Fra desillusioneret muslim til kristen arabisk zionist
Af Rami Dabbas
Oversættelse af: From Disillusioned Muslim to Christian Arab Zionist
Kilde: Jihad Watch, 19. februar 2019
Udgivet på myIslam.dk: 3. marts 2019

Mit navn er Rami Dabbas. Jeg blev født i 1989 i det, der nu er hovedstaden i Kasakhstan, Astana, til en ikke-praktiserende muslimsk arabisk far og en russisk mor. Da jeg var tre år gammel, flyttede vi til Jordan, og jeg voksede op i et ikke-religiøst hjem.

Hurtig frem til 2010. Jeg var i mit tredje år på universitetet og studerede opmåling og geomatik på vej til at blive civilingeniør, da jeg udviklede stærke anti-islamiske følelser på grund af spredning af terror ud over hele verden. Jeg var kun 20 år gammel. Jeg begyndte at deltage i anti-islamiseringsgrupper med mange tusinde tilhængere i Europa og Vesten. Det varede ikke længe, før jeg opfattede mig selv som fuldstændig sekulær, med hældning i retning af ateisme. Jeg havde stadig mistanke om Guds eksistens, men var på det tidspunkt overbevist om, at han ikke var at finde i islam. Folk, der er ærlige nok til at sætte sig ind i islams sande historie og dets spredning ud over verden, vil finde en litani af vold, had, invasion, krigsforbrydelser, slaveri, folkemord og pædofili.

Så jeg søgte andre steder. Der er et buddhistisk meditationscenter i Amman, men jeg fandt ingen fred der. Det var i denne søgende tid, at jeg tilmed begyndte at udvikle en fobi mod mit eget folk, araberne. Jeg kom i kontakt med jødiske religiøse centre og fulgte en online foredragsserie om kabbala (jødisk mystik), før jeg en nat havde en drøm, hvori Jesus optrådte.

I flere dage derefter var jeg optaget af kristendommen. Det var sommeren 2011. Jeg begyndte at undersøge kirker online og endte med at kontakte nogle af dem. Min nysgerrighed førte mig til at besøge en international kirke i Amman, hvor jeg mødte en velsignet amerikansk præst. Jeg bad og tog imod Jesus den selv samme aften. Mindre end et år senere blev jeg døbt og begyndte straks at studere Bibelen og kristen teologi.

Som barn var jeg neutral i den israelsk-palæstinensiske konflikt. Men da jeg tog imod Jesus og begyndte at læse Bibelen, opdagede jeg, hvor meget de arabiske medier havde løjet. Det israelske folk har eksisteret i mere end 3.000 år og ikke kun indenfor Staten Israels nuværende grænser, men også i, hvad der nu er dele af Jordan, Syrien, Egypten og andre arabiske stater.

Som kristen blev jeg klar over, at Jesus er jødisk, en efterkommer af kong David, en anden jøde. Det var de muslimske arabere, der var erobrerne og besætterne. Jeg tror nu, at det jødiske folk stadig er Guds udvalgte folk. Til dem, der ikke tror, især ateister, siger jeg altid, at de bare kan besøge de mange jødiske monumenter, der ligger spredt ud over, ikke alene Staten Israel, men også de fleste arabiske stater. Efter at have opdaget denne sandhed om den israelsk-arabiske konflikt begyndte jeg at omgås israelere, som jeg fandt var vidunderlige og venlige, helt i modsætning til mit eget folk, der ofte kan være grove og aggressive. Jeg fandt også, at Israel er det eneste land i Mellemøsten, hvor sand frihed er mulig, især for kristne, hvis antal er faldende alle andre steder i regionen end i den jødiske stat, hvor den kristne befolkning faktisk vokser.

At være pro-Israel er ikke let i den arabiske verden, især ikke, hvor islam dominerer. Hvis man har den holdning, bliver man genstand for en masse konspirationsteorier, had, tilskyndelse til vold og endda diskrimination. Man skal være villig til at blive kaldt en forræder.

Men jeg er ikke alene. Jeg kender mange i Jordan, der støtter Israel. Afhængig af personen, hans eller hendes kontakter og det miljø, hvori han eller hun er vokset op, foretrækker mange at være tavse af hensyn til deres egen sikkerhed. Andre udtaler sig tappert. Jeg kender folk, der udvikler forretninger og kontakter med israelere, selv kendte israelske aktivister og politikere. Hvis man gør det, får man selvfølgelig hurtigt en fatwa hængende over hovedet udstedt af radikale islamiske terrorister, så man må være klog og kende grænserne.
Rami Dabbas er en jordansk akademiker og aktivist.
Oversættelse: Bombadillo