Muslimsk forfølgelse af kristne: August 2013
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: August, 2013
Kilde: Gatestone Institute, 12. november 2013
Udgivet på myIslam.dk : 23. november 2013

"Efter at have sat ild til en franciskansk skole, paraderede islamister tre nonner i gaderne 'som krigsfanger', indtil en muslimsk kvinde gav dem ly." - Associated Press
Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner.

Angrebene på Egyptens koptiske kristne og deres kirker, der begyndte i juli, blev endnu mere brutale i midten af august, efter at sikkerhedsstyrker ryddede Broderskabets lejre, hvor folk blev tortureret, voldtaget og myrdet. Dette skete i hælene på den folkelige 30. juni-revolution, som så afsættelsen af præsident Morsi og fik Det Muslimske Broderskab til at gøre kopterne til syndebukke og tilskynde til vold mod dem. Blandt andet blev over 80 kristne kirker angrebet og ofte stukket i brand. (Klik her for at se en kort video med en af disse mange kirker, der blev sat ild til.)

Øvre Egypten, især Minya, som har et stort kristent mindretal, blev ramt særlig hårdt med mindst 20 angreb på kirker, kristne skoler og børnehjem. "Islamisterne," sagde en indbygger, "brændte og ødelagde alt. Deres mål var at slette alle spor efter kristen tilstedeværelse; selv børnehjemmene blev plyndret og ødelagt." Efter at have stormet Prins Tadros el-Shatbi Kirke, vendte Morsis tilhængerne deres opmærksomhed mod to hjem for udsatte børn beliggende nær sognekirken; her stjal de kirkens gaver, tøj og spil til børn, før de satte hele bygningen i en brand, der varede over fem timer.


Al-Anba Mousa Kirke i Minya, Egypten, efter at være blevet brændt af islamister. (Kilde: Billede fra Human Rights Watch-video)

Angrebene begrænsede sig ikke til døde genstande. Ifølge BBC var den 10-årige Jessi Boulus, et enebarn, på vej hjem fra sin Bibel-klasse i et arbejderkvarter i hovedstaden, da en pistolmand dræbte hende med et enkelt skud i brystet. Hendes mor Phoebe, som var helt knust, mener, at Jessi blev dræbt udelukkende fordi hun var kristen.

Angrebene på Egyptens kristne var så voldsomme, at de på et tidspunkt, da de begyndte at mangle mad, var bange for at forlade deres hjem af frygt for at blive dræbt af Det Muslimske Broderskab.

Mange kirker aflyste gudstjenester. Selv i Jomfru Maria-klosteret, som også blev stukket i brand, sagde en præst: "Vi holdt ikke bøn i klosteret i søndags, for første gang i 1600 år."

Selv om nogle i Vesten mener, at det kristne mindretal er nødt til at besvare ild med ild, "viste det sig at være en fatal fejl", da en 60-årig kopter forsøgte at gøre netop dette - at affyre en pistol i luften for at skræmme en invaderende islamisk hob væk. Som Sunday Times rapporterede: "De tog anstød af det faktum, at en kristen fyrede i luften imod dem; de stormede hans hjem og dræbte ham med skud, hvorefter de slæbte hans lig væk og hakkede det i småstykker."

Scener, der mindede om den oprindelige islamiske erobring af det syvende århundredes Egypten, blev udspillet igen: En evangelisk kirke i landsbyen Bedin blev ikke kun angrebet, men blev også omdannet til en moské. Tilsvarende, som rapporteret af AP: "Efter at have sat ild til en franciskansk skole, paraderede islamister tre nonner i gaderne 'som krigsfanger', indtil en muslimsk kvinde gav dem ly. To andre kvinder, der arbejder på skolen, blev seksuelt chikaneret og misbrugt, da de kæmpede sig vej gennem en hob."

I mellemtiden sympatiserede de vestlige mainstream-medier med Broderskabet, mens de ignorerede de koptiske ofre. Selv den koptiske kirke kritiserede de "vestlige mediers falske udsendelser" og opfordrede til en "objektiv" revision, af handlinger begået af disse "blodtørstige radikale organisationer (...). I stedet for at legitimere dem med global støtte og politisk dækning, mens de forsøger at skabe ravage og ødelæggelse i vores elskede land, burde medierne rapportere alle hændelser sandfærdigt og nøjagtigt."

En aktivist sagde om USA og EU, at de "næsten dagligt udsender erklæringer, der truer med at træffe yderligere foranstaltninger imod vores midlertidige regering og hær, og portrætterer Det Muslimske Broderskab som ofre, uden overhovedet at nævne Broderskabets ødelæggelse af over 80 kirker, såvel som klostre, børnehjem, forretninger og koptiske skoler".

Fader Rafic Greiche, hovedtalsmand for Den Katolske Kirke i Egypten, kritiserede præsident Obama for ikke at tale imod den værste voldsudøvelse mod egyptiske kristne i næsten 700 år: "Da Præsident Obama holdt en tale, berørte han blot let de brændende kirker i stedet for at sige til Det Muslimske Broderskab, at de er nogle terrorister og at de terroriserer Egypten. Han råbte ikke højt om dette, og skam få ham, hvis han er en kristen, at han ikke siger tingene højt og tydeligt."

Endnu mere sigende er det, at selv om menneskerettighedsaktivister og lovgivere længe har presset på for, at amerikansk hjælp til Egypten blev gjort betinget af en respekt for mindretallenes menneskerettigheder, som f.eks. kopternes, så undlod Obama-administrationen at medtage en sådan betingelse. Og som en direkte reaktion på afsættelsen af Egyptens præsident Mohammed Morsi og Det Muslimske Broderskab, reducerede administrationen den amerikanske hjælp til Egypten med flere hundrede millioner dollars.

Resten af augusts måneds samling af muslimsk forfølgelse af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter sværhedsgrad:


Angreb på kristne religiøse steder

Nigeria: En rapport viste, at 50 kristne kirker er blevet angrebet alene siden januar 2012 og at 366 mennesker blev dræbt under disse angreb. (Angreb på kirker er dog foregået i mere end et årti; hundreder, hvis ikke tusinder af kirker er blevet ødelagt). I august sårede en muslimsk hob med knive og jernstænger flere medlemmer af St. James Anglican Cathedral i Nasarawa, inklusive tre præster, fire ældste samt kormedlemmer. Ifølge en kilde, sendte en "muslimsk kvinde sine børn hen for at købe vand fra kirkens vandboring, hvorefter der opstod en misforståelse over omkring 5 naira [mindre end 5 øre]. Den muslimske kvinde gik derefter hen og hentede nogle af sine muslimske naboer, der stormede kirken og angreb dens medlemmer" samt beskadigede bibler og anden ejendom.

Syrien: Den antiokiske ortodokse Helgenerne Sergius og Bacchus Kirke, en af kun to kirker, der betjente mange kristne, blev revet ned efter at Den Frie Syriske Hær overtog regionen Thawrah. Ifølge en kristen flygtning: "De [FSH] rev korets gardiner, bibler og andre hellige bøger i stykker, og smadrede alle kors, stole og ikoner af Jesus og helgenerne. De stjal elektriske apparater som ventilatorer, lysekroner og lamper. De tog, hvad der var i kirken, og solgte det hele. Der er intet dér nu."

Tyrkiet: Efter at det kristne personale i Sankt Abraham klostret havde fortalt en gruppe muslimer, at besøgstiden var ovre, truede, forbandede og i sidste ende angreb muslimerne personalet og sagde: "Vi ejer dette land, adlyd os eller I vil fortryde." Ifølge et medlem af klosteret: "Klosteret blev angrebet to måneder før denne hændelse af unge [muslimske] kurdere fra byen Batman, men vi besluttede ikke at bringe det offentligt frem; denne gang mente vi, at det kunne være nok. Vi gav politiet optagelserne fra overvågningskameraet af det tidligere angreb, og nu er de væk og ingen blev straffet. De lovede os at sætte vagter op her, men vi kan ikke se nogen, og da de [politiet] kom i går, angreb de os med peberspray i stedet for angriberne. Alt dette kan bestemt ikke være blot tilfældigheder."


Apostasi, blasfemi og misssionsvirksomhed

Iran: Mohammad-Hadi Bordbar kendt som Mostafa, en iransk konvertit til kristendommen, blev idømt ti års fængsel under påskud af "forbrydelser mod statens sikkerhed". Retsdokumenter fortæller, at manden tilstod at "have forladt islam for at følge kristendommen (...) [og da han] betragtede evangelisering som sin pligt, uddelte han 12.000 lomme-evangelier." Ifølge Agenzia Fides: "Efter at have modtaget dåben havde Mostafa oprettet en 'huskirke', en forsamling til hjemme-gudstjeneste, med bønnemøder i hjemmet, hvilket betragtes som 'ulovligt'. Mostafa blev anholdt i Teheran den 27. december 2012 efter en politirazzia i hans hus. Sikkerhedsbetjentene tilbageholdt og afhørte i timevis alle de tilstedeværende ved mødet, omkring 50 iranske kristne. I hans hjem fandt politiet materiale og kristne publikationer, såsom film, bøger, cd'er og over 6.000 eksemplarer af Evangeliet. Mostafa var allerede blevet arresteret i 2009 for konvertering til kristendommen, fundet skyldig i apostasi og derefter løsladt mod kaution." Tilsvarende blev Ebrahim Firouzi, en anden ung konvertit fra islam til kristendommen, idømt et års fængsel efterfulgt af to år i eksil, efter at være blevet anklaget for at starte og lede en evangeliseringsgruppe, oprette en kristen hjemmeside, uddele bibler og kristen litteratur og have deltaget i huskirker. Dommeren beskrev sådanne aktiviteter som "propagandavirksomhed imod det islamiske regime" og sagde, at Ebrahim var "en anti-islamisk revolutionær agent i landet".

Uzbekistan: I Samarkand-regionen ransagede omkring 30 politifolk sammen med 60 andre tjenestemænd en kristen børnelejr og udsatte alle 22 børn for afhøring. Svingende med deres stave, indsamlede politiet erklæringer fra de ni voksne i lejren og fra alle børnene, herunder de yngste, og førte dem alle til politistationen for yderligere afhøring, før de lod dem gå. Tjenestemænd konfiskerede en række genstande, herunder kristen litteratur og eksemplarer af Det Nye Testamente på usbekisk. Dernæst ransagede politiet hjemmene af de fire voksne, der organiserede børnenes lejr, og konfiskerede mere kristen litteratur. Det forventes, at anklager vendt mod missionsvirksomhed, vil blive rejst mod de fire.


Slagtning af kristne

Den Centralafrikanske Republik: Alt mellem 15 og snesevis af kristne, heriblandt et 5 måneder gammelt spædbarn, blev slagtet og 14 kristne landsbyer tømt, efter at den islamiske gruppe Seleka, som tidligere tog magten i det afrikanske land, angreb deres landsbyer. Ifølge fader Gazzera, en lokal missionspræst fra Italien: "Det var frygteligt. Mange landsbyer er som spøgelsesbyer, fordi de er helt tomme. Vidner fortalte mig, at oprørerne havde smidt ligene af de dræbte i floden." Under en prædiken klagede præsten over, hvordan den islamiske overtagelse af landet skaber "ofre for den værste form for barbari", som "bliver tortureret og dræbt", mens "vore mødre og søstre bliver voldtaget."

Nigeria: En tidligere muslimsk terrorist berettede i detaljer om jihad-krigen mod kristne og om hvordan islamiske organisationer i landet, ikke bare Boko Haram, betragter slagtning af kristne som et af de højeste mål, muslimer kan stræbe efter. Han forklarede også: "Hvis vi spørger vort offer: 'Vil du blive muslim eller ikke' og vedkommende nægter, vil vi slagte ham som en ged..."

Somalia: Islamiske militante, der mistænkes for at være fra al-Shabaab, kidnappede og seksuelt misbrugte en 28-årig kristen hustru og mor, mens de kalde hende en "vantro". De skrev også en besked til hendes mand, der var flygtet med deres små børn: "Din kone har fortalt os alt om dit kristne engagement og snart vil vi komme efter dig."

Syrien: Islamiske oprørere dræbte Paolo Dall'Oglio, en italiensk jesuitterpræst, der tidligere var forsvundet i den østlige del af landet. Inden drabet havde præsten tjent i tre årtier i klosteret Sankt Moses af Abessinien. Aktivister siger, at han blev dræbt af den al-Qaeda-forbundne gruppe Den Islamiske Stat i Irak og Levanten. Dall'Oglios forsvinden følger efter bortførelserne af de hhv. græsk-ortodokse og syrisk-ortodokse ærkebiskopper i Aleppo; Paul Yazigi og Yohanna Ibrahim blev begge kidnappet efter at bevæbnede mænd havde standset deres bil og dræbt dens chauffør nær Kafr Dael, mens de gejstlige var på vej tilbage fra en humanitær nødhjælpsmission den 22. april. De menes begge at blive holdt fanget af tjetjenske jihadister. Udover fra religiøse ledere, er hundredvis af almindelige kristne blevet bortført og holdt fanget for løsepenge, en aktivitet, der i henhold til sharia er lovlig i forbindelse med jihad.


Dhimmitude

[Vantro som tålte, andenklasses borgere i den islamiske verden]

Indonesien: Under festlighederne, der markerer afslutningen af ramadanen, den islamiske måned med faste og bøn, kastede en uidentificeret person to molotovcocktails ind på området tilhørende Assisi Katolske Skole i det sydlige Jakarta, den samme skole, som den amerikanske præsident Barack Obama var elev på, før han flyttede til en anden facilitet i det centrale Jakarta. Ifølge politiets kilder, er de islamiske ekstremister, der er ansvarlige for bombningerne og angrebene på religiøse mindretal på Java, knyttet til de samme islamiske grupper, der halshuggede tre kristne piger på deres vej til skole i 2005.

Malaysia: Et tre-medlemmers panel i Appelretten gik enstemmigt ind for det foreslåede forbud mod, at kristne publikationer kunne bruge ordet "Allah". I 2009, da dette spørgsmål om kristnes brug af ordet "Allah" kom ud i offentligheden, blev der forøvet hærværk mod kirker, og folk, der støttede de kristnes brug af ordet "Allah", blev truet med døden. Det var også i 2009, at regeringen beslaglagde forsendelser af kristne bibler skrevet på det lokale sprog, fordi de indeholdt det arabiske ord for guddommen.

Pakistan: En kristen kvinde og hendes børn er under stort pres fra den muslimske familie til deres afdøde mand og far. De må konvertere til islam eller dø. Ifølge moderen, Martha Bibi: "Da jeg blev gift, begyndte de pårørende [til min mand] at udøve pres for, at jeg skulle konvertere [til islam]. Men min mand forsvarede mig og sagde, at 'min kone og mine børn skal være frie til at bekende deres tro'. Men efter hans død er hans brødre begyndt at terrorisere os. De har svoret at dræbe os, hvis vi ikke konverterer til islam." I en anden sag angreb omkring 30 bevæbnede muslimer en kristen koloni ved at åbne ild mod beboerne og kaste sten mod deres hjem og den lokale kirke. Kolonien, Shah Bagh, ligger tæt på Joseph-kolonien, hvor tidligere næsten 200 kristne hjem blev stukket i brand af hærgende muslimer. Angrebet blev fremkaldt, efter at en lokal kristen havde forsøgt at forhindre kabelnet-operatøren i at opkræve flere penge fra kristne for kabeladgang. Mange kristne blev såret, ofte med skudsår.

Sinai-halvøen (Egypten): På Sinai-halvøen, der nu er befolket af jihadister, er medlemmer af de muslimske beduinstammer begyndt at bortføre kristne og forlange ublu beløb for at frigive dem. Når deres ofte fattige familier er ude af stand til at betale for deres løsladelse, bliver de kristne tortureret til døde - herunder ved korsfæstelse. Shahar Shoham, direktør for Læger for Menneskerettigheder-Israel, fortalte CBN News: "Sinai-halvøen har altid været et sted for menneskesmugling, men siden for omkring to år siden, endda en smule mere, begyndte den også at være et sted for mennesketortur. De torturerer dem med forfærdelige metoder, som at hænge dem med hovedet nedad fra loftet, bruge elektriske stød eller brænde dem på kroppen."

Syrien: I forbindelse med de islamiske oprøreres overtagelse af kristne områder klagede en flygtning over, at "hvis kristne ønsker at vende tilbage, er de nødt til at blive muslimer, ellers vil de blive dræbt." Fordrevne kristne rapporterer yderligere, at deres ejendom er blevet stjålet, deres hjem konfiskeret og deres ejendele solgt på det sorte marked. En anden flygtning beklagede, de var løbet tør for steder at flygte til: "Alle vejene er fulde af oprørere. Det er virkelig farligt. Vi har mistet alt. Der er ikke noget for os derovre nu, intet at vende tilbage til. Vi har bare brug for hjælp til at komme ud herfra og bosætte os i et land, der er sikkert."
Om denne serie

Selv om ikke alle, og slet ikke de fleste, muslimer er involveret, er forfølgelsen af kristne i den islamiske verden på vej til at nå pandemiske proportioner. "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at opsamle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af forfølgelse, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne synes at undlade at fortælle om.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk.

Disse beretninger spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo