Muslimsk forfølgelse af kristne: November 2012
"Tilstedeværelsen af en kirke her vil fornærme os"
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: November, 2012
Kilde: Gatestone Institute, 1. februar 2013
Udgivet på myIslam.dk : 14. februar 2013

En kristen flygtning fra Eritrea, holdt som gidsel i tre måneder af beduinske menneskehandlere i Sinai, fik fem dage til at skaffe 25.000 dollars eller illegalt at få "organhøstet" sin nyre.

Rapporter om muslimers forfølgelse af kristne rundt om i verden i november måned, omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelse, der er anført efter form for forfølgelse og efter land - i alfabetisk rækkefølge og ikke nødvendigvis efter sværhedsgrad.


Angreb på kirker

Egypten: Efter bønnen fredag eftermiddag i det nordlige Cairo tog salafi-muslimer hen til en byggeplads, hvor et koptisk-ortodokst kirke-servicecenter var under opførelse. Her hængte de et skilt op, hvor der stod: "Masjed El Rahman," eller "Den Barmhjertiges Moské." De hævdede, at kirken ikke havde de nødvendige tilladelser til at eksistere, selvom de lokale embedsmænd bekræftede, at kirken havde dem. Salafisterne besatte byggepladsen i omkring 24 timer. En af dem skulle angiveligt have sagt: "Vi har en lille moské for enden af gaden og tilstedeværelsen af en kirke her vil fornærme os."

Indonesien: Myndighederne i Vestjava forseglede kirkebygningen tilhørende endnu en menighed fra Indonesiens Kristne Kirke (HKI), i hvilken der havde været holdt møder gennem 20 år, efter at fremtrædende muslimer havde overtalt beboerne til at trække deres underskrifter, der godkendte kirkens eksistens, tilbage.
Ifølge indonesisk lov - som en afspejling af sharia-loven, der kræver lokal muslimsk godkendelse af ikke-muslimske aktiviteter - kræves der 60 muslimske underskrifter for at kirken kan eksistere. Fordi mange muslimer trak deres underskrifter tilbage, forseglede politiet bygningen. "Mens andre kirker i Vestjava har stået overfor højlydte protester fra islamister, der ønsker at få dem lukket, skete sidste uges lukning stille og roligt på 10 minutter," sagde en kilde. Og desuden - en hob, der talte flere hundrede og var samlet under et islamisk banner, omringede to separate kirker og truede med at bruge magt for at forhindre menighederne i at opføre yderligere bygninger på deres område. Omkring 200 politi- og militærfolk holdt dem i skak.

Kenya: En eksplosion i en kirke inde i en politi-lejr i byen Garissa dræbte en politibetjent, der også fungerede som kirkens præst, og sårede mindst 13 andre mennesker. Den islamiske terrororganisation, al-Shabaab ("Ungdommen") menes at være ansvarlig. Deres seneste strategi består i at hyre "fattige unge med kristen baggrund", og bruge dem til at bombe Kenyas kirker. "Brugen af muslimer med kristen baggrund gør det vanskeligt at identificere og stoppe potentielle angribere, da de uden vanskeligheder kan blande sig med en kristen menighed," siger kirkeledere.

Nigeria: 25. november blev endnu en blodig søndag for kirkegængere i det muslimsk dominerede nordlige Nigeria: 11 mennesker blev dræbt, da den protestantiske kirke St. Andrew blev angrebet af to på hinanden følgende selvmordsbombninger: Kort efter messen kørte en selvmordsbomber en minibus, lastet med sprængstoffer, ind i kirken. Dernæst, efter at en gruppe soldater og civile havde samlet sig på stedet, detonerede en anden jihadist en bilbombe, der efterlod 11 døde og 30 sårede. De fleste af ofrene var medlemmer af kirkekoret. Adskilt herfra blev yderligere tre kristne overfaldet og dræbt, da de var på vej til messe.

Syrien: Adskillige kirker blev ramt af USA-støttede jihadister. En bombe eksploderede nær endnu en syrisk-ortodoks kirke i Aleppo. Ifølge Assyrian International News Agency: "Snesevis af mennesker blev såret og dræbt. Skøn sætter antallet af dræbte til mellem 20 og 80. Bomben beskadigede skolen Al Kalima ["Ordet"] og Det Syriske Franske Hospital, samt et plejehjem." Ligeledes blev den historiske Arabiske Evangeliske Kirke i Aleppo mineret med eksplosiver og sprængt i luften "af bevæbnede mænd, på grund af rent sekterisk had," ifølge dens præst, Ibrahim Nasir, der videre gav udtryk for "alle syriske borgeres bitterhed og sorg" over en handling, der har efterladt de kristne "utrøstelige": "I dag er dagen, hvor vi råber til Kristus om at sige: Min Gud, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør." Ligeledes eksploderede en bilbombe foran den ortodokse Bebudelsens Kirke i byen Raqqah i det nordøstlige Syrien, der dræbte to mennesker, sårede en kvinde og "spredte rædsel i befolkningen."

Tanzania: Ifølge en aktivist: "Hvad maj måned angår, er [omkring] 25 kirker og klostre blevet ødelagt. Denne ødelæggelse er for det meste begrænset til [det halv-autonome] Zanzibar, hvor befolkningen er 99 procent muslimsk og åbenlyst fjendtlig over for kristne." En af de seneste episoder drejede sig om en muslimsk dreng, der udfordrede en kristen dreng til at tisse på et eksemplar af Koranen og hævdede, at enhver der gjorde dette, ville blive forvandlet til et dyr. Efter at den kristne dreng havde taget udfordringen op, spredtes rygtet og muslimerne kom i oprør: "Den kristne dreng blev truet med halshugning og mindst fem kirker blev ødelagt", herunder Syvende Dages Kirken, Den Anglikanske Kirke og Kirken af Guds Forsamlinger. "Til dato er ingen anholdelser blevet foretaget i forbindelse med angreb på kirker i Zanzibar, hvilket har fået mange til at spørge, om den lokale regering billiger disse aktiviteter", bemærkede aktivisten.


Apostasi, blasfemi og missionsvirksomhed

Egypten: Den 28. november dømte en Cairo-domstol syv egyptiske kristne til døden in absentia for angiveligt at have deltaget i skabelsen af YouTube Muhammed-filmen, som udløste voldsomme protester i mange muslimske lande. "De syv anklagede blev dømt for at have fornærmet den islamiske religion ved at deltage i produktion og udbud af en film, der fornærmer islam og dens profet," sagde dommer Saif al-Nasr Soliman. Mange af de syv benægter enhver deltagelse og siger, at de er blevet gjort til syndebukke af andre grunde.

Iran: Britiske kristne lovgivere udtrykte bekymring over den "alvorlige og voksende forfølgelse og diskrimination" af iranske kristne og sagde, at snesevis af troende stadig tilbageholdes efter et indgreb mod kristne konvertitter i Iran. Storbritanniens tværpolitiske parlamentariske gruppe (APPG) sagde, at den britiske regering bør presse Iran "til at opretholde den grundlæggende ret til religiøs frihed for hele det iranske folk." De opfordrede også indtrængende til frigivelsen af kristne, herunder Pastor Farshid Fathi, der har været holdt indespærret i Teherans berygtede Evin-fængsel siden december 2010.

Maldiverne: Tjenestemænd ved Malé Ibrahim Nasir Internationale Lufthavn beslaglagde 11 bøger om kristendommen fra en bangladeshisk eksileret, Jathish Biswas, der kom til Maldiverne via Sri Lanka. Han blev anholdt, tilbragte 23 dage i fængsel og blev derefter udvist. Ifølge ham selv, "behandlede myndighederne mig, som om jeg ønskede at ødelægge deres nation ved at bringe i kristne bøger ind i landet. De klædte mig næsten nøgen for at se, om jeg havde andet på mig. Toldere og politifolk stillede mig spørgsmål efter spørgsmål og nægtede mig ordentlig føde." Senere blev også en amerikansk kristen arresteret og udvist for påstået forbindelse med Biswas.

Nigeria: Et rygte om, at en kristen mand havde "bespottet" islam, udløste massive optøjer i den nordlige nigerianske by Bichi. Fire mennesker blev dræbt og butikker blev plyndret. Optøjerne kom på den dag, hvor den besøgende leder af den anglikanske kirke igangsatte et initiativ til fremme af "religiøs tolerance i Nigeria." Ifølge en politi-embedsmand: "Der gik rygter om, at nogen bespottede Profeten [Muhammed], og der skete et sammenbrud af lov og orden."

Pakistan: En kristen præst, Karama Patras, blev anholdt, efter at en muslimsk hob havde angrebet hans hjem og beskyldt ham for at begå blasfemi, hvis højeste straf ifølge Pakistans straffelov er døden. Efter at han havde bedt bønner i et kristent hus, overhørte muslimske smuglyttere en diskussion om kødet, der slagtes under den islamiske festival, Eid al-Adha; hvad de hørte, fortalte de videre til andre lokale muslimer. Da præsten "nåede hjem, hørte han appellerer fra moskeers højttalere, hvor muslimske gejstlige opfordrede muslimer til at slutte sig sammen for at straffe [den] vantro præst og give ham en lærestreg for at forbyde denne fest i kristendommen." Muslimske imamer brølede fra minareternes højttalere, at "pastor Karma Patras er [en] bespotter og vantro, der havde gjort sig fortjent til at blive dræbt", hvilket fik hundreder af muslimer til at angribe hans hjem, hvor de "nådesløst slog og sparkede ham og ødelagde hans husgeråd", før politiet tog ham i forvaring. Han er siden blevet nægtet løsladelse mod kaution.

Somalia: Endnu en muslimsk konvertit til kristendommen, den 25-årige Farhan Haji Mose, blev overfaldet og henrettet af islamiske terrorister fra Al-Shabaab, "Ungdommen". Ifølge et af vidnerne havde en menneskemængde samlet sig på en fredag for at følge med i slagtningen af den kristne, der havde antaget den "fremmede religion, kristendommen". "Hans krop blev delt i to, dernæst transporteret væk, blot for at blive dumpet nær stranden ved Barawa by." Venner og familie turde ikke straks indsamle liget af frygt for, at de militante ville betragte dem som medskyldige og dræbe dem også. Ifølge rapporten har oprørere fra al-Shabaab dræbt snesevis af kristne konvertitter fra islam, siden de gik i gang med en kampagne for at fjerne kristendommen fra Somalia. Gruppen søger at påtvinge Somalia en endnu strengere version af sharia-loven end den, der håndhæves af den nuværende overgangsregering i Mogadishu - en overgangsregering, der, skønt den portrætteres som "moderat", også befaler dødsstraf for frafaldne.


Dhimmitude

[Almindelig mishandling og undertrykkelse af ikke-muslimer som "tålte" borgere]

Egypten: En 13-årig kristen pige, Maggie Milad Fazez, fik afklippet sit hår af en tilsløret muslimsk kvinde, mens hun kørte med undergrundsbanen. Da pigen steg ind i det overfyldte tog, kom hun uforvarende til at skubbe den tilslørede kvinde med ind, hvilket førte til en ordudveksling mellem dem. Den tilslørede kvinde sagde til Maggie, der havde langt hår: "Du ved ikke, hvad jeg vil gøre ved dig." Da skolepigen forlod toget, blev hun chokeret over at opdage sit afklippede hår liggende på sin jakkes krave. Hendes far sagde, at Maggie er holdt op med at spise og lider psykisk. Dette er anden gang på en uge, at en skolepige har fået håret klippet af. Den første var en pige i første klasse. En koptisk aktivist bad indenrigsministeren om at finde denne tilslørede kvinde, der klipper håret af elever og få hende stillet for retten. En anden - en tilsløret skolelærer i Luxor - bliver i øjeblikket retsforfulgt for i sidste måned at have klippet håret af to af sine elever, fordi de ikke bar det islamiske hijab-tørklæde.

Pakistan: I en katolsk kirke i bispedømmet Faisalabad i Punjab har ødelæggelsen, skabt ved at kaste sten på statuen af Jomfru Maria, "bragt rædsel, frygt, fortvivlelse og angst." Ifølge Fr. Mushtaq: "Gerningsmanden bag denne seneste voldshandling var en ung 26-årig lokal muslim."

Filippinerne: I det muslimsk dominerede Mindanao, blev en kristen studerende og hans muslimske kæreste skudt af to mordere på motorcykel. Den 21-årig mand døde; kvinden kom i en alvorlig tilstand. Motivet til angrebet er stadig ukendt, men politiet er ved at undersøge, om overfaldet havde forbindelse med ofrenes indbyrdes forhold. Som rapporten med rette bemærker, bliver "et forhold mellem en muslimsk kvinde og en kristen mand betragtet som 'haram' eller forbudt blandt mange muslimer."

Saudi-Arabien: Efter en saudisk kvindes konvertering til kristendommen og efterfølgende flugt ud af landet, har wahhabi-nationen indført et sporingssystem, der overvåger alle kvindelige saudieres bevægelser henover landets grænser. Ved hjælp af SMS-teknologi, advarer sporingssystemet en kvindes mandlig værge (far, ægtemand eller en anden mandlig slægtning) via tekstbeskeder, når hun forlader landet, også selv om de er på rejse sammen. Ifølge en saudisk forfatter viser dette seneste træk yderligere, hvordan kvinder bliver holdt i en "tilstand af slaveri" i kongeriget.

Sinai: En kristen flygtning fra Eritrea, holdt som gidsel i tre måneder af beduinske menneskehandlere, fik fem dage til at skaffe 25.000 dollars eller illegalt at få "organhøstet" sin nyre. Hans tilfælde fremhæver en fortsat mangel på beskyttelse og bistand til flygtninge og migranter, der rutinemæssigt bliver bortført og mishandlet af menneskehandlere på Sinai-halvøen. Philemon Semere, 22, flygtede fra Eritrea til Etiopien i 2010, hvor han sang i kirkekoret i flygtningelejren Adi Harish. Tidligt i 2012 rejste han til Sudan og forsøgte at nå til Israel, da han blev bortført af menneskesmuglere og ført til en af flere tortur- og afpresningsfaciliteter i Sinai. Han blev slået og mishandlet regelmæssigt, og på det tidspunkt sagde hans bortførere, at han måtte fremskaffe 33.000 dollars for sin løsladelse, eller miste en nyre. Selv om det ikke vides, hvad der blev af ham, tilføjer en nylig BBC-rapport: "Det er umuligt på så stor afstand at verificere Philemons tilfælde. Men Christian Solidarity Worldwide og andre ikke-statslige organisationer, der har studeret kidnapningshandelen, siger, at den bærer alle kendetegnene på det, der nu er en forfærdelig, men blomstrende forretning i Sinai-regionen. Overbevist om, at hans familie ikke har penge til at opfylde kidnappernes krav, er Philemon tydeligt ved at blive desperat, efterhånden som kidnappernes deadline nærmer sig: 'Hjælp mig. Hjælp mig Mike. Jeg har ikke penge nok, de vil dræbe mig. Hjælp mig.'"

Syrien: Mindst yderligere tre kristne er blevet kidnappet i forbindelse med den amerikansk-støttede jihad mod Assad. To af ofrene var unge mænd; kidnapperne krævede 100,000 dollars i løsepenge for hver. Det tredje offer er en 17-årig pige, der blev bortført fra gaden af fire mænd, efter at de havde overfaldet hendes 16-årige bror, slået ham bevidstløs og kørt afsted med hende. "Vold mod assyrere", fortæller rapporten, "er steget skarpt i de seneste 12 måneder; meget af den begås af oprørsmilitsen, især af jihad-elementer blandt oprørerne."
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo