Muslimsk forfølgelse af kristne: Januar 2013
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: January, 2013
Kilde: Gatestone Institute, 27. marts 2013
Udgivet på myIslam.dk : 2. april 2013

Egypten: En domstol idømte en hel familie - Nadia Mohamed Ali og hendes syv børn - femten års fængsel for at konvertere til kristendommen.

Året 2013 begyndte med rapporter om, at uanset hvor kristne lever side om side med et stort antal muslimer, er de kristne under angreb. Som en rapport sagde: "Afrika, hvor kristendommen bredte sig hurtigst i det sidste århundrede, nu er den region, hvor undertrykkelsen af kristne breder sig hurtigst." Uanset om det er i Kenya, Nigeria, Mali, Somalia, Sudan eller Tanzania - angreb på kristne er lige så hyppige, som de er dramatiske.

Med hensyn til Mellemøsten, kristendommens vugge, så viser en ny undersøgelse fra Pew Forum, at " kun 0,6 procent af verdens 2,2 milliarder kristne nu lever i Mellemøsten og Nordafrika. Kristne udgør kun 4% af regionens indbyggere, et drastisk fald fra 20% for et århundrede siden, og er således den mindste regionale kristne minoritet i verden. Hele 93% af regionen er muslimsk og 1,6% er jødisk."

Hvordan kristendommen er blevet næsten udryddet i området, hvor den blev født, gøres klart i endnu en rapport om Mellemøstens største kristne mindretal, Egyptens kristne koptere. På grund af et "klima af frygt og usikkerhed," forlader kristne familier Egypten i stort tal. Sammen med regelmæssige angreb på kirker, er situationen nået til det punkt, hvor, ifølge en koptisk præst, "salafister møder kristne piger på gaden og beordrer dem at tildække deres hår. Nogle gange slår de dem, hvis de nægter." En anden menighedsleder sagde: "Med den nye [sharia-tunge] forfatning, de nye love, der forventes, samt flertallet i parlamentet, tror jeg ikke, vi kan blive behandlet på lige fod."

Andre steder får kristne ikke lov til at flygte. I det østlige Syrien, for eksempel, blev 25.000 kristne, herunder syrisk-ortodokse, syrisk-katolske, kaldæere og armeniere, forhindret i at flygte på grund af en række vejspærringer, oprettet af bevæbnede islamiske militsgrupper, der målrettet går efter kristne for at røve og kidnappe dem for løsepenge - hvorefter de ofte slagter deres ofre.

Januar måneds samling af muslimske forfølgelser af kristne over hele verden - kategoriseret efter tema - omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er anført i alfabetisk rækkefølge efter land, ikke alvor:


Angreb på kirker

Egypten: Som et minde om kirkebombningen i Alexandria nytårsaften 2011, der efterlod mere end 23 kristne døde, blev en bil pakket med sprængstoffer opdaget af en koptisk kirke, der fejrede jul [som er i januar], og blev neutraliseret før den kunne detonere. Da patruljer beslaglagde den sprængstof-pakkede bil, kørte en anden bil med maskerede mænd hurtigt væk. Et andet sted - i landsbyen Fanous - sang hundredvis af muslimer islamiske slogans mens de ødelagde en bygning for social tjeneste, der tilhører en koptisk kirke. Sikkerhedsstyrker ankom først efter at bygningen var blevet fuldstændig ødelagt. Ifølge AINA-rapporten, havde bygningen "alle nødvendige statslige tilladelser; den havde en reception på første sal og en børnehave på anden. Men muslimerne insisterede på, at den ville blive en kirke". Moskeer i de omliggende områder havde tidligere, gennem deres megafoner, opfordret muslimer at hjælpe deres muslimske brødre i Fanous, fordi kristne var ved at "bygge en kirke". Udenfor en anden kirke i Øvre Egypten lavede hundreder af andre muslimske demonstranter optøjer. På påstande om, at en kristen mand havde overfaldet en 6-årig pige seksuelt, kastede de sten mod bygningen. Fire butikker, ejet af koptere, blev sat i brand. Politiet undersøger anklagerne mod den handlende.

Nigeria: Ved indgangen til det nye år blev i alt 30 kristne slagtet under to separate angreb, udført af bevæbnede mænd i den nordlige del af landet med muslimsk flertal: Søndag den 30. december blev 15 mennesker dræbt, da bevæbnede jihadister stormede en kirke og åbnede ild mod kirkegængerne. Natten før brød muslimske terrorister ind i udvalgte hjem og slagtede 15 andre kristne, mens de lå og sov. "Ofrene blev alle udvalgt, fordi de var kristne, hvoraf nogle var flyttet ind i nabolaget fra andre dele af byen, der var blevet ramt af Boko Haram-angreb", sagde en nødhjælpsarbejder. I mellemtiden afslørede den nigerianske præsident, Jonathan, at Boko Haram har støtter selv i hans egen regering: "Sabotører i det offentlige, der forsvarer Boko Harams terrorisme - I elsker ikke denne nation," sagde han. "De af jer, der lækker hemmeligheder til Boko Haram, elsker ikke denne nation."

Pakistan: Juledag, "da kristne kirkegængere kom ud af forskellige kirker efter at have bedt julens bønner, blev de kristne kvinder, børn og mænd angrebet af mere end hundrede muslimske ekstremister, udrustet med automatiske rifler, pistoler og stokke", ifølge en rapport fra Pakistan Christian Post. Adskillige blev skudt eller pryglet ubønhørligt. Meget af dette synes at være blevet forværret af en fatwa, eller et islamisk edikt, der kom ud lige før jul, som sagde, at "julen ikke kan fejres af muslimer, fordi den er imod begrebet monoteisme i islam." På grund af det efterfølgende kaos, var de kristne "under belejring fra juledag og løb tør for fødevarer og mælk til børnene af frygt for yderligere angreb fra den muslimske hob (...). Nyheden om dette angreb på kristne juledag blev bevidst blokeret af medier og administration i hovedstaden Islamabad."

Rusland: Sikkerhedsstyrker i en provins i Nordkaukasus dræbte en søndag tre militante islamister, der var mistænkt for at planlægge angreb på gudstjenester under den russisk-ortodokse juleferie i januar. Sikkerhedsstyrkerne forsøgte at stoppe en varevogn i en provins med muslimsk flertal, men passagererne i bilen åbnede ild og blev dræbt under den efterfølgende kamp. Våben og ammunition blev bagefter opdaget i vognen, hvilket indikerer, at mændene kunne have været ved at planlægge angreb på kirker under de gudstjenester, der markerer den russisk-ortodokse jul. "Dødelige skududvekslinger mellem politi og formodede militante ved vejspærringer er almindelige i Ruslands nordlige Kaukasus, en række provinser, der er ramt af et islamistisk oprør med rod i to separatistiske krige i Tjetjenien," tilføjede rapporten.


Mord og mordplaner

Algeriet: Ifølge en lokal mand, der undslap et islamisk angreb i Sahara, fik personalet på et gasanlæg at vide af de islamiske revolvermænd, der tilfangetog hundreder af arbejdere på anlægget, at de ikke ville skade muslimer, men ville dræbe vestlige gidsler, hvilke de omtalte som "kristne og vantro": "Terroristerne fortalte os helt fra begyndelsen, at de ikke ville skade muslimer, men kun var interesseret i de kristne og vantro. 'Vi vil dræbe dem', sagde de."

Egypten: To skæggede mænd, tilsyneladende salafister - de muslimer, der stærkest forsøger at forme sig efter islams profets forbillede - knivstak en kristen kvinde i Alexandria i, hvad der synes at have været, en tilfældig voldshandling. De to mænd var kørende på en motorcykel, da de opsnappede Maria og, mens hun var på vej over gaden, dolkede hende i underlivet, hvilket medførte et alvorligt sår i hendes bughindemembran. Maria, en kopter, blev ført til hospitalet, hvor hun gennemgik en operation. Selv om hendes familie indgav en klage til politiet, nægtede politichefen, hvilket er sædvane, at gå ud og undersøge overfaldsstedet. En aktivist bekræftede, at dette ikke var det første angreb på koptiske kvinder i Alexandria; der var flere sådanne tilfælde rapporteret i januar, alle uden nogen reaktion fra myndighedernes side.

Irak: Nationens stadigt svindende kristne mindretal udsættes fortsat for grusomheder. En kristen medicinstuderende blev dræbt af en bilbombe dagen efter at liget af en 54-årig kvindelig kristen lærer blev fundet med halsen skåret over. Hun blev fundet i det samme område, hvor overfald tidligere er blevet begået mod medlemmer af byens kristne mindretal - nogle bortført og derefter myrdet.

Tyrkiet: Et mordplot mod en protestantisk præst blev forpurret, da politiet anholdt 14 mistænkte, hvoraf to havde været en del af hans menighed i mere end et år under foregivende af at være interesseret i kristendommen; én gik så vidt som til at blive døbt. "Disse mennesker havde infiltreret vores kirke og indsamlede oplysninger om mig, min familie og kirken og forberedte et angreb mod os," sagde præsten, en indfødt tyrker, der var konverteret til kristendommen. "To af dem kom i vores kirke i over et år og var ligesom en del af familien."

Desuden blev en 85-årig kristen armensk kvinde stukket ihjel i sin lejlighed. Et krucifiks var skåret i hendes nøgne lig. En anden ældre kristen armensk kvinde blev slået i hovedet og blev, efter at være faldet om på gulvet, sparket gentagne gange af en maskeret mand. Ifølge rapporten, "er angrebet det femte indenfor de seneste to måneder mod ældre armenske kvinder, hvoraf én har mistet et øje (...). Meningerne er fortsat delte om, hvorvidt disse er organiserede hadforbrydelser, rettet mod ikke-muslimer, eller blot tilfældige tyverier". Men ifølge Tyrkiets Human Rights Association, "blev angrebene udført med racistiske motiver," idet ofrene bevidst er udvalgt i deres egenskab af kristne armeniere.


Apostasi, blasfemi, missionsvirksomhed

Egypten: En domstol idømte en hel familie - Nadia Mohamed Ali og hendes syv børn - femten års fængsel for at konvertere til kristendommen. Syv andre personer blev idømt fem års fængsel, hovedsagelig for at fremme den formelle konversion af familien. Som født kristen, var Nadia konverteret til islam for at gifte sig med en muslimsk mand; da hun forsøgte at konvertere tilbage til kristendommen efter sin mands død, og få denne ændring formelt afspejlet i sit og sine børns identitetskort, skabte anmodningen mistanke blandt sikkerhedspersonalet, der arresterede familien. De femten års fængsel fulgte.

Iran: Saeed Abedini, en amerikansk-iransk kristen præst, blev arresteret og i en fingeret retssag idømt "otte års fængsel for at true den nationale sikkerhed i Iran gennem hans lederskab i kristne husmenigheder. Han skal afsone i Irans berygtede Evin-fængsel, der er kendt som et af de mest brutale." "Dette er en virkelig parodi - en hån mod retfærdigheden," sagde den amerikanske præsts advokat. "Helt fra begyndelsen har iranske myndigheder løjet om alle aspekter af denne sag, tilmed skabt rygter om hans forventede løsladelse. Iran har ikke blot krænket dets egne love, det har også trampet på de grundlæggende principper for menneskerettigheder." Det er ikke første gang, Teheran optræder på en sådan måde.

Malaysia: Trusler om at brænde bibler, skrevet på malay-sproget, er bare de seneste angreb på kristendommen i en muslimsk nation, der i den vestlige presse regelmæssigt udråbes som "moderat". Et notat, skrevet på malay, der fortalte, at en festival for bibelafbrænding snart ville finde sted, blev sendt til en kristen præst; det sluttede med en advarsel på engelsk: "Lad os give dem en lærestreg." Denne seneste trussel "har haft den ønskede effekt, at forøge de malaysiske kristnes fortvivlelse. For et par uger siden forbød sultanen i staten Selangor de kristne at bruge ordet 'Allah', på trods af al praksis og konvention i landet. Den arabiske betegnelse for Gud, anvendt i religiøse og kulturelle sammenhænge før islams fremkomst, er blevet brugt i bibler på malay og i litanier i mere end 400 år."


Dhimmitude

[Almindelig mishandling og undertrykkelse af ikke-muslimer som "tålte" borgere]

Egypten: En muslimsk prædikant, Hisham al-Ashri, sagde i fjernsynet i den bedste sendetid, at kvinder, der ikke bærer hijab [tørklæde] offentligt, beder om at bliver voldtaget. Hans diskussion de kristne, der i Egypten mest sandsynligt ikke bærer slør: "Jeg blev engang spurgt: Hvis jeg kom til magten, ville jeg så lade kristne kvinder fortsætte med at være utilslørede? Og jeg sagde: Hvis de ønsker at blive voldtaget på gaderne, så kan de." Han sagde videre: "For at Egypten kan blive fuldt islamisk, skal alkohol forbydes og alle kvinder tildækkes", en bemærkning, der demonstrativt ikke tager Egyptens store kristne mindretal i betragtning, hvis egne religiøse overbevisninger ikke kræver slør eller forbyder alkohol.

Indonesien: Efter at være blevet truet med lukning, indvilligede seks katolske skoler i landet, der har den største muslimske befolkning i verden, til sidst i at ansætte muslimske lærere og tilbyde islamiske lektioner til muslimske elever. Men muslimske offentlige skoler nægter sædvanligvis at tilbyde kristne lektioner til kristne elever og lærer islam til alle studerende. Som en indonesisk kommentator udtrykker det: "Hvis forordningen stadfæstes, vil islamiske skoler, som er mere eksklusive end katolske skoler, når det drejer sig om at acceptere studerende fra forskellige trosretninger, så også være forpligtet til at give buddhistiske, kristne eller hinduistiske lektioner til deres ikke-muslimske elever?" Indonesiens Ulemaråds afdeling på Østjava opfordrede andre regioner i provinsen til at udstede lignende dekreter, således at alle skoler, uanset om de er statsdrevne eller ledes af kristne stiftelser, giver islamiske lektioner til deres muslimske elever.

Pakistan: En magtfuld embedsmands muslimske assistent, der driver en prostitutionsring, bortførte en 15-årig kristen pige fra hendes hjem. Dernæst tvang han hende til at konvertere til islam og gifte sig med ham. Som lejer hos den kristne familie blev assistenten smidt ud efter at politiet havde afsløret hans prostitutionsring. Da han var væk, forsvandt pigen og assistenten ringede til hendes familie. Moderen fortæller: "Han hævdede også, at Asma var konverteret til islam og bad os om ikke at lede efter hende, da hun ikke ville vende hjem. Jeg kunne ikke tro mine ører, fordi Asma endnu ikke er fyldt 15 og Ghaji [den muslimske assistent] er tre gange ældre." "Jeg fortalte ham, at jeg ønskede at tale med Asma for en sidste gang, så han overlod telefonen til hende. 'Hvad har du gjort mit barn, mit barn?', spurgte jeg, mens Asma brast i gråd. [Asma sagde:] 'De vil ikke lade mig vende hjem, mor - gør noget.'" Politiet nægtede som sædvanlig at registrere en sådan sag, og fortalte de knuste forældre: "Ved I ikke, at Ghaji arbejder for Siraj Durrani [den statslige embedsmand]? Jeg vil foreslå, at I glemmer jeres datter og lader være med at skabe problemer for jeres andre børn."

Tanzania: Under en fredagsprædiken i en moské, opfordrede en gejstlig muslimer til "ikke at samarbejde med kristne, fordi de er vantro. Han hævdede, at muslimer ikke bør deltage i kristne højtider som jul, påske og andre fester, herunder dåb og konfirmation." Han opfordrede også muslimer til ikke at deltage i kristne begravelser, fordi vantro kristne skal begraves som hunde: "Lad mig fortælle dig - hvis du kom fra en kristen far eller mor, men var blevet assimileret [konverteret til islam], så anse dig selv for at være heldig. Men hvis en af dine forældre var afgået ved døden, burde du ikke give ham eller hende en egentlig begravelse, men bare lægge ham/hende i graven, som om du gjorde det med en død hund." Rapporten tilføjer yderligere: "Siden grundlæggelsen af Saad bin Mwazi-moskeen i Makorora [hvor ovennævnte prædiken blev holdt] for et halvt årti siden, har de fleste beboere i området, herunder kristne og muslimer, lyttet til had-prædikener fra moskeen."

Usbekistan: Politiet tilbageholdt 80 kirkeledere under en razzia mod et møde, der blev holdt for at uddanne folk til kristen tjeneste. Under forløbet fornærmede politiet de kristne og konfiskerede deres bibler og kristne bøger, hvilke senere blev destrueret efter en retskendelse. Ifølge rapporten: "Fire ledere blev sigtet for overtrædelser af landets strenge love om religiøs praksis, herunder overtrædelse af proceduren for afholdelse af religiøse møder, udøvelse af uautoriseret religiøs aktivitet og undervisning i religiøs tro uden tilladelse. De blev hver idømt en bøde på mere end en årsløn i Usbekistan og har appelleret kendelsen. Den 24. december beordrede en domstol, at biblerne, der blev konfiskeret under razziaen, skulle destrueres; dette til trods for, at Komitéen for Religiøse Anliggender i Usbekistan officielt anerkender Bibelen som en lovlig tekst."
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo