Muslimsk forfølgelse af kristne: Marts 2013
USA forsvarer kristenforfølgeres "menneskerettigheder"
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: March, 2013
Kilde: Gatestone Institute, 12. juni 2013
Udgivet på myIslam.dk : 30. juni 2013

Sverige ønsker at sende iranske kristne asylansøgere tilbage til Iran for at blive tortureret og muligvis henrettet for den forbrydelse at forlade islam. Også - den nigerianske regering gik for nylig i offensiven for at forsøge at inddæmme jihadisterne [fra Boko Haram], kun for at blive revset af den amerikanske udenrigsminister John Kerry, der sagde, at han var "bekymret over troværdige påstande om, at de nigerianske sikkerhedsstyrker begår grove menneskerettighedskrænkelser" mod jihad-massemorderne.

Den islamiske jihad mod kristne i Nigeria viser sig at være den mest barbariske. En ny rapport fastslår, at 70% af de kristne, dræbt rundt om i verden i 2012, blev dræbt i dette afrikanske land. Under én af de grusomheder, der blev begået i marts alene, blev mindst 41 mennesker dræbt i et selvmordsbombeangreb på en busstation i et overvejende kristent kvarter. Ifølge Nigerias Kristne Forbund var disse angreb "et signal om den planlagte udryddelse af kristne og kristendommen fra det nordlige Nigeria."

Ifølge pastor Jerome Ituah: "Ud af de 52 katolske kirker i Maiduguri bispedømmet, er 50 blevet ødelagt af [terrorgruppen] Boko Haram. Da to kristne brødre vendte hjem efter søndagsgudstjeneste, åbnede jihadister ild mod dem med maskingeværer og dræbte brødrene samt tre andre, og sårede mange flere kristne."

Yderligere 13 kristne fabriksarbejdere i Kano blev "grusomt" dræbt. Ifølge den lokale biskop: "Rapporter om angrebet, der nåede os, oplyste, at på denne skæbnesvangre lørdag omkring kl. 7 om aftenen, udførte muslimske troende deres bøn tæt på det pågældende område, beboet af kristne familier, da to taxaer standsede foran området, og passagererne, der alle skjulte deres våben, farede ind på komplekset og forlangte at få at vide, hvorfor beboerne ikke tog del i den muslimske bøn kl. 7. De reagerede ved at fortælle de indtrængende, at de var kristne og derfor ikke kunne være med i den muslimske forsamling. På det tidspunkt adskilte de mændene fra deres koner og børn og skød dem ned på stedet efter at have beordret kvinder og børn ind i deres hjem" for at blive gjort til slaver.

Biskoppen tilføjede, at "regeringen bør udvise større bekymring, hvilket den altid har gjort, når muslimer er blevet ramt; det har jeg ikke set, når det drejer sig om kristne - at 13 kristne er blevet dræbt i et direkte angreb og der intet høres fra regeringen, afspejler en selektiv retfærdighed, for vi er bevidste om kompensationen til muslimske familier i situationer af denne art".

Men den nigerianske regering gik faktisk for nylig i offensiven for at forsøge at inddæmme jihadisterne i det nordlige Nigeria - kun for, ifølge Reuters, at blive revset af Obama-administrationen i skikkelse af den amerikanske udenrigsminister John Kerry, der "i stærke vendinger sagde: 'Vi er (...) dybt bekymrede over troværdige påstande om, at de nigerianske sikkerhedsstyrker begår grove menneskerettighedskrænkelser ...'" mod jihad-massemorderne.

Resten af marts måneds samling af muslimske forfølgelser af kristne over hele verden - kategoriseret efter tema - omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er anført i alfabetisk orden efter land, ikke nødvendigvis sværhedsgrad:


Angreb på kirker

Egypten: Ifølge El Watan News blev tre kristne brødre skudt og dræbt i deres hjem med automatiske våben, et par uger før to af dem skulle have været gift. Ofrenes familie var tidligere blevet beskyldt for at forsøge at bygge en kirke på noget jord, de ejede, efter at de havde købt byggemateriale til at bygge et hus på denne jord. Rygterne om opbygningen af en kirke spredtes under fredagsprædikenen i moskeen, hvorefter 2.000 muslimer stormede jordstykket og forsøgte at ødelægge huset, en bil og en traktor, hvilket resulterede i mordet på de tre kristne brødre.

Indonesien: Myndighederne nedbrød en kirkebygning med bulldozer i Vestjava, mens muslimske tilskuere jublede og fordømte kristne som "vantro". Ifølge pastor Leonard Nababan "kriminaliserer (regeringen) vores religion." Menigheden havde samlet sig omkring kirken i et forsøg på at redde den; det sammen havde muslimer, som råbte: "De er vantro og de har bygget deres kirke uden tilladelse," "Slå kirken ned nu" og "Allahu Akbar" ["Allah er større"].

Irak: Ifølge Fox News var der mere end 300 kristne kirker i Irak før den amerikanske invasion. I dag, ti år efter at en jihad blev udløst mod de kristne og deres kirker, er der kun 57 kristne kirker tilbage i landet. Og "de kirker, der er tilbage, er hyppige mål for islamiske ekstremister, der har drevet næsten en million kristne ud af landet ..." En irakisk baseret menneskerettighedsorganisation sagde, at "de sidste 10 år har været de værste for de irakiske kristne, hvilket de har vidnet om ved den største exodus og migration i Iraks historie (...). Mere end to tredjedele [af de kristne] er udvandret". Et af de mest dramatiske tilfælde af kristenforfølgelse skete i slutningen af oktober 2010, hvor Al Qaeda-medlemmer belejrede Vor Frue af Forløsningen Kirke i Bagdad, dræbte 58 og sårede 78. Ifølge en AP-rapport, "strømmede Iraks katolske kristne til kirkerne for at fejre påskesøndag [i marts], bede, synge og glædes ved Kristi opstandelse bag høje sprængsikre mure og tætte sikkerhedsafspærringer ... [fremhævelse tilføjet]."

Libyen: En koptisk kristen kirke i Benghazi blev angrebet af bevæbnede muslimer. Jihadisterne gennembankede og barberede skæg og overskæg af fader Paul, kirkens præst, som et tegn på ydmygelse. De bankede også diakonen og ni kirkegængere. I mellemtiden i Egypten demonstrerede koptere foran den libyske ambassade i Cairo, fordi regeringen, ledet af Det Muslimske Broderskab, næsten intet havde gjort for at standse den systematiske mishandling af egyptiske statsborgere i Libyen, herunder mordet på én under tortur. Dette udløste endnu et angreb på Benghazi-kirken, som blev stukket i brand.

Pakistan: Som reaktion mod en kristen mand, anklaget for at bespotte islams profet, angreb tusinder af muslimer den kristne Joseph-koloni i Lahore. De brændte to kirker, den ene katolsk, den anden syvendedagsadventistisk, under en kollektiv afstraffelse af kristne, som det ofte sker i Pakistan.

Sudan: Ifølge Morning Star News fortsætter Khartoums jihad, som går ud på at "befri området for ikke-arabere og kristendom": Den evangeliske kirke i Nuba blev "reduceret (...) til aske" efter et luftbombardement. En anden bombekampagne dage senere i samme region med kristent flertal efterlod to døde og tolv sårede. "Disse bombardementer", sagde en kirkeleder, "er store kilder til frygt blandt folk i det sydlige Kordofan."

Tyrkiet: Studios-klosteret fra det 5. århundrede, viet til Johannes Døberen, er bestemt til at gå fra at være en gren af Hagia Sophia - kristendommens fornemste katedral, der blev omdannet til en moské efter den islamiske erobring og i øjeblikket er museum - til at være en aktiv moské. Mange tyrkiske muslimer fortsætter med at opfordre til, at Hagia Sophia selv igen skal blive moské.


Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Holland: En 43-årig iransk muslimsk konvertit til kristendommen blev fundet myrdet. Ifølge Farsi Christian News Network gik offeret i kirke den eftermiddag, han blev dræbt: "Den chokerende nyhed om dette meningsløse mord har bragt sorg over de lokale kristne, det iransk-kristne samfund og asylansøgere over hele landet." Kristne udgør en stor procentdel af de iranere, der søger asyl i Holland. (Islamisk sharia-lov opfordrer til drab på frafaldne; i den islamiske verden bliver konvertitter til kristendommen jævnligt ramt.)

Iran: Under en stor konference hævdede en shiitisk leder, at islam var under angreb af kristendommen i Iran: "Kristne pjecer og brochurer bliver sendt til folks døre gratis i mange områder (...). Kristendommen bliver forkyndt i mange butikker i den islamiske by Mashhad. Og kristne pjecer sendes til folks adresser uden restriktioner." Men en talsmand for Mohabat News sagde: "Den islamiske gejstlige gav selvfølgelig ikke nogen dokumentation for sin påstand. Det ser ud til, at deres eneste formål med at komme med og gentage disse påstande er at provokere sikkerhedsstyrkerne imod, og give mulighed for øget pres på iranske kristne konvertitter." [sic]

Kasakhstan: Vyacheslav Cherkasov, en kristen gadeevangelist, blev tilbageholdt for at tilbyde kristen litteratur til forbipasserende og idømt en bøde svarende til en månedsløn, anklaget for "at overtræde reglerne" om "import, udgivelse og distribution af religiøs litteratur", som trådte i kraft i 2011. Domstolen beordrede destruktion af hans samling af kristen litteratur (121 dele), heriblandt bibler og børnebibler, i den første af sådanne afgørelser, siden nationen opnåede uafhængighed fra Sovjetunionen i 1991. Det lokale Råd af Baptistkirker sagde i en offentliggjort kommentar: "Vi blev chokerede - dette er helligbrøde og ulovlighed."

Pakistan: Blasfemisagen mod Rimsha Masih, den 14-årige kristne pige, som tidligere blev anholdt for "blasfemi", da en muslimsk gejstlig falsk påstod, at hun havde brændt en Koran, er blevet genåbnet. En BosNewsLife-rapport fortæller: "En politi-efterforsker anmodede Højesteret i Islamabad om at genåbne sagen" mod den kristne pige, idet han sagde, at "han var blevet presset af regeringen til at droppe anklagerne mod hende efter et internationalt ramaskrig." Hun og hendes familie lever i øjeblikket i skjul. En domstol overvejer også en dødsdom mod den 47-årige Martha Bibi, en kristen og mor, på grund af påståede "nedsættende bemærkninger" om den muslimske profet Muhammed. I en anden sag blev kristen mand anholdt, efter en muslim anklagede ham for blasfemi. Men anholdelsen var ikke nok til at formilde den 3.000 mand store hob, der gik i gang med at straffe nationens kristne kollektivt - ved at brænde to kirker og omkring 200 kristne hjem, og stjæle de kristnes ejendom.

Somalia: Muslimske militante myrdede endnu en kristen, Ahmed Ali Jimale, 42, som blev dræbt af to mænd, da han stod uden for sit hus i nærheden af en politistation. Blandt andre anklager, blev manden beskyldt for apostasi - på basis af den udbredte antagelse, at alle somaliere er født muslimer - og for, i sin egenskab af lærer, "at indføre børnene i den fremmede kristne religion." Muslimske militante havde advaret ham om, at "vi vil komme efter dit hoved." En ven af den dræbte sagde: "Jimale var en god mand, der hjalp vores fællesskab. Hans enke er meget skræmt og bange og ved ikke, hvad der vil ske." Han efterlader sig fire børn i alderen 10, 8, 6 og 4.


Dhimmitude

[Almindelig mishandling og undertrykkelse af ikke-muslimer som "tålte" borgere]

Egypten: Efter fredagsbønnen i moskeen kastede muslimske uromagere i byen Kom Ombo brandbomber og sten mod politiet i et forsøg på at storme en kirke, hvor de hævdede, at en muslimsk kvinde, der konverterede til kristendommen, gemte sig. Volden begyndte, da en 36-årig muslimsk kvinde, som havde været forsvundet i fem dage, angiveligt var blevet set udenfor kirken sammen med en kristen veninde. I en anden sag nogle dage senere marcherede hundredvis af muslimer i byen al-Wasta i protest mod en anden ung muslimsk piges forsvinden, og beskyldte præsten i St. George Kirke for at have brugt "sort magi" til at lokke hende til kristendommen. De kastede sten mod kirken; koptiske butikker blev tvunget til at lukke; salafister truede med at kidnappe en kristen pige, hvis deres muslimske pige ikke vendte tilbage. Imidlertid havde avisen Watani allerede oplyst, at den muslimske pige havde sendt sin familie et åbent brev, lagt ud på internettet, hvori hun sagde, at hun løb væk, fordi hun blev seksuelt misbrugt af sine onkler, samt tvunget til at gifte sig med en mand, hun ikke ønskede, og at hun havde forladt Egypten og var gift med en muslimsk mand. Uden sammenhæng med denne sag rapporterede Fox News, at "islamiske høge stormede en moské i en forstad til Cairo, og gjorde den til et torturkammer for kristne, der havde demonstreret mod det herskende Muslimske Broderskab, i det seneste tilfælde af voldelig forfølgelse, som eksperter frygter, kun vil blive værre." Ifølge en rapport fra Voice of Russia, har "op mod 100.000 kristne (...) forladt Egypten siden Det Muslimske Broderskab kom til magten. Nogle af dem er kommet til Moskva."

Iran: Også ifølge Fox News oplyser en FN-rapport, at "Irans hårde regime har intensiveret dets voldelige overgreb mod kristne og andre religiøse mindretal, og tilmed fængslet ammende mødre for at praktisere deres tro ..." Marts-rapporten giver et "sjældent, detaljeret indblik i den chokerende behandling af kristne i Iran, hvor den amerikanske pastor Saeed Abedini afsoner en dom på otte års fængsel for hans påståede samarbejde med kristne." En FN-ekspert i menneskerettigheder i Iran siger: "Forfølgelsen af kristne er steget. Den synes at være rettet mod nyomvendte og dem, der driver huskirker (...) mere end 300 kristne er blevet arresteret siden juni 2010, ifølge rapporten." Senest er fem medlemmer af den religiøse gruppe, Irans Kirke blevet stillet for en dommer, "anklaget for at forstyrre den offentlige orden, evangelisere, undergrave den nationale sikkerhed og for internet-aktivitet imod systemet,"

Pakistan: Efter at 3.000 muslimer angreb en kristen landsby - hvor de afbrændte to kirker og omkring 200 hjem - straffede regeringen de kristne for at protestere. Ifølge Daily Times, er "kristne rundt om i landet opbragte over det tilbagevendende tema om blasfemi-beskyldning efterfulgt af angreb på og nedbrænding af deres sårbare samfund. De har afholdt protester over hele landet i en samordnet indsats for at give luft for deres harme over den seneste hændelse og for at vise solidaritet med ofrene (...). Lahore politi benyttede lejligheden til at banke de uskyldige kristne demonstranter. De skød tåregasgranater mod dem og slog dem med stokke. Men da det muslimske angreb fandt sted, stod de tilbagelænet og kiggede på, indtil byen var blevet jævnet med jorden (...). Muslimer i Jhelum by har truet med at nedbrænde kristne hjem som reaktion på protesterne. Nu lever samfundet i frygt for repressalier på grund af deres enkle handling med at fordømme vold og blasfemilovene i Pakistan."

Sverige: Charisma News skriver: "Kristne i Iran risikerer anholdelse, tortur og endog død. Men det synes ikke at betyde noget for de svenske immigrationsmyndigheder. Sverige ønsker at sende iranske kristne asylansøgere, der har forladt islam, tilbage til Iran, hvor de kan blive dræbt. Iran er et af de farligste steder i verden for kristne. Som frafaldne fra islam er de i alvorlig fare i dette land. Men deres ansøgning om asylstatus, der kan redde deres liv, er blevet afvist."

Syrien: Ifølge en katolsk leder er op til 30.000 kristne flygtet fra byen Aleppo, og to præster blevet bortført og holdt som gidsler for en løsesum på 15 millioner syriske pund hver. Kristne bliver jævnligt kidnappet og halshugget af jihad-oprørere. I en kort engelsksproget video fortalte fr. Fadi al-Hamzi om, hvordan hans onkel for nylig blev myrdet: "De dræbte ham, fordi han var kristen; de nægter at have kristne i Syrien (...). Jeg er ikke bange; min onkel døde, han er udødelig nu. Jeg kan blive som ham." Da han blev spurgt, om han var bekymret for, at kristne ville blive massakreret, hvis de amerikansk-støttede jihadister væltede regeringen, sagde præsten: "Ja, ja, det vil ske (...) de vil ikke have os her." De kristne levede i Syrien i 600 år, før islam erobrede landet.
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo