Muslimsk forfølgelse af kristne: April 2012
"Politiet er også involveret i dette."
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: April, 2012
Kilde: Gatestone Institute
Udgivet på myIslam.dk : 27. maj 2012

"500 muslimer var samlet og så til i morskab mens ekstremisterne i ca. 90 minutter jagtede og chikanerede de kristne, i et forsøg på at myrde dem alle."

Da påsken, en af de største kristne helligdage, kommer i april, har forfølgelsen af kristne i muslimske nationer - fra ren og skær vold til undertrykkende love - været voldsom: I Nigeria, hvor jihadister har udtrykt deres ønske om at udslette alle spor af kristendommen, blev en kirke bombet påskesøndag og omkring 50 kirkegængere blev dræbt; i Tyrkiet blev en præst banket af muslimer umiddelbart efter påskegudstjenesten og truet med døden, med mindre han konverterede til islam; og i Iran, kunne man påskesøndag se 12 kristne stå anklaget for at være "frafaldne."

Forfølgelsen af kristne er kommet til områder, der normalt ikke forbindes med dette fænomen. Som i Nigeria, går muslimske militante nu også amok i Timbuktu, Mali - hvor de har halshugget en kristen leder og truet andre kristne med en lignende behandling. Sharialov er blevet pålagt, kirker bliver ødelagt og kristne flygter fra Timbuktu i stort antal.

April måneds samling af muslimske forfølgelser af kristne over hele verden - kategoriseret efter tema - omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er anført i alfabetisk rækkefølge efter land, ikke alvor:


Angreb på kirker

Aserbajdsjan: En kirke i denne nation med muslimsk flertal er blevet det første religiøse samfund, der er blevet likvideret af en domstol, siden landets barske nye 'religionslov', der kræver, at alle tidligere registrerede religiøse institutioner skal gen-registeres, trådte i kraft i 2009. Den protestantiske Greater Grace-kirke i hovedstaden Baku, "blev frataget sin registrering ved en 15-minutters høring den 25. april. Afgørelsen, der blev truffet i fravær af kirkelige repræsentanter, gør enhver kirkelig aktivitet ulovlig og strafbar."

Indonesien: Bevæbnede mænd åbnede ild mod GKI Yasmin-kirken og i det seneste angreb forårsagede stor skade på bygningen, der, som reaktion på muslimske krav, har været ulovligt afspærret af myndighederne siden 2008. En anden protestantisk kirke, der også var ulovligt afspærret af myndighederne på trods af, at den opfyldte alle krav til en tilladelse, blev genstand for en voldsom modreaktion fra muslimer, da dens medlemmer forsøgte at holde gudstjeneste på gaden foran deres aflukkede kirkebygning. Muslimske borgere kom med dødstrusler, spillede høj musik og kørte en motorcykel tværs gennem menigheden. En talsmand for kirken sagde: "Vi er hele tiden nødt til at skifte sted, fordi vores eksistens synes at være uønsket, og vi er nødt til at skjule os, så vi ikke bliver truet af intolerante grupper (...). Vi havde håbet på hjælp fra politiet, men efter mange angreb på menighedens medlemmer kan vi se, at politiet også er involveret i dette."

Kenya: To separate granatangreb på kirker har fundet sted: 1) Muslimer kastede granater ind i en kristen friluftskirke, dræbte en kvinde og en dreng og sårede omkring 50 andre kristne: Muslimer havde holdt et møde i nærheden af forsamlingen og kristne kunne høre deres prædikanter rase mod kristendommen kort før angrebet fandt sted. 2) I en separat hændelse, kastede en muslimsk mand, der foregav at være kirkegænger, tre granater under gudstjenesten, dræbte en 27-årig universitetsstuderende og sårede 16. Terroristen, der ifølge øjenvidner syntes at være af somalisk oprindelse, "virkede utilpas og kiggede hele tiden ned. Han kastede tre håndgranater og kun én eksploderede. Han stak af og affyrede tre skud i luften."

Nigeria: Et tidligt morgenangreb på en kristen gudstjeneste efterlod mindst 16 mennesker døde: Bevæbnede jihadister på motorcykler stormede Bayeros Universitet i byen Kano søndag formiddag under en katolsk messe, der blev afholdt i skolens teatersal. De kastede improviserede eksplosive anordninger og åbnede ild mens folk flygtede. "Angrebet følger en række voldelige episoder mod kristne i det overvejende muslimske nord."

Sudan: En kristen lejr i Khartoum blev stormet af en skare muslimer "bevæbnet med køller, jernstænger, en bulldozer og ild", dagen efter at en muslimsk leder havde opfordret muslimer til at ødelægge "de vantros kirke." Mens de råbte "Allahu Akbar!" ["Allah er større!"], og "Ikke mere kristendom fra i dag, ikke mere kirke fra i dag!" stormede jihadisterne bibelskolens boghandel, brændte bibler og truede med at dræbe enhver, der forsøgte modstand. "Hvad der skete, kunne man ikke forestille sig, det var forfærdeligt," sagde et øjenvidne. "De brændte alle skolens møbler og kirkens ligeså." Og som sædvanlig: "Politiet i lejren holdt sig tilbage og gjorde intet for at forhindre pøbelen i at vandalisere stedet."

Tunesien: Medlemmer af den kristne ortodokse kirke i Tunis, en af meget få kirker i landet, bliver "mishandlet" og modtager "truende beskeder." Kirkens medlemmer "lever i en tilstand af rædsel" i så høj grad, at den russiske ambassadør i Tunis har rettet en særlig anmodning til landets indenrigsministerium om at "beskytte kirken." Krænkelserne er nået til det punkt, hvor "salafister dækkede kirkens kors med skraldeposer og fortalte kirkens medlemmer, at de ikke ønskede at se synet af korset noget sted i den islamiske stat, Tunesien." Ved en anden lejlighed kom en muslim farende ind i en kirke for at aflevere et brev fra et islamistisk parti, der inviterede ærkepræsten til at konvertere til islam eller tage kirkens kors ned og betale jizya, den islamiske underkastelses-skat.


Apostasi og blasfemi: Død og fængsel

Algeriet: En kristen blev idømt fem års fængsel for "ryste muslimers tro". Han havde diskuteret sin tro med en muslimsk mand på en fødevareplads, da muslimen blev vred og beskyldte den kristne for at "fornærme Muhammed." Politiet anholdt manden og fandt en stor mængde kristent materiale i hans lejlighed. Dommeren gav ham den maksimale straf på fem års fængsel, selv om anklageren havde anbefalet en lavere straf.

Bangladesh: En tidligere muslimsk bønneleder, der konverterede til kristendommen, blev "budt velkommen med trusler og vold." Medlemmer af hans muslimske samfund "slog ham næsten ihjel," hvilket gjorde, at han måtte indlægges i næsten to måneder: "De samme muslimer, der fulgte ham og agtede ham højt, da han var deres imam, kan nu ikke acceptere hans nye status."

Egypten: To tilfælde af domfældelse for "blasfemi" har fundet sted: 1) En ungdoms-domstol idømte en koptisk kristen teenager tre års fængsel for angiveligt at "fornærme islam", på påstande om, at han havde lagt lidet flatterende tegninger af Muhammed ud på Facebook. Da hændelsen kom for dagens lys, gjorde muslimer oprør, brandbombede hans hjem og mindst fem andre kristen-ejede boliger. 2) En anden dommer stadfæstede en dom på seks års fængsel for en kristen, der var dømt for "blasfemi": Efter at en muslim havde fortalt den 49-årige kristne domfældte, at Jesus havde ulovlig sex med mindst ti kvinder, svarede den kristne igen "ved at anføre, at Muhammed, grundlæggeren af den islamiske religion, havde mere end fire koner - en opfattelse, der er almindelig blandt islamiske lærde." Derefter anholdt politiet ham, og i en 10-minutters fingeret retssag uden en tilstedeværende forsvarsadvokat, dømte dommeren ham til seks års fængsel for at "fornærme profeten."

Iran: En kristen konvertit fra islam er blevet idømt seks års fængsel. Efter at være blevet arresteret i december 2010 som led i en større aktion mod landets husmenighedsbevægelse, "har den gifte far til to siden været indespærret i det berygtede Evin-fængsel, hvor han har tilbragt flere måneder i isolation," og sandsynligvis været tirret til at vende tilbage til islam. Han er anklaget for at "undergrave regimets sikkerhed, gennem kontakt med udenlandske organisationer og religiøs propaganda." Kort sagt, ifølge iranske kristne: "Hans 'forbrydelse' var at praktisere sin kristne tro."

Pakistan: To anklager for "blasfemi" er sket: 1) En kristen mand blev anholdt og anklaget for "blasfemi", fordi han havde reddet sin 8-årige nevø fra at få bank af muslimske drenge, der forsøgte at tvinge drengen til at konvertere til islam. "Da han fik øje på angrebet fra afstand, råbte Masih [manden] op og styrtede hen til scenen, reddede sin nevø og tog derefter på arbejde som maler. Kort efter hændelsen belejrede en muslimsk hob på omkring 55 mennesker, anført af landsbyens bønneleder, Masihs hus", og insisterede på, at "gudsbespotteren" skulle udleveres til dem. Efter at være blevet truet og chikaneret af muslimske indsatte og fængselspersonalet, blev han til sidst løsladt fra fængslet. 2) En mor til et nyfødt barn er blevet holdt ulovligt fængslet i over en måned: Myndighederne har undladt at indlevere en liste - inden for den obligatoriske 14-dages frist - over sigtelserne mod den 26-årige kristne kvinde, som er anklaget for "blasfemi" mod islams profet. Kvinden blev anholdt efter at naboer beskyldte hende for at "komme med bemærkninger mod Muhammed."

Filippinerne: To præster blev slagtet af muslimske angribere: 1) En tidligere muslim, der blev kristen præst, blev myrdet foran sin kone i sit hjem: "Min mand vaklede ind i vores soveværelse og jeg blev chokeret, fordi han var oversmurt af blod," husker hun. "Jeg bragte ham til hospitalet med det samme. Han blev opereret for otte skudsår, men overlevede ikke." Filippinerne er en overvejende kristen nation, men i den sydlige del af landet "forsøger muslimske fundamentalister at opbygge en islamisk stat. Kristne dér står over for forfølgelser og selv døden (...). I år er mindst fire husmenigheder lukket ned efter at deres præster og ledende lægfolk var blevet dræbt af muslimske ekstremister." 2) En anden præst blev skudt i hovedet fem gange - dræbt af to ukendte bevæbnede mænd for øjnene af sin teenagedatter.


Dhimmitude

[Almindelig mishandling, fornedrelse og undertrykkelse af ikke-muslimer som "tålte" borgere]

Egypten: Et nyligt "forsoningsmøde" mellem medlemmer af en sværd-svingende muslimsk pøbel, der tidligere hærgede en kristen skole, viste sig at være "intet mindre end et forsøg på legaliseret afpresning." Til gengæld for fred, blev der under møderne stillet krav fra pøbelen, der stormede skolen sidste måned uden provokation - hvor de holdt to nonner som gidsler i flere timer - at skolen overleverede jord, der omfattede det pensionat, de angreb. "Menneskerettighedsgrupper og koptiske rettighedsaktivister siger, at møderne blot er en måde at presse magtesløse grupper og folk på, så de giver afkald på de få rettigheder, de har." Ligeledes har de dommere, som blev udpeget til at undersøge Maspero-massakren, der kostede 27 kristne livet og sårede 329, lukket sagen på grund af "manglende identifikation af de skyldige." Som en kristen advokat udtrykker det: "Vi har hele tiden sagt, at den [undersøgelsen] bare var et show og dette er resultatet, vi fik."

Indien: Muslimer stormede og terroriserede et hjem, hvor et kristent bønnemøde blev holdt, og slog de kristne, herunder en 65-årig enke. Muslimerne "kaldte dem hedninge, mens de sparkede, slog og skubbede de kristne (...). De kristne løb for deres liv i alle retninger, herunder børnene, der græd af frygt", da en muslim, "svingende en segl, jagede mange af dem, mens han udslyngede alle former for fornærmelser, i et forsøg på at myrde dem alle. 500 muslimer var samlet og så til i morskab mens ekstremisterne i ca. 90 minutter jagtede og chikanerede de kristne."

Iran: Historiske kristne monumenter, herunder kirker og kristne kirkegårde, fortsætter med at blive destrueret eller får lov til at synke hen i en tilstand af forfald, mens de islamistiske myndigheder forsøger at udslette landets kristne arv: "Det lader til, at Den Islamiske Republiks embedsmænd - da de ikke har held til at stoppe kristendommens vækst blandt folk ved at presse dem, arrestere dem og forbyde kristne konvertitter at deltage i gudstjenester - ønsker at ødelægge de historiske kristne monumenter for helt at fjerne den kristne arv fra Irans ansigt."

Pakistan: Endnu en undersøgelse viser, at pakistanske skolebøger "fremmer religiøs fanatisme, diskriminerer minoriteter og udløser religiøse konflikter." Kristne og hinduer "er forpligtet til at lære det grundlæggende i islam" - studiet af Koranen er obligatorisk - mens deres egne religioner åbent bliver rakket ned. Selv i fag som samfundsfag og sprogvidenskab, "er omkring 20% af indholdet knyttet til islam"; og ikke-muslimske studerende får "bonuspoint", hvis de udmærker sig i islamiske studier.

Syrien: Næsten hele den kristne befolkning – i nærheden af 60.000 - i byen Homs, landets tredjestørste, er flygtet, mens kampene mellem regering og anti-regering, dvs. stort set islamistiske kræfter, fortsætter. Efter sigende er kun 1.000 kristne tilbage. Oppositionsstyrkerne angriber kirker og andre kristne centre; "Muslimske naboer vender sig fjendtligt mod de kristne. Kristne har også lidt kidnapning og grufulde mord. Nogle kristne familier, ude af stand til at betale løsesummen for deres slægtninges frigivelse og af frygt for at de kan blive udsat for tortur, er blevet drevet til at bede kidnapperne om at dræbe deres kære med det samme."

Tunesien: Efter at den russiske ambassadør rejste sig til forsvar for en ortodoks kirke under angreb (se ovenfor under »Angreb på kirker"), er den russiske skole bag kirken såvel som den kristne kirkegård i Tunis blevet udsat for hærværk. Skolens vægge og religiøse kalkmalerier blev oversmurt med fækalier, mens kirkegårdens kors blev ødelagt. I mellemtiden har den nye "arabisk-forår"-regering vist sin "åbenlyse ligegyldighed over for mindretallenes ret til beskyttelse."

Tyrkiet: Landets græsk-ortodokse borgere, der bor på øen Gökçeada (Imbros) i det nordlige Ægæiske Hav, kan ikke købe fast ejendom på øen, selv om det er en let sag for muslimer: "Tinglysningskontoret har erkendt, at det forhindrer ikke-muslimer i at købe ejendom med henvisning til en beslutning i Det Nationale Sikkerhedsråd (MGK), men nægtede at give yderligere detaljer."
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo