Muslimsk forfølgelse af kristne: November 2011
"Enhver er født som muslim"
Af Raymond Ibrahim

Oversættelse af: Muslim Persecution of Christians: November, 2011
Kilde: Gatestone Institute, 21. december 2011
Udgivet på myIslam.dk : 20. juli 2012

Det såkaldt "arabiske forår" fortsætter med at overgå til en "kristen vinter" herunder i de nationer, der gennemgår en demokratisk forandring, såsom Egypten, hvor Det Muslimske Broderskab og salafisterne dominerede valget - ikke overraskende i betragtning af, at Obama-administrationen faktisk har uddannet islamister i at føre valgkamp.

Arabiske regimer, der ikke er væltet af det "arabiske forår", er under stigende internationalt pres; disse omfatter det sekulære Assad-regime i Syrien, hvor kristne, som udgør omkring 10% af befolkningen, frygter for fremtiden efter at have set effekten af demokrati i nærliggende lande som Irak, hvor antallet af kristne, siden Saddam-regimets fald, hele tiden er gået ned.

I mellemtiden blev det afsløret, at "kristne bliver nægtet flygtningestatus [i USA] og står over for forfølgelse og mange gange den visse død for deres religiøse overbevisning under [islamisk] sharia [lov], mens hele muslimske samfund kommer ind i USA i titusindvis pr måned på trods af, at de ikke er udsat for nogen religiøs forfølgelse."

November måneds samling af muslimske forfølgelser af kristne over hele verden - kategoriseret efter tema - omfatter (men er ikke begrænset til) følgende opgørelser, der er anført efter tema og i alfabetisk rækkefølge efter land, ikke alvor:


Kirker

Etiopien: Mere end 500 muslimske studerende, bistået af muslimsk politi, nedbrændte en kirke, mens de råbte "Allahu Akbar" ["Allah er størst!"]. Kirken blev bygget på jord, der er blevet brugt af kristne i mere end 60 år, men nu har en domstol bestemt, at den blev bygget "uden tilladelse".

Indonesien: Hundredvis af "uforsonlige" muslimer samledes for at fordømme en belejret kirkes "arrogance", som, skønt holdt tilskoddet af myndighederne, er blevet beordret åbnet af Højesteret. Kirkens medlemmer er blevet tvunget til at holde gudstjenester på fortovet, selv om Indonesiens førende muslimske gejstlige advarede de kristne om, at det ville være "klogt og fornuftigt" for kirken at give efter for "de lokale troendes følelser, specielt muslimers."

Iran: Landets efterretningsminister sagde, at huskirker i hans land er en trussel mod iransk ungdom, og erkendte en ny række bestræbelser på at bekæmpe huskirkebevægelsens vækst i Iran.

Nigeria: Militante islamister, der råbte "Allahu Akbar", udførte koordinerede angreb på kirker og politistationer, herunder åbnede ild mod en menighed, bestående "overvejende af kvinder og børn", og dræbte i snesevis. Angrebene fandt sted i en region, hvor hundredvis af mennesker tidligere blev dræbt under en voldsbølge, der brød ud efter at præsident Jonathan, en kristen, vandt over hans skabsmuslimske rival ved valget i april.

Tyrkiet: Den gamle Aghia Sophia kirke [i Nikæa (det nuværende Izmit)] er blevet omdannet til moské. Med dens vigtige rolle i den økumeniske historie, blev kirken først omdannet til en moské i 1331 af den jihadistiske osmanniske stat. Men som et tegn på sekularisering blev den i 1920 forvandlet til et museum. Dens omdannelse igen til en moské er en afspejling af Tyrkiets gen-islamisering.


Apostasi og og missionsvirksomhed

Afghanere rundt om i verden bliver truet for at have forladt islam og være konverteret til kristendommen. En eksileret, der ændrede sit navn efter at være flygtet fra Afghanistan i 2007, da en islamisk domstol udstedte en arrestordre pga. hans omvendelse, modtager stadig trusler: "De [afghanske embedsmænd] var meget vrede og sagde, at de ville ramme mig med en kniv og dræbe mig." Selv i det fjerne Norge i september sidste år, blev en afghansk konvertit til kristendommen skoldet med kogende vand og syre i et flygtningecenter: "Hvis du ikke vender tilbage til islam, vil vi dræbe dig", skulle hans angribere have sagt til ham.

Algeriet: Fem kristne blev fængslet for "praktisere deres tro på et uregistreret sted". International Christian Concern (ICC), en kristen NGO der undersøger sagen, siger, at de fem kristne er anklaget for "missionsvirksomhed", "uautoriseret gudstjeneste" og "fornærmelser mod islam".

Iran: Pastor Yousef Nadarkhani, der fangede verdens opmærksomhed efter at være blevet fængslet og nu afventer henrettelse for at forlade islam, forbliver bag tremmer, mens embedsmænd fortsætter med at komme med udflugter for at tvinge ham til at frasige sig kristendommen; den seneste er, at "enhver er [født som] muslim". Et kristent par "der var blevet pågrebet og ulovligt tilbageholdt" af myndighederne i otte måneder uden formelle anklager, blev til sidst løsladt, pryglet endnu en gang og er siden flygtet ud af landet. Under fængslingen blev de "latterliggjort og fornedret" for deres kristne tro.

Kashmir: Muslimsk politi anholdt og slog syv konvertitter fra islam i et forsøg på at opnå en tilståelse mod den præst, der døbte dem. Efter at stormuftien havde påstået, at muslimske unge af en anglikansk præst blev "lokket" hhv. "tvunget" til at konvertere "til gengæld for penge", blev præsten anholdt på en "ydmygende" måde. Nyligt løsladt, er hans liv nu "i alvorlig fare".

Kenya: En bande muslimer knivstak og med jernstænger slog en 25-årig somalisk flygtning og knuste hans tænder; han blev derefter klædt nøgen, dækket med snavs og efterladt bevidstløs i nærheden af en kirke. Selv om han blev opfostret kristent siden sit 7. år, blev han overfaldet ud fra den "antagelse, at han som somalier var født ind i islam og derfor var en frafalden, der fortjente døden".

Nigeria: Den muslimske militante gruppe, Boko Haram, henrettede to børn af en tidligere terrorist og "morder", fordi han konverterede til kristendommen. Mens han stadig var terrorist, var han "parat til at skære halsen over på et kristent offer", da "han pludselig blev ramt af vægten af den ondskab, han var ved at begå." Efter at have fundet ud af, at han var konverteret til kristendommen, "invaderede Boko Haram-medlemmer hans hjem, bortførte hans to børn og meddelte ham, at de ville henrette dem som gengældelse for hans illoyalitet mod islam. Knuget til sin telefon hørte manden lyden af de skud, der myrdede hans børn".


Drab

Egypten: Efter at en kristen uforvarende dræbte en muslim i en strid indledt af sidstnævnte, rejste tusindvis af muslimer sig i vold og "straffede kollektivt" kopterne i landsbyen. To kristne, der "ikke var parter i skænderiet", blev dræbt, mens andre blev stukket ned og kritisk såret. Som sædvanlig - "efter at have dræbt kopterne, gik muslimerne amok og plyndrede og afbrændte kristen-ejede boliger og virksomheder." Alligevel "insisterer muslimer på, at de endnu ikke har hævnet" deres trosfælles død, og der er frygt for "en omfattende massakre på koptere." Mange kristne er flygtet fra deres hjem eller lever i skjul.

Kenya: Formodede islamiske ekstremister, der tilsyneladende var vrede over brugen af vin under nadveren - islam forbyder alkohol - kastede en granat i nærheden af et kirkeanlæg, hvorved to blev dræbt, herunder en 8-årig pige, og tre andre kritisk såret. Præsten af en anden menighed modtog en besked, der truede ham med enten at flygte fra regionen "inden for 48 timer eller du vil opleve en bombesprængning tage dit liv, og vi kender dit hus, de kristne vil se krig. Tag det ikke så let. Vi er ude efter dig".

Nigeria: I den seneste runde af vold blev kristne landsbyer, kort efter at moské-bønner var blevet hørt, invaderet af hundredvis af bevæbnede muslimer, "som en sværm af bier", der dræbte, plyndrede og ødelagde stort set alt indenfor synsvidde; ved afslutningen af deres fire-timers amokløb, var omkring 150 mennesker blevet dræbt, hvoraf mindst 130 var kristne. Yderligere 45 kristne blev også dræbt af et andet hold "Allahu Akbar"-råbende muslimer, som brændte, plyndrede og dræbte. Hundredvis af mennesker savnes stadig; angrebene har omfattet bombningen af mindst ti kirkebygninger. Næsten alle de kristne i området er flygtet fra regionen.

Pakistan: En kristen blev skudt og dræbt af "en uidentificeret pistolmand i, hvad hans familie mener var en radikal muslimsk gruppes målrettede drab på en kristen." Ifølge den 25-årige søn: "Vi er overbevist om, at min far blev dræbt på grund af hans forkyndelse af Bibelen, for der er ingen anden grund." Han begyndte at modtage trusler "efter at have udtrykt sit ønske om at starte en velfærdsorganisation for de fattige kristne" i regionen.


"Dhimmitude"

[Almindelig mishandling, fornedrelse og undertrykkelse af ikke-muslimske "andenklasses borgere"]

November måneds værste tilfælde af dhimmitude kommer fra to muslimske nationer, der er berygtede for at krænke kristnes rettigheder - Egypten og Pakistan - hvoraf ingen er blevet så meget som citeret i det amerikanske udenrigsministeriums nylige rapport: International Religious Freedom:

Egypten: Efter oktobers Maspero massakre, hvor militæret dræbte snesevis af kristne, nogle blev forsætligt kørt ned af pansrede køretøjer, har Egyptens militære anklager tilbageholdt 34 kristne, herunder teenagere under 16, og anklaget dem for at "tilskynde til vold, bære våben og fornærme de væbnede styrker"; mange af de tilbageholdte havde end ikke været på gerningsstedet og var ganske enkelt samlet op fra gaderne for "at være en kristen." Tre er under 16 år, heriblandt én, der, efter at være blevet opereret for at fjerne en kugle fra hans kæbe, blev lænket til sin hospitalsseng. Hundredvis af kristne kom også under angreb fra muslimer, der kastede med sten og flasker, efter at de kristne havde protesteret mod volden ved Maspero: "Tilhængere af en islamistisk kandidat til det kommende parlamentsvalg sluttede sig til angrebet på koptere." I mellemtiden gav en højtstående leder af Salafi-partiet, der kom ind på andenpladsen efter Det Muslimske Broderskab ved nylige valg, de kristne skylden for massakren på dem selv og nedkaldte "Allahs forbandelse over dem". Ledere fra Det Muslimske Broderskab hævdede, at kun "drankere, stofmisbrugere og ægteskabsbrydere" er imod indførelse af sharia - en klar henvisning til Egyptens kristne.

Pakistan: En ny officiel amerikansk kommissionsrapport viser, at pakistanske skolebøger fremmer intolerance over for kristne, hinduer og alle ikke-muslimer, mens de fleste lærere betragter religiøse mindretal som "fjender af islam". "Religiøse minoriteter bliver ofte portrætteret som laverestående eller andenklasses borgere, der er blevet skænket begrænsede rettigheder og privilegier af generøse pakistanske muslimer, for hvilke de burde være taknemmelige," bemærker rapporten. I overensstemmelse hermed har muslimsk politi og en pensioneret militær embedsmands håndlangere, i et forsøg på at tilrane sig jord, gennembanket to kristne kvinder med "politistave og slag", efter at kvinderne råbte op i forsvaret for deres ejendom. Øjnene på den ene af kvinderne blev alvorligt beskadiget. Desuden skød de mod kristne, der kom for at hjælpe kvinderne. "I de sidste par år har muslimer gjort adskillige forsøg på at tage jord fra de kristne, som regel med held, fordi kristne er en marginaliseret minoritet." Ligeledes blev et kristent ægtepar arresteret og alvorligt banket af politiet under en "falsk anklage for tyveri". Den gravide kvinde blev "sparket og slået" selv mens hendes forhørsledere truede med "at dræbe hendes ufødte foster". En politibetjent tilbød at fjerne tyverianklagen, hvis manden blot ville "afsige sig kristendommen og konvertere til islam."
Om denne serie

Fordi forfølgelsen af kristne i den islamiske verden er på vej til at nå epidemiske proportioner, er "Muslimsk forfølgelse af kristne" blev til for at samle nogle - på ingen måde alle - af de tilfælde af muslimsk forfølgelse af kristne, der kommer op til overfladen hver måned. Den tjener to formål:

  1. At dokumentere det, som mainstream-medierne ikke fortæller om: Den vanemæssige, hvis ikke kroniske, muslimske forfølgelse af kristne.

  2. At vise, at denne forfølgelse ikke er "tilfældig", men systematisk og sammenhængende - at den er rodfæstet i et verdenssyn, der er inspireret af sharia.

Derfor - uanset hvad forfølgelsen handler om, kan den typisk indpasses et bestemt tema, herunder:
- had til kirker og andre kristne symboler;
- seksuelt misbrug af kristne kvinder;
- tvangskonvertering til islam;
- apostasi- og blasfemilove, der kriminaliserer og dødsdømmer dem, der "fornærmer" islam;
- tyveri og plyndring som erstatning for jizya (skat, der forventes betalt af ikke-muslimer);
- den almindelige forventning om, at kristne opfører sig som underkuede dhimmier eller andenklasses "tålte" borgere; og
- simpel vold og mord.
Undertiden er det en kombination.

Fordi disse beretninger om forfølgelse spænder over forskellige etniske grupper, sprog og lokaliteter - fra Marokko i vest til Indien i øst, og over hele den vestlige verden hvor som helst, der er muslimer - bør det være klart, at én ting alene binder dem sammen: Islam - hvad enten der er tale om streng håndhævelse af den islamiske sharialov eller den herrefolkskultur [supremacist culture], der er affødt af den.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)


Alle rapporter:

December, 2020
November, 2020
Oktober, 2020
September, 2020
August, 2020
Juli, 2020
Juni, 2020
Maj, 2020
April, 2020
Marts, 2020
Februar, 2020
Januar, 2020
December, 2019
November, 2019
Oktober, 2019
September, 2019
August, 2019
Juli, 2019
Juni, 2019
Maj, 2019
April, 2019
Marts, 2019
Februar, 2019
Januar, 2019
December, 2018
November, 2018
Oktober, 2018
September, 2018
August, 2018
Juli, 2018
Juni, 2018
Maj, 2018
April, 2018
Marts, 2018
Februar, 2018
Januar, 2018
December, 2017
November, 2017
Oktober, 2017
September, 2017
August, 2017
Juli, 2017
Juni, 2017
Maj, 2017
April, 2017
Marts, 2017
Februar, 2017
Januar, 2017
December, 2016
November, 2016
Oktober, 2016
September, 2016
August, 2016
Juli, 2016
Juni, 2016
Maj, 2016
April, 2016
Marts, 2016
Februar, 2016
Januar, 2016
December, 2015
November, 2015
Oktober, 2015
September, 2015
August, 2015
Juli, 2015
Juni, 2015
Maj, 2015
April, 2015
Marts, 2015
Februar, 2015
Januar, 2015
December, 2014
November, 2014
Oktober, 2014
September, 2014
August, 2014
Juli, 2014
Juni, 2014
Maj, 2014
April, 2014
Marts, 2014
Februar, 2014
Januar, 2014
December, 2013
November, 2013
Oktober, 2013
September, 2013
August, 2013
Juli, 2013
Juni, 2013
Maj, 2013
April, 2013
Marts, 2013
Februar, 2013
Januar, 2013
December, 2012
November, 2012
Oktober, 2012
September, 2012
August, 2012
Juli, 2012
Juni, 2012
Maj, 2012
April, 2012
Marts, 2012
Februar, 2012
Januar, 2012
December, 2011
November, 2011
Oktober, 2011
September, 2011
August, 2011
Juli, 2011

Relaterede emner

Why 'Christian' Persecution?
Oversættelse: Bombadillo