Hvorfor International Farhud-dag kommer på tværs af opfundet palæstinensisk historie
Vigtigt at huske bevægelsen, der ville udrydde jøderne i Mellemøsten
Af Edwin Black
Oversættelse af: Why International Farhud Day Stymies Invented Palestinian History
Kilde: FrontpageMag.com, 1. juni, 2018
Udgivet på myIslam.dk: 14. juli, 2018


Bagdad den 1. juni 1941

Da International Farhud-dag blev proklameret på en konference, der var samlet i De Forenede Nationers hovedkvarter den 1. juni 2015, ønskede dens fortalere at opnå mere end blot at etablere en mindedag for det uhyggelige arabisk-nazistiske pogrom i Bagdad i 1941, der dræbte og sårede hundredvis af irakiske jøder. Farhud betyder voldelig fordrivelse. Men Farhud var kun det første blodige skridt på den pinefulde vej mod den endelige fordrivelse af 850.000 jøder fra hele den arabiske verden. Denne systematiske fordrivelse gjorde en ende på århundreders jødisk eksistens og vækst i disse lande.


Yemenitiske jøder på vej til Israel

Jøder havde trivedes i Irak i 2700 år, mere end tusind år før Mohammed. Men alt det blev bragt til ophør, da muftien af Jerusalem, Haj Amin al-Husseini, anførte den brede arabisk-nazistiske Holocaust-alliance, der producerede en militær, økonomisk, politisk og ideologisk fælles sag med Hitler. Selvom Husseini stod i spidsen for en international pro-nazistisk, anti-jødisk islamisk bevægelse, der strakte sig fra Indien til Centraleuropa til Mellemøsten, var det i Bagdad - ca. 1.000 km's kørsel fra Jerusalem - at han indledte sin faste koordinering med Det Tredje Rige.


Haj Amin al-Husseini inspicerer en muslimsk SS-division

I 1941 var Irak stadig vært for Storbritanniens Anglo-Persian Oil Company, der kontrollerede regionens olie. Hitler ønskede denne olie til at drive sin invasion af Rusland. Araberne, ledet af Husseini, ønskede jøderne ud af Palæstina og Europas forfulgte jøder holdt væk fra Mellemøsten. Faktisk argumenterede Husseini overbevisende for Hitler, at jøder ikke skulle udvises til Palæstina, men snarere til "Polen", hvor "de vil være under aktiv kontrol". Eller oversat: Send jøderne til koncentrationslejrene. Husseini havde besøgt koncentrationslejre. Han havde været gæst hos folkemordets arkitekt, Heinrich Himmler, og muftien betragtede Shoah-ingeniøren, Adolf Eichmann, ikke blot som en storartet ven, men som en "diamant" blandt mænd.


Fotografi af al-Husseini og Heinrich Himmler forsynet med en underskrevet dedikation fra Himmler: "til hans eminence stormuftien - et minde"

Nazistisk tørst efter olie og arabisk had til jøder faldt synergetisk sammen den 1.-2. juni 1941, da Farhud blev ætset ind i historien. Arabiske soldater, politi og almindelige voldsmænd, der sværgede troskab til muftien og Hitler, støttet af fascistiske kupmagere kendt som Det Gylden Kvadrat, gik amok i gaderne, hvor de voldtog, skød, brændte, lemlæstede og halshuggede. Jødernes blod flød gennem disse gader og deres skrig skabte ekkoer, der aldrig er døet hen.

Farhud-massakren i 1941, der blev udløst side om side med et forsøg på at overtage både de britiske oliefelter og Londons luftbase i Habbaniya, satte scenen for mufti-Hitler-topmødet [den 28. november 1941, o.a.] og oprettelsen af tre islamiske og arabiske Waffen-SS-divisioner i Centraleuropa under Himmlers direkte fadderskab. Efter at staten Israel blev oprettet i 1948, fordrev muftiens tilhængere og hengivne over hele den arabiske verden, som arbejdede gennem Den Arabiske Liga, åbent og systematisk 850.000 jøder fra Marokko til Libanon. Pengeløse og statsløse blev mange af disse flygtninge fløjet til Israel, hvor de blev absorberet, og kom til at udgøre næsten halvdelen af Israels familier.


Muslimske medlemmer af Waffen-SS, 13. division i bøn under deres træning i Tyskland i 1943

Erindringen om de tragiske kendsgerninger i forbindelse med Farhud-processen vil gøre det sværere for den nyligt opfundne historie at slå rod. Efter at araberne relancerede sig selv som "palæstinensere" i maj 1964 med opbakning af Sovjetunionens KGB, begyndte en ny fortælling at tage form. Den forsøger til dels at foregive, at araberne fra det osmanniske og derefter britiske Palæstina ikke ankom i det 7. århundrede under den arabisk-islamiske erobring, som historien fortæller os. Deres nye fortælling hævder, at de i virkeligheden er efterkommere af kanaanæerne og filistrene. Palæstina er opkaldt efter filistrene. Efter at jøderne var blevet fordrevet af romerne i årene omkring 135-136 e.Kr., blev navnet på deres land ændret fra Judæa til Syrien Palæstina. Men i virkeligheden var israelitterne ophav til de eneste sande overlevende kanaanæere. Filistrene var indtrængende fra Det Græske Øhav, der blev besejret af Ramses III omkring år 1150 f.Kr. og isoleret i Gaza Pentapolis. De var ikke de arabere fra Den Arabiske Halvø, der først kom som erobrere i det 7. århundrede.


Venstre: Tilfangetagne filister-krigere på et vægrelief ved Medinet Habu, Egypten, 1185-1152 f.Kr. Højre: En kunstners skildring af en filister-kriger. Kilde.

Opfundet palæstinensisk historie hævder også, at nutidige israelere næsten udelukkende er folk, der er omplantet fra sådanne fremmede regioner som Ukraine, Polen, Brooklyn og Tyskland eller er efterkommere heraf. At huske Farhud hjælper os til at forstå, at næsten halvdelen af de tidlige jødiske familier i det nyligt erklærede Israel ikke kom fra den anden side af havet, men snarere fra den anden side af floden, tværs over broen, nede ad vejen og var plukket fra den samme kultur.

Desuden klager den fabrikerede palæstinensiske historie over, at Palæstina kun var en trøstpræmie for Holocaust - en tragedie, der enten aldrig fandt sted eller var en ren europæisk udåd, for hvilken arabere ikke er ansvarlige, og i hvilken de ikke var involverede. Farhud-massakren i 1941 og den arabisk-nazistiske alliance, der udløste den, gør det arabiske engagement i Holocaust til et fuldt partnerskab med Det Tredje Rige. Denne nazi-arabiske alliance trivedes, komplet med titusindvis af islamiske og arabiske frivillige, der kæmpede hårdt i skyttegravene, koordinerede diplomatiske og strategiske anliggender gennem Den Arabiske Højkomité, udsendte natlige ophidsende had-budskaber, der begyndte med ordene "Oh muslimer", og var engageret i hvad som helst, der kunne fremme en tysk sejr, som lovede en arabisk stat i Palæstina og en forsvundet jødisk befolkning. Ikke underligt, at de arabiske markedspladser var fyldt med plakater, der sagde: "I himlen er Allah din hersker. På Jorden er det Adolf Hitler."


Adolf Hitler som vært for stormufti Haj Amin al-Husseini den 28. november 1941 i Rigskansleriet i Berlin.

De etablerede og uomtvistelige kendsgerninger, som fastslår den arabiske verdens dybe og entusiastiske anti-jødiske alliance med Det Tredje Rige under Holocaust, der eksploderede ind i Farhud, samt det efterfølgende befolkningsskifte, som arabiske regeringer arrangerede for at uddrive 850.000 af deres egne jødiske borgere, gør det umuligt at sammenvæve trådene i det palæstinensiske stof af opfundet historie. At anerkende, huske og minde om disse kendsgerninger på Den Internationale Farhud-dag den 1. juni, vil hjælpe alle deltagere og observatører i den arabisk-israelske konflikt med at konfrontere den sande arv, der har bidraget til at skabe dagens dødvande. Anerkendelse er det første skridt i den smertefulde vej mod forsoning.
Edwin Black er den prisbelønnede forfatter til den internationale bestseller, IBM and the Holocaust. Blandt andre bøger har han også skrevet, The Farhud: Roots of the Arab-Nazi Alliance in the Holocaust. Hans seneste værk er den netop udgivne nye bog, Financing the Flames: How Tax-Exempt and Public Money Fuel a Culture of Confrontation and Terrorism in Israel.
Oversættelse: Bombadillo