Egyptens sex-slave-ægteskab
Af Raymond Ibrahim
Oversættelse af: Egypt's Sex-Slave Marriage
Kilde: Gatestone Institute, 5. juli 2012
Udgivet på myIslam.dk : 7. juli 2012

"Når jeg vil have en sex-slave," burde [jeg] kunne gå hen "på markedet og udvælge en hvilken som helst kvinde, jeg ønsker og gifte mig med hende." - Sheikh Huwaini

Egyptens "første sex-slave-ægteskab" fandt sted blot dage efter, at Det Muslimske Broderskabs Muhammad Morsi blev præsident.

Sheikh Awn fortæller sin konkubine-brud, hvad hun skal sige under deres "bryllupsløfter", hvilket indbefattede hendes "slavebinding" til den selvudnævnte shariaekspert.

Sidste mandag, på det egyptiske tv-show Al Haqiqa ("Sandheden"), viste journalist Wael al-Ibrashi et videoklip af en mand, Abd al-Rauf Awn, der "gifter sig" med sin slave. Før han får kvinden, der har en ikke-egyptisk accent, til at gentage Koranens sura al-Ikhlas [sura 112, Den rene tro] efter sig, siger hun: "Jeg slavebinder mig til dig" i stedet for det sædvanlige: "Jeg gifter mig med dig" og kysser ham foran et klappende publikum.

Dernæst, selv om hun var iført hijab, erklærer hendes ejer-ægtemand, at hun er forbudt at bære den slags ydre pragt og befaler hende at tage det af, for "ikke at bryde Allahs love." Hun tager sit slør og abaya af og afslører en efter muslimske normer forførende rød kjole (alle de andre tilstedeværende kvinder er tilslørede). Manden klapper for hende og video-klippet (som kan ses her) slutter.

Manden, Abd al-Rauf Awn, der identificer sig som islamisk lærd, der studerede ved Al Azhar og er ekspert i islamisk lov, optrådte derefter i selve showet. Her giver han flere islamiske forklaringer for at retfærdiggøre sit ægteskab - fra islams profet Muhammeds "sunna" eller praksis med at "gifte sig" med slavebundne kvindelige fanger, til Koranen 4:3, som erklærer: "... gift jer med de kvinder, I finder for godt (...) eller de slavinder, I ejer." [Ellen Wulffs oversættelse. Alternativt kunne sidste del oversættes med: "eller som jeres højre hånd besidder" o.a.]

Selv om udtrykket malk al-yamin bogstaveligt betyder "det, din højre hånd besidder," er hun i praksis, ifølge islamisk lære og historie og for at undgå forskønnende omskrivninger, simpelthen en sex-slave. Sproglige vidnesbyrd tyder tilmed på, at hun ikke ses som et menneske, men som en besiddelse.

Selv dette at afklæde sex-slaven hendes hijab, på den måde Awn gjorde det, har præcedens. Ifølge islamisk lov er det sådan, at mens frie (muslimske) kvinder er påbudt at bære hijab, er sex-slaver påbudt kun at være dækket fra navlen til knæene, med alt andet blottet. Awn forklarede tilmed hvordan kalif Umar, en af de første "retledte kaliffer," tog klæderne af sex-slaver, når han så dem på markedet med alt for meget tøj på.

Awn fortsatte med at erklære, at han opfatter ideen om sex-slave-ægteskab som ideelt for nutidens egyptiske samfund. Han baserer dette på ijtihad, en anerkendt form for juridisk fortolkningsproces, hvor en muslimsk lærd kommer op med en ny idé - stadig med rødder i Koranen og Muhammeds eksempel - der passer til omstændighederne i det moderne samfund. Han hævdede, at når det kommer til ægteskab, "har vi muslimer gjort tingene alt for komplicerede," så at mænd ofte er tvunget til at leve alene i hele deres bedste alder for først at blive gift i 30-40-års alderen, når de har en stabil karriere og penge nok til at stifte hjem. Tilsvarende ønsker mange egyptiske kvinder ikke at bære hijab offentligt. Løsningen, ifølge Awn, er at genindføre sex-slaveriet - hvilket tillader mænd at gifte sig og have sex meget tidligere i livet, og kvinder, der ønsker at klæde sig frit, at gøre dette, da de teknisk set er sex-slaver og er påbudt at gå løst klædt.

Den anden gæst i showet, dr. Abdullah al-Naggar, professor i islamisk lov ved Al Azhar, angreb voldsomt Awn for at genoplive denne praksis og opfordrede ham og hans slave-kone til at "omvende sig," til at holde op med at vanære islam og hævdede, at "der ikke længere er sex-slaveri" - til hvilket Awn reagerede med sarkastisk at spørge: "Hvem siger at sex-slaveri er ovre? Hvad? - fordi FN siger det?"

På mange måder symboliserer denne udveksling mellem Awn, der går ind for sex-slave-ægteskab, og Al Azhar-professoren sammenstødet mellem nutidens "islamister" og "moderate muslimer". I lang tid har Al Azhar været engageret i den delikate balancegang mellem at bekræfte islam, og på den anden side at tale for modernitet efter vestlige standarder, hvorimod islamisterne - fra Det Muslimske Broderskab til salafisterne - opflasket med foragt og manglende respekt for Vesten, kun er alt for ivrige efter at genoplive islamiske traditioner, der trodser vestlige standarder.

Selvom dette kan være det første sex-slave-ægteskab, der finder sted i Egyptens nyere historie, er det bestemt ikke den første opfordring til at genoplive denne praksis. Tidligere erklærede den egyptiske sheikh Huwaini, idet han beklagede, at islams "gode gamle dage" var ovre, at i et ideelt muslimsk samfund, "når jeg vil have en sex-slave," burde han kunne gå hen "på markedet og vælge en hvilken som helst kvinde, jeg ønsker og købe hende." Ligeledes slog en kuwaitisk kvindelig politiker tidligere til lyd for at genoplive sex-slaveriet og foreslog, at muslimer skulle hjemføre kvindelige krigsfanger - nærmere bestemt russiske kvinder fra krigen i Tjetjenien - og sælge dem til muslimske mænd på markederne i Kuwait.

Og således fortsætter det "arabiske forår" med at blomstre.
Raymond Ibrahim, specialist i Mellemøsten og islam, er en Shillman Fellow ved David Horowitz Freedom Center og en Associate Fellow ved Middle East Forum.
Hans skrifter publiceres over hele verden og han er bedst kendt for The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007).
Han gæsteforelæser på universiteter, herunder National Defense Intelligence College; giver briefinger til statslige organer, såsom U.S. Strategic Command og Defense Intelligence Agency; og giver ekspertudsagn i islam-relaterede retssager.
Han har også vidnet for Kongressen om de begrebsmæssige fejl, der dominerer den amerikanske debat om islam og om den forværrede situation for Egyptens kristne koptere.
Blandt andre medier, har han optrådt på MSNBC, Fox News, C-SPAN, PBS, Reuters, Al-Jazeera, CBN og NPR.

Han er desuden forfatter til: Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians
og den nyeste bog: Sword and Scimitar, Fourteen Centuries of War between Islam and the West.

(Denne korte biografi er hovedsagelig taget fra Ibrahims egen hjemmeside: RaymondIbrahim.com)
Oversættelse: Bombadillo