Iben Tranholm om Vestens død pga. svag kristendom (Video)
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Two Scandinavian journalists expose the West's demise from 'weak Christianity' (Video)
Kilde: American Thinker, 22. maj 2019
Udgivet på myIslam.dk: 27. maj 2019


Hanne Nabintu Herland interviewer Iben Tranholm på The Herland Report TV

Det følgende korte men meget informative interview med titlen: "Europe: Deep Spiritual Crisis" blev tidligere i år udgivet på Herland Report TV. Værten, Hanne Nabintu Herland, en norsk religionshistoriker og journalist, interviewer Iben Thranholm, en dansk teolog og journalist.

Begge kvinder skal roses for at rejse mange vigtige spørgsmål - ja, faktisk for at komme ind til kernen af Vestens problemer, herunder i forhold til islam - som sjældent anerkendes i amerikanske medier, bestemt ikke "mainstream-medierne". Desuden - da begge kommer fra Skandinavien, måske den mest "progressive" region i verden - ved de, hvad de taler om og tilbyder en forudsigelse, som USA kan lære af.

Det generelle tema for episoden er, at vestlige værdier i det væsentlige er blevet næsten helt materialistiske. Fordi ren materialisme i sidste ende er utilfredsstillende - "Mennesket skal ikke leve af brød alene" - vender flere og flere vesterlændinge sig mod en række metafysiske ideologier, fra islam til hedenskab - hvad som helst, så længe det ikke er kristendom. Fordi mange af disse ideologier i deres indre er fjendtlige overfor kristendom, er den vestlige kultur, der blev grundlagt på kristne principper, blevet selvmorderisk - deraf den nuværende situation, især i Europa.

Som Thranholm forklarer:

"Man kan ikke forstå, hvad der foregår i denne verden alene ud fra et politisk synspunkt for tiden. Jeg tror, vi befinder os i en enorm åndelig krig og ikke kun en politisk kamp (...). Det er virkelig et problem, at det er blevet et tabu - at vi ikke kan tale om religion på grund af denne anti-religiøse ideologi, der hævder, at religion ikke har betydning. Så længe vi er i denne åndelige krise, tror jeg faktisk ikke, vi vil være i stand til at besejre islam, fordi det kræver en stærkere tro at besejre islam, og grunden til, at de er så succesrige her, er, at vi har dette åndelige tomrum."

Foruroligende statistikker bekræfter sidstnævnte punkt. "Tusinder af nordmænd stormer til islam" hvert år, siger Herland. "En strøm af etniske skandinaver bliver muslimer," netop fordi kristendommen er "fordampet".

Det er især forfriskende at se, at begge kvinder forstår, at uanset hvilke problemer Vesten har med islam, så er de næsten udelukkende fremkaldt af Vesten selv - et punkt, jeg ofte gør opmærksom på (her og her for eksempel). Som Thranholm, der omtaler den nuværende "anti-kristne ideologi" i Vesten som "marxismens andet komme", siger: "en svag kristendom betyder en stærk islam."

Den korte video er værd at se og følger her:


Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)
Oversættelse: Bombadillo