Muslimsk forfølgelse af kristne: Marts 2012
"Det er nødvendigt at ødelægge alle kirkerne i regionen." - Saudisk stormufti
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: March, 2012
Kilde: Gatestone Institute
Udgivet på myIslam.dk : 27. maj 2012

Stormuftien af Saudi Arabien, en af den islamiske verdens højeste religiøse autoriteter, erklærede, at det er "nødvendigt at ødelægge alle kirkerne i regionen."

Krigen mod kristendommen og dens tilhængere i den muslimske verden raser videre. I marts alene dekreterede Saudi-Arabiens øverste islamiske juridiske myndighed, at kirker i regionen skal destrueres; jihadister [hellige krigere] i Nigeria sagde, at de "vil sætte nye bestræbelser i værk for at skabe frygt i de kristne for islams magt ved at kidnappe deres kvinder"; amerikanske lærere i Mellemøsten blev myrdet for at være kristne eller for at tale om kristendommen; kirker blev forbudt eller bombet og nonner terroriseret af kniv-svingende muslimske horder. Kristne fortsætter med at blive angrebet, anholdt, fængslet og dræbt for angiveligt at have talt "blasfemisk" om islams profet Muhammed; forhenværende muslimer fortsætter med at blive angrebet, anholdt, fængslet og dræbt for at være konverteret til kristendommen.

Omfanget af denne forfølgelse er næsten ukendt i Vesten, på grund af mainstream-mediernes veldokumenterede ensidighed: Mainstream-medierne ved, at hvis ikke de ignorerer eller i bedste fald hvidvasker den uafbrudte forfølgelse af kristne under islam, vil deres fremstilling af islam som "fredens religion" hurtigt blive undermineret. Alene i sidste måned, kørte New York Times en anti-katolsk annoncekampagne, men nægtede at offentliggøre en næsten identisk kampagne rettet mod islam; BBC indrømmede, at den håner Jesus, men aldrig ville håne Muhammed; og det er blevet vist, at de amerikanske tv-shows mobber kristendommen, men aldrig islam.

Marts måneds samling af muslimske forfølgelser af kristne over hele verden - kategoriseret efter tema - omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er anført i alfabetisk rækkefølge efter land, ikke alvor:


Apostasi, blasfemi og missionsvirksomhed: Død og fængsel

Egypten: En kristen mand, der var anklaget for at have fornærmet islams profet Muhammed, blev idømt seks års fængsel. Selvom "bagvaskelse af religion" efter egyptisk lov er en mindre forseelse, der straffes med fængsel på en måned til tre år, fordoblede dommeren straffen for at formilde muslimer, herunder en vred hob på 2.500 mennesker, der terroriserede retssalen og krævende døden for den kristne. Tilsvarende blev et "anti-kristianiserings-kursus" startet af en organisation "med speciale i modstanden mod kristendommen," for at muslimer ikke skal blive "trådt under fode af korset." Ifølge en instruktør "var gentagne forsøg ved universitetet i Aswan på at omvende muslimer til kristendommen eller at provokere dem med vildledende information drivkraften bag kurset."

Indien: En ung kvinde blev overfaldet og smidt ud af sit hjem "for at vove at takke for en helbredelse i Kristi navn" i en overvejende muslimsk landsby; "hendes forældre hjalp de islamiske ekstremister med at slå hende næsten bevidstløs": I en landsby, hvor "hårdkogte muslimer havde truet med at dræbe de 25 familier, der oprindeligt viste interesse for Kristus, og kun lod fem skræmte kristne familier tilbage," blev kvinden angrebet, da hun vendte hjem fra kirke og kaldt "hedning, blandt andre verbale krænkelser." Pøbelen chikanerede og truede også den kristne kvinde, der angiveligt havde "lokket" hende til at konvertere til kristendommen.

Iran: I et sjældent indgreb mod et koncentreret område, i hvad der opfattes som en taktik til at afskrække muslimer fra at komme i de officielle kirker, har myndighederne anholdt yderligere 12 konvertitter til kristendommen, der bor i landets tredjestørste by Isfahan. Blandt de seneste kendte kristne konvertitter, der er tilbageholdt i Isfahan-området, er en mand, der angiveligt blev taget i forvaring den 2. marts, da han kom hjem fra sit arbejde: "Sikkerhedsmyndighederne ransagede hans hjem og anholdt ham uden forklaring."

Irak: En amerikansk lærer blev skudt og dræbt af en 18-årig studerende på et privat kristent akademi. Han "var en hengiven kristen, der ofte priste kristendommen og bad i klasseværelset, og hans venner i Washington sagde, at det var hans trang til at evangelisere, der motiverede ham til at undervise i Irak." Ifølge de studerende, "var Mr. Jeremias' hænder stadig foldet i bøn, da han faldt"; andre siger, at der dagen før skyderiet var "en ophedet diskussion (...) hvor eleven truede med at dræbe læreren på grund af modstridende religiøse opfattelser." I et interview fordømte elevens far de kristne evangelister og beskrev dem som "farligere end al-Qaeda."

Malaysia: Efter at det religiøse politi havde grebet ind mod en begivenhed i en metodistkirke "af frygt for, at muslimer blev konverteret", oprettede muslimske embedsmænd et seminar kaldet "Styrkelse af troen, farerne ved liberalisme og pluralisme og kristendommens trussel mod muslimer." Da titlen på konferencen blev kritiseret, sagde en lovgiver, at henvisningen til kristendommen ville blive fjernet, men at seminarets indhold ville forblive uændret: "Seminaret er en del af muslimers ret til at forsvare deres tro mod enhver handling, der kan føre til frafald. Det er vores ansvar", sagde han.

Pakistan: En muslimsk hob angreb en 60-årig kristen kvinde, som konverterede til islam, kun for at vende tilbage til kristendommen seks måneder senere: Hun "blev tortureret - hovedet barberet - og paraderet gennem gaderne, omkranset af sko." Kort efter modtog hun flere trusler om "alvorlige konsekvenser" fra islamiske gejstlige og flygtede fra regionen med sin familie. Ligeledes blev en 26-årig kristen kvinde, mor til en fem måneder gammel pige, falsk anklaget for "blasfemi" mod Muhammed og anholdt. Et par dage før, havde nogle af hendes slægtninge, der var konverteret til islam, presset hende til at gøre det samme: "Hun afviste det og fortalte dem, at hun var 'tilfreds med kristendommen og ikke ønskede at konvertere', og blev så arresteret for blasfemi kort derefter."

Yemen: Bevæbnede mænd fra al-Qaeda skød og dræbte en amerikansk lærer. Terror-netværkets søsterorganisation i Yemen udsendte en meddelelse, der sagde: "Denne operation kommer som en reaktion på den kristne missionskampagne, som Vesten har lanceret mod muslimer," og kaldte læreren "en af de største amerikanske proselytmagere." Han blev skudt otte gange på en søndag.


Angreb på kirker

Bethlehem: En uge efter at premierministeren for Den Palæstinensiske Myndighed [PA] fortalte et publikum af evangeliske protestanter, at hans regering respekterede de kristne mindretals rettigheder, erklærede PA en baptistkirke for ulovlig og tilføjede, at fødsels-, bryllups- og dødsattester fra kirken ikke længere var gyldige. En præst bemærkede, at "fjendtligheden mod den kristne minoritet i områder kontrolleret af PA fortsætter med at blive værre og værre. Folk fortæller altid [de kristne]: 'Konverter til islam. Konverter til islam. Det er den sande og rigtige religion.'"

Egypten: Omkring 1.500 muslimer - adskillige bevæbnet med sværd og knive og råbende islamiske slogans - terroriserede Notre Dame Sprogskole i Øvre Egypten som reaktion på falske påstande fra de lokale moskeer om, at den private skole var ved at bygge en kirke: "To nonner blev belejret i skolens gæstehus i omkring otte timer af en morderisk hob, der truede med at brænde dem levende"; en nonne fik et "større nervesammenbrud, der kræver hospitalsindlæggelse (...). Hele ejendommen blev gennemrodet og plyndret. Den næste dag vendte muslimerne tilbage og terroriserede børnene. Derfor er skolegangen faldet med mindst en tredjedel."

Iran: Den armenske evangeliske kirke i Teheran er den seneste i rækken af kirker, der er blevet beordret til at ophøre med at holde persiske gudstjenester om fredagen. Officererne, der afleverede meddelelsen, truede kirkens tjenere og sagde, at "hvis ordren bliver ignoreret, vil kirken blive bombet 'som det sker i Irak hver dag'". Som en anden rapport opsummerer: "Kristne og kirker i Den Islamiske Republik Iran er nu forbudt at prædike evangeliet for ikke-kristne, holde persisk-sprogede gudstjenester, undervise i og uddele Bibelen eller holde kristne klasser."

Irak: Selvom kirken i Kirkuk for nylig blev restaureret efter et tidligere bombeangreb, der dræbte en 13-årig kristen dreng, var "genåbningsfesten kun et kort pusterum i Iraks kristne samfunds igangværende lidelser, signaleret ved to yderligere angreb": En anden kirke i Bagdad blev bombet, hvorved to vagter blev dræbt og fem såret, og liget af en kristen blev "fundet i Mosul, gennemhullet af kugler. Han var blevet skudt ni gange på tæt hold. Freelance-fotografen var blevet kidnappet fire dage tidligere. Irakiske kristne er ofte mål for kidnappere, der ønsker løsepenge."

Kenya: En gruppe muslimer udførte et granatangreb mod en menneskemængde på 150 kristne, der deltog i et udendørs kirkemøde, og dræbte to og sårede mere end 30. "Menneskerettighedsgrupper siger, at de muslimske angribere blev hidset op af en militant muslimsk prædikant, der holdt et alternativt møde kun 900 meter fra den kristne forsamling. Yderligere rapporter siger, at de muslimske prædikanter bagtalte kristendommen og at medlemmer af den kristne gruppe kunne høre de muslimske talere."

Nigeria: En selvmords-bilbomber fra den islamistiske gruppe Boko Haram [arabisk, som betyder: "Vestlig uddannelse er en synd"] angreb en katolsk kirke og dræbte mindst 10 mennesker. Bomben detonerede mens de troende deltog i en messe i St. Finbar katolske kirke i Jos, en by, hvor tusinder af kristne er døde i det seneste årti som følge af Boko Harams jihad, og hvor en anden kirke mindre end to uger forinden var blevet angrebet og tre dræbt.

Saudi-Arabien: Stormuftien af Saudi Arabien, en af den islamiske verdens højeste religiøse autoriteter, erklærede, at det er "nødvendigt at ødelægge alle kirkerne i regionen." Han kom med denne påstand som svar på et spørgsmål, stillet af en delegation fra Kuwait, hvor et parlamentsmedlem for nylig opfordrede til "fjernelse" af kirker: Delegation ønskede at få stadfæstet sharialovens holdning til kirker af stormuftien, der "understregede, at Kuwait er en del af Den Arabiske Halvø og at det derfor er nødvendigt at ødelægge alle kirker dér," idet han baserede sin dom på en udtalelse (eller hadith) af Muhammed.

Sudan: Sudanesiske luftangreb blev rettet mod kirkebygninger i nogle regioner. Kirker i Nuba-bjergene holder gudstjenester meget tidligt om morgenen og sent om aftenen for at undgå luftbombardementer, der bevidst er rettet mod deres kirker. Regimet i Khartoum "gør alt hvad de kan, for at komme af med kristendommen i Nuba-bjergene - kirker og kirkelige skoler er mål for både de sudanesiske væbnede styrker og deres militser," siger en nødhjælpsarbejder.


Dhimmitude

[Almindelig mishandling, fornedrelse og undertrykkelse af ikke-muslimer som "tålte" borgere]

Danmark: I en muslimsk ghetto i København fik en flygtning fra Afrika sin dør sparket ind flere gange og blev truet af en gruppe "unge", som beskyldte ham for at være "både sort og kristen", og som derefter forsøgte at presse penge af ham. Politiet sagde, at de ikke kunne garantere hans sikkerhed; han blev til sidst fundet i tårer, levende på gaden.

Egypten: Kristne familier i Minya-provinsen "lever i rædsel": Salafister har truet med at kidnappe enhver kristen pige, der ikke bærer hijab. Forældre holder deres døtre indendørs, hvilket går ud over skolegangen. Tilsvarende blev en kristen dreng bortført og hans bortførere krævede en stor løsesum af hans familie. Yderligere har en domstol i Edfu idømt præsten i en kirke, der blev stukket i brand af muslimer, seks måneders fængsel for at overskride kirkens tilladte højde. Kirken havde modtaget byggetilladelse og var stadig under opførelse, da den blev brændt af en muslimsk hob i september. Han blev beordret til at fjerne den angiveligt overskydende højde.

Iran: Efter klager over fremvisning af juletræer og julemænd i Teherans gader i juletiden, advarede en embedsmand om, at myndighederne vil begynde at konfiskere sådanne symboler: "Bygningsfacader i Teheran bør kontrolleres af myndighederne, og fremvisning af sådanne symboler bør ikke være tilladt."

Irak: Kristne er ved at løbe tør for fristeder, da stigende sikkerhedsproblemer og økonomiske trængsler får dem til at forlade de tilflugtssteder, de havde fundet i landets kurdiske nord. Den samme slags angreb, som var årsag til masseudvandringen af kristne fra Bagdad og Mosul, forekommer i stigende grad i den autonome region Kurdistan, "som bød de kristne velkommen og var relativt sikkert." En kristen, der flygtede dertil fra Mosul syv år tidligere efter at have reddet sin søn fra kidnappere, sagde, at det er som om, historien "gentager sig selv."

Nigeria: Den islamistiske organisation Boko Haram har erklæret "krig" mod kristne, og siger, at den sigter mod at "tilintetgøre hele det kristne samfund, der lever i de nordlige dele af landet." En talsmand siger: "I vores fremstød for at skabe en ordentlig islamisk stat, vil vi gøre så stor en indsats for at afslutte den kristne tilstedeværelse, at de kristne ikke vil være i stand til at blive." Sammen med konstante bombninger af kirker - senest i Påsken, hvor næsten 50 mennesker blev dræbt - er en af gruppens nye strategier "at skabe frygt i de kristne for islams magt ved at kidnappe deres kvinder."

Pakistan: To kristne hospitalsansatte blev bortført af "islamiske ekstremister": Sådanne sager forekommer i stigende grad, da forbudte islamistiske grupper og andre kriminelle bander vender sig mod kidnapning for løsepenge som middel til at overleve og skaffe sig våben og ammunition," sagde en ledende udforsker og tilføjede, at de fleste islamistiske grupper har den opfattelse, at kristne NGO'er er involveret i forkyndelse af evangeliet "under dække af velgørenhed," en opfattelse, der giver muslimer endnu større incitament til at optræde krænkende.

Sudan: Over en halv million mennesker, hovedsageligt kristne og oprindeligt fra det sydlige Sudan, er blevet frataget deres statsborgerskab som reaktion på Sydsudans løsrivelse og tvunget til at flytte: "Sudanesiske kristne, der har knap en måned til at forlade den nordlige del eller risikere at blive behandlet som udlændinge, er begyndt at flytte, men kristne ledere er bange for, at fristen den 8. april, som den islamiske flertalsnation Sudan har sat, er urealistisk. "Vi er meget bekymrede. Det er ikke let at flytte (...) folk har børn i skolen. De har hjem (...). Det er næsten umuligt," sagde en katolsk biskop."

Syrien: Den nation, som mange irakiske kristne flygtede til som et fristed, er langsomt ved at blive som Irak. Tusindvis af syriske kristne fortsætter med at flygte til det nærliggende Libanon. "Al-Faruq bataljonen, der er tilknyttet den oppositionelle Frie Syriske Hær (FSA), har lagt jizya (en ekstraskat på ikke-muslimer, der lever under muslimsk styre) på kristne i byen Homs" og "bevæbnede mænd (...) truer med at kidnappe eller dræbe dem eller deres familiemedlemmer, hvis de nægter at "betale islamiske skatter" - præcis den samme form for afpresning, der har fundet sted i nabolandet Irak.

Tyrkiet: Landet, som tidligere blev hyldet for sine frihedsrettigheder, er af den amerikanske kommission for international religionsfrihed [U.S. Commission on International Religious Freedom] blevet betegnet som "en af verdens værste krænkere af religionsfriheden," baseret på Tyrkiets behandling af kristne og andre minoritetsgrupper. Det anføres i kommissionens rapport, at restriktioner for ikke-muslimske samfund, såsom begrænsning af deres ret til at uddanne gejstlige og til egne gudshuse "har ført til deres tilbagegang, og i nogle tilfælde til deres faktiske forsvinden". Der noteres yderligere "et øget antal angreb, fra chikane og hærværk til dødstrusler, mod protestantiske kirker og enkeltpersoner i 2011 i forhold til 2010."
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011
Oversættelse: Bombadillo