kollapsede. Da de indså, at hun var ved at dø, trak de hende ud af bilen og begyndte at hamre løs på hende og rive hende i håret indtil dele af hendes hår og hovedbund faldt af. De blev ved med at slå hende, sparke hende, stikke hende med ethvert redskab eller våben, de kunne finde (...). Under [sine prøvelser] forsøgte hun at beskytte sit ansigt og vende ryggen til angriberne, indtil en af dem kom og stak hende lige ind i ryggen nær hjertet, og gjorde det af med hende. Derefter kom en anden og greb hende i håret, rystede hendes hoved og med den frie hånd skar hendes hals over. En anden trak hendes bukser af, så hun var helt blottet.”

Nigeria: En muslimsk far slagtede angiveligt sin datter med en machete - eller fik en anden til at gøre det - og sårede en præst og fire andre under angrebet, fordi hun tidligere var konverteret til kristendommen. Ifølge politiets rapporter, "var den mistænkte angiveligt sneget ind i kirkens lokaler, hvor han gav fire personer machetehug", hvilket sårede dem alvorligt, og dræbte sin datter. Forud for dette havde faderen truet sin datter med, at hun måtte vende tilbage til islam eller tage konsekvenserne, og hun havde søgt tilflugt i kirken. Politiet var ikke helt på det rene med, om det var faderen eller en medskyldig, der begik overgrebet. I en anden sag lancerede muslimske Fulani-hyrder endnu et natteangreb ind i en overvejende kristen region, hvor de myrdede over 150 mennesker, herunder en præst, hans kone og børn; omkring 200 huse blev stukket i brand. Et overlevende øjenvidne sagde, at angriberne var omkring 40 i antal og var bevæbnet med knive, pistoler og andet udstyr. De kom om natten og begyndte med at sætte ild til hjemmene, hvorved snesevis af kristne blev brændt levende: "De, der forsøgte at flygte, blev slagtet eller skudt ned."

Pakistan: "En ung kristen pige blev dræbt af den pakistanske Taleban i den nordlige del af Pakistan", rapporterede Agenzia Fide: "Pigen havde i nogle måneder levet på flugt og i skjul sammen med sin fætter, en muslim, der var konverteret til kristendommen et par år tidligere. Efter konverteringen blev manden betragtet som en "frafalden", og har siden da været mål for Taleban. For nogle dage siden opdagede nogle militante, hvor de to skjulte sig: Under flugten blev pigen ramt af en kugle og dræbt, mens det lykkedes manden at undslippe."

Somalia: Medlemmer af den militante islamiske gruppe al-Shabaab, halshuggede offentligt en mor til to piger og hendes fætter efter at have opdaget, at de var kristne. Ifølge lokale kilder, "sammenkaldte (islamisterne) beboere til byens centrum for at overvære henrettelserne af den 41-årige mor, Sadia Ali Omar, og hendes 35-årige fætter, Osman Mohamoud Moge." Før drabet på de to, meddelte et al-Shabaab-medlem: "Vi ved at disse to mennesker er kristne, der for nylig kom tilbage fra Kenya - vi ønsker at udslette enhver kristen, der lever under jorden inde på mujahidin-området [jihadisternes område].” Kvindens to døtre, i alderen 8 og 15, "var vidne til slagtningen, siger kilder, med den yngste pige skrigende og råbende efter nogen til at redde hendes mor. En ven hjalp pigerne, hvis navne er tilbageholdt, med at flytte til et andet område." Denne ven sagde: "Vi er bange for, at al-Shabaab måske vil fortsætte med at overvåge disse to børn og i sidste ende dræbe dem, ligesom deres mor.”


Angreb på kristne kirker

Egypten: Efter at talrige dødsdomme var blevet uddelt til medlemmer af Det Muslimske Broderskab, lavede deres tilhængere protester og optøjer i gaderne. Ifølge Spero News: "Demonstrationer udviklede sig til vold i Cairo-forstaden Ain Shams, da muslimske demonstranter angreb en koptisk ortodoks kristen kirke den 28. marts. Fire mennesker blev dræbt under angrebet på kirken, viet til Jomfru Maria og Ærkeenglen Michael. Blandt de døde er en 25-årig journalist og en koptisk kristen kirkegænger. Da egyptiske sikkerhedsstyrker greb ind, spredtes volden til hele det omkringliggende kvarter. Radikale muslimer bliver ofte pisket op til vanvid af deres religiøse ledere om fredagen, når de samles til bøn.”

Kenya: Under søndagens gudstjeneste trængte to stærkt bevæbnede mænd ind i Glæde i Jesus Kirke i Mombasa - i et område, som ifølge myndighederne har en moské med tilknytning til den somaliske islamiske terrorgruppe al-Shabaab - og "oversprøjtede menigheden med kugler, der dræbte mindst syv kristne og efterlod flere andre i en kritisk tilstand", heriblandt den assisterende præst, rapporterer Morning Star News: "Da angriberne flygtede fra Glæde i Jesus Kirke, blev en boks med 26 kugler tabt udenfor kirken", hvilket antyder, at de havde til hensigt at begå et endnu større blodbad. Ifølge en kirkeleder: "Vi føler som kirke, at hændelsen er en gengældelse for angrebet [af politiet], der fandt sted i Masjid Musa-moskeen for nylig. Når muslimerne bliver angrebet, er der en falsk generalisering gående ud på, at det er de kristne, der gør det. Vi som kirke blev syndebuk for det nylige angreb på moskeen." (Denne logik er meget lig den spærreild af kirkeangreb, som de koptiske kristne i Egypten måtte lide som "gengældelse", efter at Det Muslimske Broderskab og tidligere præsident Morsi blev væltet under 30. juni revolutionen.)

Pakistan: En dag efter at kristne havde anbragt et kors på en delvist konstrueret kirke, der blev opført på en kristen trosfælles grund, kom en muslimsk hob og "beskadigede bygningen og grunden ved at pløje jorden med en traktor" samt "skændede" korset, rapporterede Express Tribune. Formanden for Human Liberation Commission Pakistan tilføjede, at "det kristne samfund ikke er beskyttet i Pakistan, og at de møder diskrimination på alle niveauer." Under en diskussion af denne hændelse fortæller Agenzia Fides, at "da en stor gruppe islamiske ekstremister havde set det kristne symbol [korset], ankom de uventet med bulldozere og begyndte at rive bygningen ned. (...) gerningsmændene ikke blev anholdt takket være den politisk slagkraft, de har. Kristne i nabolaget, der har bedt de civile myndigheder om beskyttelse, har omvendt modtaget trusler, og er nødt til at opgive projektet om at bygge en kirke.”

Uganda: I de overvejende muslimske dele af dette afrikanske land med kristent flertal, "nedbrændte islamiske ekstremister to kirker tilhørende Kristi Fri Kirke i februar og en kirkeleders hjem" i marts, rapporterede Morning Star News. Biskop James Kinyewa, 47, fortalte om ugerningen: "Mens jeg prædikede, hørte jeg kraftig støj og folk, der sagde: 'Ild! Ild!' kommer fra naboerne.” Han mødte "larmende muslimske unge med køller og macheter", som forhindrede ham og andre i at forsøge at slukke ilden i hans hus. ”De råbte 'Allahu Akbar [Allah er større]'", sagde han. "Nu stræber den samme militante gruppe mig efter livet. Min familie og jeg lever nu i skjul, hjemløse og venter på Guds indgriben". Alt inde i de to raserede kirkebygninger, der tjente i alt 240 mennesker, blev ødelagt, og biskoppen klagede: "Mine kirkemedlemmer har ikke noget sted at tilbede."


Angreb på kristen frihed: Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Brunei: En ny straffelov i dette land med muslimsk flertal truer skoleledere og skolelærere med fem års fængsel og op til 110.000 kr. i bøde, hvis de lærer eller taler til et muslimsk barn om andre religioner end islam. (Senere straffe kan omfatte amputation og endda henrettelse.) I henhold til den nye lov, som er baseret på sharia eller islamisk lov, er det en forbrydelse "at overtale, påvirke, tilskynde, opmuntre et barn med ikke-islamisk undervisning." Det er også en forbrydelse at "udsætte barnet for enhver ceremoni eller gudstjeneste, som ikke er islamisk eller lader barnet deltage i aktiviteter til gavn for andre religioner." Den nye lov vækker særlig bekymring i private kristne skoler med muslimske elever.

Iran: Vahid Hakkani, en kristen mand, der blev fængslet og dømt til at afsone 44 måneder efter at være fundet skyldig i "at deltage i hus-gudstjenester, evangelisere og fremme kristendommen, have kontakt med udenlandske kristne præsteskaber" samt "skade den nationale sikkerhed", indledte en sultestrejke i fængslet i protest mod Den Revolutionære Domstols afvisning af hans appel om prøveløsladelse på trods af bekymringer over hans helbred. Langt fra at genoverveje hans straf - ifølge hans familie - "vil fængselsmyndighederne overføre ham til isolationsfængsling, fordi han nægter at stoppe sin sultestrejke." I en anden sag blev yderligere otte kristne tilbageholdt og forhørt med bind for øjnene af sikkerhedsstyrker om deres "kristne aktiviteter", sagde rettighedsaktivister. Nogle af gruppens medlemmer fik deres personlige ejendele, herunder mobiltelefoner, konfiskeret.

Kasakhstan: Kristen forkyndelse er "ekstremt skadelig for folkets mentale sundhed". Således lød det i domstolskendelsen, der førte til idømmelsen af en kristen præst, Bakhytzhan Kashkumayev, til fire års fængsel. Ifølge Agenzia Fides: "Den [67-årige] pastor, der er ansvarlig for Nådens Kirke i den kasakhiske hovedstad Astana, blev fundet skyldig i 'alvorlig psykisk lidelse' for et formodet offer, Lyazzat Almenova. Præsten skal også betale en stor bøde (...) for den påførte 'moralske skade'." Præstens advokat sagde, at denne er en af de "mærkeligste sager, han nogensinde er stødt på, med hensyn til lovlighed.”

Pakistan: Sidste marts 2013 blev en kristen mand anholdt af politiet, efter at han var blevet beskyldt for at tale ondt om islams profet. Ikke desto mindre angreb tusindvis af muslimer kristne kolonier, hvor de brændte kirker og hjem; protesterende kristne blev angrebet af politiet, mens ikke en eneste af de tusindvis af hærgende muslimer blev dømt. Nu, et år senere, er den påståede bespotter Sawan Masih blevet dømt til døden ved en høring, der blev holdt i den kristnes fængselscelle "af frygt for, at Masih kunne blive angrebet på vej til retten." I en anden sag, er to andre kristne, en lammet, svagelig mand og hans kone, som er anklaget for "blasfemi via sms" - det vil sige bespottelse via tekstbeskeder - stadig i fængsel. Ifølge "World Vision in Progress", [en kristen organisation, der nu hedder Farrukh Saif Foundation, o.a.] var "højesteretsdommerne i begyndelsen overbevist af, hvad der blev sagt af forsvaret. Men efter pres fra muslimske religiøse ledere og trusler fra ekstremister i Gojra, nægtede dommerne kaution og sagde, at sagen ville blive afsluttet inden for to måneder. Radikale muslimer havde allerede truet forsvarsadvokaterne mange gange." Angående den førnævnte dødsdømte kristne mand [Sawan Masih], sagde fader James Channan OP, direktør for Peace Center i Lahore, Pakistan, følgende: "Det var en tvist over en sag om ejendom. Men muslimen snød, fandt en genvej og beskyldte Sawan for blasfemi. Hele verden ved, hvad der så skete. Over 100 kristne hjem i Joseph-kolonien, et kristent kvarter i Lahore, blev ødelagt, 2 kirker brændt, bibler skændet og kors ødelagt af en rasende hob på mere end 3.000 fanatikere. De kristne i Joseph-kolonien lever stadig i fare og frygter, at hoben når som helst vil angribe dem igen (...). Efter Sawans dødsdom, spørger jeg mig selv: Hvor er retfærdigheden? Hvorfor gøres der ikke noget for disse uskyldige kristne, der er blevet angrebet og har mistet deres ejendele? Hvad med de kirker, som blev skændet, hvad med de brændte bibler og ødelagte kors? Er det ikke blasfemi?"

Uganda: Da en 23-årig muslimsk kvinde konverterede til kristendommen og en nabo informerede hendes far, "begyndte min far at slå mig med køller og slag, og jeg skreg i stor smerte," sagde hun. "Mens jeg lå blødende på gulvet, begyndte min far at lede efter en kniv til at dræbe mig med. En nabo ved navn Saleem kom og hjalp mig med at flygte." Hun fandt logi i en nærliggende kirke og blev bragt til et hospital den næste dag.


Dhimmitude

Bangladesh: Hjemmet af en katolsk familie blev brændt og ødelagt i løbet af natten, og de skyldige "kunne være islamiske fundamentalister", ifølge beboerne. Det lykkedes familien, to kvinder og to børn, at undslippe ilden. Ifølge én af kvinderne: "Tre dage før branden så vi nogle for os ukendte mennesker bag vores hus. De spurgte rundt omkring om vi var kristne. Vi føler, at dette angreb var planlagt af dem. Vi har mistet alt, inklusive vores Bibel og krucifikset. Alt vi har tilbage er tøjet vi står i." En lokal præst tilføjer: "Dette er et angreb på mindretallet og kunne være begået af islamiske ekstremister. De er meget stærke i området.”

Irak: En kristen politiker og medlem af Den Assyriske Demokratiske Bevægelse "fordømte nogle embedsmænd i Nineveh-provinsen efter at de havde indsamlet dokumenterede beviser på det korrupte system, hvor mange ejendomme - jord og huse - tilhørende kristne, skifter hænder på en ulovlig og hemmelig måde, uden fuldmagt fra deres legitime ejere." Han opfordrede også irakiske kristne, som er flygtet fra deres hjemland, til at kontrollere status for den ejendom, de efterlod i Irak, og at hævde deres fulde rettigheder til den.

Pakistan: En marts-rapport fra Agenzia Fides giver et glimt af endemisk voldtægt og seksuelt misbrug af kristne piger begået af muslimer: "Voldtægt af piger, der tilhører religiøse mindretal, er et meget almindeligt fænomen i Pakistan. Kristne kvinder er et oplagt mål, fordi de er de mest sårbare og forsvarsløse. De fleste tilfælde bliver ikke engang meldt til politiet, og når det sker, slipper voldsmændene ofte uden straf. Det kristne samfund er stadig chokeret over det seneste tilfælde med Sumbal, en 5-årig kristen pige, der blev voldtaget af en gruppe muslimske mænd på en gade i Lahore (...). En anden nylig sag (...) angår en muslimsk mand fra Lahore, der forsøgte at voldtage to kristne piger, søstre, i alderen 1 og 3 (...). For et par måneder siden vakte en anden sag harme: Her var det en 9-årig kristen pige, der blev gruppevoldtaget af tre unge muslimer. Vold mod børn begås med lethed, får Fides forklaret af en kilde der hjælper ofrene, især fordi gerningsmændene forbliver ustraffede: Manglen på retfærdighed leverer brændstof til den onde cirkel af vold. En sag i 2004, der skabte tumult rundt om i verden, var den brutale voldtægt af et toårigt barn, Neha Munir. Hun blev voldtaget, fordi hendes far, Munir Masih, en kristen, nægtede at konvertere til islam.

Syrien: Al-Qaeda-forbundne islamiske jihadister krydsede grænsen fra Tyrkiet og trængte ind på syrisk territorium, hvor de startede et jihad-angreb på den kristne/armenske by Kessab. Blandt andre ting: "Snigskytter skød mod civilbefolkningen og udløste morterangreb på byen og de omkringliggende landsbyer." 80 mennesker menes at være blevet dræbt. Jihadisterne lavede senere en video, der giver en rundtur i den hærgede by. Ingen oversættelse er nødvendig, da den vigtigste sætning, der hele tiden høres, er islams triumferende krigsråb: "Allahu Akbar" (som ifølge senator John McCain betyder "gudskelov"). Omkring 2000 armeniere blev evakueret til de omkringliggende områder. Under deres besættelse af Kessab skændede jihad-terroristerne byens tre armenske kirker.

Tyrkiet: Fem mænd, der var fængslet som mistænkte i "Malatya-massakren" i 2007 - hvor tre kristne missionærer blev tortureret til døde - blev løsladt. De fem spadserede frie ud af deres højsikkerhedsfængsel, fordi deres tid i forvaring under retssagen overskred nye lovbestemte grænser. "Det er dybt foruroligende at høre, at de fem mænd, der er ansvarlige for disse brutale mord, er blevet løsladt mod kaution, herunder tre, der blev anholdt på gerningsstedet," siger den administrerende direktør for Christian Solidarity Worldwide, Mervyn Thomas: "Vi opfordrer de tyrkiske myndigheder til at træffe alle nødvendige foranstaltninger for at sikre, at de forbliver i landet så retfærdigheden kan ske fyldest, hvilket har ladet vente overordentligt længe på sig. Denne sag har kørt i seks år uden tegn på afslutning i den nærmeste fremtid. Vore tanker og bønner er med ofrenes familier og venner, for hvem løsladelsen af disse mænd har været endnu et slag, som uden tvivl har efterladt dem med en stadig dybere følelse af usikkerhed om, hvorvidt de nogensinde vil se retfærdighed for deres kære. For deres skyld må de tyrkiske myndigheder sørge for, at retfærdigheden sikres som en hastesag.”
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo