Muslimsk forfølgelse af kristne: Januar 2014
USA bliver hovedkatalysator for kristenforfølgelse
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: January, 2014
Kilde: RaymondIbrahim.com, 14. maj 2014
Udgivet på myIslam.dk : 25. maj 2014

Menneskerettighedsorganisation Åbne Døre offentliggjorde i januar sin 2014-Verdensrangliste, der fremhæver og rangordner de 50 lande, der forfølger kristne mest. Det overvældende flertal af landene på listen - og ni af de ti værste syndere - er muslimske og omfatter lande, der er blandt Amerikas allierede (Saudi Arabien, Kuwait) og dets modstandere (Iran); blandt økonomisk rige lande (Qatar) og fattige lande (Somalia og Yemen); blandt "islamiske republikker" (Afghanistan), "demokratier" (Irak) og "moderate" lande (Malaysia og Indonesien).

Rapporten viser også, at alle de muslimske lande, som USA har hjulpet med at "befri", herunder i forbindelse med "det arabiske forår", er blevet markant værre at leve i for kristne og andre minoriteter. Det tidligere moderate Syrien er nu rangeret som det tredje værste land i verden for kristne, Irak det fjerde værste, Afghanistan det femte og Libyen det trettende. Alle fire får den værste betegnelse: "Ekstrem forfølgelse."

Tre af disse lande - Irak, Afghanistan og Libyen - blev "befriet" til dels takket være amerikanske styrker, mens USA i det fjerde, Syrien, aktivt sponsorerer "frihedskæmpere" mod regimet, hvoraf mange har været ansvarlige for et vilkårligt antal grusomheder, inklusive massakrer, halshugninger og korsfæstelse af kristne og andre.

På trods af denne erfaring for, at indgreb i islamiske lande kun får respekten for mindretallenes menneskerettigheder til at styrtdykke og trods det faktum, at situationen i Syrien er blevet dramatisk værre for kristne minoriteter, så erklærede udenrigsminister John Kerry i januar, at hvis blot Bashar Assad forsvinder, så "tror jeg, at en fred kan beskytte alle mindretallene: Drusere, kristne, ismailitter, alawitter - alle kan blive beskyttet, og du kan have et pluralistisk Syrien, hvor mindretalsrettigheder for alle mennesker er beskyttet."

Det samme blev forudsagt om Irak for over ti år siden, men i dag er godt over halvdelen af de kristne enten døde eller flygtet efter flere års konstante angreb på dem selv og deres kirker. Det skete, da den arabiske diktator Saddam Hussein var blevet væltet.

Libyen udgør et nyere fortilfælde. Siden de USA-støttede "oprørere" væltede Qaddafi, er kristne - herunder amerikanere - blevet tortureret og dræbt (nogle for at nægte at konvertere), deres kirker bombet og deres nonner truet.

Januar måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter sværhedsgrad:


Angreb på kristne kirker

Egypten: Kristne kirker blev alvorligt ramt i den første måned af 2014. Blandt andre hændelser angreb tilhængere af Det Muslimske Broderskab St. George Kirke i Ain Shams under nytårsgudstjenesten; en ung koptisk mand døde af et skudsår i hovedet. International Christian Concern meddeler, at tilhængere af Det Muslimske Broderskab, fredag den 3. januar, også angreb en evangelisk kirke i Gesr El Suez-området i Cairo, hvor de "kastede sten mod kirken og sang slogans mod kristne", som en lokal beboer udtrykte det. Rapporter viser, at "der ikke var sikkerhedsforanstaltninger omkring kirkebygningen og at angriberne handlede straffrit." Søndag den 5. januar opløste sikkerhedsstyrker i Suez en terrorcelle fra gruppen "Tilhængere af Jerusalem", som planlagde angreb på en nærliggende kirke under den ortodokse julefest den 7. januar. Og der er andre sager: En bombe blev fundet i badeværelset i Tre Helgens Kirke i byen Beni Suef, hvilken blev demonteret af politiet. Den 10. januar "anholdt (sikkerhedsstyrker) en skægget mand i besiddelse af fire håndgranater i en håndtaske, mens han opholdt sig ved siden af kirken To Helgener", ifølge en lokal kristen. (Et selvmordsangreb på den samme kirke ved indgangen til året 2011 resulterede i drabet på over 20 kristne kirkegængere). Den 24. januar fandt myndighederne sprængstoffer i en bil parkeret bag Al Malak Kirke, der skulle "springes i luften," fortalte kilder til International Christian Concern. Lørdag den 25. januar fandt sikkerhedsstyrker fra Ismailia Sikkerhedsdirektoratet 26 molotovcocktails i en pose ved siden af kirken St. Bishoy i Ismailia by. Vidner siger, at posens ejermand sad i en bil ved siden af kirken, og at "han flygtede, da han så betjentene". Og den 28. januar rapporterede Asia News: "En gruppe bevæbnede mænd angreb den koptisk-ortodokse Jomfru Maria Kirke i provinsen Giza. Politiet besvarede skyderiet og en betjent mistede livet, mens to andre blev såret."

Indonesien: I provinsen Aceh, hvor sharia-loven hersker, nægtes kristne, der udgør 1,2 procent af befolkningen, fortsat tilladelse til at bygge kirker. Ifølge Agenzia Fides: "Der er kun tre kirker i provinshovedstaden Banda Aceh (én katolsk og to protestantiske), og selv om den kristne befolkning i Aceh er stigende, har kravene til at få tilladelser samt radikale islamiske gruppers pres på de civile myndigheder, gjort det yderst vanskeligt for ikke-muslimer at bygge nye religiøse steder. Desuden fremmer den nuværende guvernør i provinsen, Zaini Abdullah, som blev valgt i 2012, et erklæret program for islamiseringen af samfundet.” En menneskerettighedsleder er rapporteret for at sige, at de love, der indføres i sharia-distrikter, begrænser mindretallenes frihed til at praktisere deres tro og strider imod den indonesiske forfatning.”

Malaysia: En uidentificeret voldsmand kastede to benzinbomber mod en helligdom foran Assumptionskirken. Kun den ene bombe antændtes og gjorde mindre skade på bygningen. Dette skete i forbindelse med vrede mod kristne, for at bruge ordet "Allah" om den bibelske Gud. "Men hændelsen," siger Sky News, "vakte minder om en bølge af sådanne angreb på religiøse steder - mest kirker - for fire år siden under en tidligere omgang stridigheder om denne sag i det muslimsk dominerede land (...). Konservative muslimer har øget presset i de seneste uger for at få malay-talende kristne til at stoppe brugen af ordet 'Allah'.”

Nigeria: På en fredag i det muslimsk dominerede nord, nedbrændte bevæbnede mænd, mistænkt for at være medlemmer af den islamiske organisation Boko Haram, en kirke og huset tilhørende et medlem af nationalforsamlingen. Adskilt herfra blev mindst 15 kristne dræbt af muslimske fulani-hyrder under flere angreb søndag morgen.

Sydsudan: Under sammenstød mellem oprørsgrupper og den nyligt dannede regering i Sydsudan, blev katolske og protestantiske kirker angrebet og præster tvunget til at flygte for deres liv. Opholdsstedet for en forsvunden biskop er stadig ukendt. Omkring 600.000 mennesker, mest kristne, er også flygtet fra deres hjem i områder, hvorfra der rapporteres om massenedslagtninger og igangværende angreb på kirker.

Zanzibar: Mere end 100 muslimer stormede en kirke efter en aftengudstjeneste og bankede den besøgende prædikant. Ifølge en kirke-ældste: "Disse brutale muslimer råbte og skreg og sagde: 'Vi er ude efter kirkens biskop for at slå ham ihjel - vi er trætte af eksistensen af denne kirke i nærheden af vores moské og den støj, de laver.'" Den islamiske hob flygtede, da politiet kom - men ikke uden først at have revet den besøgende prædikants frakke og skjorte i stykker og påført ham flere kvæstelser, der krævede behandling. Ifølge et andet medlem af kirken har "menigheden levet i frygt for deres liv (...). I øjeblikket kan vi ikke tilbede frit, fordi vi bliver truet. Muslimerne beskylder os for at lave en masse af støj, mens de selv laver en masse støj.”


Angreb på kristen frihed: Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Algeriet: Ali Touahir, en 52-årig muslimsk konvertit til kristendommen, betaler prisen for apostasi: Hans muslimske kone har forladt ham, taget deres syvårige datter med og fører nu sag i retten for at blive skilt. En af hans kones brødre har åbent truet med at dræbe ham. Ifølge retsdokumenterne skrev kones advokat: "Det er ikke muligt, at min klient [den muslimske hustru] stadig kan leve under samme tag som en mand, der fornægtede sin religion, da han blev apostat; og vi er ikke uvidende om den straf, der tilkommer en apostat under sharia [døden].”

Israel: Kristne blev advaret mod "at bagvaske" Allah. En stor plakat blev opsat i Nazaret med et billede af et israelsk stopskilt sammen med Koranen 4:171, som lyder: "I Skriftens folk! Gå ikke for vidt i jeres religion! Sig ikke andet end sandheden om Gud! Messias, Jesus, Marias søn er kun Guds udsending, Hans ord, som Han talte til Maria, og ånd af Ham. Så tro på Gud og Hans udsendinge, og sig ikke: 'Han er tre!' Hold inde! Det vil være bedst for jer. Gud er én Gud. Lovet være Han, højt hævet over at have en søn."

Kasakhstan: En domstol idømte to protestantiske kristne en bøde for besiddelse af kristne publikationer, der blev defineret som "ekstremistisk materiale." Ifølge et notat sendt til Agenzia Fides, hersker der i landet et "hårdt system af religiøs censur pålagt af staten". Tidligere, i oktober 2013, blev bibler og ikoner i en lille butik beslaglagt af politiet og ejeren sigtet for salg af religiøst materiale uden tilladelse fra staten. Ligeledes har en 67-årig kristen presbyteriansk præst været arresteret siden 17. maj 2013, anklaget for at distribuere "ekstremistisk materiale", dvs. brochurer om den kristne tro.

Libanon: Efter blasfemibeskyldninger gående ud på, at et årtier gammelt bibliotek, der ejedes af en kristen og kirkeleder, indeholdt "materiale, som mentes fornærmende for islam og Muhammed", blev bygningen stukket i brand; to tredjedele af dets 80.000 bøger og manuskripter blev ødelagt.

Malaysia: Kristne, der bruger ordet "Allah" under gudstjenesten, blev igen angrebet af muslimske grupper. Tilsvarende blev portrættet af en fader Andrew Lawrence, direktør for den katolske ugeavis, brændt, og trusler mod hans liv fortsætter. Msg. Murphy Pakiam, regionens ærkebiskop emeritus, bad i et brev myndighederne om at "træffe de nødvendige foranstaltninger for at forhindre yderligere provokerende trusler mod mindretal", og sluttede med ordene: "... lad os ikke glemme at bede for vore fjender, som har misforstået vores tro.”

Pakistan: Asia Bibi, en katolsk kristen hustru og mor, der har siddet på dødsgangen i over fire år uden rettergang for angiveligt at have bespottet islam og/eller dens profet Muhammed, sendte en meddelelse til pave Frans, hvori hun siger, at "kun Gud vil være i stand til at befri mig (...). Jeg håber også, at enhver kristen har kunnet fejre den netop overståede jul med glæde. Som mange andre fanger, fejrede også jeg Herrens fødsel i fængslet i Multan, her i Pakistan (...). Jeg ville have ønsket at være i Peterskirken i julen for at bede sammen med dig, men jeg overgiver mig til Guds plan for mig, og forhåbentlig vil jeg opnå det næste år.”


Dhimmitude og mord

Bangladesh: Ovidio Marandy, en ung kristen og bror til en katolsk præst, blev myrdet. Ifølge hans bror og familie: "Radikale muslimer ville straffe den unge mand, en velkendt skikkelse i det lokale katolske samfund, fordi han for nylig havde organiseret en demonstration i sin landsby mod islamistisk vold", og mere generelt talte for kristnes rettigheder i dette land med muslimsk flertal. Ifølge den lokale kristne præst: "Vi er chokerede over, hvad der er sket. Kristne har ret til at stemme. Hvorfor angriber islamister os? Vi ønsker fred.”

Egypten: Endnu et koptisk kristent barn blev kidnappet i Egypten. Trettenårige Cyril Rifat Fayiz blev bortført i Minya-distriktet af "ukendte personer", der senere ringede til barnets forældre og krævende en løsesum på 1 million egyptiske pund, svarende til mere end 750.000 kr., et helt ublu beløb for egyptiske landsbyboere.

Syrien: To armenske familier blev tvunget til at konvertere til islam i hænderne på gruppen Den Islamiske Stat i Irak og Levanten (ISIL), og én mand, Minas, en ung armenier, blev dræbt for at nægte. Ifølge iNews: "Minas og hans far blev holdt indespærret i ISIL's fængsel i 115 dage, ifølge en aktivist, og beskyldningen mod ham var, at han nægtede at underkaste sig [islam, dvs. konvertere]." Samme rapport nævner andre dræbte kristne armeniere heriblandt én, der efter sigende fik "sit hoved hugget af og anbragt i en kiksekasse". I en anden sag blev en kristen mand, Fadi, halshugget og hans krop stukket med hans eget krucifiks, hvilket havde afsløret ham som kristen for "oprørere", der havde standset hans bil.

Tyrkiet: Protester mod jule- og nytårsfestligheder blev beskrevet som "uden fortilfælde" af Al-Monitor. Kampagnen blev ledet af Anatolsk Ungdomsforbund (AYA), ungdomsafdelingen i det pro-islamiske Lykkens Parti. I ét tilfælde satte medlemmer plakater op i forskellige Istanbul-kvarterer, som viste en muslimsk mand, der slår julemanden, med sloganet: "Nej til nytårs- og julefestligheder." Gruppen uddelte også løbesedler med ordene: "Vi råber op om, at de nytårs- og julefester, der afholdes i vort land, er forkerte og udgør et slag mod vores muslimske identitet.” Den 26. december på Beyazit-pladsen i Istanbul, dolkede AYA en oppustelig julemand, mens de i kor råbte imod jule- og nytårsfestligheder. En kristen biskop udtrykte bekymring for, at julemandsparodien var "som en generalprøve" på angreb mod virkelige mennesker: "En håndfuld kristne er tilbage i dette land, og sådanne hændelser skaber naturligvis frygt (...). De brutale mord på missionærer fandt sted i kølvandet på lignende had-kampagner.”
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo