Israels særlige stilling
Af Eric Hoffer
Oversættelse af: Israel’s Peculiar Position
Kilde: FLAME, 2005
Udgivet på myIslam.dk : 17. februar 2014

I 1968 bragte LA Times denne artikel, skrevet af Eric Hoffer, en tidligere havnearbejder og ikke-jødisk amerikansk socialfilosof. Født i 1902, døde Hoffer i 1983 efter at have skrevet ni bøger og vundet Presidential Medal of Freedom. Selvom følgende klumme er skrevet for en del år siden, er den lige så aktuel og relevant i dag som dengang.

Jøderne er et særligt folk: Ting, der er tilladt for andre nationer, er forbudt for jøderne. Andre nationer uddriver tusinder, måske millioner af mennesker, og der er intet flygtningeproblem. Rusland gjorde det, Polen og Tjekkoslovakiet gjorde det. Tyrkiet smed en million grækere ud og Algeriet en million franskmand. Indonesien smed himlen ved hvor mange kinesere ud, og ingen siger et ord om flygtninge. Men i Israels tilfælde, er fordrevne arabere blevet evige flygtninge. Alle insisterer på, at Israel skal tage hver eneste araber tilbage.

Arnold Toynbee kalder fordrivelsen af araberne en ugerning, der er større end nogen begået af nazisterne.

Andre nationer dikterer fredsbetingelserne, når de har sejret på slagmarken. Men når Israel sejrer, skal det bede om fred. Alle forventer, at jøderne skal være de eneste virkelige kristne i denne verden.

Andre nationer - når de er besejret - overlever og kommer sig, men skulle Israel blive besejret, ville det blive ødelagt. Havde Nasser sejret i juni sidste år, ville han have udslettet Israel fra landkortet, og ingen ville have løftet en finger for at redde jøderne. Ingen forpligtelse til jøderne, givet af nogen regering herunder vores egen, er det papir værd, den er skrevet på.

Der er et skrig af forargelse over hele verden, når mennesker dør i Vietnam eller når to negre henrettes i Rhodesia. Men da Hitler slagtede jøder, bebrejdede ingen ham. Svenskerne, der er klar til at afbryde de diplomatiske forbindelser med USA på grund af, hvad vi gjorde i Vietnam, ytrede ikke et pip, da Hitler slagtede jøder. De sendte Hitler udsøgt jernmalm og kuglelejer, og servicerede hans troppetransporter til Norge.

Jøderne er alene i verden. Hvis Israel overlever, vil det udelukkende være på grund af jødiske anstrengelser. Og jødiske ressourcer. Men i dette øjeblik er Israel vores eneste pålidelige og ubetingede allierede. Vi kan stole mere på Israel end Israel kan stole på os. Og man behøver kun at forestille sig, hvad der ville være sket sidste sommer, hvis araberne og deres russiske bagmænd havde vundet krigen, for at indse, hvor afgørende Israels overlevelse er for Amerika og Vesten i almindelighed.

Jeg har en forudanelse, der ikke vil forlade mig: Som det går med Israel, således vil det gå med os alle. Skulle Israel gå til grunde, vil holocaust være over os.
Oversættelse: Bombadillo