Muslimsk forfølgelse af kristne: November 2013
USA "valgte at forblive tavs"
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: November, 2013
Kilde: RaymondIbrahim.com, 12. februar 2014
Udgivet på myIslam.dk : 17. februar 2014

Den endemiske stigning i kristenforfølgelsen i Mellemøsten blev bemærket i november, da pave Frans erklærede: "Vi vil ikke affinde os med forestillingen om et Mellemøsten uden kristne", og understregede betydningen af "den universelle ret til at leve et værdigt liv og frit at praktisere sin egen tro", efter at han mødtes med patriarker fra Syrien, Iran og Irak, alle lande, hvor kristne minoriteter er under angreb.

På den anden side blev det gjort klart af den magt, der er bedst placeret til at gøre noget ved situationen for Mellemøstens kristne - nemlig den amerikanske Obama-administration - at den ikke vil gøre noget på trods af, at den havde god mulighed for det.

I november sagde hustruen til den amerikanske præst Saeed Abedini, der har været fængslet i Iran i over et år for at praktisere kristendom, at hun og hendes familie blev knust over at høre, at Obama-administrationen ikke forsøgte at sikre løsladelsen af hendes mand som led af den nyligt undertegnede aftale om Irans atomprogram.

"Samtalerne om Irans atomprogram blev af hans [Abedinis] familie og dem, der repræsenterer den, set som en af de hidtil mest lovende muligheder for at sikre hans løsladelse," siger Fox News. "Men Det Hvide Hus bekræftede i weekenden, at Abedinis situation ikke var på bordet under disse samtaler."

"Jeg tror ikke, vi har mere indflydelse," sagde Abedinis kone. "Vi er nu nødt til at overveje andre muligheder og få andre lande til at råbe op, fordi vores land, da vi kunne have brugt vores indflydelse, valgte at forblive tavs."

Resten af november måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter sværhedsgrad:


Islamiske angreb på kristne religiøse steder

Libanon: En uidentificeret angriber brandbombede modtagelsesområdet til den nyopførte kristne katedral, viet til byens skytshelgen Mar Zakhya. Trods det høje brag, der kunne høres på byens centrale torv, var der begrænset skade og der blev kun ødelagt byggemateriale, brugt ved opførelsen af katedralen. Selvom Libanon havde kristent flertal i midten af det 20. århundrede, er der i dag omkring 60% muslimer og 40% kristne.

Sudan: Politi og sikkerhedsstyrker brugte en lastbil og to firehjulstrækkere til at rive hegnet ned omkring Khartoums Bahri Evangeliske Kirke, hvorefter de brød ind i kirken og slog og anholdt de tilstedeværende kristne, mens muslimske tilskuere råbte "Allahu Akbar" ("Allah er større"). Regeringen, som har ødelagt eller overtaget kirkebygninger som gengældelse for løsrivelsen af det hovedsageligt kristne Sydsudan i juli 2011, menes at stå bag dette skridt under påskud af, at dele af kirkens ejendom i virkeligheden tilhører en muslimsk forretningsinvestor.

Syrien: Ni børn blev dræbt og 27 personer såret, efter at islamiske oprørere angreb og affyrede mortergranater mod St. Johannes af Damaskus Kristne Skole og skolebus. Og i den nordøstlige del af landet nær den tyrkiske grænse, i kølvandet på oprørernes invasion og besættelse af byen Qamishli, blev det afsløret, at de blandt andre grusomheder - såsom drab på og halshugning af kristne og deres præster - havde ødelagt alle kristne ikoner i den lokale kirke og stjålet kirkens mest skattede ejendom, et angiveligt to tusind år gammelt ikon af Kristi ansigt.

Tyrkiet: Det historisk ældste kristne sted for tilbedelse i Istanbul, det ældgamle kloster San Giovanni i Studion fra år 462, der i øjeblikket er klassificeret som et museum, skal nu til at bruges som moské. Dette er nummer tre i rækken af gamle kristne bygninger og kulturarvssteder, der indstilles til at blive omdannet til en moské. Tidligere blev det meddelt, at de gamle kirker Hagia Sophia (St. Sophia) i Trabzon og i Iznik også vil blive omdannet til moskeer.


Islamiske angreb på kristen frihed: Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Indien: T. J. Joseph, en kristen college-professor, blev til sidst frikendt for alle blasfemianklager, men han mangler stadig en arm. Tilbage i 2010 afhuggede en gruppe mænd hans højre hånd og en del af armen efter beskyldninger om, at nogle af hans eksamener indeholdt krænkende spørgsmål om islams profet Muhammed. Selv om han havde undskyldt efter sin lemlæstelse, blev han også fyret af sit College. Ifølge en kilde var de mest alvorlige aspekter ved denne episode "holdningen hos politiet, som registrerede klagen mod ham og anholdt ham, og hos uddannelsesinstitutionen, der suspenderede ham fra tjeneste. Heldigvis ophævede Mahatma Gandhi Universitetet, som Newman College er tilknyttet, skoleledelsens afgørelse og gav ham sit job tilbage."

Iran: Skæbnen for Hossein Saketi Aramsari, en kristen, der blandt venner kaldes "Stephen", var stadig ukendt. Irans hemmelige politi anholdt ham tilbage i juli 2013 på mistanke om, at han var engageret i "evangeliske aktiviteter". Ifølge kilder overførte myndighederne ham fra det ene fængsel til det andet, tilsyneladende for at øge presset på ham. Han har også været isolationsfængslet. Så i oktober, blev han "officielt sigtet for at evangelisere" af en dommer ved den lokale Revolutionære Domstol. Det menes, at han i øjeblikket holdes indespærret i det fængsel, som også huser Benham Irani, en anden kristen "samvittighedsfange", der bliver mishandlet og nægtet medicinsk behandling - også på anklagen om missionering. Som forklaring på denne stramning af kursen mod evangelisering, sagde Mohabat News: "Konvertering af unge og deres familier er blevet et stort problem for de iranske sikkerhedsmyndigheder og islamiske ledere."

En anden sag handler om en tidligere muslim og narkoman, Armin Davoodi, der to gange havde forsøgt at begå selvmord, før han konverterede til kristendommen på et rehabiliteringscenter - takket være en kvinde, der også havde været muslim og narkoman, inden hun blev kristen. Han blev, ifølge folk tæt på ham, på falsk grundlag kendt skyldig i at sælge stoffer i centret, alvorligt slået og idømt fængselsstraf, efter at myndighederne erfarede, at han selv var begyndt at missionere i rehabiliteringscentret. Politiet anholdt også midlertidigt Armin Davoodis forældre i deres hjem og konfiskerede hans personlige ejendele, heriblandt bibler, han plejede at tage med til rehabiliteringscentret. Slægtninge med stærke regeringsforbindelser var i stand til at få ham løsladt til gengæld for, at han gik ind på mange betingelser. Blandt disse var krav om, at han skriftligt erklærede, at kristne havde forledt ham ind i troen, og at han aldrig mere måtte gå i kirke eller tale med andre muslimer om evangeliet. Hvis han gjorde det, ville han blive henrettet af staten. Han gik ind på deres forslag og er siden flygtet.

Pakistan: Antallet af blasfemisager mod kristne har nået et alle tiders højdepunkt. Fire sådanne tilfælde blev rapporteret i november, hvilket ifølge aktivister er fire gange mere end det månedlige gennemsnit gennem de seneste to år. Aktivister og gejstlige understregede endvidere, at blasfemianklager i langt de fleste tilfælde bliver brugt som "hævn-redskaber" mod de kristne, som en sikker måde at få dem straffet på, for hvilke reelle eller indbildte forurettelser, de anklagende muslimer måtte have.

I en anden sag blev Younis Masih, en 35-årig kristen, der i 2005 var blevet fængslet og dømt til døden for blasfemi, endelig frigivet, efter at dommerne afgav den kendelse, at han ikke havde spottet islam. Han og hans familie lever fortsat i skjul, fordi nogle muslimer stadig forsøger at dræbe ham, trods hans frikendelse for blasfemi. Ifølge Younis: "Jeg har fire børn og jeg har intet job; ingen hjælper mig. Jeg lever med frygten for at blive dræbt." Og med hans advokats ord: "Kristne i Pakistan frygter trusler, angreb, vold, diskrimination og had. Blasfemiloven er et damoklessværd, der altid hænger over deres hoveder: Deres liv er ikke sikkert, selv ikke efter deres løsladelse fra fængsel."

Somalia: En muslimsk konvertit til kristendommen, der levede i Mogadishu, blev dræbt af islamiske revolvermænd under beskyldninger for at sprede troen. To mænd bevæbnet med pistoler skød Abdikhani Hassan, 35, syv gange, da han nærmede sig sit hjem efter lukketid i sit apotek. Han efterlader sig en kone, som er gravid, og fem børn i alderen fra 3 til 12. Han og hans kone konverterede til kristendommen tilbage i 2000. Før de dræbte ham, fortalte en af overfaldsmændene en nabo: "Vi har oplysninger om, at Hassan spreder forkert religion til vort folk, og vi er på udkig efter ham." Ifølge en kilde: "Mændene, der myrdede Abdikhani [Hassan], er mistænkt for at være fra Al Shabaab-militsen", den somaliske gren af al-Qaeda, som har lovet at rense landet for enhver kristen tilstedeværelse.

Tyrkiet: En kristen præst blev efter sigende arresteret og anklaget for at organisere menneskehandel og prostitution. Det kristne fællesskab Agape (eller "Broderkærlighedens") Kirke, hvor Orhan Picaklar, 42, er præst, insisterer på, at han er uskyldig og at "beskyldningerne er helt instrumentelle, da præsten var under overvågning, mistænkt for 'ulovlig missionsvirksomhed'". Senere blev kirken, hvor Agape-samfundet mødes, beskadiget af vandaler, selv om menigheden i 2005 fik formel status som "forening" (som med andre kristne samfund i Tyrkiet, giver regeringen ikke officiel anerkendelse som "kirke" til nye fællesskaber).


Dhimmitude

Den Centralafrikanske Republik: 450.000 kristne er flygtet fra deres hjem i dette land med 80% kristne siden den islamiske magtovertagelse i marts 2013. Dengang tog Seleka - en koalition af lokale og udenlandske arabisktalende islamiske militser - kontrollen over hovedstaden Bangui i et orgie af vold, blodsudgydelse og voldtægt rettet mod kristne. Som en analytiker udtrykte det: "Men Seleka voldtager, plyndrer og dræber ikke i flæng. Snarere angriber Seleka kristne og skåner muslimer, hvilket får traditionel samfundstillid til at fordampe og skaber en sekterisk krudttønde." Og de kristne, der udgør størstedelen af den afrikanske nation, slår faktisk fra sig, hvilket gør situationen meget ustabil. Den kristne biskop Albert Vanbuel udtalte: "Et oprør af religiøs ekstremisme med onde hensigter, karakteriseret ved vanhelligelse og planlagt ødelæggelse af religiøse bygninger, især katolske og protestantiske kirker", er nu ved magten.

Egypten: Tre måneder efter at det egyptiske militær befriede Delga fra Det Muslimske Broderskabs tilhængere og sympatisører - der tvang kristne til at betale jizya, eller skat, for retten til liv - fortsatte de med at terrorisere kristne i andre byer over hele Egypten. Især i regioner i Øvre Egypten, som f.eks. Minya, beslaglagde afpressere penge, jord og anden ejendom fra kristne ved hjælp af trusler om kidnapning, tortur og mord. Én kopter blev bundet af sine bortførere, mens de gentagne gange affyrede en automatriffel tæt ved hans øre. Ifølge Morning Star News: "Udover de følelsesmæssige skader, han led, blev hans trommehinder sprængt af chokbølgerne fra riflen og hans ansigt brændt af ilden fra mundingen. Kopteren tryglede sin familie om at skaffe løsesummen, og til sidst betalte de kidnapperne 50.000 egyptiske pund (ca. 40.000 kr.). Han vendte tilbage til sin familie, knust og indtil for nylig ude af stand til at tale om sine prøvelser." Ifølge grundlæggeren af Maspero Union, opfattes angreb på kristne med det formål at tage deres penge og ejendom "som en religiøs pligt". Lederen af en menneskerettighedsorganisation i Øvre Egypten sagde: "Denne sidste måned alene, havde vi ni tilfælde af kidnapning i Minya, og de betalte alle deres løsesum, som var på mellem 100.000 og 250.000 egyptiske pund [ca. 80.000 kr. og ca. 200.000 kr.] for hvert enkelt tilfælde." Og mens vi er ved Minya: Efter at en koptisk dreng blev beskyldt for at have et forhold til en muslimsk pige, "nedbrændte muslimer drengens fars hus og et tilstødende hus."

Nigeria: Efter at have kidnappet en kristen teenagepige ved navn Hajja, holdt medlemmer af terrororganisationen Boko Haram hende som slave, indtil de til sidst satte hende en kniv for struben og gav hende valget mellem at konvertere til islam eller dø. "Hvis jeg råbte, slog de mig. Hvis jeg talte, slog de mig. De fortalte mig, at jeg skulle blive muslim, men jeg nægtede igen og igen (...). De forberedte sig på at slagte mig, og en af dem bad mig om ikke at stritte imod, men lige før jeg skulle have halsen skåret over, gav jeg efter. De gav mig et slør på og fik mig til at læse fra Koranen." Ifølge Reuters: "Hun konverterede ceremonielt til islam, lavede mad for mændene, bar ammunition under et angreb på en politi-forpost og skulle til at giftes med en af oprørerne, inden det lykkedes hende at arrangere en dramatisk flugt. Hun siger, at hun ikke blev voldtaget." Den 19-årige fortalte Reuters om, hvordan hendes fangevogtere brugte hende til at lokke folk i fælder, og sagde videre: "De tog dem tilbage til en hule og bandt dem. De skar halsen over på dem én ad gangen. Jeg troede mit hjerte skulle springe ud af mit bryst, fordi jeg var lokkemaden." Blandt dem, der udførte slagtningen, var den muslimske hustru til en af lederne, den eneste anden kvinde i banden af jihad-terrorister.

I en anden sag blev en baptistisk gymnasierektor og nogle lærere slået til "plukfisk" og i "koma" i hænderne på "ukendte personer", der, blandt andre våben, brugte økser. Årsagen var, at skolen tidligere havde sendt en kvindelig elev hjem fordi hun bar slør, eller islamisk hijab, mens hun opholdt sig i skolens lokaler.

Endelig blev over 70 kristne dræbt af, hvad der blev beskrevet som "islamiske ekstremister": Boko Haram-terrorister dræbte 34 kristne i delstaten Borno, mens "muslimske hyrder" slagtede 37 kristne, sårede dusinvis og plyndrede og ødelagde deres hjem i koordinerede angreb på fire landsbyer i delstaten Plateau.

Pakistan: Et helt kristent samfund er blevet tvunget til at flygte fra et kvarter i Lyarni, kendt som "Slagtehuset", på grund af de endemiske drab, voldtægter af unge piger og tyverier samt narkohandel og afpresning. Før omkringboende muslimer begyndte deres indtrængen, var dette boligområde 90% kristent og 10% hindu, med fire kirker og tre templer. "Det er næsten tomt nu," oplyste en ældste fra en kristen familie. "Vi er alle adskilt nu. Vi vil ikke blive forenet igen." "Mange af familierne har forladt området siden 2008, efter at deres døtre blev kidnappet og voldtaget", hævdede en anden ældste fra samfundet. "Ingen ved, hvor de er blevet af". Han mindedes en episode, hvor en teenagepige, der dansede ved sin brors bryllup, blev kidnappet. "Hendes forældre, bror og pårørende græd og appellerede til kidnapperne, men de lyttede ikke," fortalte han. "Hun blev vanæret og efterladt uden for området den næste morgen. Denne familie blev aldrig set i byen igen."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. Derfor blev "Muslimsk forfølgelse af kristne" til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst - må det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo