Muslimsk forfølgelse af kristne: Juli 2013
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: July, 2013
Kilde: Gatestone Institute, 19. september 2013
Udgivet på myIslam.dk : 26. september 2013

"Lærere, der giver vestlig uddannelse? Vi vil dræbe dem! Vi vil dræbe dem foran deres elever og fortælle eleverne, at de fremover skal studere Koranen." - Abubakar Shekau, leder af Boko Haram, som har slagtet kristne lærere og studerende, men som ikke er blevet erklæret en terrorgruppe.

Den 4. juli, dagen efter at det egyptiske militær befriede dets land fra Det Muslimske Broderskabs styre, blev kristne koptere straks gjort til syndebukke og angrebsmål. Alle islamistiske ledere - fra Broderskabets øverste leder Muhammad Badi, til den egyptiskfødte al-Qaeda-leder Ayman Zawahiri, til den sunni-muslimske top-gejstlige sheik Yusuf al-Qaradawi - gjorde sig umage med at fremhæve Egyptens koptere som særligt medvirkende ved afsættelsen af den tidligere islamistiske præsident Morsi, en påstand, der indvarslede en måneds drab på nationens kristne mindretal.

Blandt andre begivenheder i juli blev et hidtil uset antal kristne kirker angrebet, plyndret, skændet og afbrændt. Ifølge en egyptisk menneskerettighedsadvokat blev "82 kirker, hvoraf mange var fra det 5. århundrede, angrebet af Morsi-tilhængere på blot to dage". Al-Qaedas flag blev rejst over nogle kirker; andre kirker og koptiske hjem blev overmalet med anti-kristen graffiti. På grund af de ekstreme anti-kristne følelser, indstillede mange kirker deres gudstjenester indtil for nylig. Snesevis af koptiske hjem og forretninger blev også angrebet, plyndret og brændt.

I Sinai blev en ung koptisk præst skudt og dræbt foran sin kirke, mens liget af Magdy Lam'i Habib, en kopter, blev fundet halshugget og lemlæstet. Fire andre kristne blev slagtet af muslimer i provinsen Luxor. Hele byer og landsbyer er blevet tømt for koptere, herunder rydningen af mere end 100 kristne familier fra El Arish i det terror-befængte Sinai.

Den koptiske pave Tawadros II forlod for en tid den pavelige bopæl ved St. Markus Katedralen - der var blevet brutalt angrebet mens Morsi stadig var præsident - på grund af dødstrusler, og indstillede midlertidigt sine gudstjenester.

Resten af juli måneds samling af muslimske forfølgelser af kristne rundt om i verden omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er opført efter tema og land i alfabetisk orden og ikke efter alvor:


Angreb på kristen tilbedelse: Kirker og klostre

Guinea: Under et anfald af pøbel-vanvid blev kristne og deres kirker brutalt angrebet i dette land med muslimsk flertal; omkring 95 kristne blev dræbt og 130 såret. I Nzérékoré blev fem kirker samt præsters private hjem angrebet af muslimske horder. En præst fortalte om volden: "De to katolske og protestantiske kirker er blevet plyndret og brændt (...). Næsten ingen huse og butikker tilhørende kristne eller folk tilknyttet kristne er undsluppet angribernes raseri." Tilsvarende blev det katolske område, herunder nonnernes kvarter, plyndret før det blev stukket i brand. I Moribadou varede volden tre dage og mindst 10 kirker blev ødelagt.

Indonesien: Ifølge årsrapporten udgivet af IndonesianChristian.org, en protestantisk organisation, der overvåger landets kristne samfund, er presset mod de kristne samfund i Aceh "blevet utåleligt. Inden for et år - på påskud om ikke-eksisterende juridiske regler - er 17 hus-kirker blevet lukket, heriblandt katolske kapeller. Islamiseringen af provinsen fortsætter, nøjagtigt som lovet af guvernøren, Abdullah." Mængden af tvungne lukninger af gudshuse og truslerne mod protestantiske menigheder, siger teksten, "forøges usvækket (...). De lokale myndigheders optræden er en potentiel trussel mod den tolerante atmosfære, som vi ser blive forringet over tid." Bag denne voldsomme stigning står den nuværende guvernør i Aceh, Zaini Abdullah, der tidligere har tilbragt år i eksil i Sverige på grund af sine separatistiske aktiviteter. Under sin valgkampagne sagde den islamiske politiker ofte, at "han ikke ville tøve med at anvende de koraniske love i provinsen." Måneder efter hans sejr, er disse ord blevet til virkelighed.

Nigeria: Medlemmer eller tilhængere af den islamistiske organisation Boko Haram udløste fire bomber anbragt nær tre protestantiske kirker i Kano by og dræbte mindst 45 mennesker. Lokale kristne var samlet til bibelstudie i Kristi Frelse Pinsekirke, da den blev ramt af en eksplosion; 39 lig blev fundet i området. En anden bombe gik af mens kristne var forsamlet i St. Stefans Anglikanske Kirke, og en mislykket eksplosion, der ikke påvirkede bygningen, var tilsyneladende rettet mod Peniel Baptistkirke,

Den Palæstinensiske Myndighed: Nonner fra det græsk-ortodokse kloster i Betania sendte et brev til den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas, der opfordrede ham og andre PA-ledere til at reagere på optrapningen af angrebene mod den kristne bygning, herunder tyveri og plyndring af klosteret ejendom, knusning af glas og stenkast. "Nogen ønsker at jage os væk," skrev søster Ibraxia til Abbas, "men vi vil ikke flygte." Som en forøgelse af komplikationerne - noget, der i stigende grad sker for andre klostre, som f.eks. et kloster fra det 5. årh. i Tyrkiet - har en muslimsk familie ifølge lokale kilder "vilkårligt" gjort krav på klostrets jord.


Angreb på kristen frihed: Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Pakistan: Asia Bibi, en kristen mor, der har siddet på dødsgangen siden juni 2009 for angiveligt at have bespottet islams profet Muhammed, må vente yderligere to år, før appellen mod hendes blasfemi-dom bliver hørt. I november 2010 blev hun dømt til døden. Formanden for Human Liberation Commission i Pakistan har forsøgt at presse landets højesteretspræsident til at lade Asias appel blive hørt så hurtigt som muligt, men har ikke fået svar. I en anden sag blev et kristent par anholdt for angiveligt at have sendt blasfemiske tekstbeskeder til en muslimsk gejstlig i byen Gojra, hvor en ung kristen mand en uge tidligere var blevet idømt livsvarigt fængsel på samme anklage. Shafqat Masih, 43 og hans kone Shagufta, 40, der har fire børn i alderen 5 til 11, blev taget i forvaring på en klage fra den muslimske gejstlige Rana Muhammad Ejaz, der påstod, at han havde modtaget blasfemiske tekstbeskeder fra Masih. Politiet i Gojra registrerede sagen under paragraf 295-C i Pakistans vidt fordømte "blasfemilov" mod bagvaskelse af islams profet Muhammed. Domfældelse kan straffes med døden eller livsvarigt fængsel (i Pakistan for tiden 25 år).

Iran: Mostafa Bordbar, en muslimsk konvertit til kristendommen, der sammen med flere andre kristne blev arresteret i december 2012 mens de fejrede jul, blev stillet for retten ved Teherans Revolutionære Domstol. Han er en af flere kristne fanger, der i øjeblikket holdes indespærret for deres tro i Evin-fængslets afdeling 350. Ifølge Mohabat News registrerede retten anklagerne mod ham som "illegal forsamling og deltagelse i en hus-kirke." Hvis han findes skyldig, kan han blive idømt alt fra 2 til 10 års fængsel. I 2007 blev han arresteret for at konvertere til kristendommen og deltage i en hus-kirke. Hans forhørsleder anklagede ham dengang for "frafald", en anklage, han stadig er noteret for.

Sudan: Tilsyneladende som en reaktion på den kristne kirkes vitalitet, revsede Ammar Saleh, leder af Islamisk Center for Prædiken og Sammenlignende Studier, regeringen for ikke at gribe afgørende ind mod kristne, der handler "dristigt" og derved fører mange muslimer til frafald og omvendelse til kristendommen. Ifølge International Christian Concern (ICC) hævdede Saleh, "at enhver der tror, at der er vækst blandt Sudans islamiske troende, 'lever på Mars', og gjorde opmærksom på stigende missionsvirksomhed og udvandring af muslimer til kristendommen (...). Han erklærede også, at regeringens bestræbelser på at bremse kristendommens vækst var forskræmt i forhold til missionærernes indsats for at lede folk til Kristus." I mellemtiden, ifølge ICC, "bliver kirker tvunget til at lukke ned, udenlandske arbejdere bliver smidt ud af landet og kristne er på alle mulige måder under konstant pres fra regeringens og samfundets side. Dette sker i så høj grad, at den seneste stigning i forfølgelsen af kristne i Sudan flyttede landet fra at være rangeret som nr. 16 på Åbne Døres Verdensrangliste [World Watch List] for 2012 til at være nr. 12 i 2013."


Dhimmitude: Et klima af had og foragt

Irak: Liget af Salem Dawood Coca, en kristen, som blev kidnappet den 27. maj, blev fundet inde i den lastbil, han kørte, da han blev bortført. Ifølge Assyrian International News Agency [AINA]: "Lastbilen var ladet med eksplosiver og det menes, at man havde forsøgt at tvinge ham til at udføre et selvmordsbombeangreb, men at han havde nægtet. Kidnapperne havde kontaktet Cocas familie, men havde ikke krævet løsepenge og beskrev ham som en 'kristen vantro'." Coca efterlader sig kone og flere børn.

Kurdistan: En muslimsk ambulancechauffør nægtede at transportere liget af en kristen kvinde fra hospitalet til kirken; ifølge traditionel muslimsk teologi er det farligt at være i nærheden af en vantros lig, da torturen, der er forbeholdt dem, kunne spredes. Som Asia News udtrykker det: "Liget af den assyriske kvinde, der døde sidste søndag på Zarkari-hospitalet i Erbil, måtte bringes til byen Ankawa, men den muslimske ambulancechauffør nægtede at køre til kirken, fordi det er 'haram' [forbudt] i islam."

Nigeria: Et stigende antal kristne piger fra områder med muslimsk flertal, behersket af den islamistiske gruppe Boko Haram, bliver bortført, holdt fanget i muslimske lederes hjem og tvunget til at afsværge deres tro. Ifølge professor Daniel Babayi, sekretær for Nigerias Nordlige Kristne Forening, er problemet blevet alvorligt værre: "Kristne piger under 18 år bliver med magt bortført og tvunget til at undsige deres tro (...). De har været holdt skjult i emirers eller imamers huse. Når vi melder det til politiet, fortæller de dig, at de intet kan gøre. Politiet er blevet meget hjælpeløst. I nogle tilfælde er de en del af sammensværgelsen." Sidste år erklærede Boko Haram, at den ville begynde at gøre netop dette - kidnappe kristne kvinder - som et middel til "at slå de kristne med frygt for islams magt."

Pakistan: Farhad Masih, en 16-årig kristen dreng, blev arresteret og slået på anklagen om, at han havde forbindelse med en muslimsk pige, et forhold, der er forbudt i islam. En muslimsk hob forsøgte også at brænde og plyndre hans families hus. Lokale muslimske ledere stillede flere despotiske betingelser, herunder at drengen enten skulle konvertere til islam eller dø. Den samme type fjendtlighed fandt sted tidligere i april 2013, hvor tre kristne unge blev arresteret, tortureret og dræbt af pakistansk politi for angiveligt at have "kærlighedsaffærer" med muslimske piger.

Syrien: Ifølge AINA blev den "assyriske landsby Tel Hormizd angrebet lørdag den 27. juli ved omkring midnatstid. 50 arabiske muslimer på motorcykler kørte ind i landsbyen og startede et vildt skyderi. Ifølge indbyggerne skød muslimerne vilkårligt rundt og sårede to assyrere, hvoraf den ene stadig er på hospitalet." Desuden har al-Qaeda-forbundne oprørere bortført fr. Paolo Dall'Oglio, en fremtrædende italiensk jesuitter-præst - der ironisk nok skulle have været fortaler for en opstand mod Bashar al-Assad - mest sandsynligt for at kræve løsepenge eller halshugge ham.


Nigeriansk nedslagtning

I juli blev en række grusomheder begået under jihad [krig for islams sag] mod Nigerias kristne, heriblandt:

• Mindst 28 blev dræbt i en serie eksplosioner spredt over et kristent kvarter i den nordlige by Kano med muslimsk flertal. Angrebene skete om aftenen, mens folk var ude "for at nyde områdets natteliv." Samme kvarter havde tidligere været mål for Boko Haram, som er ansvarlig for drabet på mere end 2.000 mennesker. Selv om flere lande har erklæret gruppen for en terrororganisation, nægter den nuværende amerikanske regering at gøre det, selvom flere amerikanske politikere presser på for en sådan erklæring.

• Mindst 30 kristne mænd, kvinder og børn blev dræbt i tre landsbyer i delstaten Plateau den 27. juni af islamiske ekstremister, der mistænkes for at være fra lande uden for Nigeria; de overfaldt landsbyerne og massakrerede alle i syne. Først sagde en muslimsk talsmand for militærets Special Task Force, at de kristne indbyggere i Magama, Bolgong og Karkashi blev angrebet af muslimske Fulani-hyrder "tilsyneladende som gengældelse for kvægtyveri." Men senere sagde militæret, at mange af de skyldige end ikke var nigerianere. "Antallet af dræbte kristne kan være så højt som 70, da ligene af kristne, der blev dræbt mens de flygtede fra disse angrebne landsbyer, stadig ligger spredt omkring i bushen," sagde et vidne. "De muslimske angribere jagede deres kristne ofre på motorcykler og dræbte dem, mens de forsøgte at flygte. Der er hentet så mange døde ind fra bushen og vi tror, der stadig er flere at finde (...). Indtil videre har vi i disse landsbyer optalt mere end 100 huse, der er blevet brændt ned af hærgende muslimske Fulani-angribere."

• Ifølge Christian Today, har Boko Haram "gentagne gange angrebet kristne samfund og kirker og senest dræbt 40 på en kostskole i delstaten Yobe den 6. juli. En sovesal blev stukket i brand mens børnene sov; de, der forsøgte at flygte, blev skudt ned. En måned tidligere blev yderlige 16 elever skudt og dræbt under angreb på et gymnasium i Yobe og en anden skole i Borno. Tro mod til sit navn, "Boko Haram" eller "Vestlig Uddannelse er en Synd," har gruppen for nylig erklæret: "Lærere, der giver vestlig uddannelse? Vi vil dræbe dem! Vi vil dræbe dem foran deres elever og fortælle eleverne, at de fremover skal studere Koranen."

• Islamiske revolvermænd - som det er blevet mere og mere almindeligt - angreb den kristne landsby Dinu i den sydligere delstat Plateau og dræbte seks kristne på en tidlig søndag morgen før gudstjenesten. En måned tidligere havde muslimske Fulani-hyrder skudt og dræbt en anden kristen i en nærliggende landsby og ødelagt kirkerne i fire landsbyer.
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo